jakub987 23.04.09, 21:30 Witam i uprzejmie zapytuję tych, którzy powrócili, jakie są przykładowe ceny Metaxy i brandy. Będę wdzięczny, jeśli ktoś podzieli się spostrzeżeniami ze strefy wolnocłowej. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakub987 Re: alkohole w wolnocłówce 24.04.09, 15:24 Zależy na tej informacj dlatego podbijam wątek Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: alkohole w wolnocłówce 24.04.09, 18:57 Nie wiem o jaką brandy może Ci chodzić i ilu gwiazdkową Metaxę , po za tym nie wiem , czy chcesz ceny z polskiej strefy , czy z egipskiej . Mogę ci za to napisać że 21 letni Chivas kosztuje ok. 100-120$ - darmoszka ;-) , w porównaniu z naszym sklepem . Tak naprawdę , to ja poluję zawsze na drogie łyskacze , ale myśle , że ogólna zasada dotyczy wszyskich alkocholi , im chcesz kupić droższy tym więcej procentowo zyskasz , na alkocholach które kupuję dla żony zyskuje się 10% ceny i większą pojemność butelki , zamiast 0,7 litra jak u nas w Polsce to 10% taniej za i za pojemność 1 litr . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
krogo Re: alkohole w wolnocłówce 25.04.09, 23:42 Do wojtka,typowe snobistyczne i nowobogackie myślenie,powiedz mi jaka jest różnica między twoim 21letnim whiskaczem a np.ballantines lub jim beam chyba tylko w cenie,którą chcesz się chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: alkohole w wolnocłówce 24.04.09, 19:31 Aktualne promocje z polskiej strefy,wybrane produkty: www.baltona.pl/page/pl/nasze_sklepy/oferta_specjalna Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: alkohole w wolnocłówce 24.04.09, 22:39 Fajnie , że umieściłeś linka , to się przyda . Niestety Baltona teraz jest prawie monopolistą na strefie wolnocłowej , a to niedobrze , lepiej jak była tam większa konkurencja . Niestety wielu najemcom po przebudowie lotniska na okeciu , wypowiedziano lokale . Żal mi zwłaszcza jednego małego sklepiku z markowymi whisky , tam sprzedawcy nawet byli kopetentni i już ich nie ma :-( Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: alkohole w wolnocłówce 24.04.09, 22:53 Może ktoś wie czy w Poznaniu już działa wolnocłówka? Rok temu pocałowałem klameczkę, kupiłem bez wyboru w jakimś barku (po odprawie) za 45PLN 0,7 Wyborowej. Dobrze, że nie miałem "buszu" przy wejściu do samolotu, była przecież bez woreczka foliowego. Ale za to jak smakowała w Tunezji za te 45:) Odpowiedz Link Zgłoś
4przemo77 Re: alkohole w wolnocłówce 24.04.09, 23:34 No wlasnie - przylaczam sie do pytania. Lece z Poznania za 2 tygodnie. Wylot mam o 7:10, takze okolo 6 rano bede chcial zrobic zakupy. Do pytania kolegi dodam jeszcze te o godziny otwarcia sklepow ? Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Re: alkohole w wolnocłówce 25.04.09, 08:24 Baltona jest czynna na poznańskim lotnisku od połowy sierpnia 2008. www.baltona.pl/page/pl/nasze_sklepy/sklepy.54,1 Jest też konkurencyjny Euroshop. T. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlin Re: alkohole w wolnocłówce 25.04.09, 08:29 Metaxa 7* w sklepie wolnocłowym na lotnisku w Hurghadzie,w lutym tego roku kosztowała 22$. Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: alkohole w wolnocłówce 25.04.09, 12:12 seatac, dzięki... wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś