Dodaj do ulubionych

Święto psów rasowych

IP: *.iwacom.net.pl 04.05.08, 22:26
Przede wszystkim chcialbym powiedziec, ze rasy wymienione w artykule nie sa na
wystawach ani bardzo rzadkie ani nowe natomiast wymienione w artykule chart
kirgijski,arabski i puli,nie byly wogole zgloszone na ta wystawe i nie
widnieja w katalogu wystawowym a smakolyki nie sa wcale tansze na wystawie
jedynie jest ich duza roznorodnosc
Obserwuj wątek
    • Gość: Psiara Święto psów rasowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 22:54
      Na geildach zawsze jest ciut ciut taniej od sklepow i to wlasnie czyni
      okazje:))) Poza tym jest duzo wiekszy wybor!
    • Gość: Lodzermensch Święto psów rasowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 23:23
      Mnogość ras, które były mnie przytłoczyła <rotfl> uważam, iż wystawa była strzałem w dziesiątkę. Ceny - na pewno wyższe niż na bałuckim ale za to źródło pochodzenia towaru pewne.
      K2 proszę skontaktuj się z GW przed następnymi targami może pomożesz pisać artykuły skoro masz "rzetelną" wiedzę zza kulis ;]
      W głębi duszy liczę na wystawę psów wielorasowych bo one maja najwięcej uroku i są najmądrzejsze... a już pełnią szczęścia byłaby wystawa psów ze schronisk aglomeracji łódzkiej <marzyciel>
      • Gość: K2 Re: Święto psów rasowych IP: *.iwacom.net.pl 04.05.08, 23:32
        Wystarczy jesli Gazeta bedzie zadawac pytania komu trzeba a nie "strzelac bez
        prochu" na lodzkiej wystawie bylem po raz siodmy bo tyle czasu hodujemy pieski a
        tego co sie jezdzi po kraju nawet nie licze tylko jesli GW juz podaje jakies
        informacje to moglyby one byc rzetelne
        a odnosnie "kundelkow" to nie mam nic przeciwko nim osobiscie mam mieszanca
        ktorego ktos bezmyslnie wyrzucil z samochodu jak miala ok 3 m-cy i szczesliwie
        jest juz z nami prawie osiem lat:)
        • Gość: Psi Re: Święto psów rasowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 23:35
          Sluchajcie a powiedzcie mi czy ktos wie, czy w Polsce sa jakies wystawy
          wielorasowcow, czyli kundelkow??? bo mi sie wydaje ze to swietny pomysl, bo
          przeciez mnostwo ludzi ma takie zwierzaki i tez sa rownie kochane co te rasowe.
          Prawda? Moze mi ktos odpowiedziec na pytanie? Pozdrawiam:)
          • Gość: . Re: Święto psów rasowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 23:38
            A czy kazdy wielorasowiec to kundelek???
            • Gość: K2 Re: Święto psów rasowych IP: *.iwacom.net.pl 04.05.08, 23:42
              To chyba nie podlega zadnej dyskusji...sa psy rasowe i nierasowe czyli kundelki
              aczkolwiek nie twierdze ze sa przez to mniej kochane a co do wystaw to zwiazek
              kynologiczny i wystawcy chca propagowac psy z rodowodami wlasnie i nie sadze
              zeby zorganizowali wystawe dla nierasowcow
      • Gość: spy Re: Święto psów rasowych IP: *.iwacom.net.pl 05.05.08, 00:04
        Wystawy w Lodzi jak rowniez wystawy miedzynarodowe organizowane przez Polski
        Zwiazek Kynologiczny sa organizowane w Polsce od bardzo dawna, dla laika
        faktycznie wygladaja one zupelnie inaczej niz dla "rasowego" kynologa, co nie
        zmienia faktu, ze K2 ma racje - gazeta zawsze i to kazda "podrasowuje"
        rzeczywistosc i ubarwia w fakty, ktore nie zawsze sa zgodne z prawda. Faktycznie
        czesc ras przedstawionych w artykule nie figuruje w katalogu wystawowym co
        oznacza, ze na wystawie ich nie bylo. Co zas do wystaw psow nierasowych to nie
        sa one w kompetencji Zwiazku Kynologicznego, ktorego zadaniem jest propagowanie
        hodowli psa rasowego. Wystawa psow nierasowych dla ich wlascicieli jest na pewno
        nie lada frajda, ale to nie o to w tym wszystkim chodzi, a wystawa psow ze
        schronisk uwazam nie ma w ogole sensu - nie kazdy pies w ogromnym tlumie ludzie
        umie sie zachowac to raz, a poza tym o wiele lepsze sa aukcje takowych psiakow,
        ktore tez maja swoich przeciwnikow (niejednokrotnie pies kupiony pod wplywem
        emocji na aukcji po paru dniach trafial z powrotem do schroniska, zdarzalo sie,
        ze jednym powodem brania udzialu w "licytacji" byla chec zablysniecia przed
        publika). Pies rasowy podlega wzorcowi, ktory jest oceniany podczas wystawy
        przez sedziego kynologicznego, pies rasowy jest czestokroc od malego
        szczeniaczka przygotowywany przez hodowce, wlasciciela do wystawowych zapasow,
        umie sie zachowac, zaprezentowac i wierzcie mi, ze nie tylko zwykly kundelek,
        ale i czesto pieski rasowe, ktore nie sa nauczone wystawiania nie bylyby
        zadowolone z udzialu w jakiejkolwiek wystawie...
    • Gość: mgmb Re: Święto psów rasowych IP: *.toya.net.pl 04.05.08, 23:54
      Videorelacja z imprezy tylko na "Moim Mieście Łódź" www.mmlodz.pl

www.mmlodz.pl/413/2008/5/3/
      • Gość: . Re: Święto psów rasowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 00:01
        Heh co za reklama portalu w malo odpowiednim miejscu...
        Kundelki powinny byc bardziej doceniane, bo jakos wiele osob mysli sobie, ze jak
        pies ma "papiery" to juz jest jakis lepszy;/
        • Gość: spy Re: Święto psów rasowych IP: *.iwacom.net.pl 05.05.08, 00:05
          Raczej nie powinny byc bezmyslnie rozmnazane i wtedy beda docenione najlepiej...
    • Gość: . Święto psów rasowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 00:08
      Jasne, ale jak juz sa takie psiaki i ktos je kupuje to nie musi oznaczac to
      faktu, ze te psy sa w jakis sposob gorsze! Mam takie psy i mam rowniez zaliczone
      wystawianie na pokazach psy rasowe ale mimo wszystko zawsze staje w obronie
      wielorasowcow, bo nasze spoleczenstwo jest zaciemnione w tej kwestii..
    • Gość: . Święto psów rasowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 00:10
      Kazdy sie cieszy ze pies rasowy jest piekny, pies rasowy jest madry, pies rasowy
      jest lepszy.... wcale nie!
      • Gość: spy Re: Święto psów rasowych IP: *.iwacom.net.pl 05.05.08, 00:11
        Temat artykulu: Swieto psow rasowych i nikt tu ani razu nie napisal, ze psy
        nierasowe sa gorsze. Pies to pies, przyjaciel czlowieka, rasowy czy nie zawsze
        nim bedzie. Dyskusja jednak odeszla mocno od tematu.
    • Gość: . Święto psów rasowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 00:14
      Dyskusja jest na temat psow. Po co pisac tylko o psach rasowych? Ja chetnie
      poczytam o wielorasowcach, o psach ze schronisk, uratowanych, chorych,
      wszystkich psach i mysle, ze kazdy milosnik zwierzat przyzna mi racje, ze trzeba
      byc obiektywnym i jak sie kocha psy to kocha sie je za to jakie sa, a nie za ich
      papiery.
      • Gość: spy Re: Święto psów rasowych IP: *.iwacom.net.pl 05.05.08, 00:20
        Zapraszam na dogomanie... opinie i komentarze tutaj wydaje mi sie, ze powinny
        jednak dotyczyc tematu artykulu i bede sie przy tym upierac
    • Gość: . Święto psów rasowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 00:29
      kurcze jestem na tym forum juz tak dlugo i zadziwia mnie zawsze takie podejscie
      jak twoje "spy"... brak zrozumienia dla ludzi.. a szkoda, bo przeciez wymieniamy
      opinie w jedym miejscu. Chodzi mi o to, ze mozna wiecej pisac na temat
      wielorasocow zamiast tylko o drogich psach z papierami. Wybacz ale gdzie mam to
      napisac, skoro nie w tym miejscu? Na dogomanii jestem juz od dawna. Dziekuje za
      zaproszenie:)
      • Gość: spy Re: Święto psów rasowych IP: *.iwacom.net.pl 05.05.08, 00:37
        To napisz to GW - nie moja wina, ze "zrobili" taki artykul:P ja nie tylko
        rozumiem tych co pisza o kundelkach - ja kocham PSY jako psy, ale jest troche
        bez sensu dyskutowac o schroniskach, psach nierasowych itp na temacie zwiazanym
        z wystawa psow rasowych. Najpierw ktos zarzuca, ze kundelki nie sa doceniane,
        potem, ze istnieje tutaj jakis brak zrozumienia... wydaje mi sie, ze jest to
        jakas nadinterpretacja - ja chcialam sie tylko ustosunkowac do dyskusji
        rozpoczetej przez K2 a na razie ze wzgledu na pozna pore i wyczerpanie
        snobistycznym udzialem w dzisiejszej wystawie - DOBRANOC WSZYSTKIM:) a przed
        snem ucaluje moje DROGIE (w blizszym sercu niz kontu bankowemu znaczeniu)
        rasowce i kochana wielorasowa sunie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka