Dodaj do ulubionych

Quady w Sharm El Sheikh?

28.07.08, 12:00
Czy z Sharm El Sheikh są organizowane wyjazdy w pustynie na quadach
lub cos podobnego, jakaś krótka wycieczka? Jesli tak to gdzie trzeba
o to pytac juz na miejscu?

Pozdrawiam
westpoint
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Quady w Sharm El Sheikh? 28.07.08, 12:19
      oczywiście, że tak. W każdym lokalnym biurze oraz u rezydentów.
    • simon_r Re: Quady w Sharm El Sheikh? 28.07.08, 13:03
      nawet na plaży biegają naganiacze... znajdziesz bez trudu. Pytanie jest - CZY WARTO?
      Ja dąłem się namówić i muszę przyznać, że była to średnio fajna wycieczka. Jazda
      rządkiem z prędkością 10km/h.. rozumiem, bezpieczeństwo itp. itd.. ale dla mnie
      to była chała i stracone pieniądze. Zdecydowanie lepsza jest wycieczka Jeepem do
      Dahabu a kosztuje niewiele drożej.
      • bogna71 Re: Quady w Sharm El Sheikh? 28.07.08, 13:36
        Jeździ tego po pustyni pełno, ale faktycznie, z tego co widziałam,
        to nie za szybko - ja jechałam konno i każdą kolumnę quadów
        wyprzedzałam z palcem w nosie;))))
        Koniki arabskie mają niesamowitą parę w odnóżach i lecą ile fabryka
        dała;))
        • kappa22 Re: Quady w Sharm El Sheikh? 28.07.08, 14:01
          a mnie tam sie podobalo,nawet jak moglam sie rozpedzic do 50/h:)
          • cola2008 Re: Quady w Sharm El Sheikh? 28.07.08, 20:57
            Własnie od tych plazowych naganiaczy, jak ich nazwales simon wzielismy quady i
            byla to najlepsza impreza na ktorej bylismy w Egiptowie:))) Umowilismy sie z
            kolesiem z plazy na prywatne quady dla 4 osob, wszystko super, przyjechal po nas
            busem pod hotel, przywiozl do hotelu, wszystko ok. Jezdzilismy 2 godziny od 18,
            bez zadnym wiosek beduinskich, kazdy na swoim quadzie, predkosc do 90km/h -byly
            odblokowane, honda rincon 450:) I oczywiscie nie gesiego jak na poprzednich
            quadach ktore dostalismy gratis przy zakupie wycieczki w Polsce, tylko tak zeby
            dogonic naszego kierowce ktory bardzo fajnie jezdzil:) Koszt tej imprezy to 30 $
            od osoby ale za taka jazde moglabym dac nawet 50:))))))
            Polecam goraco:)
            • simon_r Re: Quady w Sharm El Sheikh? 29.07.08, 11:29
              No to się Wam trafiło... mi właśnie naganiacze na plaży obiecali fajną jazdę a
              skończyło się na zablokowanym sprzęcie i jeździe sznureczkiem.
        • falling_star30 Re: Quady w Sharm El Sheikh? 12.08.08, 14:23
          my jechaliśmy srednio ok 30-35km/h jadąc w kolumnie. Ale podczas gdy większość
          grupy udała się na jazdę wielbłądami-ja i jeszcze 2 osoby oraz ich przewodnik
          zostalismy i zaczęła się zabawa-dziki pęd na quadach - ok 70km/h z tego co
          widziałam na liczniku, skoki oraz jazda na 2 kołach(ale to ostatnie tylko jadąc
          razem z przewodnikiem bo niestety nie zgodził się bym sama spróbowała ze względu
          na bezpieczeństwo). Zabawa prześwietna, zwłaszcza że jechalismy przy zachodzącym
          slońcu, więc do tego piękne widoki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka