Dodaj do ulubionych

Pozdrawiam Sieradz i Sobiepany

17.03.05, 22:17
Witajcie Sieradzanie, gorąco pozdrawiam z Wrocławia. Przed laty byłem u was
nie raz i zawsze bardzo mi się podobało, zwłaszcza we wsi Sobiepany, która
wbrew nazwie nie wygląda zbyt imponująco, ale jest urocza. Tablica
informacyjna powalona, droga co najwyżej wydeptana, ale ludzie przemili,
okolice nad rzeką Grabią urzekające. Ktoś tam był, widział? Wieś nie znikła?
Wszystkiego dobrego.
Obserwuj wątek
    • jopp67 Re: Pozdrawiam Sieradz i Sobiepany 17.03.05, 22:48
      Dziex nawet nie slyszalem o takiej wiosce.Pozdrawiam Wroclaw a szczegolnie
      dwojke moich przyjaciol z Sieradza co obecnie przebywaja na ul.Swiebodzkiej.
      Nie poszlo chlopakom:-(
      • sbi Re: Pozdrawiam Sieradz i Sobiepany 17.03.05, 23:05
        Za niewinność się tam nietrafia :(
        • zgierzak Re: Pozdrawiam Sieradz i Sobiepany 18.03.05, 02:12
          uuu to mówisz o takim obiekcie podobnym do średniowiecznego zamku za wiaduktem?
    • zodiak72 Re: Pozdrawiam Sieradz i Sobiepany 18.03.05, 05:36
      Witam kolegę z Wroclawia!

Nie byłem w Sobiepanach, ale w niedalekich okolicach owszem;-) Rembieszów,
      Kalinowa, Strońsko - to rzeczywiście ładne tereny. Niedaleko jest też Park
      Karjobrazowy Międzyrzecza Warty i Widawki. Ładny pofałdowany teren i kilka rzek
      zbiega się razem koło Widawy: Warta, Grabia i Widawka. Polecam te tereny do
      wycieczek rowerowych! Kto o własnych siłach podjedzie pod te dwa wzniesiena
      koło Strońska - ten jest dobry!

Z nowości w okolicach Sobiepanów - to w niedalekiej wsi Brzeski stosunkowo
      niedawno otworzyli dużą dyskotekę 'Protector'. Jeżdzi tam ktoś?
      • paenka Re: Pozdrawiam Sieradz i Sobiepany 18.03.05, 08:01
        ta jeżdzą strażnicy porządku. NIe znam nikogo osobiscie kto by tam jeżdził ale nie polecasm klubu. Z tego co slyszalam to atmosfera tam goraca, ochrona obije Cie po czym trzeba za sam wyglad, a jesli nie masz ze soba odkurzacza i maseczki i gwizdka to z przytupow nici.
        POLECAM BROSZKI :D
        • zodiak72 Re: Broszki 18.03.05, 08:08
          W Broszkach bylem parę razy;-) Najczęściej na imprezach dla oldboyów (ostatnie
          piątki miesiąca). Niestety trzy krzyżyki na karku = przynależność do staroci;-)
          Choć kiedyś byłem z żoną na imprezie techno w Broszkach (stroboskopy, dymy i
          gwizdki) - i nawet wytrzymalismy jakieś 3 godziny! ;-)
          • paenka Re: Broszki 18.03.05, 08:11

no prosze:) a dawno byles?
            • zodiak72 Re: Broszki 18.03.05, 08:14
              To było jakiś rok temu. Kiedyś się tam częściej jeżdziło. Człowiek się już
              chyba starzeje;-)
              • sbi Re: Broszki 18.03.05, 10:37
                coś wam sie wątki pomerdały, dobrze że przed chwilą czyrałem poprzedni to
                załapałem o co chodzi :)
      • ebusia_fam_fatal Re: Pozdrawiam Sieradz i Sobiepany 18.03.05, 08:53
        ja tam podjechalam osobiscie, najpierw w jedna strone (do stronska) a potem z
        powrotem do sieradza:D jestem z siebie dumna! (a wtedy bylam cholernie
        zmeczona:) ) łał :) jestem dobra? :>
    • paenka Re: Pozdrawiam Sieradz i Sobiepany 18.03.05, 08:18
      proponuje sie przeniesc stad do innego watku:) bo jeszcze posądza nas o odbieganie od tematu:p
    • paenka Re: Pozdrawiam Sieradz i Sobiepany 18.03.05, 08:57
      Na to wygląda:)
      A ja mam popsuty rower:( musze go naprawić ale potrzeba funduszy i fantacji na to:>
      • zodiak72 Re: rower paenki 18.03.05, 09:02
        paenka: a co Ci się stało z rowerem?

ebusia ff: jestes dobra;-) powiem Ci,że my z żoną pokonaliśmy te wzniesienia
        parę razy. Z górki zjeżdżaliśmy na tzw. 'luzie', czyli prawie nie hamując. Mam
        licznik prędkości i kilometrow na rowerze - wiesz, jaką prędkość wtedy pokazał?
        Ponad 50km/h - i chyba można bylo jeszcze więcej wyciągnąć, ale już się bałem,
        że nie utrzymam kierownicy;-)
        • paenka Re: rower paenki 18.03.05, 09:04

no glowny problem to zósemkowane kola:/ reszta naprawilam tylko nie umiem centrowac kół:(
          no i pewnie od zeszlego roku cos tam znowu sie urodzilo. ppoza tym moj rower jest stary i to nawet nie mojj rower, moj rower moj brat "utopil" pod szkola gdy go nei przypial łancuchem;/
        • paenka Re: rower paenki 18.03.05, 09:04
          no i jeszcze przutki mam niewyregulowane:(
          • zodiak72 Re: rower paenki 18.03.05, 09:11
            Przerzutki można samemu wyregulować - choć wymaga to trochę czasu. Ale
            zósemkowane (tak to się pisze?) koła - obawiam się, że samemu nie da się tego
            porządnie naprawić. Nie lepiej kupic już nowe kola?
            • paenka Re: rower paenki 18.03.05, 09:12

no wlasnei pieniazki:> wycentrowac tez sie da ale trzeba miec narzedzia a ja nie mam:p a pan od rowerowego to tak jakby czasem łache robil ze bierze rower na serwis
        • ebusia_fam_fatal Re: rower paenki 18.03.05, 09:24
          :) kolega, z ktorym jechalam opowiadal, ze kiedys jechal wlasnie bez hamowania
          (tylko nie wiem czy to byly tamte wzniesienia w okolicach stronska czy gdzie
          indziej) ale licznika mu braklo bo mial tylko dwucyfrowy i pokazywalo mu 99
          km/h :)
          • zodiak72 Re: rower paenki 18.03.05, 09:30
            W to nie uwierzę, że jechał na rowerze z taką predkością;-) Chyba licznik miał
            zapsuty?;-)
            • ebusia_fam_fatal Re: rower paenki 18.03.05, 09:41
              nie wiem. nie dam sobie paznokci poobcinac. nie widzialam, to nie ja jechalam.
              mowie tylko ze mi opowiadano taka historie.. :)

ale kurde.. pieknie jest w okolicach stronska.. no wysilek nieziemski, ale
              warto dla tak nieziemskich widokow. nigdy nie zapomne tej wyprawy, mojego
              zachwytu jak zeszlismy troche w strone rzeki i zobaczylam to cudo, tego wysilku
              i smaku cocacoli, serialnie:) w barze w stronsku :)

az mi sie zachcialo tam znowu pojechac:) ehh, to kiedy jedziemy ? :D
              • zodiak72 Re: rower paenki 18.03.05, 09:47
                ebusia_fam_fatal napisała:

> >
                > i smaku cocacoli, serialnie:) w barze w stronsku :)
                >
                > Miałem te same doznania smakowe - tylko że w sklepie wiejskim w niedalekich
                Pstrokoniach (dotarliśmy tam od strony Burzenina, pomijając Widawę - wzdłuż
                Warty, polnymi drogami!)
                • van.hanegem Sobiepany nic a nic? 18.03.05, 12:26
                  Czułem, że wam też się te okolice podobają. Za informacje o terenach
                  rowerowych bardzo dziękuję - z pewnością znowu tam wrócę. Ale że o Sobiepanach
                  nikt nie słyszał, jestem zaskoczony. Tam są wspaniałe tereny nadrzeczne, suche
                  lasy, wysokie paszczyste skarpy. Rewelacyjna okolica na piknik i bibę pod gołym
                  niebem. Wielu już to docenia, chaty letniskowe sobie stawiają.
                  Dziękuję za pozdrowienia dla Wrocławia - wykrzyczę to na ulicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka