Dodaj do ulubionych

Skutek nagłej awarii lodówki

05.06.24, 20:41
Moja kochana Freggia odmówiła nagle współpracy - po 8 latach wiernej służby - więc musiałam szybko ewakuować produkty, zwłaszcza te z zamrażalnika, na szczęście nie było ich wiele: jakieś drobiowe fragmenty ugotowałam psom, z mielonej wołowiny zrobiłam chili con carne (obiad miał być wiosenny, kalafior, sadzone jajko, ziemniaczki - ale trudno, zjadło się i chilli, kalafior poczeka). Ale miałam też pojemnik z utartą surową dynią..... I tak oto, z powodu strajku lodówki, u progu lata, w sezonie truskawkowym piekłam jesienne ciasto dyniowe 😀
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Skutek nagłej awarii lodówki 05.06.24, 20:43
      I to sie nazywa madra - samoczyszczaca sie, lodowka...
    • daniela34 Re: Skutek nagłej awarii lodówki 05.06.24, 20:53
      Brawo! A podzielę się moją historią - nam lodówkę szlag trafił w grudniu, w jeden z tych zimowych śnieżnych dni (w Krakowie w tym roku był taki plus minus tydzień zimny i śnieżny). I wszystko byłoby super, gdyby nie to, że akurat musiałam upiec tort na pewną rocznicę. Biegałam z tymi kremami tam i z powrotem na balkon, zeny się chłodziły, a tort ostatecznie "wiązał" przez kilka godzin na okiennym parapecie zanim udało się ściągnąć fachowca i naprawic lodówkę.
      • engine8t Re: Skutek nagłej awarii lodówki 05.06.24, 20:57
        daniela34 napisała:

> Brawo! A podzielę się moją historią - nam lodówkę szlag trafił w grudniu, w jed
        > en z tych zimowych śnieżnych dni (w Krakowie w tym roku był taki plus minus tyd
        > zień zimny i śnieżny). I wszystko byłoby super, gdyby nie to, że akurat musiała
        > m upiec tort na pewną rocznicę. Biegałam z tymi kremami tam i z powrotem na bal
        > kon, zeny się chłodziły, a tort ostatecznie "wiązał" przez kilka godzin na okie
        > nnym parapecie zanim udało się ściągnąć fachowca i naprawic lodówkę.

Dlatego lodowki trzeba miec dwie smile
        • b.bujak Re: Skutek nagłej awarii lodówki 05.06.24, 21:35
          engine8t napisał:

> Dlatego lodowki trzeba miec dwie smile

przebijam! mam w domu cztery lodówki smile
          • ayelen40 Re: Skutek nagłej awarii lodówki 05.06.24, 21:40
            A ile zmywarek?
            • kiddy Re: Skutek nagłej awarii lodówki 06.06.24, 15:19
              Też dwie: na czyste i na brudne smile)
    • princesswhitewolf Re: Skutek nagłej awarii lodówki 05.06.24, 22:02
      koszmar. Nie cierpie jak sie urzadzenia kuchenne psuja.
      • default Re: Skutek nagłej awarii lodówki 05.06.24, 22:20
        Na szczęście prędko udało się ściągnąć fachowca, który coś tam pokombinował, przedmuchał jakieś przewody - i lodówka znowu działa, no ale niestety w czasie przerwy w działaniu trzeba było jakoś ratować zawartość 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka