Dodaj do ulubionych

nowy wymysl SSM wrrrr...

20.12.05, 01:57
w zeszlym tygodniu wymieniono nam drzwi wejsciowe do klatki schodowej. sa
fajne, brazowe, ladnie sie zamykaja i jest cieplo na klatce. ale...
w dniu dzisiejszym do gabloty na klatce wsunieto nam kartecze informujaca, ze
w drzwiach zostanie zmieniony zamek, a kazde mieszkanie otrzyma do nich po
jednym kluczu. dodatkowe klucze mozna dorobic *jedynie* w firmie wskazanej
przez SSM.
rodzi sie pytanie, co jesli przychodzi do nas znajomy, rodzina, listonosz
itd. nie wejdzie !! trzeba wiec zalozyc domofon, a to wiaze sie z kosztami.

mam pytanie
- jakim prawem SSM ingeruje w to kto ma do nas przychodzic i chce to
kontrolowac ?
- dlaczego ma wylacznosc na dorabianie kluczy ? (czyżby SSM podpisalo jakis
kontrakt co wiaze sie z premiami dla zarzadu ?)
- dlaczego naraza lokatorow na koszty nie pytając ich o zdanie ??

lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/388706.html
Obserwuj wątek
    • szaramysza9 Re: nowy wymysl SSM wrrrr... 20.12.05, 09:22
      Czekaj, czekaj, to nie ma domofonu??To jak mają być drzwi zamykane i macie
      schodzić jak ktoś będzie się dobijał???

Heh, a co chciałaś? WIELKI GĄSIOR PATRZY!!!

A wyłączność na dorabianie kluczy? Kochana, pomyśl:> Krewni i znajomi królika,
      sorry, gąsiora.

P.S. U teściowej też zmienili drzwi ale jest domofon, na drzwiach ktos
      przykleił ogłoszenie "Mikołaj do wynajęcia" i nr komórki, a pod tym hasłem ktos
      dopisał "Spieprzaj dziadu-L. Kaczyński":>
    • paenka Re: nowy wymysl SSM wrrrr... 20.12.05, 10:13
      ło jezu wy wszedzie przekretu upatrujecie, po prostu tak jest i juz po co se glowe zasmiecac? A co do kluczy to niektore klucze mozna dorobic tylko u producenta co doaje gwanarcje ze nikt klucza nie podrobi itp itd niekoniecznie musi to byc jakis kątrakt. Dajcie se luz na świeta chociaz.
      • szaramysza9 Re: nowy wymysl SSM wrrrr... 20.12.05, 10:27
        No KĄTRAKT to jest na 100:>

A prawda taka, że w tym mieście wszędzie są przekręty:(
        • paenka Re: nowy wymysl SSM wrrrr... 20.12.05, 10:41
          Łojezu dajta se na wszczymanie!
      • sieradzak Wodnik prasowy SSM ;-) 20.12.05, 16:49
        paenka napisała:

> ło jezu wy wszedzie przekretu upatrujecie, po prostu tak jest i juz po co se gl
        > owe zasmiecac? A co do kluczy to niektore klucze mozna dorobic tylko u producen
        > ta co doaje gwanarcje ze nikt klucza nie podrobi itp itd niekoniecznie musi to
        > byc jakis kątrakt. Dajcie se luz na świeta chociaz.
        >

;-) O widze, że na forum mamy wodnika prasowego SSM w Sieradzu ;-)

No cóż, podobno mowa jest srebrem, a milczeniem złotem - w tych realiach Sieradz
        to złote miasto. Jakaś dziwna mentalność "nie mówić" ?!

Ludzie - mówić i to głośno !!!! Krzyczeć, pytać, patrzeć na ręce !!!!

Co do zamków i kluczy - to podejrzewam, że w tych drzwiach co je spółdzielnia
        wstawiła nie ma kluczy patentowych (dorabianych przez producenta), bo takie
        zamki są cholernie drogie. Śmiem podejrzewać, że to zwykły yele, lub podobny
        wynalazek.

Co do intencji - to jeśli spółdzielnia wynegocjowała, że cena jest niższa przy
        takim dorabianiu to OK, na tym polegają umowy "hurtowe". Czyli ktoś idzie
        indywidualnie - to cena np. 5 zł, ktoś z tym cudownym kluczem i kwitkiem ze
        spółdzielni - to cena np. 2,5 zł.
        Podejrzewam jednak, że nie będzie takich miłych niespodzianek dla lokatorów,
        więc intencja jest dość jednoznaczna, alebo kasa dla spółdzielni, albo kolesiostwo ?
        Jeśli to zwykły klucz idźta gdzie chceta ;-) Bo co zrobi spółdzielnia jak
        będziecie używać klucza, do "własnego mieszkania", który dorobicie gdzie chcecie ;-)
        Myślę, że jest to logiczne i nie ma się co przejmować wymysłami spółdzielni i
        jej nakazowymi dyrektywami jak za czasów komuny ;-)

Powodzenia ;-)
        • paenka Re: Wodnik prasowy SSM ;-) 20.12.05, 16:58
          zadne wodniactwo ;/ tylko proba spokoju swiatecznego;/ I nic wicej po prostu chociaz teraz dalibyscie sobie spokoj a nie jak te przekupy na targu wyciagali afere za afera, albo byscie to przemilczeli albo byscie po prostu zrobili sobie cos z tym sami po co szeryc histerie, robic afere po co zatruwac spokoj tym co nie maja na to ani wplywu ani ich to pali ani ziebi.
          • pyszard Re: Wodnik prasowy SSM ;-) 20.12.05, 23:36
            Jak mam milczeć, jak chcą mi zamknąć wejście do domu. i to przed swietami ?!
            moze chociaz by zapytali co lokatorzy o tym sądzą.. ?
            jestem oburzona i ani mi sie sni milczec !
        • sbi Re: Wodnik prasowy SSM ;-) 20.12.05, 17:49
          > Co do zamków i kluczy - to podejrzewam, że w tych drzwiach co je spółdzielnia
          > wstawiła nie ma kluczy patentowych (dorabianych przez producenta), bo takie
          > zamki są cholernie drogie. Śmiem podejrzewać, że to zwykły yele, lub podobny
          > wynalazek.

Jeśli nie byłyby to zamki patenowe tylko zwykłe to klucz można dorobic wszędzie. Natomiast tutaj jest najprawdopodobniej tak, że te klucze można dorobic tylko w serwisie fimowym.
    • hajdana Re: nowy wymysl SSM wrrrr... 20.12.05, 12:17
      jeśli ssm nie zasponsoruje domofonu ;), to jedynie co pozostaje to ogólna zmowa
      w klatce i nie zamykanie drzwi na klucz (a klucze odesłać do spółdzielni).
    • galoszka76 Re: nowy wymysl SSM wrrrr... 20.12.05, 20:17
      jeśli chodzi o owe "czarodziejskie" klucze to gdy nie mamy w klatce domofonu
      wówczas klatka nie jest zamykana - przynajmniej tak jest u mnie w klatce.
      Aczkolwiek w klatce obok założono domofon, lecz nie wszyscy lokatorzy zapłacili
      za ten "luksus" i teraz ażeby dostac sie do swojego mieszkania, gdy ma się
      jeden klucz, a np. żona zabrała do pracy to sąsiedzi z klatki obok korzystają z
      naszej klatki i musza jechac na 8 piętro i łacznikiem miedzy piętrami dostają
      sie do mieszkanka. Wiec troche to pogmartwane, ale przeciez czasem społdzielnia
      lubi nam umilić życie :)) Niestety przez piwnice nie można sie teleportować do
      mieszkanka, gdyż spoldzielnia pozamykała nam piwnice "czarodziejskimi"
      kluczykami hehe. Tylko po co pierwszej klatce domofony, skoro i tak można sie
      do nich wkraść drugą klatką? Mi na usta ciśnie się jedna myśl "dziwny jest ten
      świat"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka