Dodaj do ulubionych

Okulary czy soczewki ??

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.05, 16:24
Co nosicie? Okulary czy soczewki kontaktowe?
Co jest tańsze w ogólnym rozrachunku?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: J.S. Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 14.02.05, 16:57
      > Okulary czy soczewki kontaktowe

Zadna z powyzszych odpowiedzi nie jest prawdziwa
      • keridwen Re: Okulary czy soczewki ?? 14.02.05, 18:23
        ja wole okulary.
        ponoc staromodna jestem.
        leza na polce, ale oduczylam sie korzystac, ponoc na niekorzysc moich patrzalek.
    • Gość: barracuda7110 Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.dsl.telepac.pt 14.02.05, 18:26
      Wolę okulary. Nie muszę się z nimi "bawić" jak z soczewkami. Wystarczy, że je od
      czasu do czasu przemyję.
    • Gość: Bart Re: Okulary czy soczewki ?? IP: 217.153.156.* 15.02.05, 00:11
      Dobre pytanie. Soczewki to zupełnie inna jakość wzroku, ale nie zawsze chcą się
      przylepić do oka. Okulary są faktycznie wygodniejsze w codziennym użytkowaniu.
      • Gość: Jola Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.02.05, 10:22
        Ja tam wolę soczewki. Może nie są tańsze od okularów, ale wygodniejsze. Poza tym znalazłam tani sklepik z soczewkami i teraz to w ogóle jest super. Sami zobaczcie: www.twojesoczewki.com
        Pozdrawiam wszystkich
    • aneczka_g Re: Okulary czy soczewki ?? 15.02.05, 07:29
      Ja zdecydowanie wolę kontakty. Są co prawda droższe, ale...
      1. lepiej się widzi (również na basenie)
      2. jest się bardziej swobodnym (nie musisz uważać, żeby nie potłuc)
      3. nie parują zimą w przeciwieństwie do okularów
      W większości wypadków soczewki kontaktowe są dobrze tolerowane przez oczy - ja
      noszę kontakty już 7 lat. I może to cecha indywidualna, ale czuję się w nich po
      prostu bardziej atrakcyjna. Pozdrawiam :-)
      • antymonek Re: Okulary czy soczewki ?? 15.02.05, 20:41
        I to, i to ma swoje zalety.
        Mnie noszenie soczewek, o dziwo, zahamowało rozwój wady.
        Poza tym myślę, że soczewki są naprawdę wygodne.
        Co do atrakcyjności to chyba nie kwestia rzeczywistej poprawy wyglądu, ale
        zwyżki pewności siebie.
        pzdr:)
        • Gość: Kaya Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.toya.net.pl 15.02.05, 21:17
          Chetnie bym nosila soczewki, ale zakladanie ich wydaje mi sie okropnie
          skomplikowane. A moze sie myle? Po za tym balabym sie, co bedzie, jesli
          wieczorem nie uda mi sie wyjac i bede musiala juz w nich pozostac na zawsze,
          albo isc do okulisty, gdzie wiadomo, ze kolejki sa dlugasne, wiec na jedno
          wychodzi.
          Soczewkowicze! Napiszcie, jak to jest z tym zakladaniem kontaktow!
          • Gość: blissy Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.toya.net.pl 19.02.05, 12:48
            Zakładanie soczewek tylko na początku moze wydawać się skomplikowane. A są
            wygodniejsze niż okulary, których używam tylko w wypadkach zmęczenia oczu. A
            jeżeli tak bardzo przeraża Cię wizja codziennego wkładania sobie "ciała obcego"
            do oka to są tez tzw. "night&day", których nie zdejmuje się cały miesiąc - można
            w nich spac itd.
          • Gość: Bart Re: Okulary czy soczewki ?? IP: 217.153.156.* 27.02.05, 23:18
            Wyjąć to sie zawsze uda. Pozostawienie zwykłych soczewek na noc to zrobienie
            sobie wylęgarni bakterii.
      • Gość: J.S. Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 15.02.05, 21:48
        > 3. nie parują zimą w przeciwieństwie do okularów

Dziwne to okulary ktore paruja... Proponuje jakies z ciala stalego
        • Gość: chojrak6 Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 14:46
          widać że nigdy nie nosisz okularów, a już na pewno nie zimą!!!!!!!!!
          Nosze spczewki i potwierdzam wszystko co mówicie. acha i to wcale nie jest
          takie straszne to zdejmwanie itd.
    • maruda Re: Okulary czy soczewki ?? 15.02.05, 23:14
      Zakładam tak rzadko i na tak krótko (rzadko, krótko- rzecz względna, ale jest to ok. 2 h dziennie), że nie chciałoby mi się bawić z soczewkami... Więc używam okularów...

A tak a propos :)
      Jak nazywają się okulary, które zakładasz, gdy niedowierzasz?
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      okurvvary
      ;-)
    • Gość: carmen Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:19
      Od dwóch lat nosze soczewki i goraco je polecam, moze i sa drozsze bo na okolo
      3 miesiace wydaje 150 złotych,ale przynajmniej nikt nie wie ze mam bardzo słaby
      wzrok :) buzka
      • Gość: Paweł Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.02.05, 09:35
        Co ty kupujesz że wydajesz tyle pieniędzy w 3 miesiące. Chyba dzienne.
        Wejdź na www.twojesoczewki.com i zerknij czy nie ud ci się trochę oszczędzić. Może kupujesz w złym sklepie
        • Gość: Bartek Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.ci.pwr.wroc.pl 05.03.05, 17:09
          Rzeczywiscie. 150 zł na 3 miesiace to sporo. Ja place tylko okolo 100.
    • ab84 Re: Okulary czy soczewki ?? 18.02.05, 10:00
      i okulary i soczewki maja swoje wady i zalety...
      okulary, mozesz miec dwie oprawiki i sobie raz jedne raz drugie zakladac :)
      jesli dobrze dobierzesz to moga poprawic wyglad twarzy...
      ale rzeczywiscie paruja, na baesenie nie da sie ich uzywac i czasem zbyt szybko
      mozna je zniszczyc ;)
    • mak_bis Re: Okulary czy soczewki ?? 18.02.05, 18:59
      Soczewki!!! Gdy po prawie 20 latach wyrzuciłam okulary (same się potłukły i to
      mnie tak rozwścieczyło, że poszłam od razu po "kontakty"), zrozumiałam, że
      można żyć zupełnie inaczej - widzieć więcej i "szerzej", nie męczyć się w zimie
      po wejściu do ciepłego pomieszczenia, mniej uważać przy uprawianiu sportu
      (bieganie, rower, siatkówka, żagle, narty, etc...), widzieć wszystko pod wodą
      na basenie:-)... czy to mało?
      A samo zakładnie, zdejmowanie to głupstwo - można nauczyć sie i przywyknąć.
      Tańsze są chyba okulary, ale pod warunkiem, że zamawia się jedne z tańszych
      oprawek i nosi je przynajmniej kilka lat... zresztą nie wiem, nie wybieram się
      do optyka.
    • Gość: Ala Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.02.05, 22:29
      Tylko soczewki !!!
    • michael00 Okularki 27.02.05, 22:39
      ale zdecydowanie te różowiutkie :)
      • Gość: lisa Soczewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:24
        soczewki soczewki soczewki
        szczególnie jeśli uprawiasz jakis sport
    • lavinka To bardzo indywidualne... 28.02.05, 13:43
      Znam ludzi,którzy nie znoszą soczewk bo je w kółko gubią... z drugiej strony
      okulary dla kogoś o bardzo dużej wadzie są bardzo niewygodne... zwłaszcza w
      przypadku krótkowidzów. Większość moich znajomych,która przerzuciła się na
      soczewki bardzo je sobie chwali. Myślę,że warto spróbować i samemu ocenić.
      Koszt podobny. Dobre oprawki żadko są tanie zwłaszcza te do astygmatyzmu...
    • Gość: Ewa Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 28.02.05, 15:20
      Ja noszę okulary czyli chyba tak jak większośći to już od 7 lat i powiem
      szczerze że jestem zadowolona. Może nie spowodu że noszęokulary ale z tego, że
      to zawsze inny dodatek czasami nawet dodaje urody. Tylko pamiętaj o tym by jak
      najdokładnie wybrać oprawkibo to podstawa. Jeżeli będzie taka potrzeba to
      przymież chociażby wszystkie jakie tylko są w sklepie a jak nieznajdziesz tych
      odpowiednich to idź gdzieś inndziej. Polecam FIELMAN na Piotrkowskiej. Miła
      obsługa niewygórowane ceny i dają gwarancje
      • Gość: Adaś Re: Okulary czy soczewki ?? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.03.05, 18:32
        gwarancję to chyba kazdy daje bo to na nich wymusza prawo cywilne. I to 2 lata bez łaski. A co do cen w filmannie to drozszych okularów nigdzie nie widzialem. Chyba nie bylas w innych sklepach
    • jakaskasia Re: Okulary czy soczewki ?? 15.02.18, 14:23
      Ja noszę soczewki od lat i jestem bardzo zadowolona. Nie wyobrażam sobie życia w okularach znowu.
      Na pewno wychodzi drożej ale komfort jest ogromny i wart ceny.
    • basia653 Re: Okulary czy soczewki ?? 10.04.18, 21:57
      Okulary to wydatek jednorazowy a soczewki trzeba wymieniać na nowe w zależności od ich rodzaju. Soczewki są przede wszystkim wygodniejszym rozwiązaniem. Ja pozostaję jednak przy okularach. Szukam własnie nowych i chyba wybiorę jakieś z tego sklepu www.wokularach.pl/okulary-korekcyjne?filtr=12,owalne_10000,,dolcegabbana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka