Dodaj do ulubionych

Bezpłatna zbiórka

29.08.05, 20:32
hehehe dobre sobie :-)
właśnie otrzymałam liścik z informacją o zbiórce odpadów wielkogabarytowych
(meble, Agd, Rtv itd). I BYŁOBY w porządku, ale niestety urzędaski nie
otrzymają nic , ponieważ:
- nie zawiadamia się o takich zbiórkach z wyprzedzeniem jednodniowym
Tą samą strategię ma PCK, jeden dzień i już.
Urzędaski z miłą chęcią coś bym Wam naszykowała, ale nie jestem wstanie zrobić
tego przez jeden dzień. Przecież każdy z nas ma pracę i rodzinę więc....

Jęsli macie pomysły jak zawaidamiać o takich zbiórkach i co zrobić z tymi
leniwymi urzędaskami to piszcie, bo chyba robią to specjalnie, aby nikt nie
zdążył :-)
Obserwuj wątek
    • paenka Re: Bezpłatna zbiórka 29.08.05, 20:44
      EEe ale o co chodzi bo ja nie wiem??
      • myszka_ag Re: Bezpłatna zbiórka 29.08.05, 20:53
        o co chodzi? O expresowy czas przygotowania wystawki
        wystawka to :zbiórka odzieży, mebli, AGD, RTV itd. tego co jest jeszcze dobre,
        mało zniszczone tobie się nie przyda a komuś tak. Wystawia się ją przed dom.

TYlko proszę wybaczyć, ale nie da się tego zorganizować przez jeden dzień.
        Dostajesz pismo o wystawce, cieszysz się , że komuś coś dasz, a tu masz:
        ...od momentu dostania pisma do momentu wystawki masz 1 dzień. Kpina, nawet
        superman miał by kłopoty z przygotowaniem tego.
        • paenka Re: Bezpłatna zbiórka 29.08.05, 21:02
          no przeciez wiadomo ze kazda zorganizowana polska gospodyni domowa jest przygotwana na taka ewentualnosc i zawsze , powtarzam ZAWSZE w przedpokoju tuż przy drzwiach gromadzi każda nie potrzebna rzecz (kredens, odkurzacz, telewizor 28 calowy, zlew, zmywarke, lodowke. Więc nie rozyumiem o co tyle wrzasku!
          • ebusia_fam_fatal Re: Bezpłatna zbiórka 29.08.05, 21:11
            pierwsze slysze.
            przesadzilas teraz:)
            • paenka Re: Bezpłatna zbiórka 29.08.05, 21:20
              bueheheheh to ty nie wiedzialas?! Ja to mam taka ladna kupke przygotwana na taka ewentualnosc..stoi tuz obok komody zeby w razie czego zdazyc
              • gosiaczek_sdz Re: Bezpłatna zbiórka 29.08.05, 21:50
                Ja np. nie wiem kiedy jest taki dzień, że mozna oddać niepotrzebne rzeczy i
                niby mam cały rok trzymać śmieci na przedpokoju?? Żeby mi zagracały dom? Chyba
                żartujesz.
                • paenka Re: Bezpłatna zbiórka 30.08.05, 10:46
                  ożesz ty ludziki no!! HEheheh to była ironia...u mnie w pokoju tez stoja torebki z ciuchami dla PCK i nie moge ich oddac bo kosze zlikwidowali pod blokami na moim osiedlu:(
    • ebusia_fam_fatal Re: Bezpłatna zbiórka 29.08.05, 21:02
      a tak realnie patrzac. nie mialabys chwili, pol godziny by usiasc i sie
      zastanowic co bys mogla dac? to nie szafa z ciuchami ktore trzeba przejrzec,
      poprzymierzac, zastanowic sie...
      to mebel, ktory wiesz czy go chcesz czy nie
      a mysle ze ze zniesieniem przez panow, ktorzy po to przyjezdzaja nie byloby
      problemu?

a jak nie, to z pewnoscia ta akcja jest cykliczna, to usiadx w wolnej chwili,
      jak bedzie okazja to juz:)
      • myszka_ag Re: Bezpłatna zbiórka 29.08.05, 21:22
        uśmiałam się ze zorganizowanej gospodyni hehehe
        a co do Panów to nie jest tak. Każda, rzecz musi być skrupulatnie zapakowana lub
        większa jak mebel wystawiona przed branę wjazdową posesji. Jeśli nie będzie to
        odjeżdżają i chrzanią Ciebie i twoją "wystawki". Niestety z przykrością
        stwierdzam, że akcja nie jest cykliczna i nigdy nie wiadomo kiedy to będzie. A
        niestety jak się pracuje i ma rodzinkę to ma się mało czasu na segregację
        odzieży czy innych szpargałów. Ciekawi mnie czy pracujący człowiek wracający o
        17-18 do domu zdąrzy na 8:30 następnego dnia przejrzeć piwnicę, szafy,
        posegregować to w worki, powiązać buty (tak pisżą w zawiadomieniach)i przenieść
        na rano przed dom do godziny 8:30 hehe powodzenia, bo ja napewno nie zdąrzę. Mam
        zawsze zaplanowane dni, a chętnie bym coś dała dla innych ludzi.
        • ebusia_fam_fatal Re: Bezpłatna zbiórka 29.08.05, 21:27
          to mowie zebys w miedzyczasie na taka ewentualnosc byla przygotowana. abys
          wiedziala co - przejrzyj w wona sobote piwnice. a jak wrocisz kiedys z pracy i
          znajdziesz zawiadomienie to spakuj i wystaw rano. ewentualnie spakowac mozesz
          wczesniej i iech lezy w piwnicy... nie musi w przedpokoju ;)

co do ciuchow. wiele razy mi sie zdarzylo i slyszalam ze ciuchy wystawione dla
          pck badx wrzucone do koszy na ciuchy - znalazly sie potem w lumpeksach.. zeby to
          chociaz wywiexli do innego miasta, a onie pewnie co lepsze wybieraja, reszta do
          lumpow idzie..
          • myszka_ag Re: Bezpłatna zbiórka 29.08.05, 21:33
            Wiem i teraz się nauczyłam, żę trzeba wcześniej przygotować, ale i tak powinni
            wcześniej poinformować i tu o to chodzi. A i jestem zaskoczona infomacją, że
            zamiast do biednych trafia do lumpeksów. :-( Oszustwo
    • myszka_ag Tak przy okazji 29.08.05, 22:04
      To jeśli znacie osoby które piszą takie zawiadomienia to powiedzcie im aby
      najlepiej wydrikowały kalendarzyk całoroczny z zaznaczeniem dni w których
      odbywają się takie zbiórki i wtedy nie byłoby kłopotu tylko więcej datków :-)
    • sieradzak Re: Bezpłatna zbiórka 30.08.05, 13:27
      Kiedyś mój sąsiad się zaparł i powystawiał jakieś sprzęty. Dumny z siebie czekał
      i czekał i czekał i czekał i ... zataszczył wszystko ... do piwnicy, bo se nie
      przyjechali ;-)

Zasadniczo powinno być to wcześniej organizowane (powiadomienia). Jak z dnia na
      dzień to ... przeważnie akcja się nie uda lub nie na taką skalę, żeby coś z tego
      wynikało ;-)
      No cóż - ot kolejny przykład pomyślunku ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka