Dodaj do ulubionych

Będzie strajk w GE Power Controls

IP: *.toya.net.pl 31.03.08, 21:29
no i bardzo dobrze...łódzcy pracownicy, na każdym szczeblu, traktowani są jako tania siła robocza...czas z tym skończyć!
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.lodz.mm.pl 31.03.08, 22:15

mmm... zarabiaja lepiej niz niejeden lekarz w szpitalu na etacie. sic!
      • Gość: mama Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 31.03.08, 22:31
        a znasz biednego lekarza ? Bo ja znam kilkunastu i willa , dobry wóz i wczasy na
        karaibach to standard. Pokaż mi takiego pracownika przemysłu to Ci zafunuję 2
        tygodnie na Kubie.
        • Gość: abc Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.lodz.mm.pl 31.03.08, 23:30

pokaz mi takiego pracownika przemyslu, ktory pracuje po tyle godzin miesiecznie
          co wspomniany przez Ciebie lekarz (w przeliczeniu ma byc taka sama stawka za
          godzine pracy!! - paranaoja. no ale coz, niech bedzie taka sama) i masz ode mnie
          4 tygodnie na Kubie + audiencje u Fidela. pomysl zanim cos napiszesz. pzdr
          • Gość: b_o_b Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 09:23
            "pokaz mi takiego pracownika przemyslu, ktory pracuje po tyle godzin miesiecznie
            co wspomniany przez Ciebie lekarz "
            Pracownik produkcji może pracować od 8 do 12 godzin dziennie. Tylko lekarze mają
            cudowną umiejętność pracowania 24h/na dobe w 3 placówkach jednocześnie...

"(w przeliczeniu ma byc taka sama stawka za
            godzine pracy!! - paranaoja. no ale coz, niech bedzie taka sama)"
            To prawda lekarz powinien mieć większa stawkę godzinową

"i masz ode mnie 4 tygodnie na Kubie + audiencje u Fidela. pomysl zanim cos
            napiszesz. "
            Hmm wysyłasz go na Kube ? Po analizie Twojej wypowiedzi sam powinieneś tam
            pojechać. Dlaczego ? Podobno w Polsce jest kapitalizm tak ? Nie podobają się
            Tobie zarobki lekarza, zatrudnij się jako pracownik produkcji - proste rozwiązanie.

• Gość: troll Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: 195.56.140.* 07.04.08, 12:53
              Podobaja ci sie zarobki lekarza, to zostań lekarzem :)
      • Gość: wielebny Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.08, 22:32
        górka walczy:)
        • Gość: AM Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 31.03.08, 22:43
          Nie tylko górka walczy ,trzymajcie się ludzie :)))
      • Gość: marian Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: 82.160.128.* 02.04.08, 20:03
        ty debilu kto zarabia to zarabia ale nie pracownik produkcji !!!
      • Gość: mimi Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.08, 12:04
        pokaż mi biednego lekarza :)
        • Gość: gość Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 14.04.08, 05:26
          uczepiliście się tych lekarzy jak rzep psiego ogona forum jest chyba o GE a nie
          o lekarzach co mnie oni obchodzą mnie interesuje sytuacja wewnątrz zakładu
          GE,chcecie pisać o lekarzach to zmięcie to forum
      • Gość: pracownik GE Power Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 14.04.08, 05:22
        Zgadzam sie z tym...a wogóle skąd im wyszło na produkcji 1800-1900 brutto jak to jest jeden z zakładów w Łodzi co zawsze miał bardzo dobre pensje ale powiedzmy mniej więcej biorąc średnią stawkę na produkcji to 10-11zł..plus wszystkie dodatki jak(premie nocki i szkodliwe)to wychodzi 2700-3200 brutto to widzę że ktoś bardzo kłamie w naszym zakładzie bez podwyżek ciągle mamy więcej niż w takim Dellu czy innym dziadostwie więc ja nie narzekam i nie zamierzam zmieniać pracy ani strajkować
    • Gość: Piotrek Cork Będzie strajk w GE Power Controls IP: 152.62.109.* 31.03.08, 22:33
      Moja Mama pracowala w tym zakladzie jak jeszcze nosil nazwe"ema -
      elester" i wtedy tez raczej kiepsko zarabiali ale za to zaplecze
      socjalne (kolonie ,wczasy itd)bylo na najwyzszym poziomie a teraz
      raczej tego nie ma .pozdrawiam
    • Gość: darek GE lubi zagraniczne inwestycje IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 07:44
      GE lubi zagraniczne inwestycje bo lokuje je w krajach gdzie
      pracowników mozna traktować jak tanich wyrobników.W Meksyku w ich
      fabrykach ludzie zarabiają max.do 10% tego co ich amerykańscy
      koledzy.Choć i w USA GE nie należy do szczodrych pracodawców.Ale w
      tym światowym mega molochu obowiązuja własne prawa ktorych biedne
      kraje nie potrafią zmieniać.
    • Gość: czesc Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.bmly.cable.ntl.com 01.04.08, 11:02
      Gdy przyjelam sie do "Elesteru" w 1997 moi znajomi zazdroscili mi
      zarobkow.I mimo,ze praca nie byla lekka lubilam tam
      przychodzic.Teraz jest GE- totalna porazka.Dobrze,ze juz tam nie
      pracuje,bo problemem sa nie tylko zarobki ale rowniez rezim jaki tam
      panuje.Traktuja pracownikow jak bydlo.
      Trzymam Kochani za Was kciuki-walczcie o swoje!!!
      • Gość: mrówka robotnica Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: 212.191.172.* 01.04.08, 17:55
        Od czegoś trzeba zacząć, ile jest w Łodzi zakładów produkcyjnych, w
        krórych zarabia się mało? Trzeba pokazać innym, że można i trzeba
        walczyć o lepszy byt! Czemu zawsze ma być gorzej, czemu w Polsce nie
        może być lepiej? Wierzę, że nam się uda i że ludzie się nie
        wystraszą i przystąpią do tego strajku.I może zaczną nas traktować
        jak ludzi, z szacunkiem a nie jak "bydło" .Bądzmy przykładem dla
        innych. Do boju!
    • Gość: 3Przemek Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.olsztyn.mm.pl 01.04.08, 21:53
      Popieram was w 100%. Myślą że jak nie płaca podatków (zapewne mają mnóstwo ulg
      podatkowych) jak należy to także im się należy traktowanie pracowników jak
      bydło. Chcieli kapitalizm to mają :). Albo wam dadzą podwyżkę (raczej dadzą choć
      może nie tyle co chcecie), bo gdzie sie podzieje firma hm.... Pozostanie im
      jedynie Białoruś lub Mongolia bądź Wietnam :).
      Chcieli kapitalizm z lat 30 XX wieku to mają:)
      Pozdrawiam
    • Gość: PRACUS Będzie strajk w GE Power Controls IP: 212.191.172.* 01.04.08, 23:15
      JESTEM ZA POWINNI DAC WIECEJ KASY TYM ROBOLOM KTORZY ROBIA ZA
      GROSZE.WIELKIE BRAWA ZA POCZATEK STRAJKU.
      • Gość: danone Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 07:19
        Bedziemy strajkowac i bedzie o nas głosniej niż o górnikach z Budryka:)
        A Generał Elektryk jak sie nie podoba to na Białoruś!!! -tania siła robocza i
        Łukaszenko.W doooopach sie poprzewracało psełdo dyrektorzy którzy tylko
        taboretów sie trzymaja a nawet dobrze nie wiedza CO PRODUKUJEMY!!!!!!!!!!
        WOOOOOOOOOOOOOOOOONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!
    • Gość: Lukas Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 02.04.08, 14:33
      ELEKTRONY walczą :):):):)
    • Gość: kogucik z genbudu Będzie strajk w GE Power Controls IP: 82.160.128.* 02.04.08, 20:12
      mam w dupie to dyrektorskie dziadostwo mogą mi skoczyć chamy wspomogę was i
      zrobię strajk głodowy tępić te zasiedziałe dyrektorskie dupska
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: pracownica Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.08, 12:18
      nie bójmy się walczyć o naszą godność,nie bójmy się strajkować,będą nas
      zastraszać na wiele sposobów,ale pomimo tego ,że na co dzień nie stanowimy
      jedności,to we wtorek udowodnijmy ludziom którzy mają nas za zero,że potrafimy
      się zjednoczyć w słusznej sprawie,nie walczymy tylko o polepszenie naszych
      warunków życia ale naszych dzieci,a konkursy bhp w którym nagrodą jest talon na
      obiady niech dyrekcja sobie w dupę włoży:)
      • Gość: gość Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 09.04.08, 18:31
        UDOWODNILIŚMY !!!!BĘDZIEMY WALCZYĆ DALEJ :)))
      • Gość: wyższa sfera Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 14.04.08, 10:50
        Albo Wy wyjdziecie na tym strajku jak Zabłocki na mydle i będziecie zapieprzać za marne grosze w innych zakładach życzę Wam tego z całego serca,strajkujcie strajkujcie a zobaczycie jak tego pożałujecie już ja sie o to postaram
        • Gość: strzałowy Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.08, 12:53
          Dla tego palanta co nie umie liczyc 11 x 168 = 1848 to jest twoje brutto .Premii
          mozesz nie dostac , szkodliwe ci sie nie nalezy , nadgodzin nie ma i na noc nie
          pracowałes .Jek niemasz nic do powiedzenia to się nie wpie..j!
          A poszczana wyzsza sfera to pampersa pod dupe bo sie posrasz jak bedziesz straszył.
          Nikt nie bedzie nas GRYZ-ł na Lodowej.:)
          • Gość: pracownik Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 14.04.08, 17:53
            co Ty pieprzysz pracuje od nie dawna i ja również mam prawie 2300 brutto czasem więcej i to bez nadgodzin i nie kłam bo mam stawkę + premię + szkodliwe + nocki,więc wal się bo nigdzie jakoś takiej kasy nie mogłem zarobić jak tu jestem zadowolony że w końcu są tu przyjęcia bo kilka lat temu jakoś nie miałem szans na prace GE
            • Gość: strzałowy Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 14.04.08, 18:11
              Do szczęsliwego ( narazie)
              11,00 (złoty) x (razy) 168 (to godziny w miesiącu)= 1848 złoty brutto.

-nie masz premii bo nie masz
              -nie pracujesz na noc bo nie
              -nie ma nadgodzin bo nie ma
              -nie masz szkodliwego bo nie

wiec LOLKU 1848 złote to twoje brutto i kropa
              zapomniałem dodac ze masz obiady za 2 zyle i mega opieke lekarska w klinice almed
              A na koniec dodam tak od siebie -
              -jestem pracownikiem GE ( zaczynałem jeszcze w Elesterze)
              -znam realia zakładu i panujące warunki
              -brutto mam 3600

Dobrej nocy
              • Gość: pracownik Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 14.04.08, 20:04
                Dlaczego mi wmawiasz że nie mam czegoś co mam skąd ty możesz to wiedzieć czy pracuje na noce czy nie a jeżeli już to miesiąc ma zazwyczaj 22 dni(176 godz)i do twojej pustego łba to mam premie i tę resztę a tak na marginesie to czemu ty masz 3600 a nie 1800-1900 ????co
                • Gość: strzałowy Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 14.04.08, 21:03
                  LOL
                  Myśl:) napisałem poglądowo , gołe brutto .Ponieważ :
                  -nie każdy ma nadgodziny
                  --------------premie
                  --------------szkodliwe
                  --------------pracuje na noc
                  Panie mądry albo i nie bardzo mądry ,ile miesiecy w roku ma 22 dni robocze?
                  Nieważne 11x176=19costam brutto.Doża zmiana?pewnie nie.
                  A teraz tak bardziej osobiscie , pusty łep to cie zrobił to primo.
                  Drugie primo- boli moje brutto? a trzeba sie było uczyć !!!

Jadąc dalej , popracujesz jeszcze pare lat to bardzo chętnie spotkam się z Toba
                  na kawce w zkładzie i wtedy powiesz mi dlaczego już niepodoba Ci się w GE ,
                  wspomnisz jak to miało być fajnie jak Cię zatrudniali
                  i tak dalej........
                  Mimo wszystko Pozdrawiam ,w zakładzie sie dogadali dostaniemy 300 zeta.
                  Koniec tematu............
                  • Gość: pracownik Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 15.04.08, 10:24
                    Może i koniec tematu ok może noce nie każdy ma,ale premię tak i naprawdę nie chrzań głupot...a te twoje 3600 to nie zazdrość matole tylko aluzja,a po drugie nie wiesz i się nie dowiesz jakie mam wykształcenie,jakie kursy,uprawnienia itd.itd,ale wiem jedno wykształcony gamoniu,że dużo piszę się przez "U" a nie "Ó",a "nie podoba się" osobno a nie razem,wiec skoro mamy takich mądrych wykształconych ludzi jak ty to nic dziwnego że w Polsce jest jak jest panie śmieszny,myślę że powinieneś jeszcze podnieść swoje kwalifikacje bynajmniej w ortografii.Na kawce to my się raczej nie spotkamy,bo nie będę mieć takiej potrzeby,a po drugie skoro Ci tak źle w zakładzie,to co tu jeszcze robisz czemu go nie zmienisz????,mentalność ludzka tylko narzekać i narzekać-znajdź inną pracę i po kłopocie!!!
                    • Gość: wy-strzałowy Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 15.04.08, 15:20
                      moczysz się w nocy czy rano posrałeś sobie plecy? po co te nerwy ? Loozik.
                      • Gość: pracownik Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 15.04.08, 15:25
                        Widzę że nerwy zjadają Ciebie a nie mnie prostaczku.Prawda Cię tak ubodła???nie
                        dość że jesteś nie wykształcony to jeszcze do tego cham!!!Co już Ci sie znudziło
                        rozwijanie tematu:)!?
        • Gość: gość Re: Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.toya.net.pl 14.04.08, 19:22
          Nie strasz ,nie strasz bo się ze...sz ,coś ci chyba nie poszło dzisiaj ?
    • Gość: ziooom Będzie strajk w GE Power Controls IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 09:36
      szkoda tylko, ze strajkuja wybrane oddzialy - ale i tak bedziemy ich wspierac.
      nie damy sie zastraszac przenosinami fabryki do Chin czy gdziekolwiek indziej.
      najwyzej rozleci sie to w drobny pyl - zobaczymy na czym taniej wyjda
      amerykanskie sknerusy i wyzyskiwacze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka