Dodaj do ulubionych

Strażnicy na dzikim parkingu

IP: *.gprs.plus.pl 22.02.09, 19:36
Panowie mają to w nosie. Miesiąc czy dwa takiej propagandy i sprawa
wyciszy się. A jak się ludzie za bardzo pytają albo przyglądają, tao
chamstwo zaczyna wychodzić. Od lat bez zmian - propoganda sukcesu i
kryształowej opinii tylko inni są do d....y
Obserwuj wątek
    • Gość: krzysiekfl Strażnicy na dzikim parkingu IP: *.toya.net.pl 22.02.09, 20:44
      A moze tym Panom zorganizowac wycieczke do Urzedu Pracy niech
      przypomna sobie skad przyszli i gdzie moga trafic."wladza"
    • Gość: J. Strażnicy na dzikim parkingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 21:43
      Ciekawe dlaczego nie widać strażników przy samochodach rozjeżdżających chodniki
      i trawniki w okolicach Bałuckiego Rynku (Dolna, Łagiewnicka, Spacerowa itp.). Tu
      spokojnie można znaleźć miejsca na Wawelskiej czy Goplańskiej, ale SM nie widać,
      a GW pomija zgłoszenia tego rejonu.

J.
    • Gość: MW Strażnicy na dzikim parkingu IP: *.toya.net.pl 22.02.09, 21:49
      Straż Miejska poprostu chce dorobić do budżetu miasta - a kasa później pójdzie
      na jakąś beznadziejną impreze np. taką jaką mogliśmy oglądać 20-go lutego.
      ...zenada
    • skodabodzio Ciekawe czy pomysla o parkingach 22.02.09, 23:43
      Wiekszosc tych ludzi parkuje jak parkuje bo brakuje w tym miescie pozadnych
      parkingow. A to co sie dzieje na uczelniach to juz o pomste do nieba wola.
      Znajac jednak zycie wygra populizm i poziom Leppera. Dowali sie mandaty i da sie
      popalic "dorobkiewiczow w tych ich furach".
      • Gość: zmotoryzowany Re: a gdzie te parkingi mają zrobić ??? IP: 212.160.172.* 23.02.09, 09:17
        sam jestem "zmotoryzowany" ale jak widzę tych
        wszystkich "cwaniaczków" parkujących pod drzwiami instytucji,
        najchętniej na schodach,, na przejściach dla pieszych na trawnikach
        to sam wlepiłbym mandat. Miasto , zwłaszcza stara zaniedbana Łódź
        nie jest z gumy. A przetrów naprawdęu nie zaszkodzi.
        • Gość: marcin Re: a gdzie te parkingi mają zrobić ??? IP: *.toya.net.pl 23.02.09, 14:44
          hmmm... moim zdaniem to albo jestes redaktorem i autorem beznadziejej akcji dot.
          parkowania, albo nie jestes zmotoryzowany! stawiam na to pierwsze! to na prawde
          smieszna bzdura z tym parkowaniem 5 od drzwi! 20, 50, 100, 200 itd tez nie ma
          miejca, bo jest tam inny urzad, bank, wydzial, cokolwiek. nie kpij z powaznych
          ludzi takimi wypowiedziami.
    • prawy Czyli jednak tak jak przewidywałem... 23.02.09, 11:08
      Widzę, że koledzy z Wyborczej idą utartym szlakiem.
      Redakcji wstyd mi trochę za Was.
      Który to już z kolei artykuł o mandatach dla źle parkujących ?
      Jakoś o budowie parkingów jeszcze nie czytałem.

Mój komentarz dziś po 15:00.
      GF
    • Gość: zniesmaczony Strażnicy na dzikim parkingu IP: 212.191.200.* 23.02.09, 12:02
      co za kretyńska kampania gazety!!!typowo polskie podejscie-karać i
      jednocześnie nie dawać alternatywy...tak najłatwiej...gratuluje
      pomysłu.....
      • Gość: mick Re: Strażnicy na dzikim parkingu IP: *.toya.net.pl 23.02.09, 14:20
        bo to lizod.py. wiekszosc osob nie ma samochodu, wiec probuja sie im
        przypodobac. moze jakis emeryt kupi gazete, zeby poczytac o swoim trawniku, na
        ktorym parkujace samochody uniemozliwiaja mu normalne zycie. w koncu trowniki to
        pewnie pluca miasta dzieki ktorym zyjemy:P he, he :D de.ile!
    • and_nowak Noi dobrze, a gdzie nowe parkingi? 23.02.09, 13:14
      Akcja miała się składać z dwóch elementów: ścigania dziko parkujących i
      budowania nowych parkingów. Dawania jakichkolwiek alternatyw.

JAK ZWYKLE zaczęliśmy od karania i zabraniania. Nie widzę żadnej inicjatywy
      mającej na celu powstanie choćby jednego miejsca parkingowego!
      Przez całe lata aut przybywało, a miejsc parkingowych UBYWAŁO. Teraz doszły
      represje.

Hint: naprawdę nie popieram parkowania na dziko, ale zdaję sobie sprawę, że
      niekiedy to nie jest skutek chamstwa, tylko braku alternatywy.
      • Gość: mi Re: Noi dobrze, a gdzie nowe parkingi? IP: *.toya.net.pl 23.02.09, 14:46

akcja skladala sie z jednego elementu - "kup pan gazete".
    • Gość: Studentka Strażnicy na dzikim parkingu IP: 91.209.180.* 23.02.09, 13:26
      Ja też gratuluję Gazecie Wyborczej udanej akcji. Proponuję
      zogranizowanie kolejnej pt "znalezienie miejsca do parkowania dla
      studentów Wydz Socjologiczno-Ekonomicznego i WSHE - okolice
      Rewolucji". Biorąc pod uwagę liczbę studentów i liczbę legalnych
      parkingów w centrum najbliższe miejsce znajdą chyba pod moim blokiem
      na Radogoszczu:/
      • Gość: Michał M. Re: Strażnicy na dzikim parkingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 13:50
        Wyższe uczelnie istnieją dłużej niż samochody. I jakoś studenci na zajęcia przez
        ostatnich kilkaset docierali... Ops, przepraszam. WSHE powstało później niż
        samochody i chyba studenci nie są w stanie zrozumieć, że nie każdy musi
        zaparkować 5 metrów od sali wykładowej.

Problem braku miejsc parkingowych przy WSHE to problem uczelni, nie miasta.
        Problemem władz miasta jest, żeby dało się przez centrum przejechać i żeby
        miasto wyglądało schludnie. A do tego droga, niestety, prowadzi przez ciężką
        pracę straży miejskiej i eliminowanie indywidualnego ruchu z pewnych ulic.
        • Gość: rafal Re: Strażnicy na dzikim parkingu IP: *.toya.net.pl 23.02.09, 14:40

nie wiem skad u ludzi bez samochodu i chyba jeszcze bez wyobrazni, bierze sie przekonanie, ze jesli nie ma miejsca parkingowego np pod wydzialem, to 100 m dalej juz na pewno jest gdzie legalnie postawic samochod. otoz nie ma! co do wrecz glupiego argumentu, ze "Wyższe uczelnie istnieją dłużej niż samochody" zwroc uwage np na nowy wydzial prawa i administracji. dla czego tam nie zrobili parkingow tylko trawniki? kto pozwala budowac takie molochy bez parkingu? nie trzeba skonczyc gospodarki przestrzennej, zeby wiedziec, ze brak parkingu bedzie powodowal utrudnienia w ruchu! to wina miasta. sam studiuje na eksoc'u juz 5 rok i przebudowa chodnika na pow to po prostu czysty deb!ilizm! zawsze bylo tam malo miejsca, ale pod wejsciem mozna byla stanac prostopadle, a teraz jakas lopata postanowila ustawic tam slupki umozliwiajace tylko parkowanie rownolegle. tym samym z 15 miejsc zrobili 6! dla wszystkich oczywiste bylo, ze nie ma tam gdzie parkowac, dla czego z trawnika nie zrobili prakingu? po co komu ten trawnik po dwoch stronach pow? nie wystarczylby tylko po stronie drukarni? efekt jest taki, ze przez beznadziejna wladze rzadzaca w tym miesice pow jest nieprzejezdne!
    • Gość: b_o_b gazownia IP: *.toya.net.pl 23.02.09, 13:32
      Niedawno przebudowywali fragment Uniwersyteckiej tak aby pasował do nowego
      modelu "świetlanego centrum", mogli tak to zrobić aby stworzyć miejsca
      parkingowe na 10-20 aut - jest na to miejsce. Jakby się przyjrzeć budynkom UŁ
      to i tam można utworzyć po kilka miejsc parkingowych - ale lepiej postawić mur
      z cegły i mieć 3 metry kwadratowe trawnika zasłoniętego przez płot albo mur -
      nikt go nie widzi ale jest :|
      Piszę to bo wkurza mnie gdy ja albo moi sąsiedzi nie mamy gdzie zaparkować
      samochodu. Jeżeli nawet sam pójdę gdzieś aby nie jechać autem to do jasnej
      ch...ry chciałbym mieć możliwość zaparkowania pod własnym domem. Dzisiaj
      krążyłem 20min, przez chwile chciałem postawić przy figloraju - brak miejsc,
      na Uniwersyteckiej na całej długości brak miejsc, na Kamińskiego studenciki
      parkują tak samochody, że fiat seicento zajmuje 2 miejsca parkingowe. Będąc
      studentem PŁ płaciłem za parking na terenie uczelni a nie stawiałem komuś
      samochód pod domem aby było taniej, czemu UŁ nie utworzy parkingów dla swoich
      studentów ? Przecież zarabiali by na tym.

Dam podpowiedź dla władz miasta. Ulica Kamińskiego nadaje się do remontu sam
      jeżdżę po niej z prędkością 20km/h aby nie ochlapać pieszych - niestety jak ja
      tamtędy chodzę to spotykam się z innym typem myslenia. Jakby przebudować
      trawniki po stronie po której parkują auta na skos a nie równolegle -
      zmieściłoby się więcej samochodów. Jak mieszkam w tym rejonie 27 lat to nigdy
      nie było na nich trawy. Klepiska zawsze były deptane przez ludzi, zamininowane
      przez psy a teraz są rozjeżdżane przez studentów, solidaruchów czy samochody
      dostawcze/taksówki a nawet....radiowozy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka