Dodaj do ulubionych

LOT wróci na Lublinek

IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 18.02.05, 07:10
Nareszcie. Bardzo sie ciesze ...
Jarek
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam LOT wróci na Lublinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:18
      Byłoby świetnie, gdyby znowu ruszyło to połączenie z Warszawą. Zawsze z niego
      korzystałem. Dzieki niemu nie musialem sie zastanawiac jak wrocic do Lodzi,
      kiedy poznym wieczorem przylatywalem do Warszawy i czasami mogłem rano
      wylatywac... JESTEM BARDZO ZA!!!
    • hubar Re: LOT wróci na Lublinek 18.02.05, 10:12
      Ok Warszawka, super.
      Już się nie mogę doczekać cen biletów i świetnej polityki cenowej LOTu, że jak
      będą mięli komplet (bo jakaś wycieczka szkolna poleci do stolicy), podwyższą
      cenę tak aby były pustki - no to trzeba likwidować nierentowną linię.

A może pomyśleć o innych miastach?
      • Gość: blenda Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 18.02.05, 10:52
        maruda :P
      • geograf Re: LOT wróci na Lublinek 18.02.05, 12:51
        eskuze mła.
        i Ty śmiesz mi wypominać,że uprawiam czarnowidztwo na Forum?
    • Gość: krk21 Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:17
      Ja też się cieszę. Dotychczas najbogatsza w Polsce gmina Łódź sponsorowała
      duńskie linie Cinber Air. Np na marzec planuje się już 170 tysięcy Euro tj, ok
      680 tysięcy złotych. Może teraz miasto będzie dopłacać do polskiego, bądź co
      bądź, przewoźnika. Zawsze to forsa zostanie w kraju. I tak dzięki Lublinkowi,
      gminie ŁÓdź i czyimś wybujałym ambicjom paru ludzi w Warszawie będzie żyło
      dostatniej. A głupi Austriacy nie chcieli skorzystać z okazji. Przecież i dla
      nich parę groszy by się znalazło.
      • jaasioo Re: LOT wróci na Lublinek 18.02.05, 11:17
        Szkoda w zasadzie odpowiadać. Jak umiesz czytać to poczytaj co regionom w UE
        dają lotniska regionalne. Polecam też studium działań Poznania, Wrocławia,
        Krakowa, Bydgosczy czy Gdańska odnosnie promocji własny lotnisk.

www.airport.lodz.pl/raport.pdf
        Jaś
        • Gość: stef sprostowanie z BYDGOSZCZY------------->>>> IP: *.tvgawex.pl 18.02.05, 11:55
          CO za bzdury napisali w tym artykue o PORcie w BYdgoszczy!!! Loty do wawy
          odbywaja sie codziennie już od dawna !! A załatwiamy sobie loty do Londynu które
          zawieszone były wraz z upadkiem AIR POLONIA. a także do Copenhagi, brukseli i
          jak się uda to do jednego z miast niemieckich!! GAZETA MA BłęDNe INFORMACJĘ!!!
          • jaasioo Re: sprostowanie z BYDGOSZCZY------------->&# 18.02.05, 13:14
            Loty do Londynu to sobie załatwia pół Polski. Ale Bydzia niestety ma małe
            szanse. Ostatnio delegacja Ryana część lotnisk odwiedziła (w tym Łódź) a część
            zaprosiła do siebie do hotelu do Warszawy (i tu była Bydgoszcz).

A w artykule nie piszą, że do Bydzi nic nie lata. Tylko, że ma latac Jetstream.
            A czemu... a o to pytaj w LOT, bo ich planów odnosnie BZG nie zdradzę... na
            razie ;-)

Jaś
          • yarro Po pierwsze o ortografię i język polski proszę! :] 18.02.05, 22:12

• xk Re: LOT wróci na Lublinek 18.02.05, 11:58
      Jak wymusić na LOT sensowne ceny biletów, bo z 15 osób będzie tym latać na
      pewno, oto jest pytanie?

pozdr
    • Gość: wiewiór Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.pai.net.pl 18.02.05, 12:58
      Mi się wydaje że dobrym rozwiązaniem byłoby zrobić połączenie np. Zielona Góra z
      między lądowaniem w Łodzi do Warszawy i to samo w drugą strone. Chociaż znając
      ceny lotu...
      • ander_epll Re: LOT wróci na Lublinek 18.02.05, 13:27
        Gość portalu: wiewiór napisał(a):

> Mi się wydaje że dobrym rozwiązaniem byłoby zrobić połączenie np. Zielona Góra
        > z
        > między lądowaniem w Łodzi do Warszawy i to samo w drugą strone. Chociaż znając
        > ceny lotu...

A moim zdaniem lepszym pomysłem byłoby pokuszenie się o skomunikowanie takim
        Jetstreamem polskich miast (np. Łódź-Gdańsk, Łódź-Kraków, Kraków-Łódź-Gdańsk
        itp). Ale oczywiście LOT ma dowozić pasażerów z lotnisk regionalnych do swojego
        portu macierzystego...
        • Gość: stef sprostowanie z BYDGOSZCZY------------->>>> IP: *.tvgawex.pl 18.02.05, 15:39
          miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,2556710.html
          przyjemnej lektury JAssio! A o co CI włściwei chodzi z tymi lotami do Bydzi
          wejdz na stronę naszego lotniska to będziesz wiedział wszystko
          • jaasioo Re: sprostowanie z BYDGOSZCZY------------->&# 18.02.05, 15:41
            Wiesz. Ja nie mam nic porzeciwko BZG, ale skoro przewoźnik mówi, że nie będzie
            latał (a tak stwierdził szef Ryana na konferencji we środę) to raczej wierzę
            jemu niż lotnisku.

Pozdrawiam, Janek
    • Gość: gość Re: Tylko RyanAir może uratować Łódź. IP: *.omvg16.g.port80.se 18.02.05, 16:34
      Łódź powinna mieć swoje własne dobre lotnisko a nie zdawać się na
      Warszawę.Dobre lotnisko przyciągnie z pewnością dobrych przewoźników takich jak
      np Ryanair z którym rozmowy prowadzi właśnie Kraków. Ryanair to dobra firma.
      Jak jest wolne miejsce na krótko przed odlotem to można bilet kupić za
      symboliczną złotówkę. Biedna Łódź potrzebuje takich przewoźników.
    • Gość: ee podróż w granicach kraju - przysłość to pociągi IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.02.05, 16:41
      łódź-warszawa 2h
      łódź-kraków ??
      łódź-gdańsk ??

kierunek myślenia!
    • protz Re: LOT wróci na Lublinek 18.02.05, 16:45
      z czego sie cieszysz? Przeciez nic jeszcze nie jest pewne!
      A takich różnych planów opisywanych w GW to już były chyba dziesiątki.

--
      Protz
      Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
      • Gość: MarcinK Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.profiline.com.pl 18.02.05, 16:50
        No to już chyba nie masz wątpliwości - to strona oficjalna UMŁ:

tinyurl.com/5vzol
        MK
        • protz Re: LOT wróci na Lublinek 18.02.05, 18:02
          Nie pomogło. Wciąż mam wątpliwości.
          Nie wiem czy pamietasz ile razy czytaliśmy słowa: 'zaawansowane rozmowy'
          i 'najprawdopodobniej'.

Nie bede miał wątpliwosci gdy zacznie sie sprzedaż biletów.
          A i tak uważam ze nam najbardziej potrzebny jest Ryan.

--
          Protz
          • Gość: MarcinK Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:33
            Powiem tak. Widzę, że po ostatnim "wybuchu" optymizmu już wróciłeś do siebie ;-)

Pozdrawiam, MarcinK
            • protz Re: LOT wróci na Lublinek 18.02.05, 20:40
              A ja powiem tak: długo nie pisałem, więc mogło tak to wyglądać.
              Teraz faktycznie wróciłem do swojego normalnego stanu, czyli rozważnego realizmu.

Moje zdanie jest takie:
              Bardzo dobrze, że Lublinek w końcu sie rozbudowywuje.
              A jesli chodzi o rejsówki to jest źle, a może być bardzo źle. Kolejne
              doniesienia prasowe w 'starym stylu' tego nie zmienią.

--
              Protz
              • Gość: MarcinK Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:23
                Tylko pzypomnij sobie jak wątpiłeś, że rozbudowa ruszy kiedykolwiek... i
                wyciagnij wnioski :-)

Pozdrawiam, MK
                • protz Re: LOT wróci na Lublinek 19.02.05, 02:57
                  > Tylko pzypomnij sobie jak wątpiłeś, że rozbudowa ruszy kiedykolwiek... i
                  > wyciagnij wnioski :-)

Nie bardzo pzypominam sobie żebym wątpił, że ruszy kiedykolwiek, choć faktycznie
                  jest to prawdopodobne...
                  Tak czy siak i tak uważam, że sceptycy wygrali ten nasz mały koleżeński
                  pojedynek. :) Już nikt nie pisze o 'Centrum Tanich Linii'

I tak jestem w komfortowej pozycji: gdy moje sceptyczne przewidywania nie są
                  trafione i na forum ktoś to wykorzysta, to ja i tak sie ciesze. Tak jak teraz z
                  rozbudowy :)

--
                  Protz
    • Gość: Tom Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.lnet.pl 18.02.05, 17:05
      Korzystając z 19 miescowego samolotu z pewnością będą komplety.Obawiam się
      jednak, że nie wróży to dobrze rozwojowi Lublinka.Wszelki bezpośrednie
      połączenia staną się zbędne.Myślę, że właśnie o to chodzi PLL LOT.
      • Gość: MarcinK Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:34
        A tu się nie zgadzam, Kraków, Wrocław, Gdańsk itp mają i połączenia z Warszawą
        i bezpośrednie :-)

Pozdrawiam, MK
    • Gość: aleksandrowianin Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.02.05, 21:58
      uważam, że w rozbudowie Lublinka powinny partycypować wszystkie sąsiednie
      (powiaty} gminy.Przecierz to jest wspólny interes wszystkich mieszkańców
      (agomeracji) metropolii łódzkiej.Co na to prezio m. Łodzi i przylegli starości?
    • Gość: aleksandrowianin Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.02.05, 22:12
      przepraszam pomyliłem przecież z pacierzem(przecierz)
      • Gość: goossa Re: LOT wróci na Lublinek, a CIMBER zniknie? IP: *.lax1-4.28.243.38.lax1.dsl-verizon.net 19.02.05, 06:19
        Przy tak malym samolocie loty powinny odbywac sie 3 razy dziennie w przeciwnym
        razie, pewnie jak juz ktos sie zdecyduje poleciec do samek warszawy czy dalej
        to nie bedzie juz wolnych miejsc.

tymczasem widze, ze nie moge juz zarezerwowac biletu przez CPH na koniec
        marca... to bylo do przewidzenia. szkoda, ze wreszcie kiedy pojawilo sie
        pierwsze polaczenia ktore jest do zaakceptowania nie bedzie kontynuowane.
        • kriku Re: LOT wróci na Lublinek, a CIMBER zniknie? 19.02.05, 09:34
          Gość portalu: goossa napisał(a):

> Przy tak malym samolocie loty powinny odbywac sie 3 razy dziennie w
          przeciwnym
          > razie, pewnie jak juz ktos sie zdecyduje poleciec do samek warszawy czy dalej
          > to nie bedzie juz wolnych miejsc.

skad pewnosc ze akurat dla ciebie nie bedzie miejsca?
          nie ma sie co dreczyc za wczasu-przeciez jeszcze tego polaczenia nie ma!

> tymczasem widze, ze nie moge juz zarezerwowac biletu przez CPH na koniec
          > marca... to bylo do przewidzenia. szkoda, ze wreszcie kiedy pojawilo sie
          > pierwsze polaczenia ktore jest do zaakceptowania nie bedzie kontynuowane.

"wreszcie"? to polaczenie juz troche istnieje i nagle sie budzisz...
          easy comes easy goes
          • george_costanza Re: LOT wróci na Lublinek, a CIMBER zniknie? 19.02.05, 11:19
            > easy comes easy goes

And that's the way the cookie crumbles, jak to mówią w moich dawnych stronach.

Rest in Peace, Kopenhagen.
        • Gość: MarcinK Re: LOT wróci na Lublinek, a CIMBER zniknie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 10:03
          Z Cimberem wciąż trwają rozmowy, tak jak i z LOTem.

Ale jeśli połaczenie do Warszawy się przyjmie to LOT obiecuje w razie potrzeby
          podsyłać wiekszy samolot.

Pozdrawiam, MarcinK
          • Gość: jkjl Re: LOT wróci na Lublinek, a CIMBER zniknie? IP: 217.153.156.* 19.02.05, 10:36
            A skad go wezmie??
    • Gość: TomKs Re: LOT wróci na Lublinek IP: *.pai.net.pl 19.02.05, 13:49
      Świetnie! Połączenie Lublinka ze światem lub choćby z Warszawą, to nowa szansa
      dla Łodzi. Trzeba jeszcze ściągnąć tanie linie i zapewnić dobre połączenie
      lotniska z koleją i pół Polski będzie latać z Lublinka, a nie z takich np.
      Pyrzowic. Niech tylko nie zmarnują tej szansy, jak kilka poprzednich!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka