redakcja 11.10.01, 18:58 Czy zgadzasz się ze stwierdzeniem: ul. Piotrkowska jest najpiękniejszą ulicą na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: panBozia Re: ul. Superpiotrkowska IP: *.pai.net.pl 11.10.01, 19:01 redakcja napisał(a): > Czy zgadzasz się ze stwierdzeniem: ul. Piotrkowska jest najpiękniejszą ulicą na > świecie? Dla mnie tak. Ale ja tu mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: ul. Superpiotrkowska IP: *.makolab.pl 11.10.01, 19:29 Obiektywnie - nie jest. Ale może ktoś kto stawia taką tezę uzasadniłby ją. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: ul. Superpiotrkowska 11.10.01, 20:21 mysle ze mogla by nia byc ale wymagalo by to duuuzo kasy no i duzo madrych decyzji... obawiam sie ze dla wladz miejskich szczegolnie 2 punkt jerst nieosiagalny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: ul. Superpiotrkowska IP: *.p.lodz.pl 11.10.01, 20:39 redakcja napisał(a): > Czy zgadzasz się ze stwierdzeniem: ul. Piotrkowska jest najpiękniejszą ulicą na > świecie? A co wlasciwie Redakcja chce przez to osiagnac: czy pokazac, ze jest strasznie prowincjonalna (ona, Redakcja), czy pokazac, ze lodzianie popierajacy sa prowincjonalni, czy tez po prostu Redakcja chce zbadac stopien slepej milosci lodzkich oszolomow? Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: ul. Superpiotrkowska 11.10.01, 21:48 Gość portalu: flip napisał(a): > czy tez po prostu Redakcja chce zbadac stopien slepej milosci lodzkich oszolomow? coś w tym jest. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: ul. Superpiotrkowska IP: *.p.lodz.pl 11.10.01, 21:55 Czy milosc powinna byc slepa? Odpowiedz Link Zgłoś
cumella Re: ul. Superpiotrkowska 11.10.01, 20:59 Sto razy tak! I zachwycają się niż nie tylko Ci, którzy mieszkają w Lodzi, ale także i Ci, którzy tu przyjeżdżają... nawet z bardzo daleka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: ul. Superpiotrkowska IP: *.p.lodz.pl 11.10.01, 21:33 Moze byc prowincjonalizm z daleka. Prowincjonalizm to jest rowniez kwestia smaku, swiadomosci, wyrobienia. Podobno mowimy o napiekniejszym. Czyzby Redakcja chciala wymyslac nowa definicje piekna? Yoy - ile juz ich bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
cumella do Flipa 11.10.01, 22:48 A na jakiej podstawie Złotko twierdzisz, że podaję przykład prowincjonalizmu z daleka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: do Flipa IP: *.p.lodz.pl 11.10.01, 22:51 Jasnie Pani wlasne slowo... :-) Twierdzilem, ze prowincjuszem mozna byc wszedzie, choc w Paryzu np. trudniej chyba - to prawda. No dobrze, wiec moze chodzi o te milosc slepa. A moze tez chodzic o zwykla uprzejmosc. Mowimy nie o ladnym, milym i przyjmenym, ale o najpiekniejszym na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cumella Re: do Flipa IP: *.uni.lodz.pl 12.10.01, 16:16 Czepiasz się szczegółów Złociutki! Wiadomo że owo "najpiękniejsze na świecie" jest w cudzysłowiu. Nigdy nie czytasz między wierszami? A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: do Flipa IP: *.p.lodz.pl 12.10.01, 18:22 Wiesz gdzie mieszka dyabel, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cumella Re: do Flipa IP: *.uni.lodz.pl 15.10.01, 16:50 Moje dziecko powiedziało, że w piekle :), ale pewno nie o to Ci chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: ul. Superpiotrkowska 11.10.01, 21:56 > Czy zgadzasz się ze stwierdzeniem: ul. Piotrkowska jest najpiękniejszą ulicą na > świecie? Nie. To powinno wystarczyć na taki wątek Redakcji. Ale dla forumowiczów kilka dodatkowych uwag. Dobrze że jest odnawiana, ale... Przecież nigdy taka nie była. Robi sie kolorowa jak pisanka. Jeżeli kiedyś ktoś chciał zabłysnąć, to nie kolorowym malowaniem, ale szlachetnymi tynkami. Teraz robiona jest pod publikę. Po za tym dlaczego Piotrkowska jest tylko do al. Mickiewicza, a dalej - to inny świat ? Przy Wigury po wyburzeniu domków i postawieniu wysokościowców bez architektury przy ulicy - tragiczna. Dalej też co chwila jakieś wyrwy. ciężki temat. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: ul. Superpiotrkowska 11.10.01, 22:22 Gość portalu: flip napisał(a): > Oooo! uważaj, żeby mucha do gardła ci nie wpadła :-))))) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: ul. Superpiotrkowska IP: *.p.lodz.pl 11.10.01, 22:47 Przeciez ja to robie palcami. My flipy jestesmy wszechstronnie uzdolnione manualnie ;-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek Re: ul. Superpiotrkowska IP: *.mnc.pl 11.10.01, 22:50 jasam napisał(a): > Przy Wigury po wyburzeniu domków i postawieniu wysokościowców bez architektury > przy ulicy - tragiczna. Owszem, potwierdzam, zwłaszcza że właśnie w jednym z tych wysokościowców mieszkam. Piotrkowska nie jest dla mnie najpiękniejszą ulicą świata - ale jest najukochańszą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: ul. Superpiotrkowska 11.10.01, 23:10 Gość portalu: zamek napisał(a): > Piotrkowska nie jest dla mnie najpiękniejszą ulicą świata - ale jest > najukochańszą. Ale to juz inna bajka. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: ul. Superpiotrkowska 12.10.01, 17:18 Piękno jest pojęciem względnym i nadzwyczaj subiektywnym. Dla mnie jest niewątpliwie ulicą piękną, kochaną, jedyną w swoim rodzaju i z charakterem. A wiosną... gdy pojawiają się ogródki, donice z kwiatami, dziewczyny w kolorowych sukienkach... i mężczyźni usmiechnięci na ich widok - wtedy jest SUPERPIOTRKOWSKĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
.pepe. Re: ul. Superpiotrkowska 12.10.01, 18:43 Piotrkowska jest obiektywnie ładna i interesująca, ma fajny klimat, ale nie jest to najpiękniejsze miejsce na ziemi. Przede wszystkim nie można się tam czuć bezpiecznie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: ul. Superpiotrkowska 12.10.01, 21:26 Naj naj naj!!! Ja kocham Łódź i kocham naszą Pietrynę, ale niestety nie mogę powiedzieć że jest idealna:-( pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: ul. Superpiotrkowska 15.10.01, 12:15 hubar napisał(a): > Naj naj naj!!! Ja kocham naszą Pietrynę, ale niestety nie mogę > powiedzieć że jest idealna:-( No niestety tak bywa w przypadku miłości do rodzaju żeńskiego. Cóż na to począć. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Kostka... IP: *.inter.net.il 15.10.01, 07:39 redakcja napisał(a): > Czy zgadzasz się ze stwierdzeniem: ul. Piotrkowska jest najpiękniejszą ulicą na > świecie? Jeszcze nie moge powiedziec...(nie widzialem dawno), tylko ze prawie rok temu zaplacilem USD 15 i nic nie wiem czy jestem zapisany, kiedy bedzie i wcale nie dostalem zadnego dokumenta .... :-((( Ale zycze Lodzianom zeby doprawdy ul. Piotrkowska byla najpiekniejsza... :-)) Serdecznie pozdrawiam, Mosze, Tel-Awiw, Swieta Ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Kostka... 15.10.01, 11:59 Gość portalu: Mosze napisał(a): > prawie rok temu zaplacilem USD 15 i nic nie wiem czy jestem zapisany, kiedy > bedzie i wcale nie dostalem zadnego dokumenta .... :-((( Jak ci pomóc człowieku ze Świętej Ziemi. Komu wpłaciłeś i kto miał wysłać dokument? Prześlić email, a może twoje buźka zmieni kierunek. Spróbujemy pomóc jasam@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: ul. Superpiotrkowska IP: 62.233.138.* 16.10.01, 09:31 Wartoby pamietac, ze sa jeszcze inne ulice w miescie. Ludzie spoza Lodzi zaczynaja zauwazac, ze "pastuje sie" tylko ta jedna. Odpowiedz Link Zgłoś