farbenheit 11.06.06, 20:52 Mam na mysli wielki koncert, wielkie przedstawienie itp. Wątek powstaly po przeczytaniu relacji z koncertu Depeche Mode :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paenka koncert promocyjny Reamonn dla wybrańców ;) 11.06.06, 21:39 Hmm nie była to wielka impreza ;D ale dla wybrańców. BIlety można było zdobyć albo wygrywając albo bedąc z branży. Był to pierwszy koncert tego zespołu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak coś więcej ;) 12.06.06, 00:29 Inne czasy, inne realia, inne wrażenia. Trafiłem przez fuksa, akurat byłem na Węgrzech, wtedy to nie było tak oczywiste i proste jak dziś ;) Gdy się dowiedziałem, to stopem dobijałem się do Budapesztu, a to też cud, bo nijak się z madziarami dogadać nie szło ;) Dobrze, że Budapest brzmi podobnie ;) O dziwo udało mi się dostać bilecik !! Choć .... kosztował ... ;( Ale warto było ;) Miejsce Nepstadion, w zasadzie chyba był to pierwszy tego typu koncety za żelazną kurtyną, przez wielu uważany za jeden z najlepszych koncertów. Jasne, że mnie wtedy ... powalił na kolana, po polskich koncertach, zobaczenie czegoś takiego na żywca w takim wykonaniu, to był po prostu szok. Żałuję tylko, że gdzieś mi wcięło pamiętki z tego koncertu ;( Bilet, koszulkę i jakieś gadgety ;( Podejrzewam, że ktoś w akademiku mi się tym zaopiekował ;( Ale, to wrażenie z koncertu gdzieś się pałęta ;) I czasem jak jestem na takich wynalazkach (koncertach live), to ... zastanawiam się po kiego ja tu przylazłem ? ;) Dlatego od X czasu nie bywam ;) Co tu więcej napisać ? Chyba się nie da ;) Tu jest stronka z nagraniami koncertów zespołu w tym też z Budapesztu: www.magicqueen.pl/video.html Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Mystic Festival Chorzów 2005 11.06.06, 22:55 Frontside, Behemoth. Kreator, Nightwish i Iron Maiden. Wyjatkowosc tego polegala na tym, ze Iron Maiden grali jedyny koncert na swiecie zlozony tylko z utworow z 4 pierwszych plyt. A druga kwestia to pod samą sceną byl specjalny widzielony sektor tylko dla 5000 osob sposrod 48 tys osob przybylych. I ja mialem szczescie byc wlasnie w tym sektorze :) Tu kilka fotek: i43.photobucket.com/albums/e357/Farbenheit/38.jpg i43.photobucket.com/albums/e357/Farbenheit/16.jpg i43.photobucket.com/albums/e357/Farbenheit/1.jpg Troche marnej jakosci te fotki ale sami rozumiecie - zbytnio bylem zajety ogladaniem i sluchaniem niz martwieniem sie o jakosc zdjec :P Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit W zasadzie to jeszcze jedno 12.06.06, 10:10 Rosklide 2004 w Danii. Radiohead, Korn, Slayer, Mudvayne, i wiele wiele innych tylko bileciki drogie byly pamietam bo cos kolo 150 euro + oczywiscie koszty dojazdu itp. Ale warto bylo. Poszukam zdjec to tez wrzuce :) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: DM & PSB 11.06.06, 23:15 Pet Shop Boys 2000 Gliwice Depeche Mode 2001 Wilno-Warszawa-Berlin Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 The Rolling Stones-Stadion Sląski Chorzow, 08.1998 12.06.06, 09:55 jakieś 70 tys. ludzi bylo na tym koncercie. i jeszcze Sting - Stadion Gwardii Warszawa, 08.1996 Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_sieradz Re: Najwieksza/najlepsza impreza masowa w Waszym 12.06.06, 14:46 Stadion Wembley - Anglia - Polska (3:1)Eliminacje do ME 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
non.conformist Re: Najwieksza/najlepsza impreza masowa w Waszym 12.06.06, 16:19 odpust w Charłupi Wielkiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Najwieksza/najlepsza impreza masowa w Waszym 13.06.06, 09:07 non.conformist napisała: > odpust w Charłupi Wielkiej ;) dobre, ale znalazłam coś co można jeszcze zaliczyć - najważniejsze masowe wydarzenie w regionie wg plebiscytu DŁ;) To już dzisiaj:D Przedszkolaki przeciągną linę na igrzyskach dziś Gwar i niesamowite emocje. Tak będzie dzisiaj na sieradzkim stadionie podczas Igrzysk Sieradzkich Przedszkolaków. Rywalizacja najmłodszych sportowców, którym ambicji nigdy nie brakuje, odbędzie się po raz dwudziesty. Rangę imprezy docenili już wcześniej czytelnicy "Dziennika Łódzkiego". W sportowym plebiscycie naszej redakcji uznali właśnie dziecięce zawody za najważniejsze masowe wydarzenie w regionie. Dzisiejsza rywalizacja rozpocznie się o godz. 10. Impreza ma potrwać dwie godziny. W planach rozegranie wielu konkurencji: skoku w dal, slalomu, sztafety czy przeciągania liny. Wstęp jest wolny. (pg) - Dziennik Łódzki Miłego dnia dla wszystkich i przedszkolaków Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: Najwieksza/najlepsza impreza masowa w Waszym 14.06.06, 14:11 zlot młodzierzy chrześcijańskiej Częstochowa 1991 ---------- Chorzów Rolling Stones to było coś! Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Najwieksza/najlepsza impreza masowa w Waszym 14.06.06, 15:11 jasiek53 napisał: > Chorzów Rolling Stones > to było coś! Nooo;-) Staleś na plycie, czy na trybunach? Ja bylem na trybunach, od sceny patrząc po lewej stronie. Szkoda, że nie zagrali 'Time is on my side' 'Angie' ani 'Get off of my cloud' - ale i tak bylo odlotowo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Get off of my cloud.... 14.06.06, 16:10 Wypad z mojej chmury! ;-) doslownie, ale ciekawy jestem, jakie ma przenośne znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Get off of my cloud.... 14.06.06, 16:19 nie nie nie doslownie to bedzie "weź z z mojej chmury" :p Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Get off of my cloud.... 14.06.06, 16:22 Nie nalezy sie doszukiwac jakichs utartych idiomow w tekstach piosenek. Piosenek nalezy interpretowac jako calosc, tak jak wiersze i wtedy ustalac ich znaczenie. Kiedys zapytalam rodowitek anglika zeby mi wytlumaczyl o co chodzi w refrenie pisoenki "she's sowing seeds she's burning trees" no i zrobil oczy. Zapytalam czy to idiom a on na to ze nie. A tak BTW to mysle ze chodzi o to zeby ktos sie wynosil z czyjegos raju, z czyjegos bujania w oblokach. Tyle mi do glowy przychodzi po jednym zdaniu po piosenki nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Get off of my cloud.... - pelen tekst 14.06.06, 17:36 GET OFF OF MY CLOUD (M. Jagger/K. Richards) I live in an apartment on the ninety-ninth floor of my block And I sit at home looking out the window Imagining the world has stopped Then in flies a guy who's all dressed up like a Union Jack And says, I've won five pounds if I have his kind of detergent pack I said, Hey! You! Get off of my cloud Hey! You! Get off of my cloud Hey! You! Get off of my cloud Don't hang around 'cause two's a crowd On my cloud, baby The telephone is ringing I say, "Hi, it's me. Who is it there on the line?" A voice says, "Hi, hello, how are you Well, I guess I'm doin' fine" He says, "It's three a.m., there's too much noise Don't you people ever wanna go to bed? Just 'cause you feel so good, do you have To drive me out of my head?" I said, Hey! You! Get off of my cloud Hey! You! Get off of my cloud Hey! You! Get off of my cloud Don't hang around 'cause two's a crowd On my cloud baby I was sick and tired, fed up with this And decided to take a drive downtown It was so very quiet and peaceful There was nobody, not a soul around I laid myself out, I was so tired and I started to dream In the morning the parking tickets were just like A flag stuck on my window screen I said, Hey! You! Get off of my cloud Hey! You! Get off of my cloud Hey! You! Get off of my cloud Don't hang around 'cause two's a crowd On my cloud Hey! You! Get off of my cloud Hey! You! Get off of my cloud Hey! You! Get off of my cloud Don't hang around, baby, two's a crowd Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Get off of my cloud.... - pelen tekst 14.06.06, 17:41 Na moje oko chodzi o danie spokoju, nie przeszkadzanie w relaksowaniu sie w swoim gniazdku, swiecie raju. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Najwieksza/najlepsza impreza masowa w Waszym 14.06.06, 14:20 25.02.2006 Warszawa - Walentynkowa Konwencja Inka Szymanski Fitness School;) Raczej unikam imprez masowych, boję się tłumów:) Odpowiedz Link Zgłoś