Dodaj do ulubionych

Jak dałem głos na samoobronę

14.06.04, 00:50
Cisza wyborcza się skończyła. Ucieszyłem się, że choć na forum Warszawy admin
nie wyciąl wątku o głosowaniu na Samoobrone. W Lublinie i Łodzi cenzorzy są
bardziej bezwzgledni. Nie lubię ich.

Oddałem dziś głos na Samoobronę nie czytając listy jej kandydatów.
Postawiłem krzyżyk przy pierwszym miejscu. Do lokalu wyborczego wszedłem w
biało-czerwonym krawacie i z biało-czerwona szturmówką (nieduża flaga).
Chciałem odśpiewać polski hymn, ale przewodnioczący obwodowej komisji
wyborczej nie zgodził sie, więc zrezygnowałem.
Do 10 obwodowych komisji wyborczych zawiozłem po łubiance czerwonych
truskawek.

Kilka godzin pózniej na plakacie wyborczym znalazłem więcej informacji o
kandydatach Samoobrony. Okazało się, że jednym z nich był facet, który
przyznał sie to świadomej i tajnej współpracy ze słuzbami specjalnymi.
Zaskoczyło mnie to bardzo.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
Obserwuj wątek
    • Gość: boards_of_canada Re: Jak dałem głos na samoobronę IP: *.lodz.mm.pl 14.06.04, 07:04
      Powiedz mi, ze robisz sobie "jaja" ;)
    • barracuda7110 Re: Jak dałem głos na samoobronę 14.06.04, 07:12
      Trzeba było założyc gumofilce i powtykać w nie siano. Lepiej by to
      odzwierciedlało co to za naród...
      • jerzykrajewski7 Re: Jak dałem głos na samoobronę 14.06.04, 10:49
        Byłem ubrany w garnitur Vistuli z jej najnowszej kolekcji wiosna-lato 2004 i
        porzadne, szyte buty.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
        • Gość: byłylogowany Re: Jak dałem głos na samoobronę IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 14.06.04, 15:06
          Ten garnitur z tomaszowskiej Vistuli, musi świetnie korelować z płockim
          kombajnem, nomen omen, Vistula. Oczami wyobraźni widzę taki oto obrazek:

Elegancki stronnik Samoobrony, wyrusza w niedzielny poranek swoją wielką żniwną
          maszyną na mszę. Ponieważ na kulturze Mu nie zbywa, zakłada świąteczne odzienie.
          Składają się na nie gustowne slipy męskie, bawełniane kalesony, podkoszulek na
          ramiączka, świeżo wyprana biała koszula non-iron, praktyczne skarpetki helanco,
          garnitur 100% bistor typu tenis z rzeczonych zakładów Vistula, buty szyte na
          miarę u zaprzyjaźnionego szewca małomiasteczkowego przypominające przebój
          gorącego lata 1953, a mianowicie tzw sztyblety (na baaaardzo grugej słoninie
          przetykanej dratwą), no i rzecz jasna krawat, nie żeby tam zaraz z Milanówka,
          ale za to charakterystyczny, czyli w barwach narodowych. Nasz bohater, mocno
          skropiony uznaną wodą kolońską Brutal, wdrapuje się na swój niezawodny od 30 lat
          kombajn, jak już wspomniałem, Vistula. Myśl inżynierska i techniczna z czasów
          Złotej Ery Gierkowskiej po dziś dzień, również dzięki wyjątkowej dbałości o ten
          niezastąpiony cud techniki przez światłych rolników, wiernie służy naszemu
          drogiemu Jerzemu. Powoli rusza. Po drodze zewsząd spotyka się z wielkim
          poważaniem i estymą. Dumnie podjeżdża pod kościół. Wchodzi do świątyni. Zasiada
          w pierwszej ławie. Zadumał się. W tym tygodniu nie przystąpi do spowiedzi.
          Podobnie jak i tydzień, miesiąc, rok i więcej temu. Nie ma potrzeby. Wyspowiadał
          się przy okazji własnego ślubu, który wziął raptem 32 lata temu. Przecież od tej
          pory nie grzeszył. Po mszy wychodzi. Odpala Vistulę. Zajeżdża z fasonem pod
          lokal wyborczy. Wchodzi, wita się ze szwagrem, który jest przewodniczącym
          Komisji. ODDAJE GŁOS. Wychodzi. Rusza swoją wielką maszyną do Gospody. Tu już
          wszyscy czekają. Jest podwójna okazja (potrójna nawet, wszak niedziela!) do
          świętowania. Bo nie dość, że wybory do ukochanego Parlamentu Europejskiego, to
          jeszcze Wódz obchodzi 50 urodziny! Niech żyje Andrzej! Nasze Światło! Nasza
          Busola! Nasz Wódz Ukochany! Toastom nie ma końca!

W poniedziałek nasz drogi Jerzy budzi się. Głowa nie boli bardziej niż
          zazwyczaj. Normalnie, jak to w poniedziałek. Wchodzi żona: "Jurek, Ty wiesz,
          podobno były jakieś przekręty. Dostali my ino 11%, cy cuś". "Nie martw się
          prosta kobieto", rzecze na to Jerzy. "Nasz główny cel to Pałac". "Na drugi rok
          obsadzimy w tych obwodach całe rodziny, a nie tylko szwagrostwo". I ze spokojem
          udaje się do pełnej wszelkiego dobra lodówki.
    • michal.ch Re: Jak dałem głos na samoobronę 14.06.04, 08:52
      jerzykrajewski7 napisał:

> Cisza wyborcza się skończyła. Ucieszyłem się, że choć na forum Warszawy admin
      > nie wyciąl wątku o głosowaniu na Samoobrone. W Lublinie i Łodzi cenzorzy są
      > bardziej bezwzgledni. Nie lubię ich.

Płakać nad tym nie będziemy.

> Oddałem dziś głos na Samoobronę

Twój problem.

> nie czytając listy jej kandydatów.

Tak. Z pewnością dokonałeś świadomego wyboru. To się nazywa dbałośc o interesy
      kraju. Pierdyknę sobie krzyżyk przy jakimś gościu - nieważne jakim. Ważne, że
      ma taki fajny krawat w paski. Kolorowo jest.

> Postawiłem krzyżyk przy pierwszym miejscu. Do lokalu wyborczego wszedłem w
      > biało-czerwonym krawacie i z biało-czerwona szturmówką (nieduża flaga).

I przyznałeś sie do tego, że jesteś człowiekiem niepoważnym. Były wcześniejsze
      ustalenia? Były. Ty się nie dostosowałeś. Jesteś aspołeczny.

> Chciałem odśpiewać polski hymn, ale przewodnioczący obwodowej komisji
      > wyborczej nie zgodził sie, więc zrezygnowałem.

Podziękuj mu teraz. Jeszcze byś się ośmieszył.

> Do 10 obwodowych komisji wyborczych zawiozłem po łubiance czerwonych
      > truskawek.

Przynajmniej jedną rzecz zrobiłeś dobrze. :)

> Kilka godzin pózniej na plakacie wyborczym znalazłem więcej informacji o
      > kandydatach Samoobrony. Okazało się, że jednym z nich był facet, który
      > przyznał sie to świadomej i tajnej współpracy ze słuzbami specjalnymi.
      > Zaskoczyło mnie to bardzo.

Mnie w Samoobronie chyba już nic nie zdziwi. Ale poszukaj głebiej o ich
      kandydatach. Może dowiesz się czegoś jeszcze. Bo na chwilę obecną nie wiesz
      nic, a propaganda Leppera zrobiła ci wodę z mózgu, czego dowodem jest oddanie
      głosu bez żadnego zastanowienia i refleksji.
    • h8red <jeb> [nt] 14.06.04, 09:01

• nocnick Re: <jeb> [nt] 14.06.04, 09:15
        ja nie oddałem swojego cennego głosu i bardzo jestem z tego powodu zadowolony
        • Gość: Ingo Re: <jeb> [nt] IP: 213.17.170.* 14.06.04, 09:51
          Samozadowolenie to pierwszy krok ku przepaści.
    • zielonki Re: No, w Łodzi się na Tobie poznali ! 14.06.04, 11:21
      Widać twoje wpisy na wszystkich forach.
      Tylko po co zaśmiecasz tymi bzdetami internet?
      Odpowiedzi są dwie:
      1. Albo ci za to płacą
      2. Albo to taka prowokacja zniechęcająca, czy też badająca reakcje.
      O aż taką głupotę jaką prezentujesz cie nie podejrzewam.
    • jerzykrajewski7 Ujawnij się cenzorze 14.06.04, 13:52
      Drogi Adminie!

Wiem, dokąd wyciąłeś moje posty. Nadale nie wiem jednak, dlaczego je
      wyciąłeś. Kto dał Ci taka władzę? Macie jakieś polityczne wytyczne, co wycinać?
      Jeżli macie, kto te wytyczne Wam wydaje? Czy ta osoba jest Jan Jaworski,
      redaktor naczelny portalu gazeta.pl?
      Kto i ile Wam płaci za cenzurowanie forum?

Czy to nie dziwne, że w portalu gazeta.pl, złożonym przez współpracowników
      Adama Michnika panuje taka bezwzględna cenzura. A przeciez kiedyś Adam Michnik
      krzyczał "Precz z cenzurą".

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• gray Re: Ujawnij się cenzorze 14.06.04, 14:21

w sobotę i w niedzielę panowała cisza wyborcza a nawet wcześniej twoje posty
        nawołujące do pójścia na wybory w biało-czerwonym krawacie kolidowały z zakazem
        obnoszenia się z takimi ozdobami w czasie ciszy wyborczej. to chyba proste,
        nieprawdaż?
        • jerzykrajewski7 Re: Ujawnij się cenzorze 14.06.04, 14:30
          To ty jesteś cenzorem?
          • gray Re: Ujawnij się cenzorze 14.06.04, 14:35

jerzykrajewski7 napisał:

> To ty jesteś cenzorem?

to się nazywa moderator.

i nie - nie jestem moderatorem. ale gdybym był to właśnie tak argumentowałbym
            usunięcie twoich postów. na inne wyjaśnienia na twoim miejscu bym nie oczekiwał
            ponieważ moderator nie ma żadnego obowiązku tłumaczenia się ze swoich decyzji.
    • boczek2001 Nie lubie cię 14.06.04, 14:38
      przez takich jak ty mój kraj upadnie do reszty i będzie błagał jedynie o
      dobicie...
      a wy ją wtedy dobijecie...

:-(((

każda partia inna niż samoobrona to dla Polski najlepsze rozwiązanie...
      • Gość: byłylogowany Re: Nie lubie cię IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 14.06.04, 15:10
        Z tym "każda partia inna" to już spora przesada:)
      • jerzykrajewski7 Re: Nie lubie cię 14.06.04, 15:11
        Masz prawo do takich poglądów.
        • gray Re: Nie lubie cię 14.06.04, 19:35

tak samo jak ty masz prawo do swoich, jeżeli oczywiście nie robisz sobie tutaj
          żartów, ale załóżmy, że nie robisz zatem powiedz mi czym takim pan andrzej
          zachęcił cię do tak gorącego popierania jego osoby?
          czy może planem likwidacji bezrobocia, o którym wiadomo jedynie tyle, że ma
          zlikwidować bezrobocie. jak? tego nie wiadomo, zapewne ma to zrobić po_prostu.
          czy może była to obietnica podwyżki płac wszystkim ludziom polegająca na
          uwolnieniu rezerw NBP co w jednym momencie uczyni polskę niewiarygodną finansowo
          nawet dla etiopii i burkinafaso? opowiedz nam, którym ze swych idiotycznych
          pomysłów przekonał cię pan lepper - chętnie posłuchamy.
          • jerzykrajewski7 Re: Nie lubie cię 14.06.04, 19:43
            Poniżej moje argumenty, które wyciął ten Wasz niedoby cenzor.

Drodzy Forumowicze!

Ponieważ moje poprzednie wypowiedzi zostały zdjęte przez cenzurę portalu
            gazeta.pl z nieznanych mi powodów, postanowiłem w spokojniejszych słowach
            powiedzieć dlaczego w niedzielę zagłosuję na kandydata Samoobrony w wyborach
            do Europarlamentu i dlaczego będę popierał te partię w przyszłości:
            1. Dlatego, że cenzura zdjęła z portalu gazeta.pl całkiem przyzwoite
            protesty przeciw zakazowi noszenia biało-czerwonych krawatów przez członków
            obwodowych komisji wyborczych. A ja nie cierpię cenzury, szczególnie w
            sprawach politycznych.
            2. Nie podoba mi się, że Państwowa Komisja Wyborcza jest tendencyjna –
            czepia się tylko Samoobrony.
            3. Samoobrona, podobnie jak ja, była i jest przeciw bezprawnemu atakowi
            na Irak. Od roku prywatnie bojkotuję amerykańskie produkty. Głoszę
            hasło „Nigdy więcej coca coli”.
            4. Grupa trzymająca władze w Polsce, która dysponuje największymi
            mediami w Polsce, m.in. portalem gazeta.pl, dokopuje Samoobronie w sposób
            bardzo niekulturalny, poniżej dopuszczalnych standardów dziennikarskiej
            rzetelności. Nie lubię, gdy kopie się słabszych.
            5. Podoba mi się program gospodarczy Samoobrony, który jest spójny
            wewnętrznie. Jego podstawowe złożenia: obniżmy podatki, wykorzystajmy rezerwy
            finansowe na rozwój infrastruktury (drogi, oczyszczalnie ścieków), by wspomóc
            inicjatywy samorządowe i napędzić inwestycje, by zmniejszyć bezrobocie.
            Samoobrona chce prowadzić suwerenną politykę pieniężną – nie będzie dążyła do
            ograniczenia inflacji na siłę, by przyjąć euro w 2007 r. Polska euro może
            przyjąć w 2030 r. Tragedia z tego powodu się nie stanie, a odpowiednią
            polityka kursową będzie można wspierać nasz eksport i chronić krajową
            produkcję.
            6. Aż 40 proc. kandydatów Samoobrony do Europralamentu to przedsiębiorcy
            i menedżerowie, bo Samoobrona dba o interesu polskich małych i średnich firm.
            W przeciwieństwie do PO, SLD, UW czy PiS, które starają się mieć dobre
            kontaktu głównie z dużymi firmami, które finansują działalność tych partii
            przez różnego rodzaju fundacji oraz instytucje szkoleniowe, charytatywne…
            7. Podoba mi się dokonywana przez Samoobronę ocena PRL. W latach 1956-
            1980 Polska była krajem szybko rozwijającym się. Nie było bezrobocia. Miliony
            ludzi dokonały olbrzymiego awansu cywilizacyjnego. Nie dziwię się więc, że
            Edward Gierek jest oceniany jako najlepszy polski przywódca XX wieku.
            8. Podoba mi się stosunek Samoobrony do Kościoła katolickiego. Jesteśmy
            katolikami, ale nie robimy wszystkiego pod dyktando hierarchii kościelnej.
            9. Samoobrona to jedyna opozycja wobec elit politycznych, które
            doprowadziły nasz kraj do sporego chaosu, korupcji i upadku moralnego. Tylko
            za popieranie Samoobrony można stracić pracę. Gdy znana firma Ciech wyrzuciła
            z pracy jednego ze swych dyrektorów tylko za to, że publicznie poparł
            Samoobrone, „Gazeta Wyborcza” opublikowała informacje o tym z nutką
            satysfakcji i ostrzeżenia. Nikt nie protestował przeciw wyrzucaniu ludzi z
            pracy przyczyn politycznych. Moralność Kalego.

W Samoobronie nie podoba mi się brak poszanowania prawa. Podstawą cywilizacji
            jest bowiem prawo. Tradycje warcholstwa są jednak w Polsce długie. Wpisywała
            się w nie Solidarność, a teraz Samoobrona. Ale znowu nie podoba mi się
            przykładanie różnych miar do podobnych sytuacji. Dla Adam Michnika, łamania
            prawa w PRL, za co siedział kilka lat w więzieniu, jest pozytywnym elementem
            jego życiorysu. Natomiast łamanie prawa z powodów politycznych w III RP przez
            ludzi Samoobrony tu już nie jest plus.

Nie podoba mi się też bardzo krytyczna ocena dokonań III RP, przedstawiana
            przez Samoobronę. Startując w 1989 r. z pozycji bankruta, Polska dużo
            osiągnęła przez 15 lat.
            Choć mogła osiągnąć więcej. A banki i inne firmy zostały sprzedane za tanio.

Jednak po aferze Rywina Polska wymaga wymiany elit politycznych, które w
            ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy kompromitują się niemal każdego tygodnia.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

PS. Jeżeli ktoś chce się do mnie odezwać, podaję adres: jerzy-krajewski@wp.pl.
            PS 2. Jestem ciekaw, jak szybko cenzura gazety.pl to wytnie.

• Gość: byłylogowany Re: Nie lubie cię IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 14.06.04, 19:49
              Mam tylko jedno pytanie: czy Szanowny zwolennik Samoobrony zna lata 1956-80 z
              autopsji? Czy może nasłuchał się "wiarygodnych" bajek o tamtych czasach?
            • gray Re: Nie lubie cię 14.06.04, 20:10
              jerzykrajewski7 napisał:

> 1. Dlatego, że cenzura zdjęła z portalu gazeta.pl całkiem przyzwoite
              > protesty przeciw zakazowi noszenia biało-czerwonych krawatów przez członków
              > obwodowych komisji wyborczych. A ja nie cierpię cenzury, szczególnie w
              > sprawach politycznych.

ja ci powiedziałem dlaczego bym to wyciął - możesz się nie zgadzać z moimi
              powodami albo z jakimikolwiek innymi ale nie zmienia to faktu, że to nie twój
              portal, nie ty napisałeś jego regulamin i nie ty go stosujesz.

> 2. Nie podoba mi się, że Państwowa Komisja Wyborcza jest tendencyjna –
              > czepia się tylko Samoobrony.

gdzie się czepia?

> 3. Samoobrona, podobnie jak ja, była i jest przeciw bezprawnemu atakowi
              > na Irak. Od roku prywatnie bojkotuję amerykańskie produkty. Głoszę
              > hasło „Nigdy więcej coca coli”.

to czy był bezperawny nie zostało nigdzie powiedziane a atak doprowadził do
              obalenia tyrana. jasne, że są minusy takiego działania ale plusy też się jakieś
              trafiły. moim zdaniem polska niepotrzebnie się w to pchała bo wydaliśmy masę
              pieniędzy a z obiecywanych kontraktów nie wyszło prawie nic ale przecież nie
              tylko samoobrona ma takie zdanie na ten temat.

> 4. Grupa trzymająca władze w Polsce, która dysponuje największymi
              > mediami w Polsce, m.in. portalem gazeta.pl,

to ja już nie rozumiem - wychodzi na to, że grupa trzymająca władzę przyszła do
              grupy trzymającej władzę i chciała łapówkę... dziwne.

> dokopuje Samoobronie w sposób
              > bardzo niekulturalny, poniżej dopuszczalnych standardów dziennikarskiej
              > rzetelności.

rozumiem, ze samoobrona zachowuje się w sposób kulturalny. bandyta z pabianic,
              cyrk w sejmie.. aż ZIONIE kulturą :)

> Nie lubię, gdy kopie się słabszych.

ojojoj, jaka słabiutka biedniutka ta samoobrona - co jeden to lepszy -
              kryminalista i milioner :)

> 5. Podoba mi się program gospodarczy Samoobrony, który jest spójny
              > wewnętrznie. Jego podstawowe złożenia: obniżmy podatki,

jak skoro na nic nie starcza z obecnych?

> wykorzystajmy rezerwy finansowe na rozwój infrastruktury (drogi, oczyszczalnie
              > ścieków), by wspomóc inicjatywy samorządowe i napędzić inwestycje,

juz ci pisałem na temat rezerw i pisało o tym wielu specjalistów. prawdziwych a
              nie z samoobrony.

> by zmniejszyć bezrobocie.

jak? pstryknięciem palcami?

> Samoobrona chce prowadzić suwerenną politykę pieniężną – nie będzie dążył
              > a do ograniczenia inflacji na siłę, by przyjąć euro w 2007 r. Polska euro może
              > przyjąć w 2030 r. Tragedia z tego powodu się nie stanie, a odpowiednią
              > polityka kursową będzie można wspierać nasz eksport i chronić krajową
              > produkcję.

krajową produkcję trzeba uczynić atrakcyjną a nie ją chronić. jak chcesz ją
              chronić? przed czyimi towarami? z azji i ameryki? halo! jesteśmy w unii!

> 6. Aż 40 proc. kandydatów Samoobrony do Europralamentu to przedsiębiorcy
              > i menedżerowie,

a ile to kryminaliści? jakim procentem jest posłanka beger, która zdała maturę
              na dwójach? a chojarska? samoobrona ściąga młodych wykształconych ludzi, którzy
              nie mają nic wspólnego z jej poglądami a jedynie mają obiecaną kasę i wysokie
              stanowiska wzamian za wykonywanie poleceń z góry partii.

> bo Samoobrona dba o interesu polskich małych i średnich firm.
              > W przeciwieństwie do PO, SLD, UW

jaki znasz kontakt UW z dużą firmą?

> czy PiS, które starają się mieć dobre
              > kontaktu głównie z dużymi firmami, które finansują działalność tych partii
              > przez różnego rodzaju fundacji oraz instytucje szkoleniowe, charytatywne…
              > 7. Podoba mi się dokonywana przez Samoobronę ocena PRL. W latach 1956-
              > 1980 Polska była krajem szybko rozwijającym się.

uaaaaaaaahahahaha :DDD pewnie dlatego jesteśmy tak zacofani w stosunku do reszty
              europy :D

> Nie było bezrobocia.

no jasne, że nie było bo był obowiązek pracy. poczytaj sobie o gospodarce
              planowej a najlepiej ogólnie książkę od historii - może być z gimanzjum.

> Miliony ludzi dokonały olbrzymiego awansu cywilizacyjnego.

eee... z leniuchów na nierobów?

> Nie dziwię się więc, że
              > Edward Gierek jest oceniany jako najlepszy polski przywódca XX wieku.

jasne - bo wziął kredyty, których jeszcze nie spłaciliśmy i których zapewne
              nigdy nie spłacimy. czy może pan lepper ma plany ich spłacenia?

> 8. Podoba mi się stosunek Samoobrony do Kościoła katolickiego. Jesteśmy
              > katolikami, ale nie robimy wszystkiego pod dyktando hierarchii kościelnej.

hehe! pewnie! jesteśmy kierowcami ale jeździmy lewą stroną! ROTFL!

> 9. Samoobrona to jedyna opozycja wobec elit politycznych, które
              > doprowadziły nasz kraj do sporego chaosu, korupcji i upadku moralnego. Tylko
              > za popieranie Samoobrony można stracić pracę. Gdy znana firma Ciech wyrzuciła
              > z pracy jednego ze swych dyrektorów tylko za to, że publicznie poparł
              > Samoobrone, „Gazeta Wyborcza” opublikowała informacje o tym z nutką
              >
              > satysfakcji i ostrzeżenia. Nikt nie protestował przeciw wyrzucaniu ludzi z
              > pracy przyczyn politycznych. Moralność Kalego.

a kto chciałby mieć idiotę na stanowisku kierowniczym?

itd. itp. ładne słowa, kolokwializmy żadnych konkretów a jak już są to można z
              krzesła spaść czytając te bzdury.. nie wiem od czego ludzie tak głupieją.. naprawdę.
            • aniapakero Re: Nie lubie cię 17.06.04, 20:54
              jerzykrajewski7 napisał:

> > 7. Podoba mi się dokonywana przez Samoobronę ocena PRL. W latach 1956-
              > 1980 Polska była krajem szybko rozwijającym się. Nie było bezrobocia. Miliony
              > ludzi dokonały olbrzymiego awansu cywilizacyjnego. Nie dziwię się więc, że
              > Edward Gierek jest oceniany jako najlepszy polski przywódca XX wieku.
              > >

Cytuję podręCznik do historii z trzeciej klasy gimnazjum:
              "Lata 60. nie przyniosły istotniejszego postępu."
              "W latach 60. wyczerpały się możliwości rozwoju społeczno - gospodarczego,
              opartego na czynnikach wewnętrznych. W związku z tym nowa elita władzy
              postanowiła sięgnąć do rezerw zewnętrznych. Rządzący Polską Edward Gierek
              realizował w latach 70. politykę modernizacji gosp. Polski opartą ma kredytach
              zagranicznych.(...) Polityka Gierka zaowocowała wyraźnym wzrostem poziomu
              życia, zwłaszcza poprzez istotny rozwój budownictwa mieszkaniowego. Oficjalnie
              dzięki fałszowania statystych przedstawiano Polskę jako dziesiątą potęgę
              ekonomiczną świata (propaganda sukcesu).
              Rzeczywistość okazała się inna niż propaganda. Splot niekorzystnych
              okoliczności międzynarodowych (kryzys naftowy) oraz niezdolność systemu
              centralistycznego do efektywnego wykorzystania środków, doprowadziły do KRYZYSU
              EKONOMICZNEGO I GIGANTYCZNEGO ZADŁUŻENIA ZAGRANICZNEGO KRAJU."

Nic dodać, nic ująć.
              Radzę przestudiować program z historii z gimnazjum a nawet może i z
              podstawówki. Przydałoby się:/

• Gość: Michał M. Re: Jak dałem głos na samoobronę IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 14.06.04, 19:47
      Widzę, że umiesz się dobrze bawić - politycy robią sobie z nas żarty, my możemy
      robić z polityków :) Ja na wybory nie poszedłem - za fajne mecze były w TV.
      • jerzykrajewski7 Re: Jak dałem głos na samoobronę 15.06.04, 14:06
        I oto chodziło byś nie poszedł. Po to nazywano zwolenników Samoobrony chamami,
        kretynami, debilami, prostakami, polskimi świaniami. Dlatego Samoobrona jest
        na czwartym miejścu, a UW wróciła z grobu.
        Dałeś nabrac się na propagandę. Miałeś zistać w domu i zostałeś.
        • gray Re: Jak dałem głos na samoobronę 15.06.04, 15:36
          jerzykrajewski7 napisał:

> I oto chodziło byś nie poszedł.

samoobronie być może tak.

> Po to nazywano zwolenników Samoobrony chamami, kretynami, debilami,
          > prostakami, polskimi świaniami.

nareszcie coś z sensem.

> Dlatego Samoobrona jest na czwartym miejścu, a UW wróciła z grobu.

dlatego samoobrona jest AŻ na czwartym miescu.

> Dałeś nabrac się na propagandę. Miałeś zistać w domu i zostałeś.

zamiast pójść i zagłosować tak aby samoobrona i LPR były jeszcze bardziej w tyle.
    • Gość: Bono Vox Re: Cenzuraa IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.04, 15:03
      Panie Jerzy, skoro jest Pan tak szalenie wyczulony na cenzurę, to proszę
      przeczytać poniższy artykuł:

kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1161969&KAT=720
      Gdyby z jakiś powodów nie dotarł Pan do tego tekstu, to proszę wiedzieć, że:

2004-05-05
      "Pogróżki Samoobrony wobec mediów zaczynają wyglądać poważnie. Przy Lepperze
      pojawił się prof. Bogdan Michalski, współautor prawa prasowego powstałego w
      stanie wojennym. – Należałoby dziś wprowadzić pewne elementy cenzury –
      zapowiada. Za dwa miesiące zamierza ogłosić nowy pomysł zmian w prawie,
      który „przywoła do porządku” niektórych dziennikarzy.

Prof. Bogdan Michalski, jeden z najbardziej znanych polskich specjalistów od
      prawa prasowego, w 1989 r. otwarcie przeciwstawił się likwidacji cenzury. –
      Panie Profesorze, co by się stało, gdyby nagle pewnego dnia zniknęła z naszego
      życia cenzura? – pytał Michalskiego 5 lutego 1989 r. dziennikarz „Tygodnika
      Demokratycznego”. – Obawiam się, że wówczas – przynajmniej na pewien okres –
      faktyczna wolność prasy uległaby znacznemu ograniczeniu... – ostrzegał
      profesor."

oczywiście, więcej takich kwiatków znajdzie Pan pod powyższym linkiem. Miłej
      lektury. Pozdrawiam.

BV
      • jerzykrajewski7 Re: Cenzuraa 15.06.04, 17:32
        prof. Bogdan Michalski był moim wykładowcą w Instytucie Dziennikarstwa
        Uniwersytetu Warszawskiego. Nie zgadzam się z nim w sprawie cenzury.

• jerzykrajewski7 Re: Cenzuraa 15.06.04, 20:27
          UPS do góry
    • Gość: micin Re: Jak dałem głos na samoobronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:13
      jerzykrajewski7 napisał:

> Do 10 obwodowych komisji wyborczych zawiozłem po łubiance czerwonych
      > truskawek.

Myślę, że lepiej prezentowałyby się, gdybyś polał je _białą_ bitą śmietaną.
      Może wtedy pozwolonoby Ci odśpiewać hymn, bo nastrój zrobiłby się taki
      patriotyczny...
      • b00g13 Re: Jak dałem głos na samoobronę 15.06.04, 21:16
        co tu dużo mówić, znalazł sobie dokładnie taką partię gdzie lubią tych co dają
        głos na komendę
      • jerzykrajewski7 Re: Jak dałem głos na samoobronę 17.06.04, 16:43
        Żałuję, że na to nie wpadłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka