Gość: mch IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 19:21 ...a może dynia? A jak tam twoja cukinia? :) Ale idiotyzmy mnie się dzisiaj trzymają :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tica Re: Kalafior... 02.05.02, 20:34 a gdziez tam marchewka. może jeszcze powiesz, że gotowana... fujjjjjj co innego surowa, ale itak z kalafiorem nie może nawet konkurować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Kalafior... IP: *.toya.net.pl 02.05.02, 20:46 Marchewka gotowana może byc! A jeszcze mojej mamy..... pycha!:)) Swoja droga- Ten kalafior to gotowany i z zasmażka?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Kalafior... 02.05.02, 21:18 > Swoja droga- Ten kalafior to gotowany i z zasmażka?? > :) a jakże by inaczej??? pychaaaa chociaz jakby dłużej na ten temat pomyśleć to przeciż tak jest mniej zdrowo niż taki połowicznie surowy kalafiorek jeszcze np z brokułami surowymi... a skoro już o tym mowa, to brokuły mniam mniam pozdrawiam zwolenników brokułów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Kalafior... IP: *.toya.net.pl 02.05.02, 21:24 brokuły- FUJ!!!! surowe- bleee....:( to ja pozostanę przy niezdrowym kalafiorze z zasmażka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Kalafior... 02.05.02, 21:25 no ten kalafior to tę zmoże być, ale teaz byłyby chyba problemy z zakupem a taki odmrażany to dopiero jest fujjjjjjjj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 21:22 jak w tytule... Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 02.05.02, 21:24 prosze prosze jakie poparcie, dziękuję :)))))) i już wiem co sobie zrobie na kolacje, może suróweczki z brokułami komuś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 21:46 tica napisał(a): > prosze prosze jakie poparcie, dziękuję :)))))) > i już wiem co sobie zrobie na kolacje, może suróweczki z brokułami komuś??? Gotowane , polane sosem serowym ze swiezego parmezanu. O Boze! Dzieki Ci za brokuly i parmezan ! Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 02.05.02, 21:49 Gość portalu: kasiaprim napisał(a): Gotowane , polane sosem serowym ze swiezego parmezanu. O Boze! Dzieki Ci za > brokuly i parmezan ! oj nie kuś nie kuś bo pech sprawił, że nie mam w domu parmezanu i muszę się zadowolić surowymi brokułami, ale za to na zimno z serem i takimi słodziudkimi kluseczkami w kształcie kokardeczek...też pyszniutkie aczkolwiek bardziej kobiece pozywienie niż męskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 21:51 tica napisał(a): > oj nie kuś nie kuś bo pech sprawił, że nie mam w domu parmezanu Prawdziwe nieszczescie ! Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 02.05.02, 21:54 Gość portalu: kasiaprim napisał(a): > Prawdziwe nieszczescie ! mnie to mówisz... :( Odpowiedz Link Zgłoś
szokokasia Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 02.05.02, 22:01 Najlepsza to jest cukinia! TYlko nikt nie iwe że ona jest taka dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 23:57 Swieta prawda- ja wiem- suróweczka z mandarynką,sałatką, cytrynką i orzeszkami wloskimi ...mhmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 08:52 hmm szczerze mówią nie wiem jak to może smakować, ale... wole nie próbować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 03.05.02, 11:28 tica napisał(a): > hmm szczerze mówią nie wiem jak to może smakować, ale... wole nie próbować ;) Brak PODSTAWOWEJ wiedzy kulinarnej ! ;-) Hańba! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! IP: *.pai.net.pl 03.05.02, 12:02 Gość portalu: kasiaprim napisał(a): > Brak PODSTAWOWEJ wiedzy kulinarnej ! ;-) > Hańba! ;-))) > muszę to jak najszybciej, bezapelacyjnie nadrobić ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 12:12 Gość portalu: tica napisał(a):> muszę to jak najszybciej, bezapelacyjnie nadrobić ;)< No! Im dłużej zwlekasz- tym Gorzej dla Ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 12:22 ojej jak to przerażająco brzmi, ok ok już się biorę za przygotowanie przepusznej suróweczki według Twojegop przepisu :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pardwa Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 12:26 Tez to doradzam! Sprawdzilam,-pysznosci! Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 12:29 zaraz sobie paluszki poucinam z tego pośpiechu... już mi tak nie zachwalajcie tego specjału bo nie wytrzemam z tej ciekawości :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 12:44 ...z paluszkami- traci na kolorze na rzecz czerwonego... Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: ______________________TYLKO BROKUŁY !!!!!!! 03.05.02, 15:26 mniam mniam pyszne było :) może jeszcze jakieiś kulinarne nowości? jakieś magiczne przepisy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim SAAAAAAPER ! Poszukaj sałatek ! IP: *.pai.net.pl 03.05.02, 19:14 Byl specjalny watek sałatkowy, ale tylko Saper wie, gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Kalafior... IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 21:50 kalafiorek na surowo posypany szczypa soli, mniam mnai. Brokul;y pt\ycha ale gotowane najlepiej z odrobina masla z czosnkiem. A marchewka ma za duzo beta carotenu;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ninna Mniam mniam 03.05.02, 18:11 A ja tam lubie wszystkie, ale lekko przysmazone.. Potrzebujesz: 3 male marchewki 1/4 cukini 1 glowke brokol 1 czerwona papryke 1 mala cebule kawalek pora moga byc pieczarki przyprawy: sol, garam masala, curry i bazylie Pokroic cebule i pora w krazki. Nalac oleju (lub oliwy) na patelnie i podgrzac ( na najwiekszym ogniu). Wsypac garam masala i curry do oleju i podsmazyc. Wsypac cebule i pora na patelnie i przyrumienic (jesli masz pieczarki wzuc je teraz) na srednim ogniu. W miedzyczasie gdy sie smaza pokroic marchewke w cienkie plasterki. Wrzucic na patelnie marchewke, zmienic ogien na najmniejszy, przykryc pokrywka i smazyc 5 min. W miedzyczasie podzielic brokuly na bukieciki i pokroj papryke w paski. Wrzuc na patelnie (5 min). Pokroj cukinie, wzuc na patenie, posol do smaku, dolej troszke wody, posyp bazylia i dus przez nastepne 5 min. Podawac jako kolacje, albo przystawke do drugiego dania z miesem. NINNA ps. To jest potrawa wymyslona przeze mnie..... Jestem dumna i blada.. Odpowiedz Link Zgłoś
ninna Re: Mniam mniam 03.05.02, 18:13 Acha... Zapomnialam dodac. Wazywa maja byc sprezyste a nie rozdziabdziane (jak gotowana marchewka). Trzeba czuc ze sie je zuje i maja w dalszym ciagu smakowac jako wazywa a nie jak bezsmakowa ciapka. Najsmaczniejsze jest, jesli jest dosyc pikantne. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Mniam mniam 04.05.02, 03:06 NINNA! Litości!!! waRZywa, od waR - waRZenie = gotowanie, a nie od ważenia, czyli wagi!!! Co Wam się dziś stało, do licha! HuBar wątek o ortografii wygrzebał i już pełno byków! A ja od razu wtórnie analfabecieję!!! postrófka :)) Odpowiedz Link Zgłoś