Dodaj do ulubionych

Pytanie na wtorek:)

29.04.03, 08:49
W kontynuacjach Matrixa ma się pojawic pewna pani o wymiarach 90-70-90.
Która??:))
Obserwuj wątek
    • Gość: bartuch Re: Pytanie na wtorek:) ARRRRRRICCCCCCCCCCCC!!!!! IP: 195.117.244.* 29.04.03, 08:50
      aric napisał:

> W kontynuacjach Matrixa ma się pojawic pewna pani o wymiarach 90-70-90.
      > Która??:))
      ZABIJE CIE!!!USMAZE ZYWCEM!!!UTOPIE!!!
      PS. Zaraz bede prowadzil, jak ja mam sie skupic za kolkiem:-)))???
      • aric Re: Pytanie na wtorek:) ARRRRRRICCCCCCCCCCCC!!!! 29.04.03, 08:58
        Wiedziałem, że ci sie spodoba.:) Zrobiłem to z myslą o tobie.:)
        No to zadaj pytanko zanim pojedziesz w siną dal. I nie mysl za duzo o Monice.
        A niedługo też wejdzie do kin film z Brucem W. i Moniką M. Bedzie co oglądać.:)
    • aric Bartuch nagle zemdlał.... 29.04.03, 09:21
      Jak wyobraził sobie wymarzoną kobietę w Matrixie, więc oto nastepne pytanie.:)
      Do kin wchodzi X-Men 2. Profesor i Magneto to szefowie dobra i zła. Wiadomo, że
      Profesor, czyli Patric Stewart zasłynął jako komandor Jean Luc Piccard, wiadomo
      w czym.:)
      Ale aktor grający Magneta też jest na topie. Dzięki której roli??
      • keltoi Re: Bartuch nagle zemdlał.... 29.04.03, 10:06
        aric napisał:

> Jak wyobraził sobie wymarzoną kobietę w Matrixie, więc oto nastepne pytanie.:)
        > Do kin wchodzi X-Men 2. Profesor i Magneto to szefowie dobra i zła. Wiadomo,
        że
        >
        > Profesor, czyli Patric Stewart zasłynął jako komandor Jean Luc Piccard,
        wiadomo
        >
        > w czym.:)
        > Ale aktor grający Magneta też jest na topie. Dzięki której roli??

Jednej z jego ponad 100???
        • aric Re: Bartuch nagle zemdlał.... 29.04.03, 10:24
          No dobra, wiem, że jest to aktor z niemałym dorobkiem, ale pewnie wiesz o co mi
          chodzi.
          Dzięku roli Magneta i tej drugiej, o którą pytam stał się bardziej znany
          wszystkim widzom. Nie drocz się, odpowiadaj.:)
          • hanya Gdzie dwoje się droczy tam trzeci korzysta ;-) 29.04.03, 10:28
            Ian McKellen
            - urodził się 25 maja 1939 r. w Burnley w Anglii. Skończył Uniwersytet w
            Cambridge na wydziale literatury angielskiej. Zadebiutował w 1961 roku w
            Belgrade Theatre w Coventry. Zagrał w wielu sztukach, m.in. "Wiśniowy
            Sad", "Wujaszek Wania", "Edward II", "Wróg ludu". Grał dla Royal Shakespeare
            Company i Royal National Theatre w Londynie. Wytępował również w wielu krajach
            w sztukach "Acting Shakespeare" i "A Knight Out". W 1981 roku otrzymał Tony
            Award za rolę Saleriego w "Amadeuszu". W roku 2001 sezon na Brodwayu został
            otwarty sztuką "Dance of Death", w której McKellen zagrał Edgara.
            Oprócz występowania w teatrze, Ian bardzo dużo gra w filmach. Otrzymał też
            kilka nagród, w tym: Złoty Glob za rolę drugoplanową w telewizyjnym
            filmie "Rasputin", Cable Ace Award za "A orkiestra grała dalej", Royal
            Television Performer of the Year za "Waltera". Był też scenarzystą i
            producentem "Ryszarda III",gdzie również wystąpił w roli tytułowej. Za rolę
            Jamesa Whale`a w filmie "Gods and Monsters" zdobył nominację do Oscara w roku
            1998.
            Dużą popularność przyniosła mu rola Magneta w "X-Men", niedługo zagra w
            drugiej części tego filmu. Oprócz tego wystąpił w jednej z głównych ról
            we "Władcy Pierścieni" - jako Gandalf.
            źródło:www.filmweb.pl

pozdrawiam, hanya
          • keltoi Re: Bartuch nagle zemdlał.... 29.04.03, 23:19
            aric napisał:

> No dobra, wiem, że jest to aktor z niemałym dorobkiem, ale pewnie wiesz o co
            mi
            >
            > chodzi.
            > Dzięku roli Magneta i tej drugiej, o którą pytam stał się bardziej znany
            > wszystkim widzom. Nie drocz się, odpowiadaj.:)
            Jak by było populistycznie na maxa, to Gandalf, bo teraz co drugi dzieciak
            zna jego twarz.
            A propos X-menów. Czy dobrze mi się wydaje, że jest tam postać Psycholake?
            Zna ktoś X-man jeszcze z komiksów Jima Lee???
            Heeeeeeeeeeeeelllllllllloooooooooo...????
    • hanya I znowu dziś pytanie nr 3 należy do mnie :-) 29.04.03, 10:42
      Ale to jest za karę, od Ojca Chrzestnego tego konkursu, za złamanie przeze
      mnie regulaminu. Do rzeczy jednak ;) Pytanie głupkowate, ale też za
      przyzwoleniem:
      Jakiego koloru sztormiak (znaczy kurtkę i portki) miał główny bohater żeglarz
      pewnego nudnego filmu miłosnego o wdzięcznej nazwie "List w butelce"?

pozdrawiam, hanya
      • aric Re: I znowu dziś pytanie nr 3 należy do mnie :-) 29.04.03, 10:49
        Cholera, pamietam ten film, zdaje się z Costnerem i Elizabeth Shue, ale co do
        koloru to będe strzelał. Niebieski??
        • hanya Strzelaj dalej Aric ;-) 29.04.03, 10:53
          A tak na marginesie w filmie tym gra mój ulubiony aktor: Paul Newman,
          no a bohaterowie główni to: Robin Wright i Kevin Costner.

pozdrawiam, hanya
          • aric Re: Strzelaj dalej Aric ;-) 29.04.03, 10:56
            No tak, Robin Wright, zawsze mi się myli z Elizabeth.:)
            No dobra, żółty??
            • hanya Tak, chyba był żółty ;-) 29.04.03, 11:05
              Twoja kolejka :)
              hanya
              • aric Cos o Paulu Newmanie:) 29.04.03, 11:12
                Jak obiecałem:)
                Paul Newman w latach 70 zagrał w adaptacjach dwóch detyktywistycznych powieści
                Rossa MacDonalda. Notabene jednogo z moich ulubionych autrow. Zagrał postać
                detektywa Lewisa Archera. W filmie nazwisko zostało zmienione na Harper.
                Jaki tytuł nosił ten bardziej znany, uważany za jeden z klasycznych, i
                najlepszych czarnych kruminałów w historii filmu??
                • Gość: taniej Re: Cos o Paulu Newmanie:) IP: *.bv.pl 29.04.03, 11:18
                  nie oglądam co prawda kruminałów jedynie fątazy, ale może chodzi o rzondło?
                  • aric Re: Cos o Paulu Newmanie:) 29.04.03, 11:28
                    Nie no, Taniej, w Żądle to on grał szulera.:)
                    Jest to naprawde znany film.:)
                    • Gość: taniej a bo pytasz o filmy z wykopalisk :p IP: *.bv.pl 29.04.03, 11:35
                      • aric Re: a bo pytasz o filmy z wykopalisk :p 29.04.03, 11:40
                        No cóż. Ale klasyke też trzeba znac. Pewnie Chinatown oglądałas. Może to
                        nienajlepsze porówanie. Ale to ten sam klimat. Samotny detektyw, na
                        Chandlerowska modłę.:) No dalej, na pewno gdzieś ktoś jest co lubi czarne
                        kryminały.:)
    • aric Re: Pytanie na wtorek:) 29.04.03, 13:28
      No cio nikt nie wie i nie kocha Paula?? buuuu
      No cóż... Poczekajmy.
      • szprota1 Re: Pytanie na wtorek:) 29.04.03, 14:15
        Strzelam, bo Newmana nie lubię. "Zegnaj laleczko"?
        • aric Noup:) 29.04.03, 14:20
          W Żegnaj laleczko, najsłynniejszej z wersji zagrał Robert Mitchum. A tak a
          propos, to przypomniało mi się, że Myszke Maloya, zagrał tam Richard Kiel,
          znany bliżej jako Jaws z Bonda.:) Niesamowity twarzowec swoją drogą.:)
          • keltoi Re: Noup:) 29.04.03, 23:16
            aric napisał:

A tak a
            > propos, to przypomniało mi się, że Myszke Maloya, zagrał tam Richard Kiel,
            > znany bliżej jako Jaws z Bonda.:) Niesamowity twarzowec swoją drogą.:)

Co do twarzowców : Udo Kier. I nawet nazwiskiem blisko...;)
      • Gość: jacek#jw Ruchomy cel. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 14:32
        aric napisał:

> No cio nikt nie wie i nie kocha Paula?? buuuu
        > No cóż... Poczekajmy.

Specjalnie nie znam się na tym, czasem lubię sobie obejrzeć jakiś film. Pewnie
        chodzi Ci o "Ruchomy cel"

Pozdr / Jacek
        • aric666 Wreszcie:) 29.04.03, 14:48
          Wróciłes mi wiare w ludzi.:)

Sory, że aric666, ale akurat na to byłem zalogowany. Zalogowanie w mojej pracy
          graniczy z cudem.:(

Pytaj, jeżeli masz ochotę.:)
          • szprota1 Aric satanista? 29.04.03, 14:55
            I jeszcze ta sygnaturka Bartucha...Apage Satanas;)
            • aric Aric satanista? eeee 29.04.03, 15:05
              Już normalny.:) Jacek pytaj.
          • Gość: jacek#jw Filmy z Paulem Newmanem. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 15:04
            aric666 napisał:

> Wróciłes mi wiare w ludzi.:)
            >
            > Sory, że aric666, ale akurat na to byłem zalogowany. Zalogowanie w mojej
            pracy
            > graniczy z cudem.:(
            >
            > Pytaj, jeżeli masz ochotę.:)

Pytanie będzie proste, takie od laika. Paul stworzył duet aktorski, oskarowy i
            jeden z najsłynniejszych. Z kim i w jakich filmach?

PS
            Cuda się zdarzają :).
            • aric Re: Filmy z Paulem Newmanem. 29.04.03, 15:16
              To proste, pytasz o kultowe filmy, cieszy mnie, że jeszcze ktos klasyke lubi.:)
              Ale dam szanse innym.:) Jak nikt nie odpowie przez 30 minut do zrobię to ja.:)
              • Gość: gearbox Re: Filmy z Paulem Newmanem. IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 15:25
                Zajrzałem tu przypadkiem i nie jestem specem, ale pytanie jest dla laików.

Chodzi o Roberta Redforda i "Żądło" (1 & 2), oczywiście. Można to oglądać 3
                razy na tydz. i się nie nudzi.

Pozdro,
                • Gość: jacek#jw Re: Filmy z Paulem Newmanem. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 15:30
                  Co prawda Aric jest sędzią i katem, ale wg mnie to nie jest prawidłowa
                  odpowiedź.

Pozdr / Jacek
                  • aric666 Filmy z Paulem Newmanem. No więc 29.04.03, 15:42
                    Żądło tak, ale tylko jeden. Drugi to Buch Cassidy & Sundance Kid.
                    A swoja droga to w tym drugim zagrał tez Bob Dylan a Knockin On Heavens Door
                    było piosenka skomponowana do tego filmu. W Żadle 2 głowną role powierzona
                    Jackiemu Glissonowi i chyba całkiem mu to wyszło, nie mniej jednak nie był to
                    film z takim polotem jak jego pierwowzór.:)
                    A co do przepraszania w prasie, to choledziu zapomniałem, ale cos mi się
                    kojarzy, że partnerowała mu Sally Field.
                    • Gość: jacek#jw Re: Filmy z Paulem Newmanem. No więc IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 16:02
                      aric666 napisał:

> Żądło tak, ale tylko jeden. Drugi to Buch Cassidy & Sundance Kid.
                      > A swoja droga to w tym drugim zagrał tez Bob Dylan a Knockin On Heavens Door
                      > było piosenka skomponowana do tego filmu. W Żadle 2 głowną role powierzona
                      > Jackiemu Glissonowi i chyba całkiem mu to wyszło, nie mniej jednak nie był to
                      > film z takim polotem jak jego pierwowzór.:)
                      > A co do przepraszania w prasie, to choledziu zapomniałem, ale cos mi się
                      > kojarzy, że partnerowała mu Sally Field.

Jeszcze tylko dodam Redforda, ale purystą nie jestem, pytanie jest Twoje:).
                      Niestety nie pamiętam, czy prtnerowała mu Sally Field. A przepraszał z swój
                      debiut filmowy "Srebrny kielich" po obejrzeniu go po latach.
                      • aric666 Ostatnie dziś moje pytanie.:) 29.04.03, 16:12
                        I znów niestety jak wysłannik diabła.;)

Ok, nie skumałem za bardzo dodatkowego pytania.:) Myslałem, że chodzi o film w
                        którym przepraszał w prasie.:) Głupol ze mnie.

Co robi Snake Plisken w finałowej scenie Ucieczki z Los Angeles. Oprucz tego że
                        wyłącza elektrycznośc na całym swiecie??:)

MIłego dnia życzę;)
              • Gość: jacek#jw Re: Filmy z Paulem Newmanem. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 15:27
                aric napisał:

> To proste, pytasz o kultowe filmy, cieszy mnie, że jeszcze ktos klasyke
                lubi.:)
                > Ale dam szanse innym.:) Jak nikt nie odpowie przez 30 minut do zrobię to ja.:)

No dobra, ale poza konkursem:).

Za jaki film Paul Newman przepraszał w prasie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka