Dodaj do ulubionych

KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić?

18.12.03, 15:12
Według mnie jego wyczyny
przed światową publicznością
przekroczyły wszelkie granice.
Obserwuj wątek
    • uerbe A Ty się go wstydzisz? 18.12.03, 18:29
      Jestem lekko nie w temacie - o co chodzi? Dlaczego miałbym (w dodatku z
      przymusu) się za kogokolwiek wstydzić? Zwłąszcza za pana "perkusistę"?
      • keridwen wlasnie? 18.12.03, 23:41
        ja tam pana perkusiste lubie.
        a cos znowu narozrabial? ;)))
        • uerbe W kontekście wątku powitalnego... 19.12.03, 09:43
          keridwen napisała:

> a cos znowu narozrabial? ;)))

Wojewódzki-zadymiarz ;-)
          • keridwen Re: W kontekście wątku powitalnego... 19.12.03, 12:02
            ha ;)
    • Gość: cosik Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 14:59
      Lodzianie chyba slyna z tego,ze nie doceniaja swoich ludzi!! Kuba Wojewodzki
      jest jednym z lepszych krytykow na tej Ziemi,a wy czepiacie sie go jak rzep
      psiego ogona.
      • vladip Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 19.12.03, 15:05
        Gość portalu: cosik napisał(a):

> Lodzianie chyba slyna z tego,ze nie doceniaja swoich ludzi!! Kuba Wojewodzki
        > jest jednym z lepszych krytykow na tej Ziemi,a wy czepiacie sie go jak rzep
        > psiego ogona.
        tak przy okazji.. krytyków czego?
        bo ja go nam tylko z jakiegos tok show - zresztą nawet zaskakująco
        przyzwoitego jak na tego typu programy - z tym ze na te 3 x co go widziałem to
        odniosłem wrażenie że goście mu nie zawsze są mu potrzebni do szczęścia
        • uerbe Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 19.12.03, 15:13
          vladip napisał:

> > Kuba Wojewodzki jest jednym z lepszych krytykow na tej Ziemi,a wy czepiacie
          > > sie go jak rzep psiego ogona.

> tak przy okazji.. krytyków czego?

A, bo nie znasz w/w pana z Brumu chociażby, czy z Tylko Muzyki, czy choćby z
          przaśnoburaczanego Polsatu (ale z czasów Halogramy jeszcze).
          • vladip Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 19.12.03, 15:41
            uerbe napisał:

> A, bo nie znasz w/w pana z Brumu chociażby, czy z Tylko Muzyki, czy choćby z
            > przaśnoburaczanego Polsatu (ale z czasów Halogramy jeszcze).
            >
            fakt.. muzyka i telewizja a zwłaszcza muzyka w telewizji nie leżą w obrębie
            moich zainteresowań
      • orientman Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 19.12.03, 15:18
        Jak to nie doceniaja. W Lodzi jest nawet ulica Wojewodzkiego!
        ;)
        • vladip Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 19.12.03, 15:39
          orientman napisał:

> Jak to nie doceniaja. W Lodzi jest nawet ulica Wojewodzkiego!
          > ;)
          Ba ulica.. nawet Urząd Wojewódzki jest...:) a co !!
          to się nazywa docenianie..:)
    • Gość: qwer Re: KUBA WOJEWÓDZKI - Kto to jest? IP: 62.233.180.* 19.12.03, 15:08
      A kto to?
      • uerbe Zobacz.. 19.12.03, 15:18
        muzyka.wp.pl/brum/
        • Gość: qwer Re: Zobacz.. IP: 62.233.180.* 19.12.03, 15:23
          To facet z telewizora!
          Ja z telewizora wolę zdecydowanie kobiety.
          dzięki za stronki.
          Pozdrawiam
          qwer
          • Gość: grażka Pewnie chodzi o to.... IP: *.toya.net.pl 19.12.03, 23:40
            16 grudnia w Londynie zakończyły się nagrania do Światowego Idola. 11
            zwycięzców lokalnych edycji Idola prezentowało swoje piosenki przed 11 osobowym
            międzynarodowym jury. Każdy z uczestników Światowego Idola musiał śpiewać
            piosenkę wykonywaną przez siebie w trakcie programu. Polskę w programie
            reprezentowała zwyciężczyni I edycji Idola Alicja Janosz.

- Jurorzy odgryźli się na mnie za komentarze Kuby Wojewódzkiego -
            powiedziała "Faktowi" Janosz, który na scenie nie wytrzymała i powiedziała
            Kubie: - Nienawidzę cię.

Zdaniem obserwatorów koncertu polski juror, uznany został za najsurowszego. Jak
            opisuje gazeta we wtorek Wojewódzki rozdawał idolom ciosy na lewo i prawo.
            Pozostali jurorzy, nawet ci najostrzejsi, byli zszokowani.

Jak opisuje "Super Express" Wojewódzki komentując występ zwycięzcy angielskiej
            wersji Idola stwierdził, że "tak sobie wyobrażał Jasia Fasolę naśladującego
            Jima Morrisona". Reprezentant Niemiec, Alexander Klaws, dostał od naszego
            jurora krawat Samoobrony w biało-czerwone paski i usłyszał kilka sarkastycznych
            komentarzy. Natomiast Australijczyk Guy Sebastian został przez Kubę pochwalony
            i w nagrodę za występ otrzymał dwie butelki polskiej wódki i zaproszenie na
            wspólną popijawę. Kuba docenił również oryginalność reprezentanta Belgii. Peter
            Evrard wyłamał się z popowej konwencji i rockowo zaśpiewał utwór Nirvany.
            Dostał za to od polskiego jurora koszulkę z nadrukiem "I do it my way" (robię
            to po swojemu - przyp. red.), co Kuba przetłumaczył na polski: "Mam was
            wszystkich w dupie". Oceniając występ faworytki światowego "Idola", Amerykanki
            Kelly Clarkson, Kuba nawiązał do słów Lecha Wałęsy.

- Wałęsa mówił, że są plusy dodatnie i ujemne - powiedział. - W twoim występie
            więcej było plusów dodatnich.

Porównania do Renaty Beger i pikantne dowcipy Kuby wprawiły zagranicznych idoli
            w osłupienie.

Później na przyjęciu po nagraniu wszyscy pytali Polaków: "Who's that man?",
            czyli "Co to za facet?!" i omijali Wojewódzkiego dużym łukiem.

Koncert "Światowego Idola" Polscy widzowie zobaczą 25 grudnia o godzine 20:00
            na antenie Polsatu i jak widzowie w każdym z krajów, w którym emitowany
            będzie "Światowy Idol", będą mieli 24 godziny na wysłanie SMS-a na swojego
            faworyta. Nie ma możliwości głosowania na reprezentanta swojego kraju. W
            zależności od liczby głosów każdy kraj przyznaje zawodnikom odpowiednią ilość
            punktów. Najwyższa ocena - 12 punktów automatycznie przyznawana jest
            zawodnikowi z danego kraju (w naszym przypadku będzie to Alicja "Alex" Janosz)
            10 punktów przyznaje się zawodnikowi, który otrzymał najwięcej sms-ów. Druga
            pod względem liczby sms-ów osoba otrzymuje 9 punktów, następna 8 ażd od 10
            osoby która otrzymuje zaledwie 1 punkt.

Wyniki ogłoszone zostaną 1 stycznia 2004 roku.

• keridwen no i? [n/t] 20.12.03, 22:23

• uerbe A, już czytałem... 21.12.03, 10:57
              Nie słucham Ali Janosz, a nawet gdybym słuchał to byłoby mi bardzo wszystko
              jedno, co jej czy komukolwiek innemu powiedział KW, z kogo się nabijał, etc.

Dla mnie nie ma tematu.
              Miłego dnia,
            • Gość: Protz Re: Pewnie chodzi o to.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.03, 22:11
              Co za stronniczy tekst, ale tak... 'Jak opisuje "Super Express" ' hehe
    • Gość: nowynienowy Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? IP: *.toya.net.pl 25.12.03, 22:08
      OGLĄDALIŚCIE?
      • keridwen Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 25.12.03, 22:14
        tak, ogladam, a janosz wcale nie wykrzyczala nienawisci, tylko zazartowala...
        uwazam, ze poza tym, iz pan kuba nie komentuje po angielskiemu to nie mozna mu
        nic zarzucic. zachowuje sie tak jak zawsze. w koncu to jego wybrano, a nie np.
        pana cygana...

i podobal mi sie pan, ktory reprezentowal belgie, a co ;)
        rock'n'roll rulezzzz ;)
        • h8red Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 25.12.03, 22:30
          Wojewódzki jest sobą czyli chamem. Ale za to rozwalił mnie krawatem Samoobrony
          :))) Jedno jest pewne, już nigdy go tam nie zaproszą.

Jeśli tego cyrku nie wygra Kangur to się zdziwię. Był najlepszy. A Szpicbródka
          zaraz za nim :)))
          • keridwen Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 25.12.03, 22:41
            norweg, belg i autralijczyk.

ale wracajac do k.w.
            sluchajcie, to organizator si wybieral jurorow. kw sam sie tam nie zglosil.
            3/4 z nich to wlasnie takie kuby, tylko w innym wydaniu, nie zauwazyliscie?
            • h8red Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 25.12.03, 23:03
              Zgadza się, ze większość tam można było okreslic jako kontrowersyjnych. Jednakże
              jak dla mnie to przy Kubusiu oni po prostu byli tyci, tyci.
              • keridwen Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 25.12.03, 23:11
                hehehehehe, cholera tam wie, jak zawsze wszystkiego nam polsat nie pokazal :P
    • Gość: kitty Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? IP: *.toya.net.pl 25.12.03, 22:33
      Kubuś chyba za bardzo przejął sie dosłownym znaczeniem słowa "krytyk" i zamiast
      oceniać tylko krytykuje.moim zdaniem jest kolejnym wytworem przemysłu
      medialnego i niech sobie nim będzie, bo mi to nie przeszkadza...
      Z jednym tylko zastrzeżeniem...niech nie robi z Polaków idiotów na forum
      międzynarodowym jakikolwiek nie byłby to program( oglądałam -poziom gorszy niż
      żenujący).
      • keridwen Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 25.12.03, 22:43
        chcialam skromnie zauwazyc, iz nie wszystkich zrownal z ziemia :P

a swoja droga jestem ciekawa, jakie recenzje mialaby dziewczyna z krajow
        arabskich, jesli zaspiewalaby po angielsku. barwe glosu miala niezla.
    • kawu Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 26.12.03, 17:32
      Czy wstydzić? No on taki jest. Jego program oglądałem i będę oglądał. Nie wiem
      jak długo, bo po tym co zaprezentował w Londynie (najpierw czepia się Anglika,
      że jest niekulturalny i mu przerywa, a później sam wstaje i się drze gdy inni
      mówią), po tym co zrobił Rynkowskiemu w swoim programie... Przecież Rysiu
      wychodząc wyglądał jakby chciał się rzucić na Kubę, a przynajmniej wylać na
      niego Wosebę i tylko wiek, i honor mu na to nie pozwalały... sądzę, że jednak
      grono sympatyków KW zmaleje...
      I czasami mi smutno, że mam takie same inicjały :/

Pozdrawiam
    • nowy.nie.nowy Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 27.12.03, 00:24
      UWAZAM ŻE POWINIEN ZMIENIĆ NAZWISKO NA:
      GMINNY, ALBO CO NAJWYŻEJ POWIATOWY.
    • zmanierowany.edek Zrzućcie łuski z oczu 27.12.03, 01:20
      Śmieszy mnie, że tak śmiertelnie poważnie odbieracie całe te szopki pod nazwą
      Idol. Przecież to wszystko jest ukartowane. Role między jurorów są z góry
      rozdzielone - ten ma być ostry, ten chamski, tamten dobroduszny - żeby było
      różnorodnie i ciekawie dla widza. Ma być dobra zabawa, której jednym z
      elementów jest oczywiście także Wasza ślepa wiara w naturalność zjawiska. Oj,
      ludzie, ludzie... Szkoda czasu na takie głupoty w TV.
      • h8red Re: Zrzućcie łuski z oczu 27.12.03, 08:24
        Polecasz cos innego????
        • keridwen Re: Zrzućcie łuski z oczu 27.12.03, 15:55
          wiec skoro role sa rozdzielone, to po co zwracasz uwage na wojewodzkiego?
          czegos tu nie rozumiem...
          a moze to powinno mnie smieszyc?
    • Gość: anka Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? IP: *.Astral.Lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 27.12.03, 12:31
      jak już ktoś zauważył - nie macie się już czego czepiać. cały ten koncert to
      namiastka eurowizji - czy to naprawdę lubicie , a utwór Morrisona w wykoaniu
      super Anglika mógłby uśpić niemowlaka - a nie o to wnim chodziło. wg mnie Kuba
      totalnie orginalnie i szczerze skomentował/skrytykował co tam się działo.
      towarzystwo wzajemnej adoracji rodem z boys bandu mogło mieć pretensje.
      najlepszy (chociaż nie najurodziwszy - co wszyscy mu wytykali a chłopak się
      tylko fajnie uśmiechał) był Norweg, Belg też coś pokazał - reszta to jeden
      poziom rodem z festiwalu piosenki żołnierskiej lub podobnej.
      • keridwen oryginalnie [n/t] 27.12.03, 15:56

• uerbe Dołączę się... 05.01.04, 11:20
        ...ciekawi mnie, jakie widoki na pana Younga mają fani Doorsów. Ja bym się
        oględnie mówiąc wkurzył gdyby ktoś tak zeszmacił Taki kawałek... A troll mi się
        podobał i cieszę się, że wygrał. Miałem radochę.

Pozdrawiam,
        • keridwen Re: Dołączę się... 06.01.04, 23:37
          ano. ja tez.
          i pan z belgii na 3 miejscu, choc typowany na koncowe..
          i bardzo ok.
    • mysz_a Re: KUBA WOJEWÓDZKI - czy musimy się go wstydzić? 28.12.03, 01:13
      hmmm ale moim zdaniem najwazniejsze jest to ze pozostal soba. On zawsze taki
      byl walil prosto z mostu i ja go osobiscie za to lubie nie wiem czy ja bym w
      takiej sytuacji potrafila powiedziec to co mysle tak naprawde i w dodatku tak
      dosadnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka