albertknz 13.02.09, 11:56 Witam czy mozna wejsc na dach ktoregoś z budnynków łódzkiego manhtanu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Re: dach manhatanu IP: *.toya.net.pl 13.02.09, 15:03 można ale nie wolno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: róbta co chceta Re: dach manhatanu IP: *.uk2net.com 13.02.09, 15:14 wszystko można! Odpowiedz Link Zgłoś
albertknz Re: dach manhatanu 13.02.09, 15:49 No że wszystko można to ja wiem pytanie czy jest to wmiare proste i legalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: dach manhatanu IP: *.toya.net.pl 14.02.09, 02:11 śmierć może grozić jak się spadnie albertknz napisał: > A co może za to grozić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawa Re: dach manhatanu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.02.09, 20:28 deportacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dach RedTower Re: dach manhatanu IP: *.toya.net.pl 16.02.09, 10:53 Byłem na dachu dawnego budynku banku BRE (czerwony budynek z logo mBanku przy piłsudskiego/piotrkowskiej). Widok naprawdę spoko, ale osoba postronna tam nie wejdzie. Co do przebywania w polu magnetycznym (jak to ktoś wyżej napisał), to wystarczy nie wchodzić przed anteny i bliżej niż 2-3m z tyłu i nie będzie problemu Odpowiedz Link Zgłoś
bryzolin Re: dach manhatanu 14.02.09, 13:19 Jeśli chodzi o najfajniejsze oglądanie Łodzi z góry to najlepiej by było wzbić się na wysokość kilkuset metrów. Oglądanie miasta z wysokości ok 80m z najwyższych budynków jest fajne, ale i tak nie można zobaczyć zbyt dużo na raz, bo paradoksalnie Łódź okazuje się być z góry bardzo zielona i widzi się głównie korony drzew, które wszystko zasłaniają. Z dołu nie widać że mamy tyle zieleni.... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: dach manhatanu 14.02.09, 21:04 Zimą masz możliwość policzyć wszystkie psie kupy na śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: dach manhatanu 14.02.09, 21:27 Z poziomu ziemi i owszem, ale z lotu ptaka? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: dach manhatanu 14.02.09, 21:35 Z perspektywy ptaka może być łatwiej. Trzeba się tylko wyposażyć w dodatkowy, dobry sprzęt optyczny i zamiast patrzeć w gwiazdy spojrzeć w psie kupy. (Czyżby lody zaczęły już topnieć?) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: dach manhatanu 14.02.09, 21:44 ? Nadal stoi, a że brązowym - to nie dziwota. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Nie uda się inaczej, jak samemu sprawdzić. 14.02.09, 23:44 U mnie w bloku (nie manhattan) klapa na dach jest zamknięta na kłódkę. Nie jest to zabezpieczenie, którego nie dałoby się sforsować, ale na mnie wystarcza. Idź, popróbuj, pooglądaj. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Nie uda się inaczej, jak samemu sprawdzić. 14.02.09, 23:48 Na manhattanie bywa podobnie. Sprawdzałam to parę lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
bryzolin Re: Nie uda się inaczej, jak samemu sprawdzić. 15.02.09, 22:30 Oczywiście, z reguły wejścia na dach są zmykane, aby tam nie wchodzić i nie uszkadzać dachu, albo gdyby ktoś spadł to administrator miałby nieprzyjemności dlaczego wejścia nie zabezpieczył. Na wysokich wieżowcach prócz tego są różne anteny nadawcze i zapewne nie chcą aby ich nie zdewastować. Przebywanie w obszarze silnego promieniowania jest szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Nie uda się inaczej, jak samemu sprawdzić. 15.02.09, 23:13 Skoro już tak gadamy o klapach i dachach... gdzie u licha jest excentrix? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Nie uda się inaczej, jak samemu sprawdzić. 15.02.09, 23:20 On jest poza wszelkimi granicami.... On jest specem od dachów? Ja np. niekoniecznie muszę wchodzić na dach. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_samo_bro Re: Nie uda się inaczej, jak samemu sprawdzić. 15.02.09, 23:21 może siedzi na 'naszej klapie'? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Nie uda się inaczej, jak samemu sprawdzić. 15.02.09, 23:23 Lubi to? Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_samo_bro Re: Nie uda się inaczej, jak samemu sprawdzić. 15.02.09, 23:24 czy lubi to ja nie wiem, ale bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Nie uda się inaczej, jak samemu sprawdzić. 15.02.09, 23:28 Gdyby nie lubił, to by tam nie bywał. Ja bywam tam bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś