09.08.06, 23:26
Tak się dziś wkur...zyłem, ze aż nowy wątek założyłem (i gadam z tych "nerwów"
do rymu :-)).
W jakimś dzienniku tv usłyszałem dziś informację, że któryś z wojewódzkich
NFZ-tów kupę kasiorki przeznaczył wiecie na co? Na klimatyzację w ogromniastym
biurowcu. Konieczne to jest bardzo, bo mózg się rozpuszcza urzędnikom.
Totalnie się im rozpuścił chyba!!!! No nie zdzierżę! Kosę na sztorc i na NFZ!
Kto to wymyślił? Powinien dostać dożywocie. Setki urzędników biorących kasę,
przejadających nasze pieniądze, wydających bzdurne zarządzenia, a kasy na
leczenie nie ma. W szpitalach podczas upałów temperatura na salach
operacyjnych sięgała 40 stopni. Tam nie ma klimatyzacji i nikt jej nie założy.
A tu ... ech, słów brakuje. To jest bezczelność i zupełne lekceważenie nas
obywateli. Państwo w państwie. No aż mnie zatyka ze złości i oburzenia na taką
rozrzutność. Urzędnik potrafi!
Obserwuj wątek
    • ukash1983 Re: NFZ 10.08.06, 10:54
      tłumaczą się, iż pieniądze za które założona zostanie klimatyzacja są przeznaczone na administrację w NFZ. No tak, ich stać a szpitalom ciągle brakuje pieniędzy :) kochana Polsza...
      • dinozaur58 Re: NFZ 10.08.06, 11:28
        ukash1983 napisał:

> tłumaczą się, iż pieniądze za które założona zostanie klimatyzacja są przeznacz
        > one na administrację w NFZ. No tak, ich stać a szpitalom ciągle brakuje pienięd
        > zy :) kochana Polsza...

Trafne określenie. Właśnie "kochana Polsza". Ja się nie dziwię, że takie dziwne
        i okropne rzeczy dzieją się w naszym kraju. Przecież na wysokich stanowiskach, w
        różnych państwowych instytucjach i nie tylko państwowych, zasiadają ludzie
        wykształceni jak pieski za rządów komuny. Uczono ich jak pacierza jak postępować
        z ciemnym narodem według wytycznych z Moskwy. Dziś te spolszone tępe łby, po
        WUML-ach i innych prorosyjskich przyśpieszonych kursach jeszcze te metody
        stosują a ciemny polski naród na takie dziwadła patrzy i milczy bo może zwolnią
        go z pracy albo wyrządzą jego rodzinie jakąś krzywdę.
        • edmurphy Re: NFZ 10.08.06, 21:14
          Przypomnij sobie kto wymyślił i wprowadził nową genialną reformę służby zdrowia!
          I trzy nastepne, równie genialne reformy: administracji z nowym podziałem kraju
          i całą furą nowych, kosztownych biurek (podwójne urzędy na poziomie województw,
          starostwa i rady powiatu nic nie robiące - patrz kutnowski szpital na przykład);
          oświaty - z gimnazjami, które narobiły więcej szkody niż pożytku i znów z całą
          stertą papierzysków, stanowisk itd.: i emerytalną - z emeryturami, których i tak
          nie dostaniemy, bo kase zjada następny moloch ZUS! Piszę w dużym skrócie, bo jak
          pomyślę o tych "geniuszach" od reform wprowadzanych na cybcika, z 31 grudnia na
          1 stycznia, byleby swoich po stołkach poutykać to mnie szlag trafia. Fakt,
          jesteśmy ciemnym, wciąż zastrachanym narodem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka