Gość: mp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 09:39 Doczekalismy sie, jest super z rozkladem on-line, gratulacje dla Zarzadu ! pozdr, mp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 09:43 No to mi się podoba... Szczególnie rozkład on-line. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Gratulacje dla MPL Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 09:51 W koncu zrobili cos porzadnie, az milo popatrzec, aktualne zdjecia, biezace aktualnosci, zdjecia z naszego lotniska, T I, T II, rozbudowa, pas itp. Bardzo sie ciesze ze z czym chociaz wkraczamy w XXI wiek, mam nadzieje ze inne inwestycje beda przebiegac szybciej ! Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Gratulacje dla MPL Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 09:59 dlaczego w rozkładzie nie mam 3 lotów do warszawy > ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 10:34 Rozkład jest prawie on-line... Nie ma w nim lotów do WAW, ani wylądował, wystartował, opóźniony i rozkładowo... ale tą drobnostkę chyba szybko poprawią profesjonalne służby informatyczne ! Daj Boże ! pzdr, m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 11:08 A jednak wszystko jest, WAW, info o bramkach, czasach i lądowaniach. Oby tak dalej ! Zwłaszcza z płytą i terminalem ! pzdr, mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: 213.193.148.* 17.09.07, 11:20 Brawo, duzy skok jakosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: 193.109.123.* 17.09.07, 11:26 Faktycznie gitara ! Płaczki macie na tyle ikry żeby pochwalić i powiedzieć coś pozytywnego? Pozdr, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redrum Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.toya.net.pl 17.09.07, 11:51 > Płaczki macie na tyle ikry żeby pochwalić i powiedzieć coś > pozytywnego? > Pozdr, > Kuba Facet to tylko strona, w dodatku taka sobie choć dużo lepsza od poprzedniej.Co z tego, że jest strona jak nie ma lotów. A tak z ciekawości: ile kosztuje ten Vip lounge? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 11:54 Lotnisku gratulujemy strony, czekamy na nowe loty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! 21.09.07, 22:55 Nie wiem, czy o tych płaczkach to do mnie - ale pozytywnego to mi się chce powiedzieć tylko stare, ludowe porzekadło: Lepiej późno niż wcale... Jakies pół roku temu ktoś o ksywie "nowy", którego tu jakoś dawno nie widać, przekonywał nas, jaką to super profesjonalną stronę posiada łódzkie lotnisko i że się czepiamy nie wiadomo czego, bo dobra jest i nic zmieniać nie potrzeba. Poguglaj sobie, jeśli nie wierzysz.. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! 17.09.07, 13:37 Normalnie nie do wiary! Jestem w szoku! Temu lotnisku nie udało się dokumentnie spieprzyć choć jednej rzeczy! O anioły w niebiosach - dzięki za opatrzność, dzięki, dzięki ;-) Strona na czwórkę. Tekst jest dobrze napisany i widać, że był tworzony/korygowany przez pana pijarowca, byłego radiowca. Nie podoba mi się zdjęcie na stronie głównej z lekko przykrzywionym B737 - nikt nie lubi, kiedy przy lądowaniu wiatry kołysają maszyną, i takie zdjęcie może być źle odebrane przez osoby rozważające podróż z Lublinka. Całości (zwłaszcza części angielskiej) nie przeczytałem gruntownie bo nie mam na to czasu w tym tygodniu, ale przyjdzie jeszcze dzień w którym zamieszczę swoje uwagi na wątku tym lub innym ;-) Ale i tak centralnie pełen szkok, mx ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitz Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: 217.153.8.* 17.09.07, 14:51 Gratulację dla autorów nowej strony! Teraz jeszcze tylko pododawać trochę kropek na tej mapce i będzie pięknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.toya.net.pl 17.09.07, 15:59 I zrobić coś, żeby przyloty/odloty zawierały bardziej ścisłe informacjie i się sensownie aktualizowały - "ON TIME" nie jest równoważne z "LANDED ON TIME", bo w przypadku dzisiejszego STN - wyświetlało się przed czasem, co oznacza, że jest spodziewany o czasie. Teraz, gdy już powinni odprawiać CIA, nie podają numerów checkinów, a te "świecą się nadal dla odlatującego STN. Zgadzam się, ta strona to duży skok w jakości, ale trzeba jeszcze trochę nad drobiazgami popracować. Jeżeli miałbym się czepiać: 2. zwłaszcza w wersji ang. dość rażące jest podawanie numerów tel. bez kierunkowego (informacje turystyczne) - sądzę, że obcokrajowcy nie muszą znać kierunkowego do Łodzi, a nawet że go trzeba dodać... "Teminal 2, phone 683 52 56" 3. "Lodz Airport Wladyslaw Reymont " - może lepiej Lodz, Wladyslaw Reymont Airport albo jakoś tak (zdecydowanie z airport na końcu)...? Zdecydowanie nie tak jak jest bo aż razi. Ale to tylko garść uwag po szybkim przeglądzie... Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.pai.net.pl 17.09.07, 16:03 Co to jest 16:00 i caly czas trwa odprawa STN hmmm. A tak poza tym strona OK . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nagano Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 16:36 Pozytywne zaskoczenie :) Szukalem obiecanych filmików i wreszcie je znalazłem(Lecisz pierwszy raz?) :) Tylko jest mały problem. Filmiki się zacinają i nie da się zrobić pauzy, aby spokojnie się zabuferowało. Tablica odlotów i przylotów też super sprawa. Mam nadzieję, że będzie to pod kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! 17.09.07, 18:33 No super! ;D Gdyby tylko jeszcze było 10 przylotów zamoiast 5 to już w ogole byłoby gites :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.starnettelecom.pl 17.09.07, 20:48 Oczywiście, że da się zrobić pauzę i spokojnie poczekać aż film się załaduję. Jak się już załaduje to mozna go odtwarzać w nieskończoność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nagano Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:55 No niestety u mnie tak się nie da może to wina przeglądarki, ale dobrze usłyszeć, że u innych działa poprawnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redrum Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.toya.net.pl 18.09.07, 09:45 > I zrobić coś, żeby przyloty/odloty zawierały bardziej ścisłe informacjie i się > sensownie aktualizowały - "ON TIME" nie jest równoważne z "LANDED ON TIME", bo > w > przypadku dzisiejszego STN - wyświetlało się przed czasem, co oznacza, że jest > spodziewany o czasie. Teraz, gdy już powinni odprawiać CIA, nie podają numerów Może jeszcze żeby telefon do tej śliczniutkiej "asystentki" ze strony sie wyświetlał na zyczenie i rozkład jej dnia.Chyba przesadzasz.Jak chchesz dokładnych informacji co się dzieje z lotem to masz ją na stronie Ryanaira.Poza tym co komu po informacji, że samolot się spóźnia albo jest o czasie, i tak trzeba sie odprawić przed rozkładowym startem.Przy takiej ilości odprawianych pasazerów i rodzaju pasażera bardziej szczegółowy rozkład on-line to strata pieniedzy. Chyba niewiele rejsów ląduje "on time", oznaczałoby to że samolot przyziemił dokładnie o rozkładowej godzinie ani minuty wczesniej ani później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: 81.219.176.* 18.09.07, 10:33 Chyba nie rozumiesz mojego postu. 1. "Landed - on time" to w zasadzie "nie spóźnił się lub max 15 min. Ja chciałbym tylko rozróżnienia sytuacji "En-route, on time" (w drodze) i "Landed, on-time" (wylądował). Z punktu widzenia odebrania kogoś z lotniska informacja "LANDED" jest dość interesująca - zwłaszcza jeżeli samolot ma wylądować np. za 30 min. tak też bywa), a samo "on time" oznacza dla mnie że np mogę dokończyć kawę bo jeszcze nie wylądował i mam trochę czasu. Jak napisałem - nie chcę się czepiać, ale tabelka (w dowolnej kolejności, w przylotach): NR_LOTU | SKĄD | CZAS_LĄDOWANIA(rzeczywisty lub rozkładowy lub oba obok siebie) | STATUS (WYLĄDOWAŁ, W DRODZE, OPÓŹNIONY, ODWOŁANY) byłaby - przynajmniej dla mnie bardziej funkcjonalna. Z punktu widzenia wylotów - faktycznie trzeba się odprawić chyba że linia przyśle SMS/Mail że lot odwołany/opóźniony. Poza tym chciałbym pochwalić - bo już to jest na stronie - DZIĘKUJĘ 2. C0 nie podaje takich informacji na stronie, a to o czym pisałem to zwykłe "czepianie się", bo albo im się "przywiesiła" komunikacja z systemem informacji lotniskowej, albo tablica na lotnisku i strona nie korzystają z tego samego źródłą informacji i ktoś kto to wpisuje ręcznie "z palca" robiąc pracę 2 krotnie... zapomniał zaktualizować ;) 3. A telefon - czemu nie ;) Takiej funkcjonalności strony chyba nikt nie ma :P, chociaż to mogłoby mieć dalsze konsekwencje na mocy ustawy o ochronie danych osobowych ;) Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cardiacus rozkład on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 21:23 Przy okazji tego wątku chciałbym spytać o jedno. Czy gdyby na LCJ lądował, np. awaryjnie z powodu złej pogody w innym mieście samolot, który do Łodzi de facto nie leciał, to czy na tablicy przylotów pojawi się owa destynacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkjkj Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.09.07, 21:30 W angielskiej wersji strony, w rozkładzie online wyświetlają sie polskie nazwy miast - PARYZ, RZYM, LONDYN itp. Drobna uwaga ale wypadałoby zmienić to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 22:41 dlaczego rozklad nie zawiera lotów do/z WAWy ? czy czartery beda uwzglednione w rozkladzie on line ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2007 Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.lodz.mm.pl 17.09.07, 23:44 Rzeczywiście strona nie jest najgorsza ,choć jakiś specjalnych "fajerwerków" też nie widze.Jest poprostu tak jak kolega wspomniał na 4.Choć i mnie sie nie podoba ten przechylajacy sie 737.Bardziej widziałbym tam zmieniające sie zdjecia lotniska,lub panorame.W galeri też mogłyby sie znaleść ciekawsze zdjęcia-bardziej cieszące oko-tutaj trzeba by sie było zwrócić do kolegów spoterów ale to tylko moje czepianie sie.Bardzo dobrym pomysłem jest wirtualna informacja dla pasażerów.No i oczywiśćie to tylko strona,jest to plus aczkolwiek nadal patrze surowym okiem na poczynania naszego "zarządziku".Połączeń nie przybywa a ostatnio przeczytałem o likwidaci Shannon w listopadzie(już zakładałem na ten temat odzielny wątek).Więc mam nadzieje że w T3 -jaki by nie był(bo napewno stać nas na dużo ciekawszy projekt-przecież to będzie wizytówka Łodzi)-nie będzie stał jeden smutny koleś z rękoma w kieszeniach;) a będzie dużo więcej pasażerów.Pozdrawiam forumowiczów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz M Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.toya.net.pl 18.09.07, 09:06 Komu się samolocik w czołówce nie podoba? Mnie się podoba, ale to kołysanie skrzydłami to już nie mój wymysł tylko rzecznika. Mój leciał prosto :D Co do innych zdjęć z lotniska to prosto będzie je zmienić. Rzecznik wrzucił to co akurat miał od nas pod ręką na kompie i to bez konsultacji. Coś się fajnego wybierze i dośle to podmienią. Stronkę ze zdjęciami z lotniska też niedługo zaktualizujemy, więc będzie lepiej. Odnośnie umiejscowienia filmików to będzie poprawa bo wielu ludzi sygnalizuje ich złe umiejscowienie. Wypisywanie przylotów i odlotów "na żywo" ma wejść ponoć w krew obsłudze portu. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce. Łódzki Spotter - MM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2007 Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.lodz.mm.pl 18.09.07, 13:03 Mi sie nie podoba jest kiczowaty,bardziej widziałbym tam coś związanego z Łodzią (ciekawe zdjęcia-reklamujące miasto) lub z samym lotniskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 15:28 a ja się cieszę, że nie ma tam zdjęć Łodzi ani lotniska. Przynajmniej od razu widać, czego dotyczy strona. Dobrze że nie wrzucili tam zdjęć budynków, a nie daj Boże Pałacu Poznańskiego czy pomnika Tuwima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2007 Re: Nareszcie nowa WWW Lotniska !!! IP: *.lodz.mm.pl 18.09.07, 15:53 Akurat taka reklama miasta byłaby ok.Takie zdjęcia sie tak robi aby ukryć cały syf.A naprawde jest co w Łodzi oglądać i co fotografować.Masa zabytków.A pałac Poznańskiego to jedna z perełek.Weźmy choćby naszą nową Miss;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp a gdzie nowe loty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:10 teraz mamy juz www z aktualnym rozkladem on - line jak widze, sa nawet loty do Waw i chartery, jest pieknie, jest super ... ale jak nie otworzymy w najblizszym czasie kilku nowych połączeń to nie bedzie juz nam tak radosnie, zobaczmy przeciez jak dynami cznie rozwijaja sie Gdańsk czy Kraków, a my ... w ogonie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fs Re: a gdzie nowe loty ? IP: 195.143.166.* 20.09.07, 13:44 Gość portalu: mp napisał(a): > teraz mamy juz www z aktualnym rozkladem on - line jak widze, sa nawet loty do > Waw i chartery, jest pieknie, jest super ... ale jak nie otworzymy w najblizsz > ym czasie kilku nowych połączeń to nie bedzie juz nam tak radosnie, zobaczmy pr > zeciez jak dynami cznie rozwijaja sie Gdańsk czy Kraków, a my ... w ogonie ... Tylko ze Gdansk i Krakow to najbardziej turystyczne miasta w Polsce. Lodzi chyba daleko do nich pod tym wzgledem. Wystarcza spojrzec na siatke polaczen Gdanska z Niemcami,wyspami i skandynawia. Tam wala nie tylko samolotami ale jeszcze promami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2007 Re: a gdzie nowe loty ? IP: *.lodz.mm.pl 20.09.07, 14:36 Nie widze więc innego rozwiązania jak wybudować terminal promowy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitz Re: a gdzie nowe loty ? IP: *.teoc.pl 20.09.07, 14:57 I chcesz powiedzieć, że to turyści Skandynawscy i Brytyjscy tak ostro latają do Gdańska. Byłem tam parę razy i moja obserwacja jest taka, że większość pasażerów to Polacy latający na wspomianych kierunkach. A nawet jeżeli uznamy, że turystycznie odstajemy od Gdańska i Krakowa to od Poznania i Wrocławia (nie mówiąc o KTW) już nie tak bardzo, a tamtejsze lotniska rozwijają się wielokrotnie szybciej od naszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: a gdzie nowe loty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 15:07 Nic nie upoważnia wladz lotniska do zaniechania dzialan na rzecz rozwoju siatki polaczen. Nie mozna mowic ze cala sprawe zalatwiaja turysci. Jesli Łodziania chca latac Na Wyspy to nalezy im to umozliwic, nawet gdybysmy mieli nawet 10 polaczen do Angli, Walii czy Szkocji. A nie tak jak jest to do tej pory, ze Zarzad mowi ze na Wyspy jest juz dośc. Ta droga zajedziemy nawet nie do Wawy. Na ratunek łódzkim nowym połączeniom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika na tej stronie przydalaby sie jeszcze statystyka.. IP: *.toya.net.pl 22.09.07, 09:43 ..kazdego z kierunkow ( londyn,paryz,rzym..... ) tak jak to zrobili na stronie szczecinskiego portu lotniczego gdzie za kazdy miesiac podana jest ilosc pasazerow obsluzona na danym kierunku , czartery ,cargo a takze pozostale loty nie rejsowe i czarterowe szkoda ze czegos takiego nie ma u nas :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cardiacus rozkład on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 12:47 Już po kilku dniach od uruchomienia nowej strony - rozklad on-line nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lcj Re: rozkład on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 01:34 wiadomości do tablicy on-line ida z tablicy z Terminala 2, ale niestety siec zawiodla i w weekend nie mial kto naprawic........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lr Coś nie działa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 08:58 Czy tylko mnie wyświetla się piątkowy rozkład lotów on-line? I to jeszcze nie "zamknięty" (znaczy nie wszystkie loty mają status: landed albo departed)... Chyba coś nawala :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nagano Re: Coś nie działa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 10:02 Od paru dni rozkład lotów on-line jest nieuzupełniany. Tylko pierwsze loty są landed-departed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł15 Re: Coś nie działa... IP: *.era.pl 16.11.07, 14:26 od dwóch tygodni są błedy na stronie lotniska - czy naprawde nikt tego nie widzi i nie ma osób odpowiedzialnych za to w rozkładzie lotów Londyn połaczył sie z Mediolanem, a na mapce na stronie głównej jak sie klika na miasto to nie wiem jak ale wszystkie odloty które sa w sobote pozamieniały sie na niedziele Odpowiedz Link Zgłoś