aga7504 01.06.07, 14:21 kto był ostanio na tej wycieczce, szukam wszelkich informacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zibibobi Re: rainbow-rejs 02.06.07, 10:01 Wróciłem 25.05. z takiej wycieczki. Odpowiem na każde pytanie, w miare możliwości oczywiście. Pytaj, albo podaj meila to napisze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak111 Re: rainbow-rejs 02.06.07, 14:48 Ja również sie wybieram na rejs z Rainbow a potem pobyt w Hurghadzie. Mógłbyś coś napisać na temat wycieczek fakultatywnych. Na które warto sie wybrać? A Odpowiedz Link Zgłoś
telegram29 Re: rainbow-rejs 02.06.07, 15:21 Na pewno warto się wybrać na fakultet do Abu Simbel. To oczywiście punkt obowiązkowy - i w Rainbow tańszy niż w innych biurach. Abydos i Dendera też bardzo warte uwagi, ale tu się rzadko kiedy zbiera wystarczająca liczba chętnych, niestety. Zamiast tego nasza pilotka zaproponowała fakultet w Luksorze do Doliny Królowych, wioski robotników i Medinat Habu - też jak najbardziej warto! Zwłaszcza że wszystko to jest blisko, wycieczka w ogóle nie męczy, a widzi się rzeczy naprawdę godne uwagi. A wszelkiego rodzaju wioski, quady, jeepy, wielbłądy - to już wedle uznania. Konieczność w Hurgadzie to rafy! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak111 fakultety 03.06.07, 18:46 Dzięki za informacje. Mam jeszcze pytanko na temat raf koralowych w Hurghadzie i jest taki fakultet "Łódź podwodna Sinbad". Warto na to sie wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
telegram29 Re: fakultety 04.06.07, 13:28 Żadne łodzie podwodne!!! Tylko i wyłącznie nurkowanie lub snurkowanie (pływanie po powierzchni raf w masce i płetwach)! Za łódź podwodną płacisz grubą kasę, a nic ciekawego nie widzisz - tylko sztucznie zwabione rybki. Odpuść sobie, nie warto! Odpowiedz Link Zgłoś
aga7504 Re: rainbow-rejs 04.06.07, 13:09 interesuje mnie czy byłeś w Aleksandrii, jak wyglądaja statki podczas rejsu, jak sprawował sie przewodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
telegram29 Re: rainbow-rejs 02.06.07, 15:17 Szukaj po moim nicku na tym forum - zamieściłem obszerną relację z objazdu wzdłuż Nilu z Rainbow w październiku zeszłego roku. Może Ci się przyda. W razie jakichkolwiek pytań - służę pomocą. Ogólnie - bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ben07 Re: rainbow-rejs 04.06.07, 13:31 Byłem na tym resje w ubiegłym roku. Ogólne wrażenia b.dobre, organizacja niezła. Biuro Rainbow Tours sprawdziło sie, tak że w tym roku byłm z nimi na objazdówce w Syrii i Jordanii. Tez rewelacyjny wyjazd. Na Rejsie po Nilu moge polecic fakultet do Abydos i Dendery jeżeli zbieżecie 10 osobowa grupę. Nie mozna tez nie zobaczyc Abu Simbel. W Aleksandrii nie byłem bo w Kairze jest tydo zwiedzania że po ustaleniach z grupa zwiedzalismy Kair i okolice przez 3 dni. Przeczytaj moja relacje z Rejsu po Nilu z maja ubiegłego roku - najlepiej po nicku ben07. Opisałem tez hotele w których bylismy i statek którym płynelismy po Nilu ( na forum Hotele Egipt). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś