Dodaj do ulubionych

rzygać się chce

28.12.03, 21:40
.
wróciłem właśnie do naszego kochanego miasta i rzygać mi się chce gdy patrzę
na poświąteczne ulice. wszsytko zapuszczone, brudne, smieci ze śmietników
powywalane na trawniki.
co jest z tym miastem? czy z okazji swiąt postanowiliśmy zapomnieć o
kulturze, porządku i estetyce?
.
Obserwuj wątek
    • hubar Re: rzygać się chce 28.12.03, 21:44
      A z jakiego to innego pięknego miasta przyjechałes do Łodzi drogi Konradzie?
      • konrad_socha Re: rzygać się chce 28.12.03, 22:07
        hubar napisał:

> A z jakiego to innego pięknego miasta przyjechałes do Łodzi drogi Konradzie?
        >

.
        a wróciłem właśnie z weekendu w Płocku drogi Hubarze
        .
    • Gość: Tomas Re: rzygać się chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 21:49
      Niestety to jest przykra prawda. W każdym innym mieście jest o wiele czyściej
      (no może prawie w każdym)
    • szprota Ja się nie poczuwam, bo nie śmiecę;)/nt 28.12.03, 21:57

• Gość: Tomas Re: Ja się nie poczuwam, bo nie śmiecę;)/nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 22:01
        Ale fakt stwierdzić musisz, że "na mieście" brudno jest:(
        • aniapakero Re: Ja się nie poczuwam, bo nie śmiecę;)/nt 28.12.03, 22:43
          Mnie to niestety dopiero czeka poniewaz wracam w srode. Jestem w gorszym
          polozeniu bo jade z niemiec... a roznica jest kolosalna:(
          Tu nawet nie chodzi o brud, ale chociazby o wszedzie widocznych pijakow i
          innych obszczymurkow... Brrrrrrrr okropnosc...
          • g.enetyk obszczymurki 28.12.03, 23:47
            fuj

nienawidzę

Jakim trzeba być żałosnym prostakiem, żeby lać na mury, podwórka.
            Już szczytem było jak jadąc al. Piłsudskiego widziałem parkingowego
            lejącego przy latarni na trawniku między parkingiem (ten który ciągnie
            się od dawnego juventusu do piotrkowskiej) a ulicą.

Precz z obszczymurkami !!!
            • aniapakero Re: obszczymurki 29.12.03, 00:27
              Ech...to jest nie do zrobienia.
              Musielibysmy krzyknac:
              Precz z polowa miasta:((((
            • konrad_socha Re: obszczymurki 29.12.03, 23:45
              .
              problem "obszczymurów" jest zaiste drażniący - nie tylko z powodu przykrego
              widoku, ale także zapachu będącego konsekwencją w/w procederu, aczkolwiek
              rozwiązaniem tej kwestii powinien zająć się nasz ukochany urząd miasta tworząc
              większa ilość toalet publicznych.
              i oczywistym jest że nie wszyscy z takowych dobrodziejstw skorzystają ale na
              pewno znajdzie sie spora część osób która bedzie wolała oddać mocz w ciszy i
              spokoju a nie oglądając się przez ramię czy czasem za plecami nie ma matki z
              dzieckiem, która wyszła na spacer
              .
    • ixtlilto Re: rzygać się chce 29.12.03, 11:33
      A ja właśnie przez okno patrzę na panów sprzątających trawnik przy Rokicińskiej
      Puszkina. (północno wschodni narożnik)

Prawda jest taka, że dopóki sami nie zaczniemy wyrzucać śmieci do kosza,
      zaniast odob to miasto będzie wyglądało tak jak wygląda.
      • Gość: Tomas Re: rzygać się chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 11:40
        Obyśmy dożyli tych czasów. A póki co to odpowiedzialne są służby porządkowe, a
        te prócz Piotrkowskiej są rzadko widywane. Gazecie polecam zrobienie jakiejś
        akcji. Najwięcej śmieci jest w pobliżu hiper- i supermarketów. Może jakaś
        fotka z takim syfem sprzed sklepu pomoże. Ja na początek proponuję Globi przy
        ulicy Grabieniec. Na pobliskim trawniku mimo braku śniegu jest biało od
        reklamówek!!! Ewentualnie Hypernova+Obi na Szparagowej. Wielokrotnie prosiłem
        już dyrekcję o ustawienie koszy na śmieci wzdłuż tej ulicy. Bez skutku.
        • al-ki Re: rzygać się chce 29.12.03, 12:21

Prawda jest taka, że sami ,musimy dbać o porządek a nie patrzeć na innych. A że jesteśmy narodem brudasów, pijaków i śmierdzieli to takie są efekty jak widać. Widocznie w innych miastach są pieniądze na sprzatanie, to nie znaczy, że tam nie ma brudasów.
          U nas nie ma pieniędzy i widać efekty. A kogo nie spytasz to Ci odpowie: Ja zawsze wyrzucam śmieci do kosza. Nic tylko lać i patrzeć czy równo puchnie.
          • Gość: Tomas Re: rzygać się chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 12:39
            Ale prawda jest równiez taka, że jest za mało koszy na śmieci. Wiem, że nie
            jest to żadne wytłumaczenie, bo kulturalnych ludzi wyrzucanie śmieci do kosza
            nie trudzi. Jednak czasami można dostać kur..cy jak się idzie i przez 1,5 km
            nie ma żadnego kosza. Poza tym dozorcom za coś płacą. Prawda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka