redakcja.lodz 23.07.03, 14:39 Chcemy zapytać, które miejsca są Waszym zdaniem w Łodzi kultowe. Czekamy na propozycje. Trzy spośród zaproponowanych przez Was miejsc opiszemy w Gazecie w czwartek 31 lipca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartuch Re: Gdzie są... 23.07.03, 14:41 Stadion Widzewa, Pasaz Schillera, Fabryczna Odpowiedz Link Zgłoś
aard Cool towar 23.07.03, 14:48 Najbardziej cool tower miejsce jest zapodane w mojej sygnaturce :-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: Gdzie są... IP: *.warszawa.tktelekom.pl 23.07.03, 14:50 Kino Tatry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: Gdzie są... IP: *.toya.net.pl 23.07.03, 15:17 Limanka, Włókienka, Sienkiewka Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Gdzie są... 23.07.03, 16:41 to są raczej miejsca kultowych ucieczek przed żulami ;) (limankę akurat mam niedaleko) a na poważnie: 1. pasaż rubinsteina 2. pasaż shillera ale wcześniej hortex 3. a w sumie czy nie cała piotrkowska? zależy o jaką 'kultowość' tu chodzi.. z perspektywy dzieciństwa kultowy wydaje mi się central, uniwersal czy magda albo nawet sklep mięsny na rogu struga i lipowej, do którego chodziłem stać z babcią w kolejce ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Gdzie są... IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.07.03, 16:38 Dla mnie chyba Park Źródliska i bar mleczny Stokrotka /jadłem tam dwa razy w żymciu/ :P Odpowiedz Link Zgłoś
ojj Re: Gdzie są... 23.07.03, 16:53 W Krakowie podobno zorganizowano atrakcję dla turystów, trasę "śladami Listy Schindlera" to podsuwam pomysl (chyba nie ma u nas czegos takiego) na zainicjowanie oparcowania trasy "śladami ulubionych miejsc wielkich twórców" (np. Kiepury, Polańskiego i in.). Na trasie oczywiście takie kultowe miejsca jak bar Golonka, Grandka... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 No niech się zastanowię... 23.07.03, 17:15 Myślę, że mocno qltowym miejscem było Forum Fabricum. Ale niestety już nie istnieje. Ważnymi punktami w Łodzi są, jak sądzę, puby, gdzie zaglądają motocykliści: Iron Horse i Dekompresja (do tej ostatniej można wjechać) Ja osobiście często zaglądam do Zapiecka, bo co dwa tygodnie są ciekawe przeglądy filmów nieprofesjonalnych. Kino Cytryna! Za interesujące wieczory i nocki filmowe i familijną atmosferę. Ponoć fontanna w Galerii Łódzkiej też się robi kultowa. Nie bywam, więc nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Do Frateressy (off-topic) 23.07.03, 17:33 Wielkie cmokasy za zareklamowanie w sygnaturce najwspanialszego surrealisty świata muzycznego, a przy tym jednego z moich ulubionych kompozytorów i - uwaga, chłopaki! - grzyboznawców! A poza tym ja też czytałem ten artykuł w "Wysokich Obcasach" :) Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 Re: Do Mistrza(off-topic) 23.07.03, 17:39 Wyszło mimochodem, ale tym bardziej się cieszę. Jesli czytałeś artykuł, to znasz znaczenie sygnaturki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgierd Re: No niech się zastanowię... IP: 157.25.200.* 24.07.03, 10:49 cytryna bez 2 zdań rektorat na pł ale późnym wieczorem (w środku)i w maju jako całokształt stary widzew przemysłowy ?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lea tzw REAKTORY 24.07.03, 12:05 cooltowe miejsce łódzkiej młodzieży. ale nierodzrzy panowie rozkopali. be! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Gdzie są... IP: 212.160.252.* 24.07.03, 15:08 Rury ciepłownicze za torami kolejowymi na Retkini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzykus Re: Gdzie są... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 15:31 Widzewa stadion Księży Młyn Pietryna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Gdzie są... IP: *.toya.net.pl 24.07.03, 17:14 Kultowa /ale straszne słowo!/ byłą "Winiarni"-"Pod kuflem" ale to stare czasy gdy gruczoły wariowały. Była jeszcze "Dada" na Moniuszki i "Dred" na Trauguta. "Kaliska" poza piątkami i sobotami. "Szafa" na Rewolucji i oczywiście w czasach gdy nie było lokali "Peszt" na Piotrkowskiej. Pozdrawiam qwer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEON Re: Gdzie są... IP: *.toya.net.pl 24.07.03, 20:42 Napewno takim kultowym miejscem są schody w "filmówce".Niestety, niezbyt dostepne dla "szaraczkow". Poza tym,podupadająca "Malinowa"(szkoda, że nie ma już "Casanovy")oraz "siódemki".Oczywiście powstają nowe kultowe miejsca, choćby "Fabryka" czy "Łódż Kaliska", ale to chyba nie o to "biega" redakcji GŁ.? Odpowiedz Link Zgłoś
dada7 Re: Gdzie są... 24.07.03, 21:12 A w barze na rogu Zielonej i Gdańskiej (Mozaika?? Zacisze? Ech, nie pamiętam) posilał się Stachura, Stedem zwany. A w hotelu Mazowieckim Władimir Wysocki popijał z Olbrychskim. A może to był tylko sam Olbrychski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Gdzie są... IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 22:24 a ja uwazma ze Coolt'owym miejscem jest PASAZ SCHILLERA zbieraja sie tam ludzie "roznej kultury" od metali po skate'ow i nikt sie nie bije... a jako caloksztalt to PIETRYNA . PozdrO Odpowiedz Link Zgłoś
jazon200td w sprawie marchewki 25.07.03, 12:38 Jazon i cala reszta kazali przekazać Redakcji pozdrowienia. Krotkiego urlopu od herosowania zesmy zapragneli, troche rozrywki i zgrają udalismy sie na rekonesans po okolicy szlakiem kultowych miejsc. Na Zeusa! Wszyscy w zachwyt zaczeli wpadac. A najbardziej nasz Jazon z tych zachwytow to co wieczor przytomnosc traci i belkoce. Kazal nam geby trzymac na klodki, do anarchii nie dopuszczac i przekazac Redakcji, żeby Greka nie udawała a tą czerwoną złamaną marchewkę co się pojawia, jak Redakcja coś z Forum potrzebuje na przykład, to żeby ją sobie Redakcja w dupke wsadzila, nie mamiła i żeby ona Redakcji slodka była. ??? Żeglujcież bracia i siostry! z up. Polideuks330i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazula Re: Gdzie są... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 15:33 jeżeli małyby być to tylko 2 kultowe miejsca, to na pewno Piotrkowska (może z naciskiem już nie na jedyną Aleję Gwiazd - Międzyzdroje trochę zdominowały naszą łódzką) i Filmówka (która zasila szeregi amerykańskich rzemieślników filmowych) Odpowiedz Link Zgłoś