Dodaj do ulubionych

Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwodnice

IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 11.07.11, 08:24
Dla Pana Minisrta ważna jest bieżąca kadencja Sejmu, co sobie będzie głowę łodzianami zawracał.
Obserwuj wątek
    • Gość: 6ik Czaruś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 09:17
      Miał być bardzo dobrym prezydentem Łodzi, a wstawił na to stanowisko fajną i sympatyczną, lecz nienadającą się na to stanowisko panią Hannę Z., której przydał do "pomocy" niefajnych i niesympatycznych pisowców i zetchaenowców.
      Miał być bardzo dobrym ministrem sprawiedliwości, a został w niefajnym i niesympatycznym rządzie cholernie złym ministrem infrastruktury, otaczając się niewątpliwie fajnymi i sympatycznymi, lecz nieznającymi się na rzeczy ludźmi.
      Po prostu Czaruś, bardzo fajny i bardzo sympatyczny druh.
      I zuch!
    • Gość: minister Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwodnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 09:22
      jak będzie obwodnica to bedzie darmowa.
    • hal_gravity żebymy się czasem nie doczekali 11.07.11, 09:23
      niebawem nawet za oddychanie będziemy płacić ...
      • Gość: Bruno Re: żebymy się czasem nie doczekali IP: 194.153.115.* 11.07.11, 09:31
        hal_gravity napisał:
        > niebawem nawet za oddychanie będziemy płacić ...
        Podatku za oddychanie pewnie nie wprowadzą. Zamiast tego będzie ryczałt za wydalane CO2 i opłata za rabunkowe zużycie tlenu ;)
        • Gość: XXX Re: żebymy się czasem nie doczekali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 09:41
          Tzw "klimatyczne" już się płaci :)
    • Gość: jan Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwodnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 09:25
      W końcu mu utną ludzie te kciuki. Nic innego już nie umie oprócz tego, Lanser p.....
      • Gość: dramaturg Re: Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 12:36
        Myślę, że nie lanser a pracuś: (1418 km autostrad, dróg ekspresowych i obwodnic w budowie ), (1600 km torów wyremontowanych od 2007 roku), (1400 km torów w trakcie remontu). I wiele innych efektów pracy. To jest skok cywilizacyjny, tylko trzeba chcieć otworzyć się na argumenty i liczby...

Źródło:
        a) drogi --> www.mi.gov.pl/2-482be1a920074-1793180-p_1.htm
        b) kolej --> www.mi.gov.pl/2-482be1a920074-1793379-p_1.htm
        • Gość: azxc nie wylansujesz go już IP: *.wckp.lodz.pl 11.07.11, 13:33
          bo gołym okiem widać, że obiecał zbyt wiele a kasa leci obok i się rozpływa.
        • Gość: 6ik Re: Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 13:36
          Dramaturg - autor tragifarsy; kiepskiej.
    • Gość: laleczka jestem zla na siebie IP: *.zdnet.com.pl 11.07.11, 09:57
      ze glosowalam na debili z po w ostatnich wyborach. wszyscy politycy sa tacy sami. mysla tylko o sobie. a pan grabarczyk wyjatkowo dziala mi na nerwy. a tusk to pieprzony dupek.
      • Gość: hasyd Re: jestem zla na siebie IP: *.toya.net.pl 11.07.11, 11:09
        Ty nie jedyna dałaś się ogłupić...ja też i wielu moich znajomych nie możemy się pogodzić z tym że media kreują inną rzeczywistość niż jest.
      • Gość: dramaturg Myślę, że warto było. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 12:40
        Rzeczpospolita uznała ministra Grabarczyka za najlepszego budowniczego autostrad w III RP. Przyczynił się do budowy ponad 800 km autostrad (po ok. 200 km rocznie). Drugi w rankingu pan Marek Pol to tylko (aż) ok 200 km autostrad (ok. 100 km rocznie).

Myślę, że warto o tym wiedzieć, wyrabiając sobie opinię na temat. Nie da się w 4 lata nadrobić 60 letnich zapóźnień, ale Grabarczyk próbuje i nie można mu odmówić, że się nie stara i nie ma wyników...

zródło: Omowienie rankingu: www.poprzyjpo.pl/pliki/BPCG-ranking.pdf
        • Gość: asdf próbuje wszystko IP: *.wckp.lodz.pl 11.07.11, 13:31
          sknocić.
        • Gość: 6ik Re: Myślę, że warto było. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 13:40
          Kolejne dzieło dramaturga; także nieudane.
        • rubico Re: Myślę, że warto było. 12.07.11, 00:04
          jak już się powołujesz na propagandowy i sponsorowany artykuł, który piszą koledzy z PO, to wybacz ale przypomina to Goebbels'a: "Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą"..kółko wzajemnej adoracji.
          A jak już uważasz że jesteś taki niezależny w wyrabianiu 'własnej' oceny, to podejrzyj sobie jakie jeden i drugi miał budżet...;)
    • Gość: Kierowca Wreszcie ktoś to zauważył, brawo p.piotrze IP: *.onninen.pl 11.07.11, 10:02
      Jeszcze przydałoby się z ministerstwem spróbowac skontaktować w tej sprawie....
    • Gość: cynik Grabarczyk - PO-wski kłamczuszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 10:02
      a niby harcerz...

POlitykom z tej partii nie wolno już ufać.
    • Gość: Wstyd! Re: Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwo IP: *.centertel.pl 11.07.11, 10:09
      Jeśli jest ci głupio, że Łódź ma najgorszego ministra, że znajomi z Polski śmieją się z ciebie - przyłącz się do grupy fejsbukowej Łódź przeprasza za Grabarczyka. Jak dobrze pójdzie to za kilka miesięcy ludzie zapomną o nieudaczniku...
      • Gość: z Re: Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwo IP: *.retsat1.com.pl 11.07.11, 10:38
        I o drogach w łódzkiem też.
      • Gość: bzium Re: Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.11, 11:59
        >przyłącz się do grupy fejsbukowej Łódź przeprasza za Grabarcz
        > yka. Jak dobrze pójdzie to za kilka miesięcy ludzie zapomną o nieudaczniku...

A tej grupy na fb nie stworzyła przypadkiem warszawka lub mieszkańcy wrocławia przypadkiem? Na pewno nie zrobili tego łodzianie. Jeżeli tak bardzo zależy wam na Łodzi, to jednak powinniście głosować na Grabarczyka, inaczej już niczego nie będzie, a drogi w typie S8 się wyprostują przez Bełchatów, a taka KDP pojedzie sobie w okolicach Zgierza.
        • Gość: 6ik Re: Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 13:44
          Warto głosować na Grabarczyka?
          Zagłosujesz na Grabarczyka, a wyjdzie jakiś Cieślak czy ktoś w tym rodzaju.
      • Gość: dramaturg Grabarczyk wygrał ranking budowniczych... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 12:39
        Rzeczpospolita uznała ministra Grabarczyka za najlepszego budowniczego autostrad w III RP. Przyczynił się do budowy ponad 800 km autostrad (po ok. 200 km rocznie). Drugi w rankingu pan Marek Pol to tylko (aż) ok 200 km autostrad (ok. 100 km rocznie).

Myślę, że warto o tym wiedzieć, wyrabiając sobie opinię na temat. Nie da się w 4 lata nadrobić 60 letnich zapóźnień, ale Grabarczyk próbuje i nie można mu odmówić, że się nie stara i nie ma wyników...

zródło: Omowienie rankingu: www.poprzyjpo.pl/pliki/BPCG-ranking.pdf
        • Gość: asdf Marnuje szanse, jakich nie mieliśmy IP: *.wckp.lodz.pl 11.07.11, 13:30
          wcześniej; pieniądze wspólnotowe uciekają bokiem. Nikt nie miał tak dobrej wyjściowej sytuacji jak on.
        • Gość: 6ik Re: Grabarczyk wygrał ranking budowniczych... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 13:42
          A tu dramaturg się powtarza (zabrakło mu weny).
      • Gość: zgred Re: Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwo IP: *.lodz.msk.pl 11.07.11, 16:47
        > Jeśli jest ci głupio, że Łódź ma najgorszego ministra, że znajomi z Polski śmie
        > ją się z ciebie - przyłącz się do grupy fejsbukowej Łódź przeprasza za Grabarcz
        > yka. Jak dobrze pójdzie to za kilka miesięcy ludzie zapomną o nieudaczniku...

Z Beł(t)chatowa jesteś, koleś?
        S8 pójdzie przez Beł(t)chatów, szybka kolej przez Kutno albo Proboszczewice, o średnicy kolejowej też będzie można zapomnieć.
        Ale dla kilku baranów to najgorszy minister...
    • Gość: qwerty Przestepcza Organizacja o strukturach mafijnych !! IP: *.toya.net.pl 11.07.11, 10:52
      garbarrczyk, Drzewiecki, gad(to ten od grabierzy nazywanej dla niepoznaki prywatyzacją) niemiec Tusk, prawdomówna Sawicka, i spocony jak mysz Chlebowski , ot elyta PO
    • Gość: Kierowca Projekt oczywiście ugrzązł w ministerstwie, (link) IP: *.onninen.pl 11.07.11, 12:25
      Tekst linka
    • Gość: grabki 1418 km dróg min Grabarczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 12:28
      Obecnie w budowie jest 1418 km autostrad, dróg ekspresowych i obwodnic. To skok jakościowy jak nigdy dotąd. Wystarczy wyjechać za rogatki miasta by zobaczyć wielkie budowy. Tego nie sposób nie zauważyć.

Myślę, że 1,60 nikogo nie odstraszy, jeśli będzie miał ominąć korki w mieście, a myślę że 1,60 to i tak mniej niż gdzie indziej...
      • Gość: aron Re: 1418 km dróg min Grabarczyka IP: *.paradowski.pl 11.07.11, 12:32
        trzeba inwestować w kolej, zamiast obwodnicy można kupić pociągi Flirty na linie lokalne, skorzystają ludzie a nie samochody
        • Gość: zgred Re: 1418 km dróg min Grabarczyka IP: *.lodz.msk.pl 11.07.11, 16:45
          Beee?
      • Gość: asdf Poznaniacy mają obwodnicę z A2 za darmo IP: *.wckp.lodz.pl 11.07.11, 13:28
        Więc i tak można.
    • Gość: dramaturg Re: Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 12:33
      Oczywiście można powtarzać jak mantrę, że to zły minister tylko, że liczby mówią co innego:

- 1418 km autostrad, dróg ekspresowych i obwodnic w budowie (za poprzednich ministrów, to były wielkości rzędu 200 km)
      -1600 km torów wyremontowanych od 2007 roku (za poprzedników w ogóle się nie remontowało)
      -1400 km torów w trakcie remontu

Myślę, że nie ma sensu uprawiać krytykanctwa, dlatego proszę o wzięcie pod uwagę, że Grabarczyk zbudował bardzo wiele, choć pewnie nie wszystko poszło zgodnie z planem, ale przy tej skali zdziwiłbym się gdyby nie było problemów...

Źródło:
      a) drogi --> www.mi.gov.pl/2-482be1a920074-1793180-p_1.htm
      b) kolej --> www.mi.gov.pl/2-482be1a920074-1793379-p_1.htm
      • Gość: asdf Jeszcze więcej nie zbudował IP: *.wckp.lodz.pl 11.07.11, 13:26
        A najwięcej naobiecywał, zresztą "jego" budowy okazują się najdroższe na świecie.
    • Gość: asdf Przecież to kłamczuch IP: *.wckp.lodz.pl 11.07.11, 13:25
      Oszukał już tyle razy mieszkańców łódzkiego i dalej kłamie.
      • Gość: bzium Re: Przecież to kłamczuch IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.11, 14:08
        Weź i wylicz te kłamstwa panie demagog
        • Gość: 6ik Re: Przecież to kłamczuch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 14:44
          Cała dotychczasowa historia PO - Partii Obłudników - to dzieje wielkiej hipokryzji. Wszystko, co dotychczas PO mówiła i robiła to po prostu "obłuda do nieba śmierdząca" (jak by to określił Ignacy Daszyński).
          I Ty to bziumie dobrze wiesz.
          • Gość: bzium Re: Przecież to kłamczuch IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.11, 21:19
            Umiesz czytać? Ja prosiłem o wymienienie kłamstw, a nie pisanie frazesów
    • Gość: Igor Panie ministrze, Łódź czeka na bezpłatne obwodnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 22:05
      akurat to że północna obwodnica jest płatna to łodzian bezpośrednio nie obchodzi, za daleko jest oddalona, więc nie wiem w jakim celu Łodzianie mieliby ja na codzień wykorzystywać. Co do projektu, owszem Grabarczyk go przygotował ale minister finasów się nie zgodził i sprawa została ucięta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka