westpoint 28.07.08, 12:00 Czy z Sharm El Sheikh są organizowane wyjazdy w pustynie na quadach lub cos podobnego, jakaś krótka wycieczka? Jesli tak to gdzie trzeba o to pytac juz na miejscu? Pozdrawiam westpoint Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Quady w Sharm El Sheikh? 28.07.08, 12:19 oczywiście, że tak. W każdym lokalnym biurze oraz u rezydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Quady w Sharm El Sheikh? 28.07.08, 13:03 nawet na plaży biegają naganiacze... znajdziesz bez trudu. Pytanie jest - CZY WARTO? Ja dąłem się namówić i muszę przyznać, że była to średnio fajna wycieczka. Jazda rządkiem z prędkością 10km/h.. rozumiem, bezpieczeństwo itp. itd.. ale dla mnie to była chała i stracone pieniądze. Zdecydowanie lepsza jest wycieczka Jeepem do Dahabu a kosztuje niewiele drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: Quady w Sharm El Sheikh? 28.07.08, 13:36 Jeździ tego po pustyni pełno, ale faktycznie, z tego co widziałam, to nie za szybko - ja jechałam konno i każdą kolumnę quadów wyprzedzałam z palcem w nosie;)))) Koniki arabskie mają niesamowitą parę w odnóżach i lecą ile fabryka dała;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kappa22 Re: Quady w Sharm El Sheikh? 28.07.08, 14:01 a mnie tam sie podobalo,nawet jak moglam sie rozpedzic do 50/h:) Odpowiedz Link Zgłoś
cola2008 Re: Quady w Sharm El Sheikh? 28.07.08, 20:57 Własnie od tych plazowych naganiaczy, jak ich nazwales simon wzielismy quady i byla to najlepsza impreza na ktorej bylismy w Egiptowie:))) Umowilismy sie z kolesiem z plazy na prywatne quady dla 4 osob, wszystko super, przyjechal po nas busem pod hotel, przywiozl do hotelu, wszystko ok. Jezdzilismy 2 godziny od 18, bez zadnym wiosek beduinskich, kazdy na swoim quadzie, predkosc do 90km/h -byly odblokowane, honda rincon 450:) I oczywiscie nie gesiego jak na poprzednich quadach ktore dostalismy gratis przy zakupie wycieczki w Polsce, tylko tak zeby dogonic naszego kierowce ktory bardzo fajnie jezdzil:) Koszt tej imprezy to 30 $ od osoby ale za taka jazde moglabym dac nawet 50:)))))) Polecam goraco:) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Quady w Sharm El Sheikh? 29.07.08, 11:29 No to się Wam trafiło... mi właśnie naganiacze na plaży obiecali fajną jazdę a skończyło się na zablokowanym sprzęcie i jeździe sznureczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
falling_star30 Re: Quady w Sharm El Sheikh? 12.08.08, 14:23 my jechaliśmy srednio ok 30-35km/h jadąc w kolumnie. Ale podczas gdy większość grupy udała się na jazdę wielbłądami-ja i jeszcze 2 osoby oraz ich przewodnik zostalismy i zaczęła się zabawa-dziki pęd na quadach - ok 70km/h z tego co widziałam na liczniku, skoki oraz jazda na 2 kołach(ale to ostatnie tylko jadąc razem z przewodnikiem bo niestety nie zgodził się bym sama spróbowała ze względu na bezpieczeństwo). Zabawa prześwietna, zwłaszcza że jechalismy przy zachodzącym slońcu, więc do tego piękne widoki! Odpowiedz Link Zgłoś