diogenespies 11.08.06, 14:54 Potrzebny jakis przepis bo mam tylko jajka w lodowce a gotowane, sadzone, jajecznica juz mi sie przejadly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cassani szprota 11.08.06, 15:02 ostatnio serwowała coś smakowicie wyglądającego z jajek! nie jadłem bo byłem najedzony - ale widziałem kilku, którzy lekko spanikowani szamali jak leciało - więc musiało być dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: szprota 11.08.06, 15:11 cholercia, przegapiłem, bo zająłem się bigosem... znaczy się leczo. Odpowiedz Link Zgłoś
huann ja?ja? 11.08.06, 15:19 to była sałatkatka z 6 jajek na twardo, 30 deko żółtego sera, dwóch niewielkich cebulwek, pół słoika majonezu i kilku łyżeczek musztardy, przyprawiona pieprzem czarnym mielonym i ustrojona gałązką świeżej bazylii, która przytrafiła się Mag.gieAardom akurat ;] Odpowiedz Link Zgłoś
cassani no właśnie 11.08.06, 15:29 mag.giardy miały Brazylię (przypadkowo podobno) :) Odpowiedz Link Zgłoś
brite a tak a propos 11.08.06, 15:35 Czy wam w google ten sam co u mnie wynik na drugiej pozycji się pojawia przy wyszukiwaniu "jestem godny"? O, z cudzysłowem to nawet na pierwszym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
evonka a ja na patisona potrzebuję przepis 11.08.06, 15:16 bo sobie zakupiłam, a nie wiem jak podejsc... ;-) kiedys mama coś z niego robiła a la kotlecik.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja lubię patison gotowany. 11.08.06, 15:19 a duża ta Twoja sztuka? Pokroić w możliwie dużą kostkę, ugotować. Z masłem i bułką tartą spożywać. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Ja lubię patison gotowany. 11.08.06, 15:20 a taka powiedzmy srednicy otwartej dłoni, dosć spora... a usmażyć się jakos nie da? moze jakbym tak panierkę zrobiła i usmażyła to byłoby ok? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 O, można, można 11.08.06, 15:24 kroić w plastry, 5-6 mm, oprószyć solą, poczekać. Potem taplać w mące i na tłuszcz. Bardzo lubię dyniowate:) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka ale pychota! 11.08.06, 15:57 smażony patison... mniam! właśnie zjadłam parę plasterkow.... sycące to to.. i jakie smaczne! Odpowiedz Link Zgłoś
evonka serdecznie dziękuję 11.08.06, 15:26 idę zatem na obiad z patisona. ja rownież dyniowate lubię. generalnie lubie takie pękate warzywa i owoce... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Potrawa z jajek 11.08.06, 15:25 kacowa potrawa z jajaka - a raczej napój: Bierzemy : 1 zóltko, sok pomidorowy w ilości 1 szklanki pieprz sól , sok z cytryny Całość mieszamy i wypijamy na kacu. Ponoć leczy i uzdrawia , od nadmiernych kaców zbawia. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś