Dodaj do ulubionych

Formuła Nascar w Żychlinie...

12.07.06, 19:04
dla niewtajemniczonych to rodzaj wyścigów samochodowych w US ,a przekładając
to na nasze podwórko - to wyścigi małolatów na odcinku drogi od lecznicy do
baru Kasztelan na ul. Łąkowej. Jestem tolerancyjnym człowiekiem,ale te piski
opon,szczególnie teraz,kiedy wszyscy w nocy mają uchylone okna wołają o
pomstę do nieba. Wszyscy mamy prawo do ciszy po 22:00.Jeżeli ktoś z władzy
lub żychlińskiej policji jest obecny na forum ,to proszę to wziąć pod
uwagę.Położenie sztucznego garbu poprzecznego na jezdni (tzw.śpiącego
policjanta) za przystankiem PKS utrudniłoby te wariackie wyczyny tak
uciążliwe dla mieszkańców osiedla Łąkowa.
Obserwuj wątek
    • elibeth Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 12.07.06, 19:12
      Całkowicie słuszny postulat. O mało mnie nie rozjechał taki wariat. Nie mówiąc o
      tym, że na naszym siedlu jest sporo dzieciaków, które zamyślone, rozbawione
      wybiegają lub wyjeżdżają rowerami na jezdnię. Bezpieczenstwo raz a hałas to dwa.
      Popieram pomysł.
    • mordor81 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 12.07.06, 19:15
      masz rację!!! ja dawno mówiłem już i apelowałem o to ,żeby postawić progi
      zwalniające zarówno na łąkowej (własność urzędu miasta) jak i na traugutta ( ale
      to już trudniejsze bo to droga wojewódzka). nikt nie stosuje się do ograniczeń
      prędkości!!!
    • niegoscinny Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 12.07.06, 20:40
      i zabierac gnojom samochody! starzy kupią takiemu bryczkę i myśli że jest
      największym debesciakiem we wsi. głupole. taki szpan to mozna robić ale jak się
      ma czym i przed kim i gdzie. a palenie gumy dla palenia gumy to robienie z
      siebie cipy. wkurzają i mnie bo to nie tylko na waszym osiedlu ale w całym żychu
      takie nascary sobie robią. a dzieciaki z braku miejsca do zabawy faktycznie
      śmigają po ulicach. czasem taki szczeniak jeden z drugim włatuje wprost pod
      machę, jak bym jechał jak wariat drogowy to pozamiate. miałem taki przypadek, że
      wiedziony 'kobiecym instynktem' maksymalnie zwolniłem jak zobaczyłem grupe
      dzieci przy jezdni. niby nic a tu nagle fruu pod koła. jedno drugie trzecie.
      masakra! ale ja już stałem. tak przeczucie uratowało trzy życia. w mordę kilka
      lat minęło a mam jak by to byo wczoraj. nie jest bezpiecznie na drogach. nie
      tylko ze wzgledu na wariatów drogowych ale też nie dopilnowywane dzieci. nie
      mają co robić z czasem a wiele z nich wychowuje po prostu ulica.
      • mordor81 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 12.07.06, 21:15
        ja juz miałem wypadek z rowerzystką...na szczeście nic się nikomu nie stało
        oprócz siniaków...i dodam że to nie była moja wina - a to ja byłem kierowcą...
        trzeba uważać na każdym kroku..i mieć oczy dookoła głowy
        • edmurphy Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 12.07.06, 23:17
          a już myślałem, że ze mną jest coś nie tak, gdy podrywał mnie pisk opon. Dzięki
          za rozpoczęcie tego wątku. Może go ktoś przeczyta.
          Wczoraj poderwało mnie do okna, gdy usłyszałem potworny pisk. Zawsze mnie
          podrywa, bo kojarzy mi się niestety z wypadkiem. Na szczęście był to tylko jakiś
          kolejny kretynek, który ruszał spod polo tak "elegancko:, że chmura dymu stała
          tam przez kilka sekund. A potem zaczął rajd po osiedlu, popiskiwał jeszcze na
          kilku zakrętach, między innymi na drogach osiedlowych, między blokami, tuż przy
          placu zabaw. Kretynizm czystej wody. Co to za "wsiowa" moda? Kiedyś udało mi się
          zrugać takiego "macho", ktory z "wdziękiem" i piskiem oczywiście popisywał się
          maluchem. Maluchem! Rozumiecie? Szczyt szpanerstwa! Dzieci się nudzą, czy co?
          • dinozaurka Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 13.07.06, 01:48
            Niestety, ale te wyścigi małolatów (chciałam napisać kretynów, ale się
            powstrzymałam....) to nie tylko moda Żychlińska.... Gdzie indziej dzieją się
            jeszcze ciekawsze rzeczy, jeśli chodzi o młodzież i samochody, ale nie chcę o
            nich pisać, żeby nie podsuwać pomysłów. Ale przyznaję Wam rację, leżacy
            policjant w rejonie przystanku PKSu by się przydał bardzo..... Natomiast na
            Traugutta myślę, że sprawę by rozwiazała kilkakrotna wizyta "kutnowskich" z
            radarem.
            • zychliniak Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 13.07.06, 07:30
              macie rację wykończyć tych "wieśniaków"!!!!!!!!
              Ale to jest tylko wina policji nic nie robią z tymi wieśniakami.
              Trudno ustawić się policjantom pod kasztelanem sprawdzić stan trzeźwości
              kirującego, stan samochodów i dać cynk do drogówki u ustawienu się ich z radarem
              koło totolotka.
              Co robi nasz komendant piszemy o kierowcach piratach "wieśniakach" a może nasz
              policja to - wieśniaki - i dlatego nic nie robią. Weśmy za dupę policjantów a
              będzie wtedy STOP WARIATOM DROGOWYM.
              Pozdrawiam
              • mordor81 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 13.07.06, 07:39
                popieram!!!!!juz dawno mówiłem żeby postawić fotoradar na traugutta. Kiedyś o
                tym pisałem w oddzielnym wątku - i chyba jeszcze za czasów forum na stronie
                Ukasha
              • mescalero1 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 13.07.06, 08:46
                ech żychliniak...odnoszę wrażenie,że masz uraz psychiczny do żychlińskiej
                policji.Według mnie żadnej sprawy nie załatwi się pozytywnie przez eskalację
                agresji ,w tym wypadku na policję.To są ludzie tacy jak my,wywodzą się z
                naszego środowiska i dla nas pełnią służbę(jedni lepiej ,inni gorzej).Wyobraź
                sobie Żychlin bez policji- znalazłoby się wielu ,aby stworzyć tu
                Camorrę.Konkluzja moja jest taka : podpowiedzi na temat ,co można poprawić w
                naszym grajdołku są wskazane,lecz bezpośrednia agresja na kogokolwiek rodzi
                nową agresję.My tu piszemy anonimowo,co nie zwalnia nas z utrzymania wpisów na
                forum w dobrym tonie.Policja jest jaka jest,nie wiem ,czy byłeś kiedykolwiek na
                komisariacie w Żychlinie-ogólnie obraz nędzy ,warunki pracy i wyposażenie pod
                psem,pewnie nie ma kasy na remont i komputeryzację.Nie obwiniaj policji za
                wszystko ,co złe.Jak sobie wyobrażasz ustawienie radiowozu pod Kasztelanem ?
                Nie bądź dzieckiem,dobrze wiesz ,o czym mówię.Patrol drogowy z Kutna też ma
                pewnie ważniejsze sprawy na głowie.Trudno mi wypowiadać się na temat
                wykształcenia policjantów,lecz czasy "wieśniaków",jak piszesz,już dawno minęły.
              • mescalero1 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 13.07.06, 08:54
                muszę dopisać ,bo się nie zmieściło:)....nie jestem policjantem,ani nie mam z
                policją nic wsólnego,po prostu staram się szanować ich pracę na tyle,na ile
                widzę jako mieszkaniec tego miasta ich możliwości.Kiedyś,gdy miałem ...dzieścia
                lat moje poglądy były podobne do Twoich.Czas wszystko zmienia i patrzy się na
                te same sprawy z innej perspektywy,pozdr.
                • zychliniak Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 13.07.06, 11:08
                  nie wprowadzam agresii na policję w Żychlinie. Na innych komisariatach też niema
                  komputerów i jest burdel nawet w stolicy.
                  Wytłumacz mi tylko kilka spraw
                  - dlaczego nasz policja robi zakupy, wozi rodzinę i znajomych służbowym radiowozem
                  - na zgłoszenie jadą nawet nieraz po 1,5 godź
                  - dzwoniąc rano na komisariat usłyszysz że jest sam jeden na komisariacie i nikt
                  nie przyjedzie bo brak kolegów
                  - widziałeś kiedś rodziny policiantów lubią jedździć na gazie
                  - mają u nas rarytas nawet na targu załatwią na lewo różne sprawy

teraz jedno nie mam agresii do policji. znam wielu policjantów z różnych miast i
                  wielu z Żychilina.
                  Wiem że w dużych miastach policja musi być na zgłoszeniu przez 5 minut, a żeby
                  zapolić koguty pytają się o zezwolenie dyspozytora.
                  A unas pan policjant Da.. zapala koguty pod blokiem a dzieci schodzą i jadą do
                  przeczkola.
                  Ja wytykam ich wady które w większym mieście są nie do przyjęcia.
                  MOim zdaniem w naszym mieście (gdzie się wszyscy znają od policji powinno
                  wymagać się trochę kultury i obycia).
                  a trochę pracy z ich strony nie zaszkodzi. Mają u nas zgłoszeń dziennie może z 5
                  i nażekają na papierkową pracę, a w dużym mieście mają 30 i nie nażekają choć
                  komputerów też nie mają.
                • zychliniak Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 13.07.06, 11:12
                  wykształcenia policjantów,lecz czasy "wieśniaków",jak piszesz,już dawno minęły.

Muszę cię zasmucić bo ja znam ze czterech policjantów którzy podjeli tu pracę po
                  znajomości. Nie chcę plotkować ale jakbym napisał ci jakie jeden ma
                  wykształcenie to było by ciekawe
                  • dinozaur.57 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 13.07.06, 12:30
                    Żychliniak ma rację. Tak się dzieje jak pisze. Według mnie winę za taki stan
                    rzeczy ponosi Urząd Gminy i Rada Gminy. Nie oszukujmy się. Właśnie do samorządu
                    należy zagwarantowanie mieszkańcom bezpieczeństwa i porządku publicznego. Jak to
                    zrobić ? To jest właśnie ich broszka. A teraz moje pytanie do Was. Czy obecnie
                    samorząd gwarantuje Wam całkowite bezpieczeństwo pod każdym względem ? W tym
                    bezpieczeństwo na osiedlach, ulicy, w parkach, szkołach a nawet cmentarzu, itd.
                    • zychliniak Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 13.07.06, 13:22
                      gmina nie gwarantuje nam bezpieczeństwa nigdzie. Tak trudno o częstrze w tak
                      ładną pogode patrole piesze policji. Tak trudno żeby radiowóz w weczory i noc w
                      piątki i soboty częściej jeździł koło kasztelana lub zaparkował na chwilę koło
                      myjni i poopserwował młodzież. Tak trudno pogonić młodzież z przystanku PKS i
                      zlikwidować tam picie. Cięzko policji ciężko a Gminie jeszcze bardziej.
                      NIe potrzeba do tego super komputerów czy samochodów tylko trochę chęci,
                      pzryzwoitości.
                      • dinozaur.57 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 13.07.06, 13:39
                        zychliniak napisał:

> gmina nie gwarantuje nam bezpieczeństwa nigdzie. Tak trudno o częstrze w tak
                        > ładną pogode patrole piesze policji. Tak trudno żeby radiowóz w weczory i noc w
                        > piątki i soboty częściej jeździł koło kasztelana lub zaparkował na chwilę koło
                        > myjni i poopserwował młodzież. Tak trudno pogonić młodzież z przystanku PKS i
                        > zlikwidować tam picie. Cięzko policji ciężko a Gminie jeszcze bardziej.
                        > NIe potrzeba do tego super komputerów czy samochodów tylko trochę chęci,
                        > pzryzwoitości.

To więc jeszcze raz pytam. Czy radni gminy wystąpili z wnioskiem a nawet uchwałą
                        do nowo mianowanej pani wojewody o zagwarantowanie bezpieczeństwa dla nas
                        obywateli gminy Zychlin, w sytuacji gdy "każdemu w tym Żychlinie tak trudno i
                        nie może" ?
                        • art724 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 14.07.06, 00:04
                          Ewenement żychliński-znikający policjanci.Dyżur pełnią tylko do godz.24-
                          tej,rano jest tylko jeden.Pewnie się mylę ale policja w Zychlinie ma ok.30-tu
                          etatów,więc gdzie jest reszta panów i kto im ustala dyżury.JAK BY CO TO mogę ja
                          w ramach wolontarjatu (bez pieniędzt,tzn.darmocha)to w nawiasie to objaśnienie
                          dla policji
                          • edmurphy Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 14.07.06, 01:56
                            Sądzę, że mimo tych wszystkich narzekań możemy w żychlinie wciąż czuć się
                            bezpiecznie. To o czym piszecie to drobne chuligańskie wybryki rozwydrzonej, czy
                            znudzonej młodzież i takich tam. Dawno juz nie słyszałem o jakimś poważniejszym
                            przestępstwie kryminalnym typu rozbój, pobicie itd. Ale macie rację wiele jest
                            jeszcze do zrobienia i w temacie bezpieczeństwa i w temacie poprawy warunków
                            pracy policjantów.
                            • zychliniak Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 14.07.06, 09:09
                              oczywiście w Żychlinie jest trochę bezpiecznie, ponieważ pół miasta i alei
                              wyjechało do Anglij. Więc nie słychać o rozbojach, jednak w samochodach radia giną
                              • realista133 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 14.07.06, 10:44
                                Opowiadanie,że w Żychlinie jest bezpiecznie to herezja.
                                Jesteśmy bezpieczni jak siedzimy w domu i docierają tylko do nas wojownicze
                                okrzyki niekiedy w środku nocy,
                                Niech normalny obywatel wyjdzie w nocy lub wieczorem nawet i spróbuje komuś
                                zwrocić uwagę to wróci do domu ale przez szpital w Kutnie.
                                Stałe punkty kryminogenne tych dorastających bandytów / PKS, Parki /
                                Policja o nich wie ale akurat tam nie chodzi, bo ma gwarancję, że jak nie
                                będzie się ich czepiać nie będą się oni czepiać policjantów i ich rodzin.
                                Niebawem ci młodzi chuligani okrzepną i zastąpią tych co wyjechali do Anglii i
                                innych państw.
                                • zychliniak Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 14.07.06, 11:09
                                  realista masz rację jednak kolega emurphy sądzi że jest inaczej.
                                  Pozdrawiam i brawo niech pospaceruje w piątkową noc i sobotnia może się załapie
                                  na zwrucenie komuś uwagi.
                                  • mordor81 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 14.07.06, 11:42
                                    jak w Żychlinie jest bezpiecznie to ja jestem zakonnica;) a zapewniam że nie
                                    jestem:)
                                    • edmurphy Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 14.07.06, 23:06
                                      Ja wciąż w żychlinie czuję się bezpiecznie. Chodzę wieczorem ulicami.Nie
                                      twierdzę jednak, że jest wszystko cacy, bo nocne zycie miasta, którego odgłosy
                                      docieraja do mnie co wieczór przez okna bardzo mnie niepokoi. Niepokoi mnie, bo
                                      to nie jakies sporadyczne odgłosy. Tak jest co wieczór i co noc. Pytanie więc
                                      brzmi: co się dzieje nocą w mieście, czemu to nikomu nie przeszkadza? Nocne
                                      hałasy to nie jest normalne i obawiam się, że pozostawione samemu sobie może się
                                      to zjawisko przerodzić w coś poważniejszego. Sądzę, że i Was to niepokoi, i
                                      sądzę, że niepokoi Was słusznie.
                                      • niegoscinny Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 19.07.06, 21:10
                                        to nawet Ed nie chodzi o to czy jakieś jednostki czują sie mniej lub bardziej
                                        bezpiecznie ale w gruncie to o to, co te gnoje ledwo odrośnięte od ziemi 12, 14,
                                        16 letnie robią o tej porze nocnej poza kontrolą rodziców? jak teraz się tak
                                        robi to co będzie później! drodzy rodzice zaintersujcie się. tato, mamo czy
                                        wiesz gdzie jest twoje dziecko?
                                        • edmurphy Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 19.07.06, 21:22
                                          To samo pytanie trapi mnie od kilkunastu miesięcy. Co takie dzieciaki robią
                                          póżnym wieczorem i noca na ulicach? Podpisuje się pod Twoim apelem do rodziców.
                                          A przed chwila znów słyszałem pisk opon, aż mnie dreszcze przeszły - to brak
                                          wrażliwości i kultury. I tyle!
                                          • niegoscinny Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 29.07.06, 10:10
                                            dialog osób zbliżających się około 2 w nocy pod moje okna. rozmowa jest coraz
                                            głosniejsza. zbizają się.słyszę coraz więcej przebudzony z głębokiego
                                            zasłużonego snu po kilku ciężkich nockach :
                                            ona - nie mogę iść do ciebie
                                            on - dlaczego?
                                            ona - pewnie starzy czekają na mnie
                                            on - dawno śpią.
                                            ... w tym momencie kilka zdań na temat starych ...
                                            ona - i co będziemy robić - głośne śmiechy i okazuje się że osób jest chyba z
                                            pięć bo nagle wszyscy zaczeli bardzo głośno wypowiadać swoje pomysły co też
                                            dziewczyna może robić u chłopaka o 2 w nocy.
                                            wiecie. . ciekawość. wstaję - wchodzę na balkon. i zgrozo. te dzieciaki nie mają
                                            więcej niż po 15 czy 16 lat.

inna historyjka. wpada małolat wypasiona budą na rondo od strony kościoła.
                                            skręca w łukasińsiego. zarzuca go niebezpiecznie w stronę barierek. dupa autao
                                            centymetry mijając stal prostuje tor jazdy. czy to go czegoś nauczyło? a guzik.
                                            głupi gnojek pruje dalej w stonę skrzyzowania i ledwo przed nim wyhamowuje.
                                            czy oni naprawdę sądzą że komus to imponuje? czy można być aż tak głupim żeby
                                            myśleć takimi kategoriami? pędzić drogami w mieście po 100 na godzinę na ryzyko
                                            że może coś wyjedzie albo puknie się przechodnia. bezmózgie kreatury.
                                            • realista133 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 29.07.06, 11:38
                                              Nie tylko w twoich rejonach, ale na Osiedlach Traugutta i Łąkowej dzisiejszej
                                              nocy cichutko tak nie było.
                                              Mam dwa zasadnicze pytania gdzie w tym czasie byli:
                                              1/ Rodzice lub opiekunowie tych małolatów
                                              2/ Dyżurni policjanci
                                              Odpowiedzi tego typu: rodzice w Anglii,brak etatów policyjnych już do mnie nie
                                              trafiają, bo konstytucja mi zapewnić powinna przynajmniej w nocy spokój
                                              • dinozaurka Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 29.07.06, 13:06
                                                ech, jak to dobrze, że ja mieszkam w rejonie nieatrakcyjnym dla hałaśliwych
                                                małolatów.................

a poważnie: PODOBNO już i tak się poprawiło, bo PODOBNO jest w Żychline 4
                                                nowych policjantów z Kutna i troszke są bardziej zainteresowanie tym co robią
                                                małolaty.

> konstytucja mi zapewnić powinna przynajmniej w nocy spokój

konstytucja Ci zapewnia, jak najbardziej, ale........ na papierze. W
                                                rzeczywistości to zależy od rodziców tych szczawii i służb porządkowych...

Ale Panowie : MAMY WAKACJE i dzieciaki (bo te są najgłośniejsze) z nich
                                                korzystaja. Gdyby rodziców stać było na zorganizowanie dzieciom / młodzieży
                                                wypoczynku czyli wyjazdu, to tu był by spokój, a tak...... mamy to, co mamy.
                                                • edmurphy Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 29.07.06, 16:46
                                                  Wypoczynek małolatów o drugiej w nocy na ulicy! Ej Dinozaurko, chyba trochę
                                                  przesadziłaś. Po co mają jechać na kolonie? Na koloniach o drugiej w nocy
                                                  towarzystwo musiałoby spać lub co najmniej urzędować w pokojach. :-)
                                                  No, okey, masz racje dzieciaki siedzą w domu i się nudzą. Ale nigdy nie było
                                                  tak, że wszystkie dzieci czy młodzież wyjeżdżali na całe wakacje. Część wakacji
                                                  zawsze spędza się w dmou (patrz: na ulicy, podwórku itd.). A nocne rozrabianie
                                                  małolatów to jakaś nowa żychlińska moda.
                                                  • dinozaur56 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 30.07.06, 11:22
                                                    Chyba będziemy musieli sprawę wziąść w swoje ręce skoro policja nie potrafi.
                                                  • edmurphy Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 30.07.06, 14:31
                                                    Co proponujesz?
                                                  • realista133 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 30.07.06, 16:23
                                                    Ja bym dawał rodzicom tych hałaśliwych nastolatków / jeżeli jest to pora nocna -
                                                    22 do 6 rano / dotkliwe kary pieniężne.
                                                    Za te pieniądze kupiłbym policjantom np. rowery a by mogli uskutecznić swoje
                                                    działania wchodzące w zakres ich podstawowych obowiązków.
                                                  • dinozaur56 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 01.08.06, 15:30
                                                    edmurphy napisała:

> Co proponujesz?

Rozłożyć kolczatki włąsnej roboty.
                              • maciek_waski Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 22.08.06, 16:01
                                Gdzie ci stary radia giną??? Bo ja nie pamiętam kiedy ostatnio komuś radio
                                zwineli.
              • tyuiop4 Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 22.08.06, 15:25
                wiesniacy to wy jestescie niech mlodzi sie bawia...komunisci jeba.ne
                • maciek_waski Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 22.08.06, 16:05
                  hahahaha Kutnowska policja z radarem na traugutta??!!??!!??!!??!! Co za
                  idiotyzm hahahahahaha Może jeszcze fotokomórke postawić na rądzie??
                  Psy zapierdalają po orłowskiego 100 km/h a wy plujecie się wieprze że samochód
                  wam za oknem przejechał z prędkością 60 km/h. Masto komuchów,Mocherków i
                  kurw!!! A W NARUTOWICZA ZROBIMY TOR NA 1/4 MILI I HUJ WAM W DUPE
                  NYGUSY!!!!!!!!!!!!
                  • mlodyalerealista Re: Formuła Nascar w Żychlinie... 22.08.06, 23:10
                    a za emitem drifting heh. tylko szkoda że w żychu nie ma fury na takie zawody.
                    pozdro
                    • dinozaur58 Al. Racławickie 22.08.06, 23:37
                      Proponuję wam odcinek drogi w Alejach Racławickich od "Czekolady" do bramy
                      cmentarnej. Tylko nie hamujcie ! Amen.
                      • edmurphy Re: Al. Racławickie 23.08.06, 00:08
                        "Szerokiej drogi", amen.
                      • dinozaurka Re: Al. Racławickie 23.08.06, 00:45
                        tylko dobrze by było, gdyby ta brama była zamknięta na porządną kłódke, bo
                        szkoda kaplcy....... I wtedy pełny gaz! Amen!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka