tragikomix 24.07.06, 23:35 Gdzie helikopter? Ja bardzo proszę o helikopter (choćby tylko na otwarcie). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Autostradowy patrol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:56 a ja proponuje zwiekszyć maksymalną prędkość do 150km na godz...!!! 130 to pewnie i tiry by pojechały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: Autostradowy patrol IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.07.06, 16:04 > a ja proponuje zwiekszyć maksymalną prędkość do 150km na godz...!!! Pomarz sobie. To nie Włochy, tu masz najwyżej szansę na fotopstryk ustawiony na jakieś 150+, żeby konkretne sumy z tego wyciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: texx Re: Autostradowy patrol IP: *.pools.arcor-ip.net 25.07.06, 06:24 tylko tak dalej, pilnowac, ustawic co 10 km nowy radar i dotego chmara MO z dodatkowym wyposarzeniem extra samochodami poto tylko by ukarac kierowce, bo o 5 km/godz za szybko jechal. W pale sie nie miesci!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: Autostradowy patrol 25.07.06, 20:48 Gość portalu: texx napisał(a): > wyposarzeniem Co to jest? > W pale sie nie miesci!!!!!!! Przedłuż sobie, to Ci się zmieści i to, i zasady polskiej ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMW Moim BMW z serii siedem IP: *.toya.net.pl 25.07.06, 07:34 to te mondeo powiąrze w peczki na pierszych stu metrach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomga Re: Moim BMW z serii siedem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 08:45 zycze szczescia w rozbijaniu resoraka-nie ma sie czym chwialic btw policja ma ubezpieczone samochody bodajze do 130 albo do 150km/h, jesli bedzie wypadek powyzej tej predkosci to policjant (kierowca) placi za naprawy z wlasnej kieszni....czy nadal tak jest??? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wicka Re: Autostradowy patrol 25.07.06, 10:37 A balet koparek będzie (oczywiście, mam na myśli jutrzejsze otwarcie)? Wie ktoś, jak tam wygląda sprawa na moście przez Wartę. Podobno, biorąc pod uwagę zaawansowanie prac, w żaden sposób nie udałoby się go ukończyć na 26. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosti Re: Autostradowy patrol IP: *.pool874.interbusiness.it 26.07.06, 00:30 Patrole będą nadzorowały trasę przez całą dobę. Najwięcej będzie ich w czasie wymiany turnusów i pod koniec wakacji. Ale funkcjonariusze spodziewają się ciężkiej pracy już od pierwszego dnia - Mogą być utrudnienia na wjazdach. Droga jest dla kierowców nowością i mogą mieć kłopoty np. z włączeniem się do ruchu. Nie wykluczamy, że potrzebne będzie ręczne kierowanie ruchem - mówi Popławski. Ludzie czy was poj.......balo kierowac ruchem na autostradzie?? Autostrada bedzie nowoscia??? A to co znowu!? wy myslicie (policja) ,ze nikt nie wyjezdza do sasiadow i nie widzial nigdy autostrady???Wiazdy sa wszedzie tak wykonane zeby absolutnie nie kolidowalo to z ruchem na autostradzie.od kilku lat mieszkam za granica i jeszcze nie mialem ani razu problemu z wlaczeniem sie do ruchu na autostradzie. Mam na mysli autostrady cztero pasmowe.Niewiem ilu pasmowa jest ta nowa A2 lecz jezeli od samego poczatku zaklada sie , ze bedzie juz problem z wiazdem ... to zycze najlepszego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Autostradowy patrol IP: *.34.rev.vline.pl 26.07.06, 02:13 Ale pozostaje jeszcze kultura. Na zachodzie włączając się po pasie rozruchowym na autostradę każdy już jadący tą autostradą zmienia pas na lewy i ułatwia tym samym wjazd na autostradę. I nie ma tu znaczenia ilość pasów. W Polsce natomiast mamy albo dresów w tuningowanych brykach którzy w życiu nie widzieli prawej strony jezdni (z tymi mniejszy problem przy włączaniu się), albo kolesi którzy za wszelkącenę trzymają się prawej strony. Brak kultury a nawet głupota. W wielu krajach jest policja autostradowa ale w polskim wydaniu będzie to pewnie wyglądać na nabijanie sobie kabzy. W końcu przekroczenie prędkości o 40 km/h na autostradzie to chyba nie to samo co przekroczenie o 40 km/h na zwykłej drodze. Na autostradzie o to łatwiej ale mandacik ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś