ajkata2000 04.06.06, 14:42 tak sie zastanawiam czy dojdze tam kiedys do pokoju!Hamas moze uzna Izrael (mam taka cicha nadzeje ze tak) ale zgoda jest potrzebna z obu stron!co myslicie o tym konflikcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paenka Re: Palestyna!! 04.06.06, 14:43 tak zgoda jest potrzebna z obu stron. Tylko tko ustapi pierwszy zeby ten drugi tez ustapil? Jak znam zycie uniosa sie duma i nikt nie ustapi. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata2000 Re: Palestyna!! 04.06.06, 14:47 no to mamy bledne kolo,jednak mysle ze "terorisci"z Hamasu wezma odpowiedzialnosc na swoje barki! ale potrzebna jest tez dobra wola Izraela(tak cicho sie za to modle) Odpowiedz Link Zgłoś
dawid-maniak Re: Palestyna!! 04.06.06, 15:09 mamy i będziemy mieć. to konflikt nie do rozwiązania i tu żadna wiara i modlitwy nie pomoga. To ewidentny przykład do czego prowadzi wpieprzanie się innych krajów w nieswoje interesy. ONZ tworząc Izrael nieprzemyśleli sprawy i teraz mamy co mamy. można mieć tylko nadzieje, ze nikt już tego błędu wiecej nie popełni, choć doniesienia ze świata wskazują na coś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Izrael vs Palestyna - 1947 05.06.06, 08:44 Temu, że Palestynczycy do dziś nie mają wlasnej państwowości - winni są w dużym stopniu oni sami. ONZ-towski plan podzialu ziem obecnego Izraela i Palestyny z 1947 roku przewidywal istnienie dwoch panstw: paletynskiego i żydowskiego, z Jerozolimą pod kontrolą miedzynarodową. www.izrael.badacz.org/mapy/1947-49.gif Palestynczycy w koalicji z sąsiednimi panstwami arabskimi woleli jednak ,zamiast zająć się budowaniem swego panstwa na przydzielonym im, tak jak Izraelowi (malym bo malym ale wlasnym) terenie, zniszczyć w zarodku swego odwiecznego wroga- nowopowstaly Izrael.(patrz: mapa) Wychodząc z zalożenia, ze panstwo to ma zbyt maly potencjal, by obronić się przed liczniejszymi populacjami arabskich sąsiadow. Srogo się jednak pomylili;- ) Gdyby zamiast bezskutecznych prob zniszczenia Izraela zajęli sie WTEDY, w 1947r., tworzeniem i umacnianiem wlasnego panstwa - jest duże prawdopodobienstwo, że mieliby je do dziś, byliby czlonkami ONZ, nie musieliby przez kolejne 40 lat przelewac i marnować wlasna krew. Nie umiem użyć tu innego adekwatnego określenia, jak GLUPOTA;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata2000 Re: Izrael vs Palestyna - 1947 05.06.06, 12:39 www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=3 i moze gdybys nie byl tak zaslepiony nienawiscia(do Palestynczykow)zrozumial bys Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Izrael vs Palestyna - 1947 05.06.06, 15:15 Ja zaslepiony nienawiscią do Palestynczykow?;-) Po prostu przedstawilem suche fakty, z ktorymi nie da się polemizować;-) I dobra rada: nie wklejaj na forum linkow do innych stron. Z czystego lenistwa przewaznie ich i tak nie otwieram. Po prostu mi sie nie chce;-) Wolę odpowiednio dobrane i oznaczone cudzyslowem cytaty bezposrednio w wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata2000 Re: Izrael vs Palestyna - 1947 05.06.06, 12:43 www.lepszyswiat.home.pl/galerie/rafahigaza/index0.html Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: Palestyna!! 04.06.06, 15:10 Cos ty sie tak uczepil tej palestyny co? O Chinach nic, o Korei Pn tez nic, o Nepalu nic i Kambodzy nic. O Kongu nic, o Kubie, Chile, Czeczenii, Ostii, Tatarstanie i wielu wielu innych tez nic... Czyzby ograniczenie myslowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata2000 Re: Palestyna!! 04.06.06, 15:38 <cos ty sie tak uczepil tej palestyny bo boli mnie ze ta ludnosc jest tak poniewierana(czy.przez Zydow) <O Kongu ale jakim bo z tego co wiem to sa dwa(od czasu obalenia Mobutu) <czyzby ograniczenie umyslowe niekazdy moze byc tak inteligetny czy adekwatny jak Ty.Co zrobic po prostu natura! Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Palestyna!! 04.06.06, 15:56 Farben! Ogarnij się chłopie. Ma ochotę pogadac akurat o tym to se pisze o tym. TO że nie pisze o innych rzeczach nie oznacza ze jest ograniczony umyslowo. Tak samo ty mozesz napisac ze nie mozesz znalezc opaski tak on moze napisac o Palestynie. Tobie nikt niew zarzucił żes ograniczony do lustra i swojego wygladu i zes narcyzowaty. Nie badz takim hipokrytą Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: Palestyna!! 04.06.06, 17:39 Przeciez ja nic nie sugeruje nawet. Jak tylko zadalem pytanie ''czyzby''. Tam jest znak zapytania ( ? <- Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Palestyna!! 04.06.06, 18:01 ALeż TY agresywny sie zrobiłeś Farben ;) Ja sie do Ciebie doczepiłam? Bo "łazisz" jak cień za ajkata i jak masz okazje to chcesz jakiś przytyk mu zrobić. Po prostu daruj sobie. Mi humoru pogoda nie zepsuła, i w ogole po co te osobiste wycieczki? A twoje "czyzby" brzmi jak kpina dlatego sie do ciebie odzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: Palestyna!! 04.06.06, 18:06 To tak jak Ty lazisz za mną i tez mi przytyk robisz. Po co te osobiste wycieczki? Po to zeby Ci uwage zwrocic, ze jesli juz sie czepiasz mnie to warto zachowac troche obiektywizmu i nie traktowac innych na zasadzie ''rowni i rowniejsi''. A tak robisz. Nie podoba sie? To zacytuje Ciebie ''poprostu daruj sobie''. A moje ''czyzby'' nie brzmi jak kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Palestyna!! 04.06.06, 21:37 farbenheit napisał: > To tak jak Ty lazisz za mną i tez mi przytyk robisz. Po co te osobiste > wycieczki? Po to zeby Ci uwage zwrocic, ze jesli juz sie czepiasz mnie to warto > zachowac troche obiektywizmu i nie traktowac innych na zasadzie ''rowni i > rowniejsi''. A tak robisz. Weź farben ogarnij się bo pitolisz jak potłuczony. TO własnie ty masz jakies osobiste waty do ajkaty i nawet nie dajesz mu szansy by jakos sie dzwignac z tego co bylo źle. Jesli chodzi o traktowanie "rowni i rowniejsi" to chyba ci na glowe cos padlo. Moze nie do konca rozumiesz to powiedzenie? Nikogo nie faworyzuje ani nikogo sie specjalnie nie czepiam, co wspaniale ty uskuteczniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: Palestyna!! 05.06.06, 09:47 To czemu jak ajkata ma cos do mnie potrafisz siedziec cicho a jak ja mam cos do niego to halasujesz? Proste pytanie - oczekuje prostej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Palestyna!! 05.06.06, 12:24 farbenheit napisał: > To czemu jak ajkata ma cos do mnie potrafisz siedziec cicho a jak ja mam cos do > niego to halasujesz? Proste pytanie - oczekuje prostej odpowiedzi. Tu jest pytanie na które udzieliłam ci odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: Palestyna!! 05.06.06, 12:39 Hmmm no coz - pozyjemy - zobaczymy jak to dalej w przyszlosci bedzie :] Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata2000 Re: Palestyna!! 04.06.06, 18:27 i zeby tyywww.planetaislam.com/koran.htmllko niebylo? Odpowiedz Link Zgłoś
non.conformist Re: Palestyna!! 05.06.06, 10:23 paenka napisała: > Farben! Ogarnij się chłopie. Ma ochotę pogadac akurat o tym to se pisze o tym. > TO że nie pisze o innych rzeczach nie oznacza ze jest ograniczony umyslowo. Tak > > samo ty mozesz napisac ze nie mozesz znalezc opaski tak on moze napisac o > Palestynie. Tobie nikt niew zarzucił żes ograniczony do lustra i swojego > wygladu i zes narcyzowaty. Nie badz takim hipokrytą o odezwala sie - nie-hipokrytka Odpowiedz Link Zgłoś
variodisc Re: Palestyna!! 05.06.06, 10:35 Która ma problemy z pisaniem na klawiaturze. A może ona jest alkoholiczką i nie trafia w klawisze a wkurza sie jak ma delirium? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Palestyna!! 05.06.06, 11:17 TO mnie ubawiliscie;) Farben, mnie si po prostu wydawało, żeś inteligentniejszy;) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Palestyna!! 05.06.06, 11:20 > > o odezwala sie - nie-hipokrytka A żebyś wiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata2000 Re: Palestyna!! 04.06.06, 17:46 i takie moje skromne zdanie,moze im sie uda? Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Palestyna!! 04.06.06, 17:49 ajkata2000 napisał: > tak sie zastanawiam czy dojdze tam kiedys do pokoju!Hamas moze uzna Izrael > (mam taka cicha nadzeje ze tak) > ale zgoda jest potrzebna z obu stron!co myslicie o tym konflikcie? Odpowiedź jest w ... Piśmie Świętym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata2000 Re: Palestyna!! 04.06.06, 17:57 www.wsd.tarnow.pl/gazety/curenda/archiwum/2-95/war.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 coś na myśli miał:) 04.06.06, 19:40 a niech gada tutaj niż w rządzie ma występować(patrz Młodzież...,albo Jolka z D.....) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak To chyba nie to ? ;) 04.06.06, 20:20 ajkata2000 napisał: > www.wsd.tarnow.pl/gazety/curenda/archiwum/2-95/war.htm Tak przeleciałem, ale chyba nie o to chodzi ... ? Co miałeś konkretnie na myśli w tym tekście ? Bo chyba raczej bądzisz i ... szukaj dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata2000 Re: To chyba nie to ? ;) 04.06.06, 22:55 religiapokoju.blox.pl/html/1310721,1441794,13.html?791757 Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata2000 Re: To chyba nie to ? ;) 05.06.06, 01:42 viva.palestyna.pl/news/news.php?news=inicjatywy/bojkot.php Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata2000 Palestyna 05.06.06, 01:34 viva.palestyna.pl/galeria/index.php?ID=galeria&temat=intifada&foto=39 Odpowiedz Link Zgłoś