Dodaj do ulubionych

Kalafior...

IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 19:21
...a może dynia? A jak tam twoja cukinia? :)

Ale idiotyzmy mnie się dzisiaj trzymają :)
Obserwuj wątek
    • tica Re: Kalafior... 02.05.02, 19:23
      zdecydowanie kalafior rządzi ;)
      • geograf Re: Kalafior... 02.05.02, 19:37
        Nie!
        Marchewka is the best!!:)
        • tica Re: Kalafior... 02.05.02, 20:34
          a gdziez tam marchewka. może jeszcze powiesz, że gotowana... fujjjjjj
          co innego surowa, ale itak z kalafiorem nie może nawet konkurować :)
          • Gość: geograf Re: Kalafior... IP: *.toya.net.pl 02.05.02, 20:46
            Marchewka gotowana może byc!
            A jeszcze mojej mamy.....
            pycha!:))

Swoja droga- Ten kalafior to gotowany i z zasmażka??
            :)
            • tica Re: Kalafior... 02.05.02, 21:18
              > Swoja droga- Ten kalafior to gotowany i z zasmażka??
              > :)

a jakże by inaczej??? pychaaaa
              chociaz jakby dłużej na ten temat pomyśleć to przeciż tak jest mniej zdrowo niż
              taki połowicznie surowy kalafiorek jeszcze np z brokułami surowymi...
              a skoro już o tym mowa, to brokuły mniam mniam

pozdrawiam zwolenników brokułów :)

• Gość: geograf Re: Kalafior... IP: *.toya.net.pl 02.05.02, 21:24
                brokuły- FUJ!!!!
                surowe- bleee....:(

to ja pozostanę przy niezdrowym kalafiorze z zasmażka:))
                • tica Re: Kalafior... 02.05.02, 21:25
                  no ten kalafior to tę zmoże być, ale teaz byłyby chyba problemy z zakupem a
                  taki odmrażany to dopiero jest fujjjjjjjj
    • Gość: kasiaprim ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 21:22
      jak w tytule...
      • tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 02.05.02, 21:24
        prosze prosze jakie poparcie, dziękuję :))))))
        i już wiem co sobie zrobie na kolacje, może suróweczki z brokułami komuś???
        • Gość: kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 21:46
          tica napisał(a):

> prosze prosze jakie poparcie, dziękuję :))))))
          > i już wiem co sobie zrobie na kolacje, może suróweczki z brokułami komuś???

Gotowane , polane sosem serowym ze swiezego parmezanu. O Boze! Dzieki Ci za
          brokuly i parmezan !
          • tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 02.05.02, 21:49
            Gość portalu: kasiaprim napisał(a):

Gotowane , polane sosem serowym ze swiezego parmezanu. O Boze! Dzieki Ci za
            > brokuly i parmezan !

oj nie kuś nie kuś bo pech sprawił, że nie mam w domu parmezanu i muszę się
            zadowolić surowymi brokułami, ale za to na zimno z serem i takimi słodziudkimi
            kluseczkami w kształcie kokardeczek...też pyszniutkie aczkolwiek bardziej kobiece
            pozywienie niż męskie...
            • Gość: kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 21:51
              tica napisał(a): > oj nie kuś nie kuś bo pech sprawił, że nie mam w domu
              parmezanu

Prawdziwe nieszczescie !
              • tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 02.05.02, 21:54

> Prawdziwe nieszczescie !

mnie to mówisz...
                :(
      • szokokasia Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 02.05.02, 22:01
        Najlepsza to jest cukinia!
        TYlko nikt nie iwe że ona jest taka dobra!
        • Gość: kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 23:57
          Swieta prawda- ja wiem- suróweczka z mandarynką,sałatką, cytrynką i orzeszkami
          wloskimi ...mhmmmmm
          • tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 08:52
            hmm szczerze mówią nie wiem jak to może smakować, ale... wole nie próbować ;)
            • Gość: kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 03.05.02, 11:28
              tica napisał(a): > hmm szczerze mówią nie wiem jak to może smakować, ale... wole
              nie próbować ;)

Brak PODSTAWOWEJ wiedzy kulinarnej ! ;-)
              Hańba! ;-)))

• Gość: tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 03.05.02, 12:02

> Brak PODSTAWOWEJ wiedzy kulinarnej ! ;-)
                > Hańba! ;-)))
                >

muszę to jak najszybciej, bezapelacyjnie nadrobić ;)

pozdrawiam
                • kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 12:12
                  Gość portalu: tica napisał(a):> muszę to jak najszybciej, bezapelacyjnie
                  nadrobić ;)<

No!
                  Im dłużej zwlekasz- tym Gorzej dla Ciebie !
                  • tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 12:22
                    ojej jak to przerażająco brzmi, ok ok już się biorę za przygotowanie
                    przepusznej suróweczki według Twojegop przepisu :)))))

• pardwa Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 12:26
                      Tez to doradzam!
                      Sprawdzilam,-pysznosci!
                      • tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 12:29
                        zaraz sobie paluszki poucinam z tego pośpiechu... już mi tak nie zachwalajcie
                        tego specjału bo nie wytrzemam z tej ciekawości :)
                        • kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 12:44
                          ...z paluszkami- traci na kolorze na rzecz czerwonego...
                          • tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 15:26
                            mniam mniam pyszne było :)
                            może jeszcze jakieiś kulinarne nowości? jakieś magiczne przepisy...
                            • Gość: kasiaprim SAAAAAAPER ! Poszukaj sałatek ! IP: *.pai.net.pl 03.05.02, 19:14
                              Byl specjalny watek sałatkowy, ale tylko Saper wie, gdzie...
    • Gość: blenda Re: Kalafior... IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 21:50
      kalafiorek na surowo posypany szczypa soli, mniam mnai. Brokul;y pt\ycha ale
      gotowane najlepiej z odrobina masla z czosnkiem. A marchewka ma za duzo beta
      carotenu;))
    • ninna Mniam mniam 03.05.02, 18:11
      A ja tam lubie wszystkie, ale lekko przysmazone..

Potrzebujesz:
      3 male marchewki
      1/4 cukini
      1 glowke brokol
      1 czerwona papryke
      1 mala cebule
      kawalek pora
      moga byc pieczarki
      przyprawy:
      sol, garam masala, curry i bazylie

Pokroic cebule i pora w krazki. Nalac oleju (lub oliwy) na patelnie i podgrzac
      ( na najwiekszym ogniu). Wsypac garam masala i curry do oleju i podsmazyc.
      Wsypac cebule i pora na patelnie i przyrumienic (jesli masz pieczarki wzuc je
      teraz) na srednim ogniu. W miedzyczasie gdy sie smaza pokroic marchewke w
      cienkie plasterki. Wrzucic na patelnie marchewke, zmienic ogien na najmniejszy,
      przykryc pokrywka i smazyc 5 min. W miedzyczasie podzielic brokuly na bukieciki
      i pokroj papryke w paski. Wrzuc na patelnie (5 min). Pokroj cukinie, wzuc na
      patenie, posol do smaku, dolej troszke wody, posyp bazylia i dus przez
      nastepne 5 min.

Podawac jako kolacje, albo przystawke do drugiego dania z miesem.

NINNA

ps. To jest potrawa wymyslona przeze mnie..... Jestem dumna i blada..
      • ninna Re: Mniam mniam 03.05.02, 18:13
        Acha...
        Zapomnialam dodac. Wazywa maja byc sprezyste a nie rozdziabdziane (jak gotowana
        marchewka). Trzeba czuc ze sie je zuje i maja w dalszym ciagu smakowac jako
        wazywa a nie jak bezsmakowa ciapka. Najsmaczniejsze jest, jesli jest dosyc
        pikantne.
        • kropka. Re: Mniam mniam 04.05.02, 03:06
          NINNA! Litości!!!
          waRZywa, od waR - waRZenie = gotowanie, a nie od ważenia, czyli wagi!!!
          Co Wam się dziś stało, do licha! HuBar wątek o ortografii wygrzebał i już pełno
          byków! A ja od razu wtórnie analfabecieję!!!
          postrófka :))
          • michal.ch Re: Mniam mniam 04.05.02, 11:56
            Warzyw się nie waży? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka