Gość: rudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 21:35 królestwo dla tego kto całkowicie wyprowadzi DK1 z Łodzi (DK 14 tez) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łodzianin Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta na A1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 21:39 "Tym razem sprawy własnościowe udało się rozwiązać, choć w ostatniej chwili." Sorry ale jakoś w to nie wierzę. Przez 30 lat kolejni rządzący nie mogli namierzyć właścicieli terenów a tu nagle się znaleźli, jasne. ŚCIEMA PRZEDWYBORCZA. Nie dajcie się omamiać ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Rodu Łodzianin Re: Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta n IP: *.wroclaw.mm.pl 03.09.10, 12:03 a ja uważam, że zmiana trasy w okolicy CZMP to skandal - od kilkudziesięciu lat droga była planowana w miejscu, które wprowadzało ład w tej części miasta - oddzielona funkcja mieszkalna od przemysłowej. Łodzianie którzy kupili mieszkania w okolicy doskonale wiedzieli, że będzie tam droga, ale co tam.... oczekuje od rajców miejskich wprowadzania ładu i porządku urbanistycznego, a nie sankcjonowania wszystkich głupich pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gomes Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta na A1 IP: *.toya.net.pl 02.09.10, 21:47 Choćby skały srały to ta droga nigdy nie połączy się z A1 ani nie wyprowadzi ruchu tranzytowego z Łodzi, co najwyżej odciąży Rzgowską i Paderewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
fullprawda Trasa wyborcza 02.09.10, 22:14 tylko tak ją można nazwać,nie może być Jońskiego,Magina lub Grabarczyka bo mógłby się który obrazić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaNa Ważniejsze byłoby połączenie Włókniarzy z węzlem IP: *.toya.net.pl 02.09.10, 22:47 Emilia i ominięcie Zgierza, ale o tym jakoś nie słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Ważniejsze byłoby połączenie Włókniarzy z węz 03.09.10, 14:21 To ma załatwić planowana droga S 14 i jej połączenie z al. Włókniarzy w rejonie ronda (póki co niedoszłego) w rejonie ul. 11 Listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ważniejsze byłoby połączenie Włókniarzy z węz IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 22:43 ach wy łodzianie!!! jedno z nielicznych miast , którego rzeka nie dzieli a dróg u was na lekarstwo!!! co wy tam za władze wybieracie? czy oni wszyscy was ruuu...ą? czy tylko sobie kabzy nabijają? w kraku obwodnicę się buduje się buduje , śląsk ma dtśkę i inne drogi, poznań, wrocek......a w wielkiej łodzi g.....zrobiono. przepraszam! tylko to co warszawka wam zbuduje to macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakie A1?????? Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta na A1 IP: 217.116.102.* 02.09.10, 23:41 Na obecną trasę 1, a nie na A1. Jakoś cisza na temat ciągu dalszego od rzgowskiej do al.terrorystów i węzła A1 przy rokicińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta na A1 03.09.10, 00:25 Normalnie aż się bez mała posikałem ze śmiechu,ile trwało uzgodnienie przebiegu S-8,lata całe bo ktoś w GDDKiA zignorował uzgodnienia rządowe,tą drogą już od kilku lat powinniśmy jeździć,chwilowo możemy pojeździć po mapie.Autostradę A-2 zakończyli w Strykowie,fundując mieszkańcom horror,gdyby nie ich protesty pewnie obwodnica miasta powstałaby za kilka lat. A teraz łaskę robią że budując 4km drogi odkorkują nieznacznie południową część miasta,a gdzie obwodnica?,poruszanie się al.Włókniarzy w godzinach szczytu to masakra,gdyby ruch tranzytowy wyprowadzony był obwodnicą miasta,dałoby się jakoś jeździć.Ale obiecują nam znów gruszki na wierzbie bo wybory samorządowe za chwilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333D Nowa droga odkorkuje - nie wierzę ale zobaczymy IP: *.146.80.115.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 08:17 Nie jest prawdą że droga była planowana od lat sześćdziesiątych, dawniej było projektowane przedłużenie Paderewskiego (Gagarina) od ronda przy Karpackiej na południe - bo tranzyt był na Żeromskiego- żadnej Włókniarzy czy JPII jeszcze nie było. I właśnie w tym miejscu jest problem - projekcik Mostów rozmija się z potrzebami komunikacyjnymi miasta - musi być połączenie Paderewskiego-Karpacka -"Trasa Górna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek J. Re: Nowa droga odkorkuje - nie wierzę ale zobaczy IP: *.pharm.am.lodz.pl 03.09.10, 10:54 > musi być połączenie > Paderewskiego-Karpacka -"Trasa Górna" a dlaczego musi? Skoro będzie mniejszy ruch na Paderewskiego po oddaniu trasy Górna to spokojnie mozesz dojechać Paderweskiego i Rzgowską do węzła Rzgowska - Paradna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczort Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta na A1 IP: 95.175.10.* 03.09.10, 08:47 Jakoś nie wierzę w cudowne odkorkowanie - faktycznie przejazd od Rzgowskiej do do JPII pewnie będzie łatwiejszy ale przy już obecnym natężeniu ruchu korkuje się JPII choćby przed Konstantynowską jadąc na południe - a na niej samochodów nie ubędzie. Nie zmieni to też wyjazdu na północ, gdzie przed Zgierzem nagle robi się wąsko, więc korek będzie. Rozwiązaniem byloby wybudowanie obwodnicy omijającej miasto a na to nadal się jakoś nie zanosi. Choć lepszy rydz niż nic..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBAPU 2 pasy ruchu? IP: *.toya.net.pl 03.09.10, 09:32 To będzie jeden wielki korek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Tym razem sprawy własnościowe udało się rozwiązać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 09:52 Mam ogródek pracowniczy na trasie i nikt się do mnie nie zgłosił aby mi zrekompensować zabór działki, nawoziłem ją pielęgnowałem sadziłem drzewa a teraz ma być tam trasa wszystko rozumiem i jestem za rozwojem miasta. Tylko mam pytanie kiedy miasto zaproponuje mi coś w zamian Prawo jest Prawem i należy go przestrzegać więc należy mi się podobna działka więc czekam na oferty od Pana Jońskiego lub innego wodzireja naszego miasta. Poza tym jak mogą być sprawy własnościowe ustalone skoro ma być nowy projekt według starych 8 koncepcji wiadomo było które działki pójdą pod spychacz a teraz skąd wiadomo jak będzie przebiegać trasa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tec Re: Tym razem sprawy własnościowe udało się rozwi IP: *.toya.net.pl 03.09.10, 10:26 Z tą nową podobną działką to niestety muszę zmartwiic. Ogrody działkowe nie są chronione prawem własności lecz jest to forma użytkowania. Użytkujący jest jedynie właścicielem naniesień oraz innych nakładów (dzrewa, krzewy, budynki, itp.) i tylko za to można uzyskac odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michalina Re: Tym razem sprawy własnościowe udało się rozwi IP: *.4web.pl 03.09.10, 14:08 G... ci się należy. To działka pracownicza jak sam mówisz a wszyscy wiemy kto i na jakich zasadach te działki dostawał. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.hubert Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta na A1 03.09.10, 12:40 Szczerze mowiac wolalbym np. tramwaj na Olechow i wspierac transport zbiorowy, zeby stal sie naprawde atrakcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta n IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 13:45 Tramwaj na Olechów jest w planach.Szkoda że tylko w planach. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta n 03.09.10, 14:34 Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale sami mieszkańcy Olechowa byli przeciwni tramwajowi na ul. Przybyszewskiego czy Zakładowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartas Re: Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta n IP: 77.252.222.* 03.09.10, 15:42 Dlatego trzeba im zabrać autobusy lini 96 i 98. Lin ie 55/55A,72,82 i 85/85A powinny wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta n IP: *.toya.net.pl 03.09.10, 16:21 a to ci atrakcja! Tramwaj na olechów. A po co tam jechać do tych wielkopłytowych ruder? Zacznijmy od dróg bo liczba samochodów rośnie bardzo dynamicznie i nikt tego nie powstrzyma. Tramwaje nie przekonają nikogo do opuszczenia wygodniejszego samochodu. Chcesz mieć nowoczesny transport publiczny to domagaj się metra, wtedy jak nie będę mókł czekając na wagonik albo przy przesiadaniu się w inna linię poprę Twój pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Przede wszystkim A1 Stryków Głuchów IP: *.toya.net.pl 03.09.10, 23:30 To będzie znaczące odciążenie Łodzi z ruchu tranzytowego. Kierowca TIRa jesli ma nadrobić kilkanaście kilometrów ale pojedzie bez korków i świateł, a czas przejazdu będzie taki sam , to będzie wolał nadrobić autostradą niż pchać się przez miasto. I tylko tym sposobem wyniesiemy trochę ciężarówek z miasta a nie przez budowę trasy "Górna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Przede wszystkim A1 Stryków Głuchów IP: *.toya.net.pl 04.09.10, 21:20 Ok. 20 września ma być opublikowana lista firm, które chcą zaprojektować i wybudować autostradę A1 od Strykowa do Tuszyna. Ta trasa ma powstać tym razem z pieniądze z budżetu państwa do 2013 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialutki Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta na A1 IP: *.magma-net.pl 04.09.10, 21:46 421 mln / 4 km ??? Ja Cierpię Dolę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radoslawdobry Re: Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta n 05.09.10, 13:14 @bialutki, przeczytałeś ile ma być wielopoziomowych skrzyżowań, wiaduktów, tuneli? To nie jest płaska droga budowana w polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tortor5 Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta na A1 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.09.10, 23:01 No naprawdę rewelacja! Jak miałem 15 lat jechałem DK1 przez Zgierz i Łódź na kolonie w górach. Dziś mam 45 lat i ta trasa nic a nic sie nie zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
brillo Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta na A1 05.09.10, 10:46 4 (słownie cztery) km drogi w 4( słownie cztery) lata. och...ec mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
radoslawdobry Re: Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta n 05.09.10, 13:16 @brillo, nie 4 a 3,5. Z tego jeden rok poświęcony jest na opracowanie całego projektu - dokumentacji. Potrafisz szybciej? Idź się uczyć na Politechnikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za-intek Konkrety IP: *.toya.net.pl 05.09.10, 11:53 Drogi Autorze Wasiak. Lakoniczność stylu prasy polskiej jest porażająca, a Pan przedłuża stan wypełniania białego czarnym. Proszę podać więcej faktów związanych z planowaną inwestycją, lub napisać, że Pan o nich nie ma pojęcia.Powód... Mam tu na myśli m.in. przebieg trasy. Bowiem męczące się staje czytanie Gazety, której styl opiera się na odsuwaniu marchewki na raz kolejny. Następnego razu może nie być Drogi Autorze. Pozdrawiam Za-intek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynick1 Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta na A1 IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 05.09.10, 12:24 szkoda kasu drodzy lodzianie lepiej budujcie swoja obwodnice przy budowie a4 przez gop tez byly zapewnienia ze autostrada bedzie obwodnica la osciennych miast a tu wieka kupa min infrastruktury planuje oplaty www.rasopole.org/ i jeszcze jeden link forum.zamekgliwice.pl/viewtopic.php?f=8&t=131 pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
radoslawdobry Poproszę o mapkę 05.09.10, 13:05 Czytelnikom przydałaby się mapka pokazująca przebieg drogi i jej połączenie z A1. A wiecznie narzekającym powiem, że za trzy lata będzie A1 więc z drogi krajowej 1 (Al. Włókniarzy, JPII) zniknie 75% ciężarówek i 25% osobówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebracy polacy w zadne tego typu obietnice Nie wierze! IP: *.vodafone-net.de 05.09.10, 14:37 tylko naiwniacy i mlodzi w to wierza!! WARA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt moze tak ale w 2000000010 roku? moze? IP: *.vodafone-net.de 05.09.10, 14:38 nie wierze tym klamcom i zlodziejom Odpowiedz Link Zgłoś
annagoldman Re: Nowa droga odkorkuje Łódź i wyprowadzi auta 05.09.10, 14:50 Tomasz Sadzyński nie jest prezydentem Łodzi!!! a jedynie komisarzem pełniącym funkcje prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej przedłużenie al Włukniarzy IP: *.toya.net.pl 07.01.11, 19:25 Cosik ucichlo o tym planie przedłuzenia Al włukniarzy w kierunku południowym ,w kier na katowice . Odpowiedz Link Zgłoś