harry_76 17.04.05, 17:25 Był ktoś tam kiedyś?? Mam na myśli muzeum pod zamkiem, ktorego nie ma, mysle że to muzeum etnograficzne...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paenka Re: Muzeum Etnograficzne 17.04.05, 18:04 chodzi o skansen? ja byłam kiedys tam jest chata jakiegos pana, ale nie pamietam kogo bo nie było to zbyt interesujace...ogólnie skansen taki sobie Odpowiedz Link Zgłoś
harry_76 Re: Muzeum Etnograficzne 17.04.05, 20:29 Tak, skansen, tam jest jedna chata z napisem Muzeum Okręgowe (chyba?), interesuje mnie co tam jest. Ogólnie teren zaniedbany bardzo, a szkoda, chatki rozlatują się, naookoło smieci. Ogolnie fajne tereny (to obok wzgórza zamkowego) ale stan katastrofalny.. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Muzeum Etnograficzne 17.04.05, 20:44 stan katastrofalny? bo sprzed x lat te zabudowania Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Muzeum Etnograficzne 17.04.05, 23:43 > Dokladniej a gdzie to jest? Skansen? - od starej straży w dół (ul. Podrzecze) cały czas prosto do wzgórza zamkowego, skansen jest tuż obok. Troche dalej na łegach, w stronę stadionu, jest obelisk upamietniający bitwę pod Grunwaldem, a właściwie udział rycerstwa ziemii sieradzkiej. Tylko, że mosiężna tablica przypominająca o tym została parę lat temu skradziona i został tylko kamienny słup :( Odpowiedz Link Zgłoś
siradz Re: Muzeum Etnograficzne 21.04.05, 07:55 Owszem tuz przed paradzionka, kiedys odbywaly sie w tych okolicach majowki. Teraz jest to zarosniety dos geztymi krzakami teren, troche tam ponuro. Odpowiedz Link Zgłoś
misiak30 Re: Muzeum Etnograficzne 17.04.05, 21:07 Bywałem tam nieraz. Kiedyś były tam imprezy. A może harry_76 wziąbyś się za jakieś konkretne działanie w Sieradzu??? Tylko biadolisz, biadolisz (Teatr, skansen...) COOOOOOOOOOOO ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
harry_76 Re: Muzeum Etnograficzne 18.04.05, 09:28 A wyobraź sobie, że zamierzam postarać się o kasę dla tego skansenu, i co, mądralo? Mimo,że teoretycznie nie powinno mnie obchodzić to miasto to nie mogę patrzeć jak takie coś ginie. I jeszcze jedno: nie wiesz co robię, nie wiesz co planuję, więc nie komentuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiak30 Re: Muzeum Etnograficzne 18.04.05, 10:00 A może wiem ? A może ci kibicuje ? Wiesz jak nie wiesz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Muzeum Etnograficzne 17.04.05, 21:39 ja tam poszlam na jakies wagary kiedys. w jakis wtorek - to bilety nie kosztuja nic ;) pani mnie oprowadzila. w sumie nic ciekawego, dwie czy trzy chaty a w srodku to samo co w muzeum na pierwszym pietrze na sali "sztuka ludowa" Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Re: Muzeum Etnograficzne 20.04.05, 20:21 A 20 maja w Skansenie "Biesiada po sieradzku"... Odpowiedz Link Zgłoś
siradz Re: Muzeum Etnograficzne 21.04.05, 07:56 A co na niej bedzie moze warto tam zawitac, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś