Dodaj do ulubionych

Dobre LO w Łodzi z bio-chem

IP: 83.142.205.* 28.03.09, 15:51
Witam. Poszukuję dobrego liceum w Łodzi z profilem biologiczno -
chemicznym na wysokim poziomie. Mam zamiar iśc do III, ale nie wiem,
jakie jeszcze szkoły mają wysoki poziom interesującego mnie profilu.
Pomóżcie!! Z góry dzięki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 18:51
      III ma bardzo dobry poziom ww.przedmiotów ;]
      Jeśli wiesz,że się dostaniesz,złóż na pierwszym miejscu.Po klasach
      biol-chem większość osób idzie na medycynę
      • Gość: Anita Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: 83.142.205.* 28.03.09, 18:55
        Taki mam własnie zamiar zeby do III jako do pierwszej złożyć... Ale
        co z resztą? jakie jeszcze szkoly maja na wysokim poziomie biol-chem?
        • Gość: xyz Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.toya.net.pl 31.03.09, 19:49
          Myślę, że I, XXXI, też ma dobre klasy bio-chem. A przynajmniej tak mi się wydaje.
          • oriflame.michalina Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem 03.04.09, 21:33
            do mojej szkoły przeniosło się kilkanaście osób z trójki.atmosfera
            kujońska,wszyscy się uważają za bogów,tylko dlatego że chodzą do tej
            szkoły,zarozumialstwo i pełno lanserów.
            ja chodze do XXI.jeśli chodzi o biologie to zalezy na kogo trafisz.mnie uczy
            p.majewska.jesli chodzi o chemię to trafiasz do najlepszego chemika w
            łodzi.prof.Żeberkiewicz.to najlepszy nauczyciel z jakim miałam do
            czynienia.wymaga,trzeba popracować,ale świetnie uczy,ma podejście.poza tym nie
            mam mowy o ocenach na "ładne oczy",jest sprawiedliwa po prostu.jak sie obijasz
            to zapomnij o czyms powyżej 3.jedziesz na 3 przez trzy lata,a mature zdajesz
            bardzo dobrze bez korków czy kursów.nie masz potem problemu z chemią na
            studiach,bo masz solidne podstawy.fizyka to taka sama sytuacja jak z
            biologią.jest trzech nauczycieli.ja mam lekcje z p.gajić,któa uczy tez w 28.moim
            zdaniem dobrze uczy,a jak nie zrozumiesz to mozesz przyjść po lekcjach to Ci
            wytłumaczy jeszcze raz,obszerniej.
            jeśli chodzi o sama szkołę,to jest zadziwiająco spokojnie.troche lanserów,ale
            nie rzucają się jakos w oczy.regulamin jest,ale praktykowany chyba tylko w
            drastycznych przypadkach i przy nieusprawiedliwionych godzinach przy wystawianiu
            oceny z zachowania.
    • Gość: Aneczka Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:58
      Właśnie mam ten sam problem.Liczę na pomoc.Być może trójka ma trochę
      kujonów,ponieważ to bardzo dobra szkoła do której ciężko się
      dostać.Więc ja poszukuje szkoły do której w miare łatwo się jest
      dostać i o wmiare wysokim poziome z chemii i biologii:)
      • Gość: Ja! Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 18:01
        Ostatnio Uniwersytet Medyczny w Łodzi zaprosił 3 najlepsze bio-chemy
        w województwie do patronatu. Zaprosili I, XXVI i XXXIII. W "jedynce"
        jest dobra chemia, w 33 raczej oba dobre, ale to o nauczyciela z 26
        LO (p. prof. B.Przygocką-biologia) biją się wszystkie najlepsze
        licea w Polsce. A p. prof. D.Kotyńska-Brancewicz, która uczy w 26
        wszystkie bio-chemy, jest świetnym pedagogiem. a poza tym w 26 jest
        GLOB, 1 w Łodzi!
        Pozdrawiam i zyczę udanej decyzji.
        • Gość: a co! Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.retsat1.com.pl 23.05.09, 21:17
          Też o tym słyszałem... to musi być potworna hańba dla III.
          • Gość: IIILO Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 20:46
            spokojnie!
            wyniki matur z biologii i chemii w III LO wychodzą zadziwiająco
            dobrze!
            • Gość: a co! Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.retsat1.com.pl 25.05.09, 13:50
              Ja tam bym w waszej budzie od razu wywiesił czarną flagę i ogłosił
              żałobę!
              • Gość: IIILO Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 16:33
                To nie jest pseudoszkółka, żeby mówić "buda"
                Toż to szkoła-zabytek!
    • Gość: x Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 18:12
      Biologia i chemia jest dobra w II LO i łatwo się tam dostać.
    • Gość: Makoto Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.4web.pl 13.08.09, 23:46
      Uczęszczam do III LO (bio-chem) i naprawdę w mojej szkole są różni uczniowie. Zdarzają się przymusi, ale oni są zwykle sympatyczni i starają się pomóc tym słabszym (z resztą ilu ich jest... może z trzech na jedną klasę). Najgorszą plagą są "dorosłe lalunie" i "chłopcy homo-nie wiadomo"<- szczególnie mat-fiz. Tacy mają wszystkich gdzieś i rozwalają lekcje. Nauczyciele są w większości fajni, ale tak jako ludzie, a nie metodycy nauczania. Od września przyjdzie nowa nauczycielka chemii, bo poprzednia (żywa legenda szkoły) przeszła na emeryturę, więc nie wiadomo, jak to będzie. Druga nauczycielka od tego przedmiotu jest różnie oceniana przez uczniów, jeśli ktoś lubi samodzielnie pracować, to się mu spodoba jej system nauczania i niestresująca atmosfera (sprawdziany są utrzymane na dobrym, maturalnym poziomie). Z biologią sprawa jest bardziej skomplikowana... Jedna nauczycielka jest bardzo miła, ale jej lekcje są strasznie nudne (nawet kujonki zasypiają). Sprawdziany natomiast są u niej zwykle trudne. W efekcie umiemy tyle samo, co rówieśnicy z innych dobrych szkół, ale musimy dłużej przysiąść nad biologią w domu. Fajną sprawą jest to, że ta nauczycielka angażuje nas do różnych konkursów, co roku jest organizowany "Dzień Ziemi", wysyła nas na politechnikę, uniwersytet (osoby, którym się poszczęściło w losowaniu robiły tam fajne doświadczenia). Jeśli chodzi o dodatkową działalność to biologica prześcignęła całe grono pedagogiczne. Podsumowując ma swoje wady i zalety, ale nie czarujmy się, żeby dobrze zdać maturę z biologii to trzeba poświęcić jej czas poza szkołą, a nie liczyć na to, że ktoś wleje nam wszytko do głowy, a testy jak już wcześniej wspomniałam bywają u niej hardcorowe, więc wiadomo, czego się nie nauczyliśmy i to większość mobilizuje do nauki. Druga nauczycielka od biologii robi podobne sprawdziany, ale ma okropny charakter i lepiej unikać spotkań z nią face to face (mnie na szczęście nie uczy, ale moi kumple, co mają z nią lekcje strasznie narzekają).:P
      Ogólnie polecam moją budę, bo przynajmniej nie ma tu przemocy, jeśli nie interesuje cię dany przedmiot, to otrzymasz z niego tróję na koniec, jeśli okażesz choć trochę inicjatywy (wyjątek: fizyka - tu się trzeba bardziej postarać). Jeśli palisz papierosy, to na każdej przerwie możesz wyskoczyć do parku, a jeśli dopada cię głód to na obiadówce do McDonalda.;) O wnętrzu szkoły nie będę się za bardzo wypowiadała, bo to jak dla mnie kicz, ale jedno bardzo lubię: wysokie sufity - ma się wrażenie, że się jest daleko poza szkołą. Jest kilka fajnych zakamarków, gdzie można spędzać czas z... ok, z kim się chce.:)W piwnicach są szafki (każdy ma za darmo własną), tam też można odrabiać prace domowe itp., panie woźne są dyskretne. W sklepiku szkolnym jest kiepskie zaopatrzenie, ale w końce jesteśmy w centrum, wokół pełno sklepów.
      • Gość: ja Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.retsat1.com.pl 22.08.09, 23:44
        Dziewczyna, którą znam właśnie po 1-ej klasie przepisała się z
        trójki do innego LO. Była w klasie biol-chem. Powód? Ciągłe zmiany
        nauczycieli od chemii i biologii. Poziom nauczania żenujący.
        • Gość: what? Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 18:59

Nie obrażaj 3 bo uczniowie sie wkurzą
      • Gość: bukszpan xD Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 21:30
        mhm bardzo denerwuje się już teraz (a zaczynam 3 gimbaze) czy dostane się do III zależy mi na tym biol-chem no i jeszcze ta fizykaa ;C Trudno jest się tam dostać? I utrzymać przez te 3 lata?
    • Gość: zygi Re: Dobre LO w Łodzi z bio-chem IP: *.toya.net.pl 09.09.13, 15:37
      IV

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka