anhes 11.12.08, 18:34 Uczę się fotografi, szukam par które w zamian za wykonanie zdjęć ślubnych ( któe otrzymają na płycie ) zgodzą się na publikację zdjęć w materiałach informacyjnych ( portfolio,strona internetowa). Prosze o kontakt na priv. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaa202 Stare przysłowie Smerfów mówi: 11.12.08, 19:04 nie rób za darmo tego, z czego masz chleb. I nie mów nikomu, że się uczysz! Ta szczerość jest zupełnie niepotrzebna. Może Ci wręcz zaszkodzić. Tutaj niedawno był taki wątek i ktoś polecał super hiper fotografa, na którego stronie int. były zdjęcia, gdzie pannie młodej z cycków wychodził słupek. Co tam słupek! Były tam zdjęcia o zupełnie niezrozumiałej fabule z użyciem także innych słupków, uciętych sinych męskich dłoni na żeńskich lędźwiach. I ten fotograf był polecany. Co z tego, że partaczył? Udawał, że umie, czyli umiał. Weź parę ładnych znajomych, wypożycz dla niej kieckę (kup w ciuchach), jemu każ założyć garnitur, zapłać im i zrobisz z tego takie portfolio, że ludziom kopary poopadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chętny Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 19:50 nie biore wprawdzie slubu ale... nie mam ani jednego ladnego zdjecia... (może ja nie jestem ładny) moze masz ochote na mała sesje z trudnym (bo pozbawionym uroku) modelem.... digi mnie nie nie bedzie chciał bo mam mało włosów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.gdynia.mm.pl 11.12.08, 19:58 lepiej pocwicz na kolezankach bo takim robieniem za darmo psujesz rynek! Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies a ja zrobie za 1000zł w profesionalnym studio 11.12.08, 20:01 a jak para zaprosi mie na reportaż z nocy poślubnej to za 750zł jest jeszcze jedna opcja z noca poślubna za 500 ale jeszcze nikt się nie znalazł chetny.. Wydaje mi się, że fotografowi ślubnemu powinno przysługaiwać prawo pierwszej nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Czytałam gdzieś, 11.12.08, 20:12 że znakomita większość par nie idzie do łóżka w noc poślubną. Mają inne zajęcia, albo są tak zmęczeni, że idą spać po prostu. I chyba tylko jurny fotograf może tę tendencję odwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Czytałam gdzieś, 11.12.08, 20:52 Potwierdzam, najlepsze sa noce przedslubne :) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Czytałam gdzieś, 11.12.08, 21:08 Uuu, ale pesymiz. Nieee raczej sa wzloty i upadki. Wzloty najczesciej, gdy potomek jest u babc. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Pierwsza noc? 11.12.08, 20:34 Łe, to chyba jednak sporo przed ślubem... Odpowiedz Link Zgłoś
draft.net.pl Re: a ja zrobie za 1000zł w profesionalnym studio 28.02.09, 17:11 Może to prawo do pierwszej nocy zamiast wynagrodzenia:D www.draft.net.pl/list,77,DRZWI_PRZECIWPOŻAROWE.html Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 11.12.08, 21:08 Uważam, że to uczciwa propozycja. Uważam, że uczciwie jest o tym uprzedzić że się uczę. Nie mam póki co z tego chleba i nie mam zamiaru kogoś czarować. Nie odważyłabym się zrobić zdjęcia za pieniądze bez doświadczenia w tym zakresie. Nie wiem czy jestem dobra - uczę się. Ślub to oprócz sukni ślubnej niejednokrotnie trudne warunki w kościele w które trzeba oswoić. To fotografowanie grupy ludzi. Gram w otwarte karty, ktoś kto bierze ślub może mieć gratis dodatkowe zdjęcia. Jak mu się nie spodobają kompletnnie nic nie traci. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 11.12.08, 21:10 Ja za swoje pierwsze slubne wzielam pieniadze. Grupy, ceremonia wyszly ok, gorzej bylo juz z indywidualna sesja. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Nie no, 11.12.08, 21:44 weź pod uwagę, że ludzie w kościele biorą ślub zazwyczaj po to, żeby wszystko było git, dopięte na ostatni guzik, podniośle i perfekcyjnie. A Ty tu ze swoimi kompleksami amatora wyjeżdżasz. Nikt świadomie w to nie wejdzie. Potrenuj na sucho, w pustym kościele, na dowolnym ślubie, w plenerze takim, śmakim i do boju. Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: Nie no, 11.12.08, 23:58 Nie mam kompleksów. "Potrenuj na sucho, w pustym kościele, na > dowolnym ślubie, w plenerze takim, śmakim i do boju." No jakoś nie wyobrażam sobie wpadać komuś w podniosłej i perfekcyjnej chwili robiąc zdjęcia. To by było dopiero chamskie i nieprofesjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Zbyt wiele skrupułów 12.12.08, 09:31 niezwykle utrudnia życie. Zwłaszcza prowadzenie biznesu. Skoro sama nie wpadasz na pomysł, jak poćwiczyć fotografowanie inaczej jak na samej premierze, w samym dniu X, a nie umiesz dać żadnej gwarancji, że z Twoich zdjęć cokolwiek będzie, to sama sobie utrudniasz, uniemożliwiasz wręcz. Moje sugestie są jedynie sugestiami. Oczywiście rób po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mychaer Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 12.12.08, 22:13 > Uważam, że to uczciwa propozycja. Niestety jesteś w błędzie. > Uważam, że uczciwie jest o tym uprzedzić że się uczę. Nie mam póki co > z tego chleba i nie mam zamiaru kogoś czarować. Nie odważyłabym się > zrobić zdjęcia za pieniądze bez doświadczenia w tym zakresie. Skoro brak Ci odwagi i umiejętności to po co chcesz to zrobić?? > wiem czy jestem dobra - uczę się. To poucz się jeszcze, abyś zaczęła wierzyć w siebie, bo taka postawa do niczego Ciebie nie doprowadzi i jak bym się bała wpuścić Cię do kościoła na swój ślub.. > > Ślub to oprócz sukni ślubnej niejednokrotnie trudne warunki w > kościele w które trzeba oswoić. To fotografowanie grupy ludzi. I ślub to nie odpowiedni czas i miejsce dla fotografia amatora, który MOŻE zrobi zdjęcia?? Aby zdobyć zlecenie, musisz być pewna swoich umiejętności, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie zgodzi się byś fotografowała jego jedyny w życiu, wyjątkowy, niepowtarzalny dzień. W usługach fotograficznych nie sprawdzają się "promocje cenowe" Niska cena - niskie umiejętności = sknocone zdjęcia i same problemy > > Gram w otwarte karty, ktoś kto bierze ślub może mieć gratis dodatkowe > zdjęcia. Jak mu się nie spodobają kompletnie nic nie traci. Właśnie wiele straci, bo wprowadzisz zamęt w kościele, będziesz odwracała uwagę gości od młodych np: nieudolną obsługą flesza np. podczas uroczystości. Zacznij od skończenia kursu dla fotografów w swojej archidiecezji, tam dowiesz się o podstawach fotografii podczas uroczystości liturgicznych, bo skoro tak piszesz, to ich nie masz niestety. I posłuchaj rady, tych którzy Ci radzą by poćwiczyć na znajomych i w pustym kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp kursu dla fotografów archidiecezji ??? IP: *.toya.net.pl 12.12.08, 22:20 "..Zacznijod skończenia kursu dla fotografów w swojej archidiecezji, tam dowiesz się o podstawach fotografii podczas uroczystości liturgicznych.." To jaja jakieś są, przysłona i czas tak samo działają w kościele jak i na ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
vauban archidiefotografowanie to przesada ;), jedynie 12.12.08, 23:14 widowisko jest widowiskiem, dobrze znać treść sztuki jeśli ma się uchwycić dramatyzm gry aktorskiej ;) Ale jaki to problem ? Najlepsze zdjęcia ślubne zrobiłem kiedyś Zenitem. Odpowiedz Link Zgłoś
mychaer Re: kursu dla fotografów archidiecezji ??? 12.12.08, 23:21 Miałam na myśli zachowanie się w kościele i np: wiedzę kiedy można robić zdjęcia a kiedy nie. Wiesz, że są takie momenty podczas ślubu "gościu"?? Ostatnio widziałam takiego "fotografa" na ślubie, który ubrał się do kościoła w czerwony polar, bojówki i rozwalone glany, biegał po ołtarzu, wchodził za plecy księdza... Mało kto patrzył przez te 20 minut uroczystości na młodych! masakra! Fotograf ślubny musi umieć jeszcze coś więcej poza ustawieniem parametrów aparatu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: kursu dla fotografów archidiecezji ??? IP: *.toya.net.pl 12.12.08, 23:59 to byłem chyba ja.. zdjęcia bardzo się podobały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: kursu dla fotografów archidiecezji ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 01:24 Diogi, Ty antychryście ;P A właśnie, w jakich momentach nie można robić zdjeć, bo chyba popełniłam świętokradztwo podczas ślubu kolezanki. Na szczęście fociłam dla siebie, nie dla niej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mychaer Re: kursu dla fotografów archidiecezji ??? 14.12.08, 14:53 gratuluję odwagi, że przyznałeś się, iż byłeś tym "nieprzeciętnym fotografem" ;) a tak na poważnie, pomyśl o takim kursie, jesli planujesz focić na ślubach, bo to co zrobiłeś na tym pozostawia wiele do życzenia...;) I tak na koniec też dla założycielki wątku, skoro zamierza fotografować śluby.. Nie znam jej poglądów, ale niezależnie w co wierzy, powinna szanować poglądy i wiarę innych ludzi, którzy zawierają związek w kościele. Dla niech i dla wielu innych jest to święte miejśce.. Nie można "z buciorami" wchodzić na ołtaż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: kursu dla fotografów archidiecezji ??? IP: *.toya.net.pl 14.12.08, 15:01 chodzi o poziom zdjęć /jeśli uważasz, że są słabe to nie ja tam byłem i je robiłem:-)/ czy niezatarte wspomnienie moiego ubioru? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mychaer Re: kursu dla fotografów archidiecezji ??? 16.12.08, 15:25 Gość portalu: dp napisał(a): > chodzi o poziom zdjęć /jeśli uważasz, że są słabe to nie ja tam > byłem i je robiłem:-) Cóż nie widziałam Twoich zdjęć, więc nie będę się wypowiadać, znam jedynie opinię młodych o nich.. :) / czy niezatarte wspomnienie moiego ubioru? :-) Niestety nie tylko ubiór a i zachowanie w kościele.. :( Ale co ja Ci będę pisać.. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: kursu dla fotografów archidiecezji ??? 14.12.08, 20:38 TAAAA JESTEM ŻYDEM I MASONEM Odpowiedz Link Zgłoś
mychaer Re: kursu dla fotografów archidiecezji ??? 22.12.08, 12:30 nie bądź taka pewna, bo jeszcze byś się zdziwiła... Świat jest baaardzo mały...... :) I na tym skończę wypowiedź w tym wątku i powodzenia w "zdobywaniu rynku fotograficznego" życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 13.12.08, 15:41 "Właśnie wiele straci, bo wprowadzisz zamęt w kościele, będziesz odwracała uwagę gości od młodych np: nieudolną obsługą flesza np. podczas uroczystości. Zacznij od skończenia kursu dla fotografów w swojej archidiecezji, tam dowiesz się o podstawach fotografii podczas uroczystości liturgicznych, bo skoro tak piszesz, to ich nie masz niestety. I posłuchaj rady, tych którzy Ci radzą by poćwiczyć na znajomych i w pustym kościele." ROLF pozwól że tego nie skomentuję, bo mam wrażenie, że nie wiesz o czym mówisz :-)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 13.12.08, 19:57 Czekaj chcesz zrobic sesje w kosciele, a nie wiesz, ze sa takie kursy? Zreszta trwa to tylko pare godzin i daja ci papier, ze ukonczylas taki to a taki kurs, ktory nie powiem, daje ci jakies upowaznienia do pstrykania w... kosciele. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban lekki offtopic dla zabawy 13.12.08, 22:25 Mam niekłamaną ochotę opisać sytuację, jaka przydarzyła się mnie i dwóm moim kolegom w Grudziądzu rok temu. Nie ma to żadnego związku z weselami, ale z fotografowaniem w kościele owszem. Wkroczyliśmy trojka do kirchy. Się wyciągnęło się statywy, obiektywy, filtry i w skupionej ciszy do zdejmowania się przystąpiło. fotoforum.gazeta.pl/72,2,773,73100823,74500023.html?wv.x=2 Nobliwa dama w berecie moherowym, w delii prostey a ochędożney nieżyczliwym okiem błyskając, od ławy się oderwała się, interrogacyę zainicyowuye: - a pozwolenie panowie mają na zdjęć robienie w domu bożym ? A skąd są panowie i dla kogo te zdjęcia ? - no, ee, my tak, dokumentujemy zabytki regionu, aaa... - Ale tak konkretnie, bo może dla tefałuenu, dla bezbożnych, tak nie może być. Proszę stąd natychmiast wyjść ! To miejsce modlitwy. Tu nie ma miejsca dla telewizji. Zaraz zawołam księdza ! Wyszliśmy, moralnie pokonani. Ale po grudziądzkich ulicach długo jeszcze rozbrzmiewał nasz śmiech bezgrzeszny, radosny i ulgi pełny... Przecież, gdyby okazało się, że robimy zdjęcia, które chcemy pokazać na forum gazety wyborczej, zostalibyśmy co najmniej ukamienowani ! I tak właśnie uszliśmy z życiem ;) By wrócić. Bo warto, to wspaniałe, barokowe wnętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: lekki offtopic dla zabawy IP: *.toya.net.pl 13.12.08, 23:44 Trzech facetow "przestraszylo" sie jednej moherowej babci? Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: lekki offtopic dla zabawy 14.12.08, 15:02 Tej babci przestraszyłby się nawet Chuck Norris ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 13.12.08, 23:29 nie no wiem że są takie kursy, tylko na tych kursach nie uczą jak robić zdjęcia :-) Dlatego rolfnełam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n1980 Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.toya.net.pl 13.12.08, 23:43 Ucza jak robic zdjecia w kosciele, tzn. co mozna, a czego nie mozna. Ktos tu podal przyklad szalejacego fotografa, ktory moze i dla dobrego ujecia gotow bylby wejsc na oltarz, byc moze na jakism stojaku( krzyz, swiecznik- wsio ryba) zawiesilby torbe, gdyby mu przy foceniu przeszkadzala. Taki kurs to troche formalnosc, ale otwiera pewne drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mychaer Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 14.12.08, 14:45 napiszę Ci dużymi literami, bo widzę że nie łapiesz... NA KURSIE NIE UCZĄ TECHNIKI ROBIENIA ZDJĘC ( BO TO POWINNAŚ UMIEĆ, CHOC Z TEGO CO PISZESZ TAK NIE JEST... buuuuu ) TYLKO UCZĄ KIEDY MOŻNA ROBIĆ, KIEDY NIE WOLNO ROBIĆ, GDZIE MOŻNA WEJŚĆ A GDZIE NIE... itp.. ciężki przypadek jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Co grozi za złomanie zakazów? IP: *.toya.net.pl 14.12.08, 14:56 lub wejście tam gdzie nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Co grozi za złomanie zakazów? IP: *.toya.net.pl 14.12.08, 16:05 Cham też nie wie, kiedy sie po chamsu zachowuje. Ale jemu to lotto. Mogą mu naskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 14.12.08, 20:36 NIE, TO TY NIE ŁAPIESZ ŻE TECHNIKA KTÓRĄ TRZEBA POĆWICZYĆ W TRUDNYCH WARUNKACH TO JEDNO A KULTURA TO DRUGIE. JA CHCĘ DOSKONALIĆ TECHNIKĘ A TY MNIE WYSYŁASZ NA KURS DO DIECEZJI. NIE WIEM SKĄD WYCIĄGASZ WNIOSKI, ŻE KURSU NIE MAM I ŻE NIE WIEM JAK SIĘ W KOŚCIELE ZACHOWAĆ???? Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 11.12.08, 21:09 A! psuciem rynku jest robienie zdjęć za 400 zł bez żadnego doświadczenia lipnym sprzętem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 22:54 Mimo wszystko frajerzysz. Choć za symboliczną kwotę. A co o sprzętu to nieraz gorszym można super zdjęcie zrobić. Nie sprzęt czyni fotografa, lecz doświadczenie i talent. Lepiej poćwiczyć na sucho, na znajomych, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 12.12.08, 00:07 "Nie sprzęt czyni fotografa, lecz doświadczenie i talent." właśnie! DOŚWIADCZENIE. a ja go nie mam. Proponuję komuś sesję za to że pozwoli mi zdobywać doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp a jaki masz sprzęt? IP: *.toya.net.pl 11.12.08, 23:14 bo ja ze swoja minoltami xd7,x570, kievem i canonetem to już oldschol do kwadratu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: a jaki masz sprzęt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 00:28 A od kiedy to focisz śluby,co? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: a jaki masz sprzęt? IP: *.toya.net.pl 12.12.08, 08:25 Pierwszy raz z 12 lat temu to zrobiłem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: a jaki masz sprzęt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 13:46 Takie wyznania nad samym ranem? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 12.12.08, 10:02 Szczerze mowiac nie zdecydowalbym sie na kogos tak niedoswiadczonego w tym teoretycznie ;) najwazniejszym dniu. Co mi po oszczedzeniu tysiaka jak do konca zycia patrzylym na jakies beznadziejne fotki? Wyjsciem byloby zatrudnienie kogos takiego jako drugiego fotografa ale dlaczego mialbym sie wtedy godzic na wyjscie moich fotografii w swiat? Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 13.12.08, 12:08 nie słuchaj tych czubków, oni zawsze z wszystkiego robią problem. Twoja propozycja jest bardzo uczciwa i można mieć dodatkowo naprawdę fajne zdjęcia. ja co prawda już 10 lat po ślubie, ale gdybyś chciała ''poćwiczyć'' fotografię dziecięcą to napisz na priva.Mam 2 dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czub Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 12:51 Czubki to udostępniają zdjęcia swoich dzieci w internetowych portfoliach obcych ludzi, których zaczepili na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 13.12.08, 15:32 dzieci ci u mnie akurat dostatek :-) ale propozycję zapamiętam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zf Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 13:52 propozycja uczciwa i konkretna. Niemniej ja bym z niej nie skorzystał, bo slub ma sie raz i nie chciałbym ryzykować . Dając zapłate za zdjęcia, mam pewien komfort (oczywiście nie pewność), że fotograf robi to zawodowo, że jak coś schrzani, to bedę mógł reklamować (fakt, że musztarda poobiedzie, ale jakieś zabezpieczenie jest). Sorka, ale jeśli ktoś chce z mojego ślubu zrobić poligon doświadczalny, to wole zapłacić komus, kto już ma jakis dorobek i daje mi gwarancję minimum jakości. Niemniej, jak juz napisałem - propozycja uczciwa i jak ktoś chce - to proszę bardzo :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.toya.net.pl 27.12.08, 17:26 o matko, a co to kogo obchodzi czy dziewczyna bierze kasę za zdjęcia czy nie. od razu się zaczęło udowadnianie własnych racji i chwalenie kto jest lepszym fotografem. jak jakaś para nie będzie mogła sobie pozwolić na zdjęcia ślubne to skorzysta z oferty ryzykując że mogą być niedoskonałe, ale uczciwie o tym uprzedzeni. poza tym w ofercie nie ma wzmianki o fotografowaniu ceremonii tylko zdjęciach ślubnych, jak dla mnie to chodzi raczej o pozowanie przed ceremonią ( a tu się niczym nie ryzykuje poza poświęceniem czasu ). ja za swoje ślubne wzięłam symboliczną kwotę i uprzedziłam fotografowanych że to mój debiut - zdecydowali się po obejrzeniu nieślubnego portfolio. anhes, nie przejmuj się głupimi komentarzami i rób co uważasz jest lepsze dla ciebie i twojej praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię 08.01.09, 00:31 Marto, jeżeli to przeczytasz odezwij się jeszcze raz i podaj w treści swój adres @. Jak piszesz z wizytówki to nie mam twojego adresu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.mos.gov.pl 27.02.09, 09:25 Możesz podać swój adres e-mailowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELa Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.chiene.co.uk 03.03.09, 12:09 Prosze o podanie emaila.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.sgnet01.solardis.com 17.07.09, 12:05 Skorzystałam z propozycji, bardzo ładne zdjęcia, super kontakt,polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: ślubne zdjęcia gratis zrobię IP: *.cable.ubr10.haye.blueyonder.co.uk 13.08.09, 00:16 ja sie zgadzam,ale mieszkam w londynie,aneta l.a.l.e.c.z.k.a@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś