Dodaj do ulubionych

Uszkodziłeś auto na dziurze? Od razu dzwoń do Z...

IP: 77.252.223.* 28.12.10, 20:09
Notatka policji??? Rozumiem, że z równoczesnym mandatem lub wnioskiem do sądu na ZDIT za stworzenie zagrożenia dla bezpieczeństwa w ruchu !!!
Dziki kraj!
Obserwuj wątek
    • Gość: koral Uszkodziłeś auto na dziurze? Od razu dzwoń do Z... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.12.10, 20:24
      A czy zachowałeś wszystkie środki ostrożności aby auta nie uszkodzić bo uszkodzenie auta na zwykłej dziurze nie jest łatwe chyba że dziura ma ze 20 cm głębokości.
      • Gość: b Re: Uszkodziłeś auto na dziurze? Od razu dzwoń do IP: *.centertel.pl 28.12.10, 20:30
        rozumiem że masz na mysli jazde z prędkoscią 15 km/h?
        • Gość: piotreq Re: Uszkodziłeś auto na dziurze? Od razu dzwoń do IP: *.4web.pl 28.12.10, 21:09
          Chyba prędzej poruszanie się poduszkowcem ;) albo jazda na stucalowych kołach...
    • Gość: natalina Uszkodziłeś auto na dziurze? Od razu dzwoń do Z... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 21:51
      Interrisk nigdy nie wypłaci odszkodowania, niestety. Sprawa musi trafić do sądu. Właśnie moja znajoma buja się z tym od zeszłego roku. Na szczęście jest radcą prawnym i wie jak napisać pozew. Powodzenia, ale bez sprawy sadowej nic nie zdziałacie.
      • Gość: Anty Re: Uszkodziłeś auto na dziurze? Od razu dzwoń doI IP: *.toya.net.pl 28.12.10, 22:56
        Interrisk to bezczelni zlodzieje. Nie ma gorszej ubezpieczalni. To jest firma krzak ktorą powinny zainteresowac sie media. Nikomu nie zycze walczyc z nimi o odszkodowanie.
        • Gość: miejscowy Re: Uszkodziłeś auto na dziurze? Od razu dzwoń do IP: 77.252.223.* 28.12.10, 23:34
          Tylko potwierdzacie: Dziki Kraj!!!
          Władze miasta wynajmują przeciw swoim mieszkańcom złodziejskie firmy ubezpieczeniowe! Nie potrafią załatać dziur, bo zleciły to innym złodziejskim firmom. I jakoś się kręci :<
        • Gość: jezdziec interisk???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.12.10, 23:38
          no tak ..kolejny przekręt.Lepiej włoczyć się po sądach niż łatać dziury
          • Gość: Anty UWAGA! Rada w sprawie InterRisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 10:50
            Ponieważ działanie tej "firmy" to jakaś farsa opisuję (niestety z doświadczenia) jak z nimi postępować:
            1. Macie stłuczkę, ewidentna wina sprawcy, zjeżdżacie na pobocze, szacujecie uszkodzenia.
            2. Sprawca wyciąga kwit OC z InterRisk - zapala się czerwona lampka.
            3. MUSICIE wezwać policję i dostac protokół.
            4. MUSICIE spisać szczegółowe oświadczenie, wraz z mapką, opisem pogody itd.
            4. MUSICIE zrobić tysiąc zdjęć.
            5. MUSICIE mieć ze dwóch świadków, najlepiej spisanych z dowodów osobistych.
            6. Jedziecie/idziecie do InterRisk.
            7. Po usłyszeniu niegrzecznego powitania staracie umówić się na oględziny
            8. Oględziny prowadzi facet z aparacikiem który jest chamski i robi to na odwal się.
            9. Jedziecie do warsztatu na wycenę - wyceniają powiedzmy na 4.000zł
            10. JEDZIECIE w wyceną do InterRisk - oni to przyklepują, rozpoczyna się naprawa
            11. Nieważne jak skomplikowana jest sytuacja, o aucie zastępczym zapomnijcie - nie pokryją.
            12. Wychodzą usterki w podwoziu - konieczne dodatkowe oględziny. Warsztat wzywa IRisk.
            13. Po miesiącu nastepują dodatkowe oględziny, IRisk przyklepuje podwyższoną wycenę - 5000zł
            14. W trakcie naprawy przychodzi Wam kwit, że InterRisk przyznało 2.500zł odszkodowania.
            14a. Często InterRisk podważa fakty - nie pomagają protokoły policji.
            15. Warsztat nie chce wydac auta, bo jest nie zapłacone za naprawę.
            16. Sytuacja trwa miesiącami - albo płacicie resztę z własnej kieszeni albo czekacie na sąd.
            17. Po roku, dwóch odzyskujecie auto lub pieniądze.
            18. Macie serdecznie dosyć tej sprawy i obiecujecie sobie zaorać tą firmę...
            19. Po pół roku koleś wjeżdża Wam w tył i wyciąga polisę IterRisk.
            20. Lądujecie w Tworkach.
            • Gość: bombel_F1 co do interrisk IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 21:46
              to co opisałeś dotyczy każdej firmy ubezpieczeniowej, nie tylko InterRisk ;)

Co do negatywnych opinii... ja zgłosiłem do tej pory raz szkodę do ZDiT/InterRisk. Sprawa się ciągnęła, trzeba było pisać dodatkowe pisma i pilnować sprawy - otrzymałem odszkodowanie i nie czuję się poszkodowanym. Wniosek, trzeba się interesować swoją sprawą - natomiast jak ktoś ma szlacheckie pochodzenie i wychodzi z założenia "należymisie", to faktycznie można być rozczarowanym i rozgoryczonym...

• Gość: kkk Re: co do interrisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 23:15
                wow wow wow to myslisz, ze jesli straci sie zawieszenie nie przez twoja wine, a przez stan drog, to nie trzeba miec nastawienia 'nalezymisie'? to po cholere placimy podatki i inne oplaty zwiazane z utrzymaniem drog?????
                • Gość: bombel_F1 Re: co do interrisk IP: *.toya.net.pl 30.12.10, 17:11
                  a jak udowodnisz, że okres jednego roku czy nawet miesiąca jeździłeś tylko i wyłącznie po ulicach miasta Łodzi ? Każdy prawnik ich wybroni. Co do m.in. zawieszenia a raczej ogólnego stanu technicznego pojazdów poruszających się po drogach to wśród polskiego społeczeństwa panuje opinia, że używane auto nie musi być w 100% sprawne. Nie raz słyszałem takie opinie - oczywiście ich nie podzielam. Wyobraź sobie, że przychodzi do Ciebie Pan X i żąda odszkodowania za uszkodzone zawieszenie, rachunków za jego wymianę nie ma a w trakcie ekspertyzy na częściach odnajdujesz datę produkcji sprzed 6-7 lat - wypłaciłbyś komuś odszkodowanie bo wpadł w jedną dziurę akurat na Twoim terenie ?

Tylko nie odpisuj mi, że bronię dziur i urzędniczej beznadziei w naszym mieście bo sam w czerwcu wydałem na naprawę zawieszenia ponad 1300 PLN i wiem jakie to uczucie. Wiem też, że do kwietnia co najmniej będzie mniej lub więcej dziurawo na ulicach.
                  A co pytań po co płacisz podatki zadaj je premierowi, ciekawe co Tobie odpowie...
                • Gość: gość Re: co do interrisk IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.11, 22:27
                  jak masz kilkunastoletnie zawieszenie rozpie...e w strzępy to ty chcesz żeby interrisk zapłacił ci za nowe ??? koleś obudź się pogrzało cię ? idź do PZU TO dostaniesz kopa w d..pe
                  • Gość: gość Re: co do interrisk IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.11, 22:37
                    dodam jeszcze jedno, jeśli ktoś przyjedzie z uszkodzoną felgą ,oponą i zgłasza te uszkodzenia wszystko jest ok ale jak gość wpada w dziurę 5 cm i nagle uszkadza całą zaawiechę przód i tył lewo i prawo to nie dziwię się że "spuszczają" takiego gościa z kwitkiem bo zdrowy rozsądek podpowiada że to nie możliwe ! obudźcie się oni nie naprawią wam całego auta bo wpadliście jednym kołem w dziurę
                • Gość: poszkodowany Re: co do interrisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 12:37
                  Potwieredzam w 100%-firma krzak,powinni to zaorać, ale w tym Kraju takie firmy mają prawo bytu niestety-dno.
              • Gość: PR Re: co do interrisk IP: *.wroclaw.mm.pl 22.04.11, 15:36
                Witam!

Jeżeli Państwo mają jakieś zastrzeżenia polecam wypełnić poniższą ankietę.

spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&authkey=CJugjrYF&formkey=dE5zVDVTRGNVN0RLM2gwSW5kaGNTRUE6MQ#gid=0
              • Gość: Bogusia Inter risk IP: *.jkns.pl 10.11.11, 17:44
                Najgorzej pracująca firma , klient to intruz, który chce odszkodowanie za to ze placi dobrowolnie OC.Panie likwidatorki z BIELSKA-B.to nieporozumienie -nie mają pojęcia o pracy , NIE ZNAJĄ przepisów, wg ich pojęcia klient ma znać przepisy i posługiwać się nimi jak tabliczką mnożenia.Nie wiedzą jakie druki są do wypełnienia przy szkodzie, na cały dodatek Pani Dyrektor ich kryje i bierze ich stronę.UCIEKAJCIE OD INTERRISK BIELSKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: gość Re: co do interrisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 16:26
                a ty co? pracujesz tam?
            • Gość: PR Re: UWAGA! Rada w sprawie InterRisk IP: *.wroclaw.mm.pl 22.04.11, 15:38
              Witam!

Jeżeli Państwo mają jakieś zastrzeżenia polecam wypełnić poniższą ankietę.

spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&authkey=CJugjrYF&formkey=dE5zVDVTRGNVN0RLM2gwSW5kaGNTRUE6MQ#gid=0
            • Gość: Prymulka Re: UWAGA! Rada w sprawie InterRisk IP: *.4web.pl 28.09.11, 14:43
              hahaha ale się uśmiałam...normalnie,jakbyś napisał moją historię
              niestety,doradzam firmę omijać jak najszerszym łukiem
            • Gość: Poszkodowana Re: UWAGA! Rada w sprawie InterRisk IP: *.netfala.pl 05.01.12, 13:49
              Mam nadzieję, że mój przykład odstraszy część potencjalnych zainteresowanych ubezpieczeniem czegokolwiek w InterRisk - po złożonym przeze mnie odwołaniu(!) od negatywnej dla mnie decyzji InterRisk (pomimo dowodów oraz wzięcia na siebie winy przez winnego) przybyły po raz kolejny na oględziny rzeczoznwca, Pan M.R., w obecności świadka zagroził mi że sporządzi mi taką opinię, że przez 5 lat nie wyjdę z sądu! Na szczęście posiadam nagranie tej rozmowy, o którym to nagraniu zresztą rzeczoznawca został przeze mnie poinformowany, oczywiście w obecności świadka. Jak zagroził, tak zrobił - w opinii opisał, że wszystko sobie wymyśliłam, choć podczas pierwszych oględzin wykonał fotografie i potwierdził szkodę, robiąc jej wycenę:) Poza tym w związku z tą szkodą w InterRisk funkcjonuje kilka różniących się od siebie opinii autorstwa tgoż Pana... Ponadto pomylił pojazdy, pomylił uszkodzenia, podopisywał jakieś uszkodzenia, których nie było aby doprowadzić do szkody całkowitej - zaś po moim odwołaniu napisał, że nie mogło dojść do żadnych uszkodzeń - fantasta:) Na szczęście wiem co z tym zrobić. Pozdrawiam.
              • Gość: Maciej S Re: UWAGA! Rada w sprawie InterRisk IP: *.tktelekom.pl 03.06.14, 19:02
                Całkowicie się zgadzam.
                Ja również mam kłopot z uzyskaniem od nich odszkodowania za szkodę wyrządzoną mi przez ich klienta. Okropne doświadczenie.
            • Gość: jaro Re: UWAGA! Rada w sprawie InterRisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 10:34
              LOOOOOL
            • Gość: jago Re: UWAGA! Rada w sprawie InterRisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.13, 11:20
              mam podobnie, gorszego olewania klienta i robienia z niego debila nie widziałam
    • Gość: zdania plastelinowe drogi IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.10, 09:30
      Jak się lepi drogi z plasteliny zamiast z asfaltu to tak to później wygląda. W Łodzi mamy tyle kraterów, że dla każdego się jakiś znajdzie. Ale rączka rączkę myje, firmy zapewniają sobie pracę, czyli łatanie, na kolejne lata bo widocznie mają chody gdzieś wyżej. Gdyby normalna osoba o tym decydowała to by ich wszystkich kopnęła w tył za to co wyprawiają, np kładąc pseudo asfalt w czasie deszczu
    • Gość: MM InterRisk - kolejne cwaniaczki od niewypłacania. IP: 193.109.212.* 14.06.11, 10:35
      Z przykrością musze stwierdzić, że firma InterRisk postępuje w sposób niewłaściwy. Standart usług można określić jako amatorski. Po dzisiejszej rozmowie z opiekunem sprawy(ul. Rydygiera) postanowiłem napisać na tym forum. Po moim pytaniu możliwym scenariuszu rozwiązania sprawy otrzymałem odpowiedź: "...nie będę z Panem dyskutować...". Brak poszanowania klienta odwrotnie proporcjonalny do wartości ubezpieczenia. Przysyłają rzeczoznawcę z aparatem zamiast kompletem kopii dokumentów.
      Chodziło o zniszczenie elementu dekoracyjengo w wyniku zdarzenia losowego. Oczywiście od razu odpowiedź na zmięczenie klienta, że firma nie ponosi odpowiedzialności. Przykry standart obsługi. Teraz zarząd będzie przez 30 dni się zastanawiać czy wypłacić 1500zł odszkodowania po odwołaniu. Polecam w takich przypadkach Urząd Ochrony Konsumenta. Zamierzam podjąć kroki w tym kierunku. Ponoć bardzo skutecznie można wyegzekwować. Generalnie odradzam ubezpieczanie się w takiej firmie.
      • Gość: FRESITA Re: InterRisk - kolejne cwaniaczki od niewypłacan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 19:21
        niestety tez miałam tą przyjemność obcowania z tą firmą.NAJBARDZIEJ DZIADOWSKA FIRMA POD SŁOŃCEM, BRAK SŁÓW, WYPDEK NIE Z MOJEJ WINY A Z DZIADOSTWEM TRZEBA SIĘ UŻERAĆ JUŻ PRAWIE CAŁY ROK.NIE UBEZPIECZAJCIE SIE LUDZIE W TEJ FIRMIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Wściekły Uwaga na Inter-risk! IP: *.183.214.67.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.01.13, 14:42
      Inter-Risk! Po 30 ustawowych dniach! Panienka w sekretariacie mówi mi, że złożony przeze mnie wniosek o odszkodowanie z Oc poszedł gdzieś do Warszawy i nikt nie wie gdzie. Będzie szukała... Nóż w kieszeni się otwiera!!!
    • Gość: pesta interrisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 18:58
      Dziadostwo i nic więcej - nie korzystajcie z usług tej firmy- po 8 latach płacenia dostać odszkodowanie za urodzenie dziecka to prawdziwy dramat- żona w PZU po 3 dniach a u nich kilka miesięcy i nic
    • Gość: franko Re: Uszkodziłeś auto na dziurze? Od razu dzwoń do IP: *.awacom.net 20.03.13, 21:56
      jakbym dostał mandat to bym ich chyba tam na miejscu w tej dziurze zostawił
    • Gość: Mała Inter Risk IP: *.toya.net.pl 08.07.13, 23:41
      zgadzam się, że można się tylko spotkać z bardzo nie miłym i nie przyjemnym człowieczkiem siedzącym za biureczkiem który łaske robi że tam pracuje. A wypłatę za szkodę wypłacają równo po 30 dniach. Nigdy się z czymś z takim nie spotkałam.
    • Gość: henryk1234567 letni wypoczynek IP: *.smrw.lodz.pl 28.07.13, 12:12
      miasto oczyściło bajorko Arturówek, jest ratownik i mrowie kąpiacych sie--
    • Gość: BEDI Złodzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.247-95-r.retail.telecomitalia.it 02.08.13, 22:57
      NIE POLECAM SKRADZIONO MI AUTO WYMYŚLAJĄ CUDA BY NIE WYPŁACIĆ MI ODSZKODOWANIA SPRAWA JUŻ SIĘ CIĄGNIE PONAD 7 MIESIĘCY ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: BEDI Złodzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.247-95-r.retail.telecomitalia.it 02.08.13, 22:59
      NIE POLECAM ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: R Re: Złodzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.inter-leg.pl 12.11.13, 01:13
        !!!! ZGADZAM SIĘ !!!!
    • Gość: gość sposób działania firmy InterRisk oddz.Katowice IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 10:12
      szkoda w 2011, sprawca z ubezpieczeniem niemieckim - żeby przyspieszyć likwidację szkodę rozliczono z mojego AC (mimo tego likwidacja szkody i tak trwała blisko 3 miesiące). Po zmianie ubezpieczyciela w 2013 r okazało się że w UFG (urzędowym Funduszu Gwarancyjnym) figuruje na moim koncie szkoda z AC co oczywiście wpływa na ulgi ubezpieczeniowe.W rozmowie w dniu 9.09.2013 likwidator szkód z InterRisk oświadczył że nie są w stanie wyczyścić mojego konta w UFG i że nie nastąpił jeszcze regres odszkodowania od ubezpieczyciela sprawcy ! (ponad 3 lata)
      Potencjalny kliencie tej firmy jeśli chcesz zaoszczędzić pieniędzy i nerwów omijaj ubezpieczyciela InterRisk bardzo ale to bardzo szerokim łukiem szerokim łukiem!!!
    • Gość: gość Unikajcie tej firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.13, 23:56
      IR TO OSZUŚCI, moja sprawa ciągnie się pół roku, kłamią w żywe oczy lub piszą bzdury!
      • Gość: R Re: Unikajcie tej firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.inter-leg.pl 12.11.13, 01:12
        Racja UNIKLAJCIE złodziejskie zapisy w dokumentach generalnie potrafią brać kase a jak przychodzi do wypłaty to mają Cię w dupie
        TYLKO SĄD Moja ciągnie się 8 miesięcy i mam już całą dokumentację żeby złożyć do adwokata kóry pociągnie sprawę w sądzie
    • Gość: Wytrzymały Kolizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.13, 23:02
      Wszystko to co piszecie, jest prawdą - to są złodzieje "wysokiej klasy". Nie wolno im ustępować .
      Tą firmę powinno się wywalić z Polski raz na zawsze. Niestety prawo polskie dopuszcza takie działania i oni czują się bezkarni. Ale jestem dobrej myśli ....któregoś dnia ktoś ich nauczy rozumu.
      • Gość: oszukany przed spr Re: Kolizja IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.15, 14:10
        Potwierdzam - to bardzo nieuczciwa firma... Delikatnie mówiąc
    • Gość: Wyjebany Re: Uszkodziłeś auto na dziurze? Od razu dzwoń do IP: *.bredband.skanova.com 27.10.16, 16:32
      Jestem kolejnym wyjebanym przez złodzieji z interrisk ch... wam w dupe złodzieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka