Dodaj do ulubionych

Linia "0" - Moje refleksje

24.08.03, 18:40
Dziś już druga rundka "0" dla mnie - tym razem jednak cała trasa od ZKT-2 do
Zdrowia. Wszystko było super (dzięki KMST i MPK) jednak mam kilka refleksji :

1. Rozkład jazdy "0" powinien być wywieszony na wszystkich przystankach a
nie tylko na krańcowych. Wiele osób mogło najzwyczajniej nie wiedzieć o
możliwości skorzystania z przejażdżki.

2. Czas przejazdu - trochę przesadzony wg rozkładu. Tramwaj wyjechał o 16.35
(5 min później niż zakładano) z ZKT-2 i na miejsce dotarł 5 minut przed
czasem :)

3. Zmodyfikowanie odjazdów - ze Zdrowia z 17.45 na 17.50 (linia "9" odjeżdża
17.47), tak samo z ZKT-2 na 16.35

Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: luki Re: Linia '0' - Moje refleksje IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 24.08.03, 20:03
      play_lodz napisał:

> Dziś już druga rundka "0" dla mnie - tym razem jednak cała trasa od ZKT-2 do
      > Zdrowia. Wszystko było super (dzięki KMST i MPK) jednak mam kilka refleksji :
      >
      > 1. Rozkład jazdy "0" powinien być wywieszony na wszystkich przystankach a
      > nie tylko na krańcowych. Wiele osób mogło najzwyczajniej nie wiedzieć o
      > możliwości skorzystania z przejażdżki.

Wnioskowałem to dwukrotnie, ale nie da się tego przeskoczyć, niestety. Nie będę
      pisał publicznie o szczegółach.

>
      > 2. Czas przejazdu - trochę przesadzony wg rozkładu. Tramwaj wyjechał o 16.35
      > (5 min później niż zakładano) z ZKT-2 i na miejsce dotarł 5 minut przed
      > czasem :)

Masz rację jak najbardziej. Na wrzesień poproszę o obcięcie po 10 min w każdą
      stronę. Wyjeżdżaliśmy trochę później specjalnie.

>
      > 3. Zmodyfikowanie odjazdów - ze Zdrowia z 17.45 na 17.50 (linia "9" odjeżdża
      > 17.47), tak samo z ZKT-2 na 16.35

Jak skrócą się przejazdy, to i odjazdy będą inne. 17:45 we wrześniu ze Zdrowia,
      to już późnawo.

pzdr,
      luki
      • Gość: STUDI Re: Linia '0' - Moje refleksje IP: *.waw.prokom.pl 25.08.03, 17:43
        luki - a moze inaczej rozlozyc te kursy. Jeden przed obiadem drugi po...

Np. kurs 12:00 z zajezdni ZKT2 i nastpeny o 16:30?????

A brak rozkladow linii 0 to skandal (chodiz o zgode na umieszczenie). Czyzby
        ktos z magistratu usielnie bojkotuje nadal marzac o traktorze ciagnacym
        tandetne wozki?

• Gość: luki Re: Linia '0' - Moje refleksje IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 25.08.03, 17:57
          Gość portalu: STUDI napisał(a):

> luki - a moze inaczej rozlozyc te kursy. Jeden przed obiadem drugi po...
          >
          > Np. kurs 12:00 z zajezdni ZKT2 i nastpeny o 16:30?????

Takie rozwiązanie ma 2 minusy: rosną koszty ze względu na wydłuzenie pracy
          motorniczego oraz ekipa konduktorska ma cały dzień z głowy (a nie tylko
          połowę). Jeśli się uda zmniejszyć czasy przejazdu, to odjazdy będą w odstępie
          dwóch godzin i z obu pętli o równych godzinach. Różne rozwiązania braliśmy pod
          uwagę, ale chyba jednak ludzie przyzwyczaili się już do tej czternastej i nie
          będziemy tego zmieniać. Czy komukolwiek pasowałaby godzina 12 w niedzielę?
          Przecież to czas obiadu albo oczekiwania na niego. :)

luki
          • Gość: STUDI Re: Linia '0' - Moje refleksje IP: *.waw.prokom.pl 25.08.03, 18:08
            To tylko pomysl.
            Ale jakby zrobic jakis festyn na zdrowiu i puscic zerowke tak aby mozna bylo
            dojechac przed poludniem jak i po poludniu .....

Zasugeorowlem sie lokalnym autobusem z Pabianic do Ldzania

Trzy kursy przed poludniem i trzy poznym popoludniem (ostatni powrot 21:20)
            wsboty i niedziele. W piatek tylko dwa pierwze kursy popoludniowe

Moze pomyslem na lepsza frekwecje jest wlasnie polaczenie tej linii z czyms
            zorganizowanym na Zdrowiu. Moze to warto rozwazyc.

• Gość: luki Re: Linia '0' - Moje refleksje IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 25.08.03, 18:26
              Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Moze pomyslem na lepsza frekwecje jest wlasnie polaczenie tej linii z czyms
              > zorganizowanym na Zdrowiu. Moze to warto rozwazyc.

Moje pytanie brzmi z czym? Wiesz o jakiejś imprezie? Bo pomysł masz oczywiście
              dobry.

luki
              • Gość: STUDI Re: Linia '0' - Moje refleksje IP: *.waw.prokom.pl 25.08.03, 18:32
                To moze jakas tak impreze sprobowac zorganizowac. Z linia 0 sie udalo...
                A moze pierwszy dzien szkoly .......
                • geograf Re: Linia '0' - Moje refleksje 25.08.03, 18:36
                  a ja myślę, że jak w przyszłym roku UMŁ zorganizuje na Zdrowiu 'Festiwal
                  Rodzinny' (było coś takiego kilka razy, m.in. w zeszłym roku) to obowiązkowo
                  rozreklamować tramwaj linii '0' jako kolejna jego atrakcje (oczywiście trzeba
                  dobrze na media naciskać;-) )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka