Dodaj do ulubionych

potworek na Piotrkowskiej

IP: 193.151.115.* 09.08.05, 20:11
konkretnie - Piotrkowska 223. wracam ci ja z wakacji, a tu stoi klocek 2x2x5m
schowany za wiata przystanku. mysle sobie: barakowoz, moze jakis remont bedzie
czy co? ale okazalo sie ze ten barak jest otynkowany, okno ma jakies dziwne z
zaluzjami. ki czort? obrzydliwe to strasznie, az wstyd (dobrze ze przystanek
przynajmniej troche zaslania).
Obserwuj wątek
    • Gość: fachowiec Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:45
      Perłą architektury to ten baraczek nie jest :) Coś mi mówi że zamieszana w jego
      pojawienie się jest pobliska kwiaciarnia.

A może tam czai się pracownik MPK podglądający czy nikt nie wiesza ogłoszeń na
      przystanku? ;)
    • Gość: Bart Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.mnc.pl 21.10.05, 11:56
      Pojawiły się dwa nowe. Czerwony kiosk i coś w rodzaju budy z napisem na
      świetlówce. MIODZIO.
      • Gość: Panajotow Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.toya.net.pl 21.10.05, 16:05
        Piotrkowska coraz bardziej schodzi na psy, z miejscem ekskluzywnym i
        reprezentacyjnym ma coraz mniej wspolnego, czego przykladem moze byc Kiermasz
        Odziezy w bylym sklepie S-Buta na przeciwko pasazu Schillera....
      • Gość: Gustlik Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.mnc.pl 21.10.05, 22:00
        napis na swietlowce - 'neon' na budce Omikon z odzysku o tresci "schaby
        hamburger" to idealny podpis tego miejsca. syf i malaria, nie wiem kto na to
        pozwolil. chyba jakis desperado szukajacy na sile kasy. obrzydlistwo i wstyd/
        • Gość: Bart Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.mnc.pl 21.10.05, 22:45
          O własnie. mijam to codziennie po 4 razy a nie zapamiętałem:)
    • Gość: Panajotow Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.toya.net.pl 22.10.05, 14:43
      Eee..alez na Piotrkowskiej i jej najblizszych okolicach jest mnostwo porworkow.
      Pomine juz socjalistyczna w formie bryle Centralu, ktory podobno jest po
      renowacji, ktora polegala na pomalowaniu potworka na bezowo, co daje wrazenie
      tylez straszne co grotestkowe, ale przeciez w poblizu tego Centralu wyrosla
      jatka z miesem firmy Luxor...I kto pozwolil na to, zeby w takim miejsce powstal
      kram z mieskiem? Co z ChinaTown na Piotrkowskiej? Czemu nadal straszy? Kiedy
      pojawily sie pierwsze pogloski o rewitalizacji tego miejsca? Chyba dosyc dawno,
      i co? I nic! Co z ulica Struga przy Piotrkowskiej? Czy te budynki naprawde
      musza sie zawalic, zeby ktos zauwazyl w jak fatalnym stanie sie znajduja? A co
      z kamienicami na rogu Piotrkowskiej i Narutowicza i Piotrkowskiej i Zielonej?
      totalny slums po stronie Narutowicza (pisze o budynku, gdzie miesci sie
      herbaciarnia Dwa Ksiezyce). Po stronie Zielonej nie jest lepiej. Kawalek
      wyburzonej kamienicy, ktora zrobila miejsce eleganckim szaletom publicznym,
      zaraz potem kompletnie zaniedbana kamienica, w ktorej miescie sie lodzka
      UPR....Dramat....Koszmar...
      • Gość: Bart Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.mnc.pl 22.10.05, 20:15
        Wiesz, o każdym problemie, który wspomniałes jest osobny wątek.

Ale wracając do budek. Weźmy na przykład Omikom lub Kami. One nie są złe!
        Systemowe budki, często z możliwością rozszerzenia o wiatę przystankową, bryła
        ładna. Jak w całej Łodzi się one pojawiły, to zrobiło się po prostu ładniej.

Pod Centralem stoją pawilony o podstawie ośmiobocznej lub raczej sześciobocznej
        i one też są w porządku, bo tworża pewien system.

Niestety nie można stawiać 3 różnych bud z czego jeden to kontener i to w
        dodatku na piasku, ponieważ wygląda to bardzo brzydko.
    • Gość: OLO Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.05, 20:46
      No ale trzeba przeciż wspierać mały biznes i tzw. KUPCÓw
      którzy często torzą coś na wzór KUPY w najlepszych miejscach miasta.
      Tym samym kolejne galerie handlowe będą sie dobrze rozwijać.

pozdr
      OLO
    • Gość: Bart Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.mnc.pl 31.10.05, 19:42
      No, ten mały czerwony kiosk się wziął i wyniósł, z tego co widziałem w głąb
      posesji go wieźli (?!)
      • Gość: Yrek Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 07:52
        ostatnio oba kioski (bialy i czerwony) staly w srodku podworka, jeden byl
        przykryty czarna folia. ciezko nadazyc za ich wlascicielem ;)
        • Gość: Bart Re: potworek na Piotrkowskiej IP: *.mnc.pl 02.11.05, 19:20
          To chyba na czas robót brukarskich
    • brite Re: potworek na Piotrkowskiej 02.11.05, 15:41
      Przejeżdżam tamtędy codziennie, widziałem postępujące roboty konstrukcyjne tego
      obrzydlistwa i nie mogłem sie nadziwić jak to można barakowóz zmienić w budynek.
      A niedaleko szkielet Best Western straszy nadal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka