Dodaj do ulubionych

Liecum w Łodzi

11.04.11, 17:44
Chciałabym się wybrac do liceum nr. 3 w Łodzi. Czytalam opinie i zrobił mi sie totalny metlik w glowie.. Mam na oku jeszcze 4 i 21..ale ze dostane sie do 4 watpie;/.. pomozcie i dajcie rozsadne komentarze o tej szkole.
Obserwuj wątek
    • Gość: aan Re: Liecum w Łodzi IP: 193.238.64.* 14.04.11, 17:28
      Musisz sama wybrać. Trudna decyzja, ja mam to za sobą. Zastanów się, czy wszystkie szkoły musza być tak wygórowane. Są mniejsze i równie ciekawe.
    • Gość: Maturzystka Re: Liecum w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 21:34
      Ja właśnie kończę 3. Wiadomo, sama szkoła cudów nie zdziała, wydaje mi się, że nauczyciele są spoko, ale rzecz jasna, zależy na jakich trafisz, wszędzie są ci lepsi i ci gorsi. Z moich obserwacji wynika że piętą achillesową są klasy humanistyczne, także jeśli o tej myślałaś, to chyba lepiej wybierz inną szkołę. Biol - chem i inne bardziej ścisłe są już o wiele lepsze w swojej kategorii.Jeśli chodzi o towarzystwo, to wiadomo, że zależy jak się trafi (ja tam nie narzekam dużo fajnych ludzi poznałam). Niektórzy piszą o "elitach" itp. Ale tak naprawdę to są po prostu grupki znajomych, którzy razem spędzają czas. Nigdy się nie spotkałam, by w tej szkole ktoś się z kogoś wrednie wyśmiewał czy wybitnie pokazywał swoją wyższość gardząc innymi, a taki chyba obraz spora część ludzi ma w głowie, gdy słyszą o "elitach". Ja osobiście jestem zadowolona z wyboru szkoły, oprócz kwestii edukacyjnych fajną sprawą są szafki czy wygląd szkoły.
      • Gość: :).gimnazjalistka Re: Liecum w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 11:10
        kurczę. ja własnie chciałam isc na humana. ;/.
    • Gość: Gosc ; ) Re: Liecum w Łodzi IP: *.skomur.pl 08.05.11, 17:46
      Ogólnie to wymieniasz najfajniejsze i jedne z najlepszych liceow w Łodzi...
      A jezeli chodzi o progi pkt. to własnie z tych trzech szkol, predzej bys sie dostala do IV LO niz III czy XXI...Pzdr ; >
      • Gość: żart? Re: Liecum w Łodzi IP: *.114.190.1.plusnet.thn-ag1.dyn.plus.net 11.05.11, 00:17
        Jeżeli nie jesteś pewna, czy wystarczy Ci punktów na dostanie się do IV LO, to na dostanie się do XXI LO nawet nie licz, dziewczyno ^^
        • Gość: :) Re: Liecum w Łodzi IP: *.toya.net.pl 07.06.11, 00:30
          Gorąco polecam IV.
          Poziom jest bardzo dobry, lecz w tym przypadku wszystko zależy o ambicji ucznia. Nauczyciele znakomici, ludzie mili i otwarci. Jednak przede wszystkim niesamowita atmosfera. Nie zamieniłabym tej szkoły na żadną inną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka