Dodaj do ulubionych

WYNIKI WYBORÓW 2006r.

12.11.06, 22:56
Obserwuj wątek
    • edmurphy Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 12.11.06, 23:49
      Witaj Podróżniku :-) Cieszę się, że jesteś z nami w tym ważnym dla naszej gminy
      dniu. Miałem nadzieję, że już znasz wyniki :-)
      • dinozaurka Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 00:11
        ZDK, Szkoła nr 1 (2 komisje) i Szkoła nr 2 - w żadnym z tych punktów jeszcze
        nie ma list, a przez okna widac komisje zgromadzone przy stołach i liczace
        głosy.................... nie zazdroszczę im pracy o tej porze.....
        • zainteresowany761 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 01:04
          Burmistrz:
          1)AMBROZIAK GRZESIEK ok.1130 gł.
          2)Adamska Klara ok.1010 gł.
          3)Wołoszyn Paweł ok.920 gł.
          A więc na 100 % II tura:
          Ambroziak-Adamska
          SIłA W MłODOśCI DRODZY FORMUłOWICZE!!!
          Bardzo się cieszę,ale nadal jestem w szoku!
          • dinozaurka Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 01:21
            Dzieki Zainteresowany za informacje..... mnie się juz po raz trzeci z domu twej
            nocy wychodzić nie chciało.... Jeszcze tylko pytanie: z ilu to komisji są dane?
            Już ze wszystkich?
            Czyli forumowicze dobrze przewidzieli wyniki.... ja w szoku nie jestem, takiego
            wyniku się spodziewałam
          • dinozaurka Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 01:21
            a wiesz może Zainteresowany coś o wynikach głosowania na radnych?
            • zainteresowany761 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 01:37
              Wyniki na burmistrza są ze wszystkich komisji,mogą być jakieś małe różnice.
              Rada:
              Zedek: Melcherowa i Szpadel
              Orątki:Witeczek
              Grabów:Głuszcz i Kubicka
              śleszyn: Pilarska
              Szkoła nr.1:Kowalski i Laska
              Stołówka:Jędrzejczak
              Niewiem z liceum i szk.nr.2.
              • dinozaurka Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 01:44
                Upssssssss.............
    • obserwatorka6 [...] 13.11.06, 01:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • edmurphy Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 01:55
        Zainteresowany, co dziś piłeś? Sorki, ale to chyba jakieś nieporozumienie!!!!!!!!!!
        • zainteresowany761 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 06:13
          Liceum:Ostasz,Januszewski,Woźniak
          Szkoła pod.nr 2:Graska,Tarnowska
          • zainteresowany761 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 06:14
            Radę to wybraliśmy.......szkoda gadać!
          • zainteresowany761 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 06:56
            pomyłka liceum: Ostasz,Stasiak,Stefaniak
            • dw225 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 07:43
              A kto na burmistrza
            • mordor81 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 07:55
              głupota mieszkańców żychlina nie ma jednak granic.... a jak z powiatem?
              • mordor81 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 09:54
                ciekawy jestem co P. Ostasz zaprezentuje w tej kadencji. pozostałym kandydatom
                składam gratulacje i licze na wypełnienie wyborczych obietnic:) pamiętajcie ze
                bedziemy Was oceniać na podstawie tego, co obiecywaliscie.
            • dinozaurka Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 08:11
              zainteresowany761 napisał:

> Radę to wybraliśmy.......szkoda gadać!

Masz racje Zainteresowany......... ręce opadają gdy sie czyta nazwiska osób
              wybranych.....

A tak na marginesie: wyobraźcie sobie burmistrza w osobie Klary i Romka w
              radzie......... nie pozabijają się wzajemnie? Ech, życie, życie.....
              • mordor81 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 08:18
                ci ludzie, którzy zostali wybrani na kandydatów potencjalnych na burmistrza nie
                maja pojęcia jak zarządzać miastem! podejrzewam że nie beda potrafili nic
                załatwić dla miasta- nie mają żadnego doświadczenia, nie wiedzą jakimi kanałami
                załatwia się niektóre rzeczy...najgorsze jest to, że bedą uczyli się na
                własnych błędach- co może być zgubne dla miasta... co do rady...no
                comments...głupota ludzka nie zna granic...
                • bj_r Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 08:39
                  mordor81 napisał:

> ci ludzie, którzy zostali wybrani na kandydatów potencjalnych na burmistrza nie
                  >
                  > maja pojęcia jak zarządzać miastem! podejrzewam że nie beda potrafili nic
                  > załatwić dla miasta- nie mają żadnego doświadczenia, nie wiedzą jakimi kanałami
                  >
                  > załatwia się niektóre rzeczy...najgorsze jest to, że bedą uczyli się na
                  > własnych błędach- co może być zgubne dla miasta... co do rady...no
                  > comments...głupota ludzka nie zna granic...

A czy nie pisałem "jacy obywatele taka gmina" ? Tak też ssię stało. Co do
                  kandydatów na burmistrza. Skąd u ciebie taka opinia, że oni nie będą potrafili
                  zarządzać miastem. Poczekajmy na końcowy wynik a następnie jak każdy nich, który
                  zwycięży powoła swego zastępcę i dokona zmian w urzędzie. Bo to jest w tym
                  zarządzaniu chyba najważniejsze. Siła każdego urzędu tkwi w zespole ludzi
                  powołanych do wykonywania określonych zadań, młodych, mądrych, wykształconych
                  nowocześnie, na obecne czasy. Przeciwieństwem był typowy przykład rządów p.
                  Wencla, rządów dyktatorskich, nie liczenie się z nikm a wręcz katastrofalny.
                  • tr28 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 09:31
                    Ja osobiscie czekam juz na pierwsze spotkanie swoich przedstawicieli z okregu 5
                    p. Melcher i p. Szymańskiego z nami wyborcami. W najczarnieszych snach nie
                    przypuszcał bym iż taki duet bedzie nas reprezentował w radzie. Cztery lata
                    temu p. Szymański otrzymał cos ponad 10 głosu a tu prosze. Jeżeli chodzi o p.
                    Melcher to uwazam ze ludzie którzy na nia głosowali to starzy komunisci ktorych
                    nie obchodzi stan obecny naszego okregu ani jego przyszłosc. pozostaje nam
                    nadal tkwienie przez 4 lata w tym samym bagnie bez zainteresowania i pomocy z
                    ich strony. Życie toczy sie dalej i jako mieszkaniec Żychlina bede szukał
                    wsparcia u innych radnych.
                    • iza9950 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 09:38
                      Panie Tomaszu,
                      Takiego wyboru dokonali wyborcy.To prawo demokracji. Nie rozmawia się o
                      preferencjach-każdy może mieć inne.Myślę,że to czas dla Pana-
                      konstruktywna,młoda opozycja jest jak najbardziej potrzebna.
                      Pozdrawiam i liczę na Pana aktywność.
                    • j12344 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 09:53
                      Zgadzam się z Tobą. Po prostu szkoda słów. A w okręgu nr 3 Ostasz i Stefaniak.
                      Dobrze, że chociaż Panu Stasiakowi się udało. Boję się jednak, że sam, bez
                      wsparcia innych młodych osób nic nie wskóra. Stara ekipa nie da mu dojść do
                      głosu. Widać, że żychliniacy mają to na co zasługują i czego jak widać sami
                      chcą. Tomek przykrom mi, że się nie dostałeś. Miałam nadzieję, że ci się uda.
                      Czyli będzie jak było,no cóż.
                      • mordor81 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 09:56
                        dokładnie...dlatego ciekaw jestem co Pan Ostasz zaprezentuje...miejmy nadzieję
                        że Robert zrobi dużo dla Żychlina a przynajmniej będzie próbował spełnić
                        wyborcze obietnice:)
                    • zychliniak1 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 12:19
                      No, na spotkanie z Panem Szymańskim musi Pan chyba poczekać do najbliższej promocji kołder wełnianych, czy czegoś podobego co reklamują u Jedrusia. Wtedy moż przy okazji doczeka się Pan spotkania. Przepraszam co to za pani Melcher ? Nie bardzo kojarzę. Ale stawiam gruszki kontra złotówki, że żadnego spotkanie nie doczeka się Pan przez 4 lata. Zakład?
                  • zychliniak1 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 10:27
                    a'propos "głupota mieszkańców nie zna granic". Nie zna, to chyba oczywiste. Co gorsze nie zna słowa instynkt samozachowawczy. Ale patrząc dziś na wyniki niektórych okręgów (ilościowe) mam wrażenie, że o wyborach zadecydowała ilośc rodziny i bliższych znajomych w okregu. To jest dopiero STRASZNE. Współczuje takim kandydatom jak rs77 czy Krzysiek Graska, przy okazji gratulując im wyboru. Ciężka praca przed wami i podejrzewam, że wybory ktrych nigdy byście nie chcieli podejmować. Szanuję i jednego i drugiego z Was, ale jeśli pozwolicie na wybór na przewodniczącego rady p. Ostasza lub p. Guszcza to chyba i mój szacunek się skończy.
                    Pozdrawiam

Przepraszam czy

Adamska z Ostaszem się dogadają, już Jedrus sie o to postara. I wiecie co, bdziemy mieli taka parę (trójcę)jakiej nie ma nikt. Potem zostanie już tylko oaze gdzieś na tej pustyni zbudować.
    • iza9950 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 09:47
      Kto zna aktualne wyniki?W różnych miejscach są różne.
      • dw225 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 10:02
        Ja też czekam jak ktoś napisze konkretne wyniki zarówno na Burmistrz jak i do
        Rady Miasta.
        • j12344 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 10:16
          Są już wyniki na stronie głównej. Miałam błędne dane okr. nr 3 to Ostasz,
          Januszewski i Woźniak Elżbieta, czyli Pana Stasiaka nie ma. Ciekawe skąd te
          różnice w wynikach.
          • tr28 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 10:21
            Na jakiej stronie głównej?
            • she171 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 10:27
              Porażka!!!!!!!!!
            • j12344 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 10:30
              Na naszej stronie e-zychlin.ovh.org/ są przedwstępne wyniki z całego miasta.
              • zainteresowany761 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 10:44
                ukash w 3 okręgu weszli Ostasz,Stasiak i Stefaniak. Ja miałem błędne informacje
                w tym okręgu,a ty żywcem zjechałeś z pomyłką!
          • tr28 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 10:23
            Zaczynam od spółdzileni to sprawa dla mnie priorytetowa mam nadzieje ze zuskam
            poparcie mieszkańców. Do zainteresowanego: jak mozesz to przynies mi te
            dokumety.
    • waga2210 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 09:47
      Gratulacje dla wygranych,ukłony dla przegranych.
    • zychliniak1987 Oficjalne wyniki wyborów! 13.11.06, 10:32
      • zychliniak1987 Re: Oficjalne wyniki wyborów! 13.11.06, 10:33
        Ze strony www.pkw.gov.pl
        zychlin.info/burmistrz.jpg
        • gaboo83 Re: Oficjalne wyniki wyborów! 13.11.06, 10:51
          Ktoś kto wyżej napisał, że wyniki tych wyborów to porażka miał w 100% racje!!!
          Jak się patrze na nazwiska nie których ludzi to mnie normalnie skręca!!! Ale
          czego my chcieliśmy!?! Widać taki jest "żychliński mały naród". Za jakiś czas,
          będą chodzić po mieście i "pluć w twarz" ludzią których wybrali!!! Szkoda
          gadać!!!
          --
          wszystkiemu mógłbym się oprzeć z wyjątkiem pokusy...
          • dinozaurka Re: Oficjalne wyniki wyborów! 13.11.06, 11:24
            tak jak nie jestem zdziwiona ani zaskoczona wynikiem głosowania na burmistrza,
            tak gdy czytam nazwiska niektórych osób wybranych do rady zastanawiam się JAK
            TO SIĘ MOGŁO STAĆ!?!?!?!?!?!? czy ludzie , którzy na nich głosowali są......
            ?!?!?!?!?!?!?
            Miałam coś więcej napisac, ale się wstrzymam......
            • zirytowany1 Re: Oficjalne wyniki wyborów! 13.11.06, 11:54
              Dlaczego wyborcy nie głosowali na ludzi z komitetu Burmistrza Ambroziaka?
              Przecież powinien mieć swoich ludzi w radzie, bo inaczej będzie mu ciężko
              wprowadzać swój program.
          • waga2210 Re: Oficjalne wyniki wyborów! 14.11.06, 12:39
            Jak sięczyta Twoje "wypociny",szkoda słów.
    • pola-zychlin Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 12:09
      Nie jestem przesądna, ale coś mi się wydaje, że trzynasty listopad 2006r.
      najszczęśliwszych wieści dla Żychlina nie przyniósł, ale to kwestia gustu.
      Podzielam opinie krytyczne dotyczące nowej rady;
      zbyt wiele twórczych umysłów to tam nie widzę, ale parę jest, czy potrafią
      zaistnieć jako siła wiodąca? Oby!
      Mam jednak co do tego wątpliwości, bo tam raczej siła przebicia się liczy, a
      wtedy rozum przebić się nie może.
      Na tym między innymi polega demokracja, że większość to siła, lecz nie zawsze
      racja.
      Odnośnie burmistrza, wątpliwości pozostały, kto jaką drogę wybierze?
      Według moich przemyśleń, o ile chcemy aby były jakieś przełomowe zmiany, a
      chyba chcemy?
      To na podstawie odserwacji i prostej matematyki, wynika że p.Adamska
      będzie miała łatwiej je przeprowadzić, choćby ze względu na opozycyjne
      stanowisko wobec dotychczasowych władz, oraz ilość wprowadzonych radnych z
      samoobrony.
      P. Ambroziak jest w tym układzie prawie sam, a na domiar złego z balastem, o
      którym wcześniej pisałam i będzie miał cały czas pod "górkę", jak nie z jednej
      to z drugiej strony, chyba, że weźmie na zastępcę kogoś ze starego układu,i
      powoli zacznie się wtapiać w szarą rzeczywistość.
      Moja płęta jest stała choć władza się zmienia, życzę Mojemu Miastu rozkwitu a
      NAM powodzenia!

• mlody9936 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 12:38
        ciekawy jestem pod kogo P. Ambroziak jest podwieszony i kto będzie pociągał za
        sznureczki...jesli rzeczywiście pod nikgogo, to prawdą jest, że w tej kadencji
        będzie sam. co do rady: no nie postarali się wyborcy...ale poczekajmy na
        oficjalne wyniki- bo zawsze jest nadzieja;) a jak z radą powiatu?
      • zosia233 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 12:44
        hej a ja słyszałam,ze od powiatu dostał sie pan czekalski i duze szanse do
        sejmiku wojewódzkiego ma maciak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!juz qur....przegiecie na tego
        ostatniego z lekka.kto na niego głosował??szkoda gadac..
        a co do grzesia to wydaje mi sie,ze da sobie rade doskonale.juz wczoraj
        udowodnil,ze potrafi siebie wypromowac, czego pozostali kandydaci nie potrafili
        zrobić przez przez kilka lat(a nawet kilkanaście)a jemu udalo sie przez tak
        krótki okres czasu!uwazam,ze spoleczność zychlinska powinna mu zaufac i po czesi
        juz to zrobiła o czym swiadcza wyniki!
        pan stasiak da sobie rade!!!!!!!!!!!!
        a co do klary??sama nie wiem jajca wyszły!!!!!!!!!
        ale mi np bardzo te wybory sie podobaja,bo w koncu zychliniacy skonczyli z
        "ramolami" na burmistrza!!!!
        a nasza rada???qur....śmiesznie bedzie,bo rzeczywiście oni sie pozabijają!tupety
        jak cholera,jak bedzie pierwsza sesja to chyba sie przejde!!!!!!
        • jadwiska Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 14:15
          Że w drugiej turze będą startować Adamska i Ambroziak było przewidywalne
          chociaż mogła zdarzyć się niespodzianka. Które z nich będzie burmistrzem ?
          Uważam , ze jak będzie Adamska -będzie dobrze ,ale jak będzie Ambroziak też źle
          nie będzie.
          Natomiast nie mogę przegryźć wyboru na radnych. Tych dwóch Graska i Stasiak (o
          ile oni weszli do Rady) nic nie zdziałają ze starymi wygami jak Ostasz i reszta
          też do młodzieży się nie zalicza. Jak byłam wczoraj głosować to razem ze mna
          byli tylko starsi ludzie, młodzieży nie widziałam. Pomyslałam sobie wtedy, żeby
          znowu starych nie wybrano. No ale cóż czy młodzież poszła głosować?? Wybrano
          przeciez starszych. Oprócz dwóch osób rada jest do d....
          • mlody9936 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 15:13
            do rady powiatu tez dupa...
            • dinozaurka Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 15:40
              podaj wyniki jeśli znasz..........
    • b214 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 15:46
      Oficjalne wyniki do Rady Powiatu.

Okręg nr 1: Jóźwiak Rafał, Kłopotowski Konrad, Komorowski Krzysztof, Koszada
      Grzegorz , Kowalczyk Maria, Olesiński Ryszard, Pawlak Jerzy, Pruk Jerzy,
      Sapiejka Zdzisław, Urabianiak Jacek.

Okręg nr 2: Andrzej Dąbrowicz, Dąbrowska Dorota, Waldemar Drąszkiewicz, Jakub
      Krygier.

Okręg nr 3: Drabik Marek, Tadeusz Sobczyk, Szczypińska Jolanta.

Okręg nr 4: Adamska Klara, Bartochowski Waldemar, Józef Czekalski

Okręg nr 5: Karpiak Maciej, Trawczyński Zdzisław, Stachowicz Andrzej
    • dovniv Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 13.11.06, 23:37
      generalnie jestem zniesmaczona wynikami wyborów.uważam,że żychlińskie
      społeczeństwo pokazało swoja inteligencje,a raczej jej brak.jak mozna wybrac
      szpadla,ktory robi bledy w swojej ulotce, zenada...
      wszyscy narzekaja na ostasza,a jednak radnym zostal...wiec kto na niego glosowal
      klara przekupuje pijaczkow,a skoro ich u nas nie brak to weszla do drugiej
      tury...na pewno poradzi sobie jako p. burmistrz, mając 5-letnie doswiadczenie
      zawodowe, oby byla bardziej pracowita, jezeli wygra. w powiecie tez moze nas
      pieknie reprezentowac. badzmy dumni!!!
      zawsze wszyscy sa oburzeni wynikami wyborow,za kazdym razem mowia,ze takich
      kiepskich decyzji dawno nie bylo,ale w koncu ktos ich wybral,wiec chyba nie
      powinni narzekac
    • dinozaurka Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 14.11.06, 08:00
      czy ktoś z forumowiczów wie, jaka była w Żychlinie frekwencja na wyborach?
    • drukarz15 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 14.11.06, 11:24
      Dobrze że Kołodziejczyk Zenka nie przeszła ,specjalizuje sie w pisaniu anonimów
      i donosów. Jest w tym dobra nawet z nad morza wysyła pozdrowienioa.Kanalia
    • bj_jr Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 16.11.06, 23:36
      Są wyniki. Wybory 2006 na str. internetoej Państwowej Komisji Wyborczej.
      wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wybRadaGminy.html?jdn=100211
      • zainteresowany761 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 17.11.06, 14:39
        Jeżeli chodzi o wybory do rady miasta to GłUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC,bo jak
        inaczej można nazwać wybór do rady panów:
        Ostasza,Stefaniaka,Szymańskiego,Kowalskiego czy Laske czy pań: Melcher,Pilarską
        czy Kubicką.
        Czym kierowali się ich wyborcy? Co oni zrobili dla miasta,że zostali wybrani?

• lew121 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 17.11.06, 15:25
          Nie pisz takich głupot jak nie znasz ludzi!!!! Weź się sam do pracy!!!
          • zainteresowany761 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 17.11.06, 17:24
            Wiem co to za ludzie i wiem na co ich stać.
            Pytam się i jeżeli możesz lew121 to udziel mi odpowiedzi na moje pytania.

• kwazar1 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 17.11.06, 17:21
          Kowalski? Kto to?
          • zainteresowany761 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 17.11.06, 17:27
            Kowalski Józef to taki krzykacz z Narutowicza,był już kiedyś radnym.Dużo
            krzyczy mało robi!
            • naezo Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 17.11.06, 18:58
              Na innym forum napisałem, że społeczeństwo żychlina przejawia skłonności
              masochistyczme i samobójcze.Tak naprawdę to dobrze mu jak śwince w błocie i nie
              zamierza tego zmieniać. Narzekanie na codzień i w internecie,że nie ma na kogo w
              Żychlinie głosować to obłuda i kłamsta. Mając do dyspozycji niemałą grupę osób
              wykształconych, z doświadczeniem, nie skompromitowanych, kulturalnych i
              myślących dołuje ich i zniechęca do kandydowania do organów samorządowych. Każdy
              na pewno podał by kilka nazwisk takich osób ale w wyborach ich nie poprze, bo
              "bliższa koszula ciału" i wybrane muszą być osoby z grona przyjaciół, rodziny,
              kolesiów od szklanki lub pieniacze dostarczający rozrywki. Liczą się: sympatie
              osobiste, nienawiść do mądrzejszego, obwinianie wykształconego o to, że nie
              chciało się samemu uczyć, przyjemność, gdy komuś można dokopać itp. Jeżeli ktoś
              tłumaczy się, że nie głosował na tą czy inną osobę bo jest z nielubianej partii
              plecie bzdury. Tak naprawdę żadna partia w Żychlinie nie działa. To tylko
              kolesie mają swoje wspólne interesy do załatwienia pod jakimś szyldem. Jeżeli
              ktoś nie głosował dla zasady na tzw.dinozaurów po czterdziestce to przecież nie
              dlatego ,że są to ludzie doświadczeni w najlepszym rozumieniu tego słowa. Jeżeli
              nie głosował na młodych i wykształconych to nie dlatego, że nie nadają się na
              radnych lecz dlatego, że ich rodzice nazywają się Maszczyńscy,
              Falkowscy,Rapsiewiczowie, Jakubowscy itp. I nie mówcie mi, że nie mam racji bo
              znam Was od tzw.podszewki
              • naezo Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 17.11.06, 19:02
                Przepraszam, że wymieniam nazwiska ale nie gniewajcie się bo to dla dobra sprawy.
                • iza9950 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 17.11.06, 19:29
                  Najważniejsze,że zaczynamy mówić.To sukces i pierwszy krok ku odnowie.Trudno
                  jest przerwać sznurki,bo przez wiele lat zapętliły się bardzo.Wiele jeszcze
                  przed nami,ale jestem pewna ,że jako społeczeństwo nie pozwolimy na powrót
                  starego.Nasza świadomość jest inna i to napawa optymizmem.
                  • tr28 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 18.11.06, 10:25
                    Mnie osobiście napawa optymizmem fakt iż moi koledzy uzyskali niezłe wyniki w
                    wyborach nie mam na myśli tylko mojego komitetu ale również z innych komitetów.
                    Rozważam utworzenie czegoś w rodzaju Stowarzyszenia lub federacji młodych,
                    którzy chcieli by aktywnie uczestniczyć w życiu miasta. Zapraszam do dyskusji
                    może w nowy wątku.
                    pozdrawiam T.R.
                    • realista133 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 18.11.06, 11:37
                      Panie Tomku imponuje mi pana optymizm.
                      Zobaczymy za tydzień czy Żychlin pójdzie w kierunku budowy czegoś nowego, czy
                      umacniania starych " układów"
                      Narazie nowi radni przymierzają funkcyjne garniturki u krawca Totolotka
                      • tr28 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 18.11.06, 12:18
                        Im bliżej wyborów tym bardziej jestem przekonany że układy są i będą zawsze.
                        Zawsze jest tak że ktoś za kimś stoi. Mam nadzieje, że wybierzemy? No właśnie,
                        którą wizję? Jak na razie nie znam wizji naszych kandydatów a to bardzo ważne
                        przede wszystkim UM co z tym a może z ludźmi, którzy tam pracują. Wiemy dobrze
                        wszyscy że niektórzy nawet nie powinni tam pracować.
                        Jeżeli chodzi o rade to mam swój typ na przewodniczącego, ale nie wiem czy
                        wyrazi zgodę. Patrząc na naszą rade to naprawdę nie łatwa sprawa tak źle i tak
                        jeszcze gorzej. Moim zdaniem w komisjach budżetowej i edukacji powinni zasiadać
                        profesjonaliści mający do czynienia z tym na co dzień. Czas pokaże. Nam zostało
                        bacznie się przyglądać i uczyć oczywiście na ich błędach.
                        • sany7 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 18.11.06, 13:35
                          Panie Tomaszu,jeśli myślimy o tej samej osobie-to trochę szkoda jej
                          zapału,aktywności i wiedzy.Bo To jedynie prestiż a nie pole do działania.
                          • sany7 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 18.11.06, 13:36
                            Odpowiedz dot. funkcji przewodniczącego Rady.
                          • tr28 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 18.11.06, 15:14
                            Fakt chyba szkoda lepiej gdy będzie zajmował się pracami w komisjach to wyjdzie
                            dla nas wszystkich z pożytkiem.
                            • mordor81 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 19.11.06, 21:08
                              sany7 i tr28 dlaczego nie doradzacie waszemu koledze RS, żeby lepiej nie
                              wchodził w układy i to najgorsze z możliwych. W kampanii przedstawiał się
                              przecież jako kandydat niezależny i odżegnywał się od jakichkolwiek związków z
                              SLD mimo, że promował AK.
                    • bj_jr Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 20.11.06, 07:55
                      tr28 napisał:

> Mnie osobiście napawa optymizmem fakt iż moi koledzy uzyskali niezłe wyniki w
                      > wyborach nie mam na myśli tylko mojego komitetu ale również z innych komitetów
                      > .
                      > Rozważam utworzenie czegoś w rodzaju Stowarzyszenia lub federacji młodych,
                      > którzy chcieli by aktywnie uczestniczyć w życiu miasta. Zapraszam do dyskusji
                      > może w nowy wątku.
                      > pozdrawiam T.R.

Panie Tomku, coś takiego już jest. Nazywa się Niezależna Inicjatywa Jakość i
                      Rozwój. Na okres wyborów był to komitet wyborczy a taraz może się przeistoczyć w
                      forum, fundację, stowarzyszenie lub coś w tym rodzaju. Należy nad tym
                      szybciutko pracować, zalegalizować prawnie i działać aby właczyć się aktywnie w
                      naprawię i rozwój tego co przez ostatnie lata zostało spieprzone w naszej
                      gminie. Ja myślę, że w tej zorganizowanej grupie osób powinny być przede
                      wszystkim młodzi ludzie o szerokiej wiedzy z zakresu zarządzania samorządem,
                      gospodarki, finansów, informatyki, itp. Wierzę, że jest to możliwe ale pod
                      warunkiem apolityczności kazdego z jej członków. Panie Tomku, życzę panu i
                      pańskim młodym kolegom jak najlepiej. Powodzenia !
                      • tr28 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 20.11.06, 08:28
                        Zgadzam się z tobą, że trzeba działać w tym kierunku. Uważam również,iż takie
                        stowarzyszenie powinno skupiać w swoich szeregach nie tylko młodych ale i
                        starszych już bardziej doświadczonych. Po gorączce II tury zamierzamy
                        zorganizować spotkanie dotyczące stowrzyszenia mam nadzieje że będziesz mógł w
                        nim uczestniczyć.
                        pozdrawiam T.R.
                        • naezo Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 20.11.06, 21:12
                          Stowarzyszenia takie lokalnie odgrywają rolę zaworu bezpieczeństwa dla osób
                          sfrustrowanych upartyjnianiem samorządów miejskich i gminnych. Przykład takiego
                          stowarzyszenia to Ziemia Kutnowska która na terenie miasta Kutna tradycyjnie
                          uzyskuje pewne popacie wyborców. Jednak po wynikach wyborów można stwierdzić, że
                          wyborcy preferują partie polityczne. Mimo, że programy partii w żaden sposób nie
                          przekładają się na działalność partyjnych radych na poziomie gminy. Stąd moje
                          obawy,że stowarzyszenie o których mówicie będzie miało marginalne znaczenie.
                          Drugim zagrożeniem mogą być ambicje niektórych członków stowarzyszenia do
                          dominowania w nim, co może stowarzyszenie "rozsadzić" od środka.
                          • bj_jr Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 20.11.06, 21:59
                            naezo napisał:

> Stowarzyszenia takie lokalnie odgrywają rolę zaworu bezpieczeństwa dla osób
                            > sfrustrowanych upartyjnianiem samorządów miejskich i gminnych. Przykład takiego
                            > stowarzyszenia to Ziemia Kutnowska która na terenie miasta Kutna tradycyjnie
                            > uzyskuje pewne popacie wyborców. Jednak po wynikach wyborów można stwierdzić, ż
                            > e
                            > wyborcy preferują partie polityczne. Mimo, że programy partii w żaden sposób ni
                            > e
                            > przekładają się na działalność partyjnych radych na poziomie gminy. Stąd moje
                            > obawy,że stowarzyszenie o których mówicie będzie miało marginalne znaczenie.
                            > Drugim zagrożeniem mogą być ambicje niektórych członków stowarzyszenia do
                            > dominowania w nim, co może stowarzyszenie "rozsadzić" od środka.

Jeżeli nie zamierzasz być członkiem takiego stowarzyszenia to twoje obawy są na
                            wyrost. W całym kraju obywatele organizują się lokalnie. Wychodzi im to na
                            dobre. Proponuję ci zapoznać się z ...........
                            www.ngo.pl
                            • naezo Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 21.11.06, 23:08
                              bj_jr zauważam w Twoich wypowiedziach niczym nieuzasadnioną agresję. Ja również
                              uważam, że lokalne stowarzyszenia powinny istnieć i aktywnie działać. Zwróciłem
                              tylko uwagę na to, że obecnie są nieco lekceważone przez społeczeństwo, czego
                              dowodem jest śladowy udział przedstawicieli stowarzyszeń w samorządach, w
                              porównaniu z partiami. Wniosek jest taki, że stowarzyszenia powinny być bardziej
                              aktywne poza wyborami. Co do komitetu z którym Pani sympatyzuje to nie jest on
                              młodzieżowy, bo chyba jedynie p.Tomek jest przed trzydziestką. Większość jego
                              członków jest co najmniej w wieku średnim a są i emeryci. No chyba, że Pani też
                              jest emerytką i patrzy ze swojej perspektywy.
                          • obserwator6 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 20.11.06, 22:06
                            Zgadzam się z przedmówcą.
                            Tr28 jest typowym przykładem takiego sfrustrowanego lokalnego polityko-działacza
                            2 razy w krótkim okresie ograła go w rejonie SLD-ówka Melcherowa i teraz
                            wszystkich za to obwinia.
                            Jako prominentny powiatowy działacz PO mógł reprezentować w wyborach PO a nie
                            chować się za niby niezależnych.
                            Przerypał na własne życzenie.
                            Głowa do góry p.Tomku.
                            Za 4 lata znowu będą wybory.
                            • obserwator6 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 20.11.06, 22:17
                              Zgadzam się oczywiście ale z opinią naezo
                            • oswiecona11 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 21.11.06, 08:18
                              Obserwator6, nie kadź. Widzę od dłuższego czasu u ciebie tylko zawiść. Przejdź
                              sie wieczorkiem na spacer i przewietrz mózgownicę.
                            • tr28 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 21.11.06, 08:36
                              Po pierwsze nie jestem politykiem. Po drugie nie jestem wcale sfrustrowany
                              mieszkam w moim okręgu od 3 lat, więc społeczność jeszcze mnie nie zna tak jak
                              p. Melcher poza tym jak wiesz mieszkają w nim w większości ludzie starsi,
                              których narazie nie udało mi się przekonać do swojej osoby. Startując w
                              wyborach uzupełniających nie chciałem oddać mandatu radnego bez walki. Po
                              trzecie żeby startować z list Platformy to przede wszystkim musi ona działać na
                              gruncie lokalnym a tak nie jest. Dodam jeszcze, że nikogo za to nie obwiniam że
                              przegrałem taki był wybór mieszkańców mam nadzieje że wiedzą co może
                              zaproponować i w jaki sposób im pomóc p. Jadwiga. A jeżeli chodzi o
                              stowarzyszenie to uważam że jest potrzebane mamy swoich przedstawicieli w
                              radzie także będziemy mogli ich wspierać bądź dawać pod rozwagę nasze pomysły
                              naprawy naszego miasta.
                            • tr28 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 21.11.06, 08:37
                              To było do obserwatora6.
                              pozdrawiam.
    • steafanek1 U nas zawsze na opak ! 22.11.06, 17:46
      Prawie wszędzie na PSL a u nas na Samoobronę. Jak zwykle na opak !
      Jacy my jesteśmy odmienni.
      wybory2006.wp.pl/kat,48434,wi,8604252,wiadomosc.html
    • strzelec007 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 03.01.07, 11:24
      Co najmniej 8/15 Rady Gminy to sld.
      • oswiecona11 Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 03.01.07, 13:20
        strzelec007 napisała:

> Co najmniej 8/15 Rady Gminy to sld.

A ty jesteś potomkiem czerwonych bo urodziłeś się w PRL-u ?
        • edmurphy Re: WYNIKI WYBORÓW 2006r. 03.01.07, 23:43
          Strzelec, trochę się dziś rozstrzelałeś, ale niecelnie raczej. Taką radę
          wybraliśmy, my, mieszkańcy gminy. To się nazywa demokracja. Może jak zmądrzejemy
          będziemy wybierać staranniej.
          A tak na marginesie to ja patrzę na ludzi przez pryzmat ich kompetencji,
          umiejetności, tego jakimi są, a nie do jakiej partii należeli czy należą.Nie
          zrozum mnie źle, przynależność partyjna czy sympatie polityczne kandydata, czy w
          końcu jego polityczna przeszłość też są ważne i z dwóch dobrych kandydatów
          wybiorę tego, który ma zbliżone do moich poglądy. Ale to nie jest najważniejsze,
          tym bardziej na poziomie gminy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka