Gość: wt Re: Czy reklamy obrażają kobiety? IP: *.crowley.pl 21 lat temu Pani Środa się myli - co prawda reklamy łakomego ksiedza jędzącego kiełbasę nie było, ale reklama dotycząca sera owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
aknowi255 Re: Czy reklamy obrażają kobiety? 21 lat temu Uważam, że niektóre reklamy obrażają kobiety. Pokazują je, jako blond "cycatki" które nie mają nic do powiedzenia, są tylko przedmiotem promującym dany towar, przyciągającym męski wzrok. Są postrzegane jako obiekt sexualny Odpowiedz Link Zgłoś
cirri Re: Czy reklamy obrażają kobiety? 21 lat temu To zależy od poziomu poczucia humoru oraz poczucia własnej wartości danej kobiety. Ja osobiście nie czuję się obrażona. A protestami i tak nie zmienimy faktu, że faceci byli, są i będą wzrokowcami, więc będa zwracali uwagę na kobiety ładne, bądź wyraźnie emanujące seksem (bo te dwie rzeczy nie są jednoznaczne). Niemniej jednak nie oznacza to, że mężczyźni są imbecylami i nie widzą w kobiecie nic poza biustem czy tyłkiem. Ja znam fajnych facetów, którzy wiedzą, że atrakcyjność kobiety to wypadkowa ogromnej liczby cech charakteru, podejścia do życia, wyglądu itd. itd. A tak na marginesie, czy kobiety nie patrzą na facetów również pod kątem wyglądu...? Ja osobiście lubię, gdy facet jest zadbany i fajnie się prezentuje (również gdy występuje w reklamie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franka Re: Czy reklamy obrażają kobiety? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu OCZYWIŚCIE ŻE OBRAŻAJĄ! Wszędzie, nawet w internecie roznegliżowane dziewoje wypinające okrągłości. Rozumiem, że one w ten sposób zarabiają (całkiem przyzwoicie)i to jest łatwiejsze niż trud stania na ulicy, jednak to nie ich wina bo to faceci to promują, produkują, rozlepiają, itd. To faceciki lubią zalepiać sobie oczy takimi widokami, po których się ślinią z podniecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek DE BIUSTIBUS NON EST DISPUTANDUM !!! IP: *.regionline.fi 21 lat temu PRAW FIZYKI SIE NIE ZMIENI I NIE BADZ FRANKA GLAB. CHYBA ZE CIE ZAZDROSC SCISKA ZE TO NIE TY MASZ TAKIE CUDO. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem obrażaja 21 lat temu Nie no, skądże znowu, kobieta? Obrażona? TV? Reklamą? Niech się cieszy , że o niej mówią....to mężczyzna jest obrażony skoro jest zmuszany do oglądania jak działa tampon, podpaska, może wtedy zjada posiłek po normalnej pracy? Może wtedy chciałby odpocząć a tu bach...podpaski, piwko, tamponiki i czyjeś sutki- Brawo USA, Brawo zachód, Brawo TV polska- kobieta-to nie przedmiot, jej mężczyzna "musi" doić galonami piwo tysiaca odmian, ona w kółko pierze skarpetki, a nie jest szczupła i wieszakowata, jak pokazuja reklamy, na nogach ma ślizgawkę do apaszek , w wc tez nie jest sama bo kamera sprawdzaja jak działa tampon, dzieci w przerwie między swoimi programami oglądają jak podnoszą się sutki jakiejs smarkuli...bo "niebotyczny " facet na nią patrzy...ludzie. Nie reklamuje sie rodziny, ojca z wózkiem na spacerze jaki fajny wózek kupił, nie reklamuje się faceta macho, który robi zakupy, aby żona nie musiała, bo on ją po prostu szanuje, nie reklamuje się faceta z żona u lekarza, bo miłość jest zawoalowana w modzie- nie reklamuje się żony , która gotuje bez kostki- bo kostka to nowotwór w przyszłości,a kobieta nie umie gotować przecież facet musi przybywac jej na pomoc; nie reklamuje się żony bez solarium- bo solarium to rak skóry w przyszłości, nie reklamuje się dzieci robiacych pierogi, choć dzieci to nasza przyszłość, - dlaczego nie reklamuje się produktów dla alergików, koziego mleka, sojowych preparatów, ryb? Wódeczka, piwko, leżaki na Hawajach , komórki, głupota pożądliwych panienek, facetów, którzy się gapia na gołe tyłeczki...ani kobiety takie durne, ani faceci tacy naprawdę nie są...reszta może być Odpowiedz Link Zgłoś
eshka Re: Czy reklamy obrażają kobiety? 21 lat temu A żadnej nie obraża CZY UŻYŁAŚ DZIŚ DOMESTOSA...? Wielkie mi feministki, a potrafią atakować tylko to, "co widać". brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLEK Ale SLICZNZ KOBIETA KURCZE BLADE IP: *.regionline.fi 21 lat temu Niech inne przy niej wyblakna. Sam bym chcial miec taka. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem nie feministka 21 lat temu Nie jestem feministką, tylko zwyczajną kobietą, matką trzech małych jeszcze mężczyzn. Spodziewam sie jeszcze jednego. Natura obdarzyła mnie obficie i w urodę i mocny charakter,więc nie zazdroszczę kobietom z reklam niczego - co nie zmienia faktu, że raklamy obrażają nas kobiety, wg nich zadajemy sie z fircykami.Reklamy w dużej mierze obrażają nasze domy i naszych mężczyzn, brak reklam extra fantastycznych książek w różnym temacie aby chciało się je kupić, brak reklam o tematyce normalnej codziennej życiowej...i ja mam uwierzyć, że wszystkie Polki są za reklamami o tampaxach, OB i podpaskach przy obiedzie? Mam uwierzyć, że normalna młoda dziewczyna pracująca w supermarkecie na siedząco 12 godzin w kasie marzy o takich reklamach o komórce skoro zarabia na rachunki domowe? Mam uwierzyć, że mój mąż zmęczony wracając z pracy, porywając dziecko w ramiona marzy o galonie piwka i cały czas poza domem śnił o zupie z kostki... Jak uwierzyć w to, że strażak w reklamie zamiast gasić pożar, ratując komuś tym samym życie, dobytek żre sobie jakiegoś Batonika....albo na tym forum występują zanudzone młodziutkie dziewczynki, które życia jeszcze dotkną i same się przekonają albo Panie które niczego już nie chcą tylko więcej tych reklam...reklam ...reklam...i tamponów ob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fadfa Re: Czy reklamy obrażają kobiety? IP: *.kir.pl 21 lat temu to kto ma reklamować proszek do prania, FACET ? OK, skoro kobieta się już do tego nie nadaje to sobie poradzimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Czy reklamy obrażają kobiety? IP: 194.203.73.* 21 lat temu Ciekawe, ze na 149 postow tylko kilka bylo naprawde ciekawych i na temat i wszystkie zostaly napisane przez kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Czy reklamy obrażają kobiety? IP: *.jim / 212.160.185.* 21 lat temu widocznie nie obrazaja skoro wiele kobiet w podobnych wielu reklamach bierze udzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czwartek Re: Czy reklamy obrażają kobiety? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu Niby pani Środa walczy ze stereotypami, a tak po prawdzie sama wciska stereotypy: odkąd to stereotyp kobiety jako ładnej, seksownej, pachnącej przeszkadzają kobiecie w karierze? wręcz przeciwnie, przecież zawsze pomagał! twierdząc inaczej pani Środa sama bazuje na feministycznym streotypie - no bo po co niby kobiety malują się, ładnie ubierają i perfumują zwłaszcza wtedy kiedy chcą korzystnie sie pokazać? przecież dzięki temu są lepiej postrzegane. ksiądz w reklamie wzbudzałby takie same kontrowersje jak i siostra, jak to się ma do płci!? nijak! szkoda, że jako filozof pani minister gada tyle bzdur (tym samym można to uznać jako świadectwo prawdziwości innego sterotypu - kobietom myślenie statystycznie wychodzi jednak gorzej...) Odpowiedz Link Zgłoś
anjawor Re: Czy reklamy obrażają kobiety? 21 lat temu nie, absolutnie nie obrażają kobiety, które nie lubią siebie moga twierdzic,że reklama ich obraża , to tak, jak w tym powiedzeniu o złej tancerce, której przeszkadza szalik pozdrawiam anjawor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Czy reklamy obrażają kobiety? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu nie jestem feministką, jednak nie uwazm za stosowne, kiedy na plakacie reklamujecym siec komorkowa pojawia sie biust(tylko i wyłacznie biust).nie ma twarzy kobiety i reszty ciala, bo wedlug tworcow najwyrazniej cala reszta jest nie potrzebna.dziwi mnie tylko ze nie postala inna wersja tej reklamy, tyle ze z tyłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy reklamy obrażają kobiety? IP: *.lodz.dialog.net.pl 21 lat temu Myślałam,że trafię na poważną dyskusję,ale jak zwykle się rozczarowałam.Część zaczęła obrażać p.Środę,część zaczęła dyskutować na zupełnie inny temat.A producenci reklamy Simplus zacierają rączki,bo przecież właśnie o to chodziło,żeby zwrócić uwagę telewidzów. Przy okazji znowu okazuje się,że ludzie nadal żyją stereotypami.Feministki kojarzą się im tylko z brzydką kobietą,niekochaną i zakompleksioną. Pomijając dyskusję o tym,czym naprawdę powinna zajmować się pani Środa,uważam,że ma ona prawo do własnego zdania,jakie by ono nie było.Obrażanie jej i wyzywanie,to niezbyt dobrze świadczące sygnały o niskim wykształceniu ludzi.Jeżeli ktoś nie potrafi dyskutować,to niech w ogóle nie wchodzi na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosiaschram Re: Czy reklamy obrażają kobiety? IP: *.daminet.pl 21 lat temu Reklamy nie obrazaja kobiet ale prowokuja.Reklamuje sie mydlo lub zel do kapieli i pokazuje sie naga kobiete.Wystarczy ze w naszej telewizji jest duzo filmow z nagoscia i o porze gdzie te filmy ogladaja dzieci.Telewizja uczy ale i demoralizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Czy reklamy obrażają kobiety? IP: *.szczecin.mm.pl 21 lat temu Oczywiście ze reklamy obrażają kobiety.Traktują je przedmiotowo, instrumentalnie, a jako atut wykorzystuja tylko jej walory cielesne - dając do zrozumienia że kobieta mająca np. mały biust czy niski wzrost jest mniej warta od tej o wyglądzie modelki. Mężczyzna w reklamie jest zawsze elegancko ubrany, w najgorszym przypadku ubrany kompletnie. U kobiety natomiast liczy się tylko negliż, a mniejsza wartos ma to, co ma ona w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
movisz Sroda ma racje 21 lat temu Gość portalu: Support.Agent napisał(a): > Nieprawda! Mi reklama się bardzo podoba...albo nie podoba. Nie wiem, nie > zastanawiałem się. Uważam że w Polsce są o wiele ważniejsze problemy, którymi > powinna zająć się dr Środa. Naruszanie godnosci kobiety jest problemem ...wlasnie! Odpowiedz Link Zgłoś
enigma2404 P O M O C Y !!! 19 lat temu Mam prośbę do Was, chcę napisać pracę licencjacką na temat kobiet w reklamie telewizyjnej, stereotypów kobiet w reklamie tv... ale kompletnie nie wiem jakiej literatury będę potrzebować? Jeśli ktoś z Was mógłby mi polecić kiklu autorów i tytuły książek byłabym ogromnie wdzięczna. Najlepiej na mojego gazetowego maila.. To dla mnie bardzo ważne bo czas ucieka a ja jestem w martwym punkcie.. Z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś