Dodaj do ulubionych

Autozdrady

31.10.04, 02:21
Ja wszyscy widzą na własne oczy, roboty przy tanich i nowoczesnych
autozdradach idą pełną parą. Jestem zachwycony postępem na A2. Czy ktoś wie,
czy przypadkiem odcinek Emilia - coś-tam coś-tam w kierunku zachodnim nie ma
być oddany do ruchu wczesniej o kilka lat niż Emilia - Stryków - coś-tam na
wschód? W takim wypadku to całe towarzystwo tranzytowo na 18-tu kołach stanie
się miłośnikiem naszego przelotowego "miasta" i pogna przez Zgierz na
Warszawę i podobne wschodnie miasta kontynentu za free. Niezły będzie łomot
całą dobę.
Obserwuj wątek
    • lelo1977 Re: Autozdrady 01.11.04, 01:24
      tego nie wie nikt pewnie
      nasza wspaniała przelotówka i tak jest zapchana
      oprócz nocy
      na wa-we to raczej pojechaliby przez krosniewice
      ale częsc na pewno grzęzła by u nas

problem widuję w tym ze po autostradach niewielu będzie jezdzic
      jesli za przejazd od granicy do granicy zapłacic trza będzie ze 100pln
      a aut przybywac będzie.a juz teraz nasze miasto jest faktycznie zablokowane

obwodnica jakaś powstanie tyle ze ona ma przebiegać ponoc po brzegu osiedla650
      to tez jest paranoja
      • tygrysastyl Re: Autozdrady 04.11.04, 10:39
        No ja właśnie z kumplem ostatnio na Placu Stary Rynek obserwowaliśmy sobie mapę,
        gdzie jest zaznaczone przelotówki nowe wokół Zgierza i rzeczywiście istnieją
        obawy, że trasa pójdzie przed lasem bliżej osiedla, jednak równie prawdopodobne
        że polecą przez las grotnicki w okolicach Jedlicza A. Zobaczymy jak to będzie,
        szukam dokładniejszych planów.
    • lodzkie.autostrady Re: Autozdrady 06.11.04, 17:22
      Nie ma obaw. Oba odcinki, zarówno z Warkowic do Emilii i z Emilli do Strykowa,
      mają być oddane mniej więkcej w tym samym czasie, czyli do końca 2005r. Nie
      wiadomo, skąd obawy że tranzyt pomknie przez Zgierz i to jeszcze do Warszawy.
      Istnieje coś takiego jak trasa Łódź-Warszawa przez Stryków i Łowicz, a to do
      niej będzie prowadzić wybudowana A2, do czasu, aż wybudują autostradę Stryków-
      Warszawa.
      Co do obaw likalizacyjnych - przeciez to od dawna wiadomo i dokładnie widać,
      którędy będzie szła A2.
      • booloo Re: Autozdrady 06.11.04, 19:59
        ale to chodzi o obwodnicę, którą połączy Aleje Włókniarzy z A2, jej trasa ma
        przebiegać między osiedlem 650lecia a lasem Krogulec
        • lodzkie.autostrady Re: Autozdrady 07.11.04, 19:07
          Informację o tym powinien udzielać ktoś w urzędzie gminy, lub powiatu.
          • tygrysastyl Re: Autozdrady 08.11.04, 10:47
            Mam kumpla, który pracuje w starostwie i nie umie mi powiedzieć, którędy
            dokładnie to będzie biegło. Na mapie w tej minini skali to cm to jest różnica
            diametralna. Ogólnie nawet jak już mi to pod nosem sypną to nie będę jęczał. Już
            jest Parzęczewska zrobiona, gdzie ludzie sobie testują swoje maszyny i poziom
            decybeli podniósł się znacznie. Zaznacze także że mieszkam w niezłej odległości
            od tejże ulicy. Tak czy siak ja tam jestem zadowolony, że coś robią.
        • lodzkie.autostrady Re: Autozdrady 10.11.04, 15:18
          Zamieściliśmy mapę Zgierza www.lodzkie.autostrady.prv.pl/plany/zgierz.jpg
          • lelo1977 Autozadry 10.11.04, 19:22
            no to zajefajnie.
            ludziom pod nosem kupa smrodu
            a nie można by tak z drugiej strony lasu
            co to za obwodnica co biegnie obok 30 tysięcznego osiedla
            ludzie! opamiętajcie się!
            • lodzkie.autostrady Re: Autozadry 18.01.05, 18:46
              Czy według Ciebie, przebieg autostrady lub drogi szybkiego ruchu, powinien
              wyglądać niczym serpentyna? To ma być droga szybkiego ruchu z Łodzi, Pabianic
              itd, do węzła "Emilia", a nie trasa krajoznawcza.
              • zgierzak Re: Autozadry 20.01.05, 01:55
                Kurczę, do ciężkiego transportu to są barki, statki, linie kolejowe i inne
                takie. Trzeba PKP wydusić o normalne ceny transportu towarów ciężkich i
                masowych. Nikt normalny przy torach nie buduje osiedli. A będzie zdziwko. Przez
                dzielnice mieszkaniowe, wiochy mieszkaniowe dla ludzi i zwierząt porobi się
                takie coś. I całe turystyczne towarzystwo będzie walić ile się da km/h 40-
                tonowymi maluchami. A reszta bujać się w wyrach.
                • lodzkie.autostrady Re: Autozadry 21.02.05, 23:41
                  S14 będzie głownie dla aglomeracji łódzkiej a nie tranzytu transgranicznego.
                  • zgierzak Re: Autozadry 22.02.05, 04:22
                    E, myślisz że ruskie TIR-y zrezygnują z sieci dróg krajowych i będą jeżdzić
                    autostradami? Coś nie wierzę. Bogata zorgakizowana spedycja - tak, ale reszta
                    kaszaniarzy będzie dalej pomykać bokami.
                  • leslaw_m Re: Autozadry 27.02.05, 10:33
                    przejedz się do niemiec to zobaczysz jak się autostrady buduje
                    na 400 km odcinku widziałem tylko jedno poenerdowskie osiedle
                    na ledwie pare bloków i może ze dwie chałupy
                    i nie wciskaj ludziom siana,że s 14 buduje się dla aglomeracji łódzkiej
                    bo smiech mnie ogarnia
                    • leslaw_m Re: Autozadry 27.02.05, 10:34
                      to do pana od autostrad było
                      nie wiem czemu posty mi się wstawiają nie tam gdzie chciałem czasami:\
                    • lodzkie.autostrady Re: Autozadry 28.02.05, 11:19
                      Będąc w Niemczech, gdzie zagęszczenie autostrad jest tak duże, nie widziałeś
                      lub nie odczułeś że autostrada biegnie niedalego jakiegoś miasta? Oj albo
                      przespałeś drogę, albo mało jeździłeś.
                      • leslaw_m Re: Autozadry 28.02.05, 21:43
                        fakt byłem w polnocnej częsci
                        e30,e55,e 26 do konca
                        ale to raczej krajobraz podobny do naszego
                        pod względem zagęszczenia ludnosci
                        i zapewniam cię ze po za fragmencikiem dosłownie obwodnicy
                        berlinskiej,nie ma kontaktu wzrokowego z zabudowaniami mieszkalnymi
                        nigdzie nie jest powiedziane,ze trasy muszą przebiegać najkrótszą drogą!
                        powinny przebiegać tak aby nie plątali się po nich ludzie,aby samochody mogły
                        jechać bez postojów
                        budując s 14 50 metrów od 30 tysięcznego osiedla ktoś najwyrażniej nie zdaje
                        sobie sprawy z zagrozenia dla ludzi
                        • zgierzak Re: Autozadry 01.03.05, 03:44
                          eee, tylko im będzie wyło całą dobę: Można Lepperiady urządzać, niedaleko będzie
                          dla tych 30-tu tysięcy na spacerek...
        • mysia63 Re: Autozdrady 26.02.05, 15:38
          Jak to 'między'? Tam nie ma żadnego między! Działki przecież prawie wchodzą w las... a raczej las powiększa się w ich kierunku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka