24.04.13, 16:25
W najbliższym czasie muszę podjąć decyzję o zakupie okien.Wiem , jakie chcę ,ale nie mam pojęcia gdzie je zamówić.Proszę o polecenie rzetelnych firm z Łodzi i okolic , z usług których korzystaliście i jesteście zadowoleni.
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: Okna PCV IP: *.net-partner.pl 30.04.13, 12:47
      z czystym sumieniem mogę polecić komalux z retkinii
    • rolnik58 Re: Okna PCV 09.05.13, 23:42
      Firm jest dużo, jeden może być zadowolony, a inny z tej samej firmy nie.

Najlepiej się przejechać i porozmawiać

ogloszenia.atlas-zwierzat.pl/lodzkie-r781818
    • kol.3 Re: Okna PCV 11.05.13, 16:13
      7 - 8 lat temu zamawiałam okna z firmy Bracia Ulińscy. Jest ok. Wybierając okna nie trzeba kupować najtaniej. Warto wybrać modele droższe, a już na pewno zamontować potrójny uchył lufcika.
    • Gość: Anulka Re: Okna PCV IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 21:43
      Ja kupiłam okna Salamandra w Starej fabryce - jest OK
      • Gość: andrzej Re: Okna PCV IP: *.jn.lnet.pl 18.02.14, 21:13
        witam :)
        ja też mam ze starej fabryki okna, ale thermorevolution trzyszybowe. i także mogę je polecić. jestem z nich zadowolona. bardzo dobre okna, montaż też był w porządku
    • Gość: hanka Re: Okna PCV IP: *.retsat1.com.pl 01.06.13, 11:01
      Witam
      Polecam profil Schuco okna cudne, ja osobiście zamawiałam w firmie "Rolex" na Łanowej na Teofilowie, To producent, z wykonania jestem super zadowolona
      hanka
      • Gość: martinez1978 Re: Okna PCV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.13, 22:05
        Tylko nie Rolex !!!
        Firma Rolex wyróżnia się ale przede wszystkim brakiem profesjonalizmu, chamstwem w kontakcie z klientem i niedotrzymywaniem terminów. Zamówiłem drzwi które obiecano mi w umowie iż będą założone w ciągu dwóch tygodni. Nikt nie raczył mnie poinformować iż nie są w stanie zrealizować terminowo zamówienia. Gdy zadzwoniłem aby zapytać sie czemu nie ustalają terminu montażu (byłem już umówiony z firmą malarską) dowiedziałem się iż nie mają jeszcze drzwi i nie widzą w tym nic dziwnego!!! Udalo mi się przesunąć malarzy o tydzień i gdy kolejny termin sie zbliżał zadzwoniła pani i poinformowała o zerwaniu przez nich umowy ze mną !!! Gdy żona podjechała do nich zapytać się czemu są takimi ignorantami została wyproszona i dowiedziała się iż pani nie ma zamiaru z nią dyskutować a usługi nie wykonają!!! Chamstwo i prostactwo!!! Teraz czekam aż zwrócą mi zaliczkę gdyż przyjeli gotówkę a zwracać będą przez posłańca !!! NIE POLECAM !!!!!!!
        • Gość: Rolex Re: Okna PCV IP: *.retsat1.com.pl 08.08.13, 19:05
          Szanowny Panie
          Na Pana i Pańskiej "szanownej" małżonki zachowanie po prostu brak słów i niczym w filmach Barey z dawnych lat powinniście państwo znaleźć się na tablicy "tych klientów nie obsługujemy". Chyba używając słów chamstwo i prostactwo ma pan na myśli siebie. Po raz pierwszy w historii prowadzonej przeze mnie od ponad 20 lat firmy, zrezygnowałem z wykonania usługi u klienta. Powinniście państwo udać się do odpowiedniego lekarzy specjalisty. A zadatek wysłałem pocztą półtora miesiąca temu, w podwójnej wysokości - czego nie raczył Pan napisać. Jeśli już wyrażam Pan publicznie opinie na czyjś temat, należy robić to rzetelnie.
          • Gość: łodzianin Re: Okna PCV IP: *.play-internet.pl 08.08.13, 19:41
            Widzę, że z terminami to sobie szanowny biznesmen nie radzi. Na wpis obrażający go reaguje po miesiącu i 7 dniach. No nieźle. Lepiej było nic nie pisać! Co do zadatku to łachy Pan nie robił bo jest kodeks cywilny i nic więcej Pan nie dał co wymaga od Pana prawo!
          • Gość: martinez1908 Re: Okna PCV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.13, 14:24
            Nawet teraz swoim zachowaniem daje pan nad wyraz wyraźną opinie o sobie i swoich współpracownikach. Jeżeli nie jest sie w stanie dotrzymywać terminów to sie dzwoni do klientów , przeprasza, proponuje inne rozwiązanie a nie pozostawia temat w milczeniu. Był pan do tego stopnia ignorantem iż na dzień przed maksymalnym terminem zawartym w umowie nie wiedział nawet czy je ma i kiedy będą. Gdy zadzwoniłem z zapytaniem , zdziwiony postanowił się łaskawie zorientować kiedy ewentualnie będą. O zachowaniu pani w "siedzibie" i wyproszeniu mojej żony która chciała sie tylko zapytać co sie stało , nie wspomnę. Lecz "jaki pan taki kram". Teraz już wiem czemu zaliczki pobierają państwo tak niskie (100zł)... Dodam również iż firma Erkado-Okna którą poprosiłem o zrealizowanie zamówienia które sprawiło tyle "kłopotu" waszej pseudo "firmie" wykonała usługę w ciągu 6 (SŁ. SZEŚCIU ) DNI !!! I na koniec dodam iż nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... miałem okazje widzieć ostatnio obróbkę drzwi i okien wstawianych przez was i powiem szczerze że pomimo (podobno) dwudziestoletniego doświadczenia , poziom przez was prezentowany jest żałosny!!! Znajomi musieli poprosić inną firmę aby dokończyła obróbkę po spartolonej przez was robocie.
            NIE POZDRAWIAM !!!
    • Gość: znam się Re: Okna PCV IP: *.play-internet.pl 23.06.13, 09:28
      Nie ma reguły, ktory profil jest dobry. Producenci wykonują profile dla różnych stref klimatycznych. Niestety polscy producenci okien często chwytają za najtańsze czyli dla klimatu ciepłego i z tego robią okna dla Polski. Druga strona medalu to okna oparte na profilu własnej produkcji. I tu już bywa bardzo źle. Na darmo profil opracowały wiodące pracownie na świecie. Polski "Słodowy" pokaże, że da radę go zrobić z regranulatu (czytaj odpadu) w znacznym stopniu.
      Oto cała prawda o oknach PCV.
    • Gość: Pomocna dłoń Re: Okna PCV IP: *.play-internet.pl 02.07.13, 00:09
      Witam osobiscie polecam firme Top-Plast Okna z okolic łodzi, jest to rzetelna firma. Aby zamowic okna wystarczy zadzwonic pod jeden z numerów poniżej i powiedziec ze chce sie zamówic okna i osoba która jest odpowiedzialna za podpisanie umowy oraz wykonanie wymiarów przyjezdza w dogodnym terminie. Pozdrawiam (0-46) 874-81-16 lub 0-609-054-769
      • Gość: martinez1908 Re: Okna PCV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.13, 14:34
        Okna zakładała mi firma ABM Jędraszek. Przy pierwszym zamówieniu wybrałem ją bo miała dobrą reklame a byłem dość sceptycznie nastawiony do Peteckiego w którego salonie pytając sie o "plastiki" usłyszałem że to lipa i lepiej założyć aluminiowe lub drewniane okna. Pewnie że lepiej ale mnie na nie nie stać. Byłem na tyle zadowolony z Jędraszka iż potem zamawiałem i polecałem ich każdemu. W tym roku wymieniałem ostatnie już stare okna w domu i też poprosiłem ABM Jędraszka.
      • Gość: niezadowolona Re: Okna PCV IP: *.toya.net.pl 11.12.14, 00:47
        widać że właściciel sobie pisze dobre opinie! ABSOLUTNIE NIE POLECAM NAWET WROGOWI tej firmy. Właściciel kompletnie nie zorientowany. Drzwi wadliwe. Ekipa nieporadna. Kawka, papierosek, telefon do żony i tak mija kilka godzin a drzwi nie zamontowane. Żadne drzwi nie zostały wstawione prawidłowo i to niezależnie od ścian w domu. Ekipa nie potrafiła (co sama powiedziała) zamontować drzwi. Unikają odpowiedzialności, nie odbierają telefonów. Kontakt zerowy, a pieniądze najchętniej w całości i to od razu, a potem można się miesiącami próbować dodzwonić. ODRADZAM! Wiem że nie jestem jedyną nabraną na niby profesjonalizm tej firmy. Przestrzegam bo same problemy i nerwy!
        • Gość: nizadowolona Re: Okna PCV IP: *.toya.net.pl 11.12.14, 00:50
          nie polecam firmy TOP-PLAST Gabriel Brot z Łodzi. Miałam zamówić tam okna ale po koszmarze z drzwiami NIGDY WIĘCEJ tej firmy.
    • Gość: NIska Re: Okna PCV IP: *.static.chello.pl 28.02.14, 22:08
      Stara Fabryka, chyba na Gdańskiej. Sprostali mojemu wyzwaniu, okna są dobre jakościowo
    • Gość: olek Re: Okna PCV IP: *.play-internet.pl 28.07.17, 19:14
      Najważniejsze jest dobre wykonanie okien... Mi znajomi polecili okna-mroz.pl/ i na szczęście się nie zawiodłem (montaż bez problemów, okna w dobrym stanie po kilku latach, dobrze trzymają) ale różnie się o wielu firmach słyszy...
    • patrykkrzysztofowicz Re: Okna PCV 30.07.17, 12:52
      jeżeli chodzi o firmę z Łodzi to gorąco polecam firmę okna-mroz.pl/ zamawiałem tam okna do swojego domu dwa lata temu i w tym roku u mojej teściowej również ta firma wymieniała okna. Firma solidna i sprawnie wymieniła okna. Pełen profesjonalizm. I co najważniejsze nie zostawiają po sobie bałaganu.
    • majapiotrowska11 Re: Okna PCV 30.07.17, 14:08
      Polecam firmę okna-mroz.pl/ jestem z niej bardzo zadowolona. Okienka nie przepuszczają powietrza. Cena odpowiednia do jakości. Jeżeli chodzi o Łódź to najlepsza firma według mnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka