skynet_1
18.11.10, 17:08
Witam Wszystkich.
Postanowiłem dodać nowy temat , gdzie można wpisywać Waszym zdaniem najlepsze sklepy w Naszym mieście,gdzie zawsze jest miły personel,fachowa obsługa,uprzejma i nastawiona pozytywnie do klienta.
Ja jak na początek mam swoje typy:
1-sklep AVANS przy ul.Jana Pawła
Fachowa,miła obsługa,profesjonalne doradztwo i nie czuję się tam jak intruz ale jak klient.
Brawo dla Właściciela za fachowy dobór personelu.
2 kolejnym moim typem jest UPOMINEK koło mostu.
Przesympatyczne,miłe,zawsze uśmiechnięte kobiety z tego sklepu są jego bardzo mocnym atutem.Wykazują dużo cierpliwości dla marudnego klienta,widać,że chcą pomóc - niejednokrotnie do zakupów dostałem drobny upominek od obsługi tego sklepu - BRAWO ZA POMYSŁ !!! To dla mnie właściwe podejście do klienta i dbanie o to , aby wrócił ponownie.
Serdecznie Was Panie pozdrawiam jesteście prawdziwym przykładem wzorowego sprzedawcy.
Ale jest również w naszym mieście grono sklepów,gdzie chamstwo bije po oczach i uszach.
Zero szacunku i podejścia do klienta - nie rozumieją właściciele tych sklepów , że Nasze miasteczko jest małe i jeden klient potrafi skutecznie zniechęcić do takiego sklepu kilkunastu innych.
Sporo jeszcze się musi w Naszym mieście zmienić,ale niech dla sklepów negatywnie nastawionych do klienta będą przykładem dwie wymienione perełki a postrachem obsmarowanie na Forum Miejskim.
Pozdrawiam