Gość: swierszczowa1 IP: *.ziemowit.ds.polsl.pl 18 lat temu Wielki i ciężki biust F który potrzebuje grubych ramiączek: stanikomania.blox.pl/2007/12/Biust-pietnasty-czyli-ex-75B.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swierszczowa1 Re: Biust zgrabny i powabny IP: *.ziemowit.ds.polsl.pl 18 lat temu Jeśli ktoś wierzy w wielki biust F i mały biust A to niech lepiej posłucha Katinkovej. To mądra kobieta jest: b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Tak, wielki i ciężki F... :D Jak jeszcze raz przeczytam o szerokich ramiączkach dla misek E i większych jako konieczności, o stanikach bez fiszbin dla dużych biustów, to zacznę gryźć. Szkoda, że autorka nie zechciała zauważyć, że - jak już pisała o miskach i obwodach - stanik 60E powinna nosić szczuplutka dziewczyna z niewielkim biustem (taka, jakich pełno w Polsce), a 90E to rozmiar dla emerytowanej radzieckiej sztangistki (pani z obwodem pod biustem grubo powyżej metra). Głupi ten artykuł. Prędzej można znaleźć Polkę, na którą będzie pasować w 60H niż 80A. Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Mnie z kolei fascynuje 'małe B' co to jest? Może autor zechce wyjaśnić pojęcie małego i dużego B! Dla szerzenia informacji przyznam się publicznie, że im większy mam biust tym węższe ramiączka noszę - zwariowałam? - nie! - jestem lepiej poinformowana w zakresie doboru stanika i dostępnej oferty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta A ja wiem jak o niego dbac IP: 204.153.88.* 18 lat temu Jak bedziesz potrzebowala to daj znac. Wtedy ci pomoge :-) pocalujta_wujta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska male B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu no to proste - jak mniejsza polowa i wieksza polowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
quleczka Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Co najgorsze : "Porad udzieliły: Agnieszka Fibich, Chantelle, Barbara Stępień, Felina. Dziękujemy firmom Chantelle, Felina, Naturana i Passionata za udostępnienie biustonoszy do zdjęć." I takie głupoty znowy :-/ Mały biust (A,B) i duży (E,F i większy)... zero o obwodach, zero o tym, że 60F jest SPORO mniejsze od 85 A !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: Biust zgrabny i powabny IP: 80.51.196.* 18 lat temu "- Biustonosz, o ile jest to możliwe, najlepiej kupować w specjalistycznym sklepie. Tam bowiem jest pełna oferta rozmiarów oraz profesjonalna obsługa." Zaraz się zsikam ze śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricemice Re: Biust zgrabny i powabny IP: 89.100.51.* 18 lat temu heh dokladnie, "specjalistyczne sklepy"??? to teraz tak sie nazywa zwyczajne bielizniaki z oferta 75A-D???? jak dotad w moim wojewodztwie (dolnoslaskie) jakos nie uswiadczylam porzadnego sklepu z bielizna (czytaj -majacego pelna rozmiarówke) Odpowiedz Link Zgłoś
maith Profesjonalne sklepy w Polsce. Mamy. Całe 4 :) 18 lat temu > "- Biustonosz, o ile jest to możliwe, najlepiej kupować w > specjalistycznym sklepie. Tam bowiem jest pełna oferta rozmiarów oraz > profesjonalna obsługa." Święta prawda. Profesjonalnych sklepów mamy w Polsce całe 4: -Intimo4you na Wysłuchów w Krakowie -Avocado (na Brackiej w Warszawie i w Poznaniu) -Peachfield -Bellissima Z czego 2 pierwsze działają też stacjonarnie, a wszystkie internetowo. To miło, że w tekście opartym na bezsensownych opiniach pań z NIEPROFESJONALNYCH sklepów z żenująco kiepską rozmiarówką wspomniano, żeby przypadkiem u nich nie kupować, tylko iść tam, gdzie jest profesjonalna obsługa i pełna oferta ;)))))) Szkoda, że nie wymieniono tych rodzynków Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca o rany! ale sie zmienilo! 16 lat temu To sa ledwie dwa lata, a w Polsce sklepow stacjonarnych jest parokrotnie wiecej: maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=117696992044816211829.00045c1efb1b90e69aa60 A do tego wiele z tych sklepow prowadzi tez sprzedaz internetowa, wiec znalezienie pasujacego stanika stalo sie o tyle prostsze! I nawet polska marka odziezowa dedykowana kobiecym sylwetkom tez juz mamy. Autentycznie rewolucja... Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Tutaj można uzyskać naprawdę rzetelne informacje o doborze staników: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Biust zgrabny i powabny IP: *.sds.uw.edu.pl 18 lat temu i w tych wszystkich specjalistycznych sklepach nie ma 65C, 60D:-( kiedy wreszcie to sie zmieni?????? Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Dobrze się dowiedzieć, że przy moich 85cm w biuście i rozmiarze 60E mam duży biust. Od razu samoocena mi podskoczyła. Tylko zupełnie nie rozumiem po co mój biustonosz miałby mieć szerokie ramiączka skoro nie ma prawie nic do dźwigania. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu E, nie jest tak _strasznie_ źle :) -w wysokich obcasach parę miesięcy temu pisali że przeciętna Polka nosi 75A, od tego czasu biust urósł jej o dwa rozmiary, dobrze że nie napisali '85A' ;) -odkryli ze są takie miski jak E i F, i większe :) Ramiączka pokutują jak zwykle, ale widzę delikatny powiew świeżości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu martvica napisała: > -odkryli ze są takie miski jak E i F, i większe :) tylko ciekawe co mieli na myśli pisząc "większe"? Tylko G? Czy L również? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Halo!!!! Halooooo!!! JA istnienię! 18 lat temu Co w tych specjalistycznych sklepach mają do zaoferowania na moje 67cm pod biustem i 98 w biuście? 80E* w którym biust mi obwiśnie w tempie rakiety? *stanika w rozmiarze 80E nie dotknę nawet długim kijem. preferuję 65H/60J, o czym informuję na wszelki wypadek panie ze specjalistycznych sklepów i przedstawicielki specjalistycznych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Halo!!!! Halooooo!!! JA istnienię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Masz jakiś numer telefonu, czy coś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Halo!!!! Halooooo!!! JA istnienię! 18 lat temu A to propozycja matrymonialna czy towarzyska? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Czemu kobiety się zawsze muszą doszukiwać 2. dna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Czemu kobiety się zawsze muszą doszukiwać 2. dna? Ja tylko zapytałem, czy masz numer telefonu :) Skąd zaraz pomysł u Ciebie, że to jakaś propozycja? Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Czemu kobiety się zawsze muszą doszukiwać 2. 18 lat temu Bo mamy takiego jednego, co chętnie przejmuje propozycje towarzyskie, na pewno by się ucieszył: tnij.com/78dv Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Czemu kobiety się zawsze muszą doszukiwać 2. 18 lat temu A co, sprzedajesz telefony komórkowe? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Chociażby taki może być powód. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Chociażby taki może być powód. Albo np. badam korelację pomiędzy wielkością biustu, a średnią arytmetyczną cyfr w numerze telefonu? :) Powodów może być i tysiąc :) Odpowiedz Link Zgłoś
maith Nieważne. Jarku na pewno ucieszysz Rycha. 18 lat temu Może nawet da Ci zmierzyć korelację. Rychu ma 100C (typowy rozmiar dla grubego faceta z tzw. męskim biustem). I odsyłamy do niego wszelkich "zaczepnisiów", bo Rychu, w odróżnieniu od nas chętnie z Tobą poroztrząsa te tysiące powodów. Miłej zabawy z Rychem. tnij.com/78dv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skowronek6 Re: Halo!!!! Halooooo!!! JA istnienię! IP: *.isp.t-ipnet.de 18 lat temu Eeee, nigdzie jeszcze nie udowodniono, że noszenie stanika zapobiega obwisaniu piersi. Tylko do sportów powinno włożyć się koniecznie biustonosz. Szybkie i gwałtowne ruchy mogą uszkodzić delikatną tkankę łączną. Pół życia chodzę już na codzień przy 70E bez stanika i nic nie opada. To raczej sprawa indywidualna, chyba genetyczna też. A swoją drogą mięśnie na klatce piersiowej pod biustem podnoszą piersi znacznie do góry. Jak masz 67 cm pod biustem to chucherko jesteś ;-) i powinnaś potrenować hantelkami. Odobinkę więcej mięśni w tym miejcu a i talia bądzie wyglądała na szczuplejszą, no i biust zyska na wyglądzie. Wypłaci się szczególnie za jakieś 10, 20 lat. Wiem co mówię, bo sama jestem po czterdziestce i na razie nie klnę na grawitację. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Halo!!!! Halooooo!!! JA istnienię! 18 lat temu Gość portalu: skowronek6 napisał(a): > Eeee, nigdzie jeszcze nie udowodniono, że noszenie stanika > zapobiega obwisaniu piersi. Bo noszenie stanika NIE zapobiega obwisaniu. Obwisaniu zapobiega noszenie DOBRZE DOPASOWANEGO stanika. Nie zgodzę się z Tobą. Ja mogłabym to udowodnić na własnym przykładzie w pół roku, ale z oczywistych względów nie mam ochoty :) Wiem to na pewno, bo miałam obwisły biust i dobrze dopasowane staniki, spowodowały, że się uniósł. > Tylko do sportów powinno włożyć się koniecznie biustonosz. Szybkie > i gwałtowne ruchy mogą uszkodzić delikatną tkankę łączną. A podbiegnięcie do autobusu, albo zbieganie ze schodów jest już gwałtownym ruchem czy nie? Bo w źle dopasowanym staniku mnie zwyczajnie boli... > tkankę łączną. Pół życia chodzę już na codzień przy 70E bez > stanika i nic nie opada. Sorry, ale jeśli Twoje 70E jest dobrze dopasowane, to nie jest to duży biust. Jest przewidziane dla osoby, która ma mniej więcej 91 cm w biuście i około 77 - 78 cm pod biustem. To daje różnicę między rozmiarami 13, 14cm. Nie jest to oczywiście biust najmniejszy, ale IMHO mały. Więc wierzę, że ma prawo wciąż być jędrny. Chociaż niejedna moja znajoma (nosząca nieśmiertelne 75B) płakała nad obwisłym, szczególnie po ciąży i karmieniu, biustem. Więc nie wierzę, że mały biust to lekarstwo na obwisanie. Ja noszę brytyjskie 65H, które wypada między polskim 65L a 65M, co odpowiada rozmiarowi 70J i K, a różnica między obwodami (rzeczywista) wynosi u mnie ponad 30cm... I nie jest to duży biust. Ot, taki średniak, mnóstwo kobiet ma większy. > jesteś ;-) i powinnaś potrenować hantelkami. Mięśnie mogę sobie wyhodować pod biustem ale nie w biuście. Różnica obwodów nie zmieni się. > Odobinkę więcej mięśni w tym miejcu a i talia bądzie wyglądała na > szczuplejszą, no i biust zyska na wyglądzie. :D Oj, na talię akurat nie narzekam. Mogę na wiele, na tyłek, na uda, ale zgrzeszyłabym narzekając na talię > Wiem co mówię, bo sama jestem po czterdziestce i na razie nie klnę > na grawitację. ;-) cieszę się ogromnie i gratuluję :) Ja tez nie narzekam, ale nie jest to prezent od pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
agagin Re: Halo!!!! Halooooo!!! JA istnienię! 16 lat temu mam 65F albo 60F na zbyciu, jesli jestes zainteresowana. Daj mi znac na maila to sprawdze co konkretnie mam (kupowalam w ciemno i zostala mi duza torba roznych, 70F tez mam jakby byla chetna ;) ) agagin@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r prosze o weryfikacje pan specjalistek IP: 89.100.51.* 18 lat temu mysle ze przydalaby sie taka wstepna weryfikacja "pan specjalistek" oraz autorki artyklu: prosze panie o podanie wymiaru pod biustem i w biuscie oraz rozmiaru stanika jakie panie nosza, dzieki temu juz na wstepie wiadomoby bylo z jaka specjalistka mamy do czynienia, oszczedziloby to tez czasu na czytanie takich niekompetentnych artykulikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avita Biust zgrabny i powabny IP: *.autocom.pl 18 lat temu Co to jest "małe B"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g4432tr43f Re: Biust zgrabny i powabny IP: *.chello.pl 18 lat temu jeju, jak z dziećmi. Małe b, Duże B, a nawet wielkie, przecież tego w szkole uczą... Odpowiedz Link Zgłoś
maith Czego Cię dziecko uczą w szkole? 18 lat temu Czego Cię dziecko uczą w szkole? Skoro nie wiesz, że nie istnieje coś takiego, jak małe B. Istnieje kilkanaście miseczek B i każda z nich ma inny rozmiar. I takie np. 90B jest ZNACZNIE WIęKSZE od 70C. Przejdź się (po lekcjach) do sklepu i porównaj miseczki w 90B i 70C. A potem zmień szkołę. Bo jeśli reszty "uczą" Cię równie skutecznie, to kiepska ta szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aadrianka Re: Czego Cię dziecko uczą w szkole? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Maith, Twój przedmówca raczej żartował. Że wiesz, b to mała litera, a B to wielka litera:) Bez odniesienia do staników. Ja to tak przynajmniej zrozumiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRYZYEAR Biust zgrabny i powabny - głupota IP: *.lincolnelectric.nl 18 lat temu Nie wiem czy wiecie ale kobiece piersi zostały stworzone do karmienia potomstwa a nie do prezentowania ich i dla męskich podniet. Przez te rzeczy deprawuje się ludzi i społeczeństwo upadla sie i demoralizuje. I nie jestem Moherem, jestem młody ale jak niewielu moim ideałem jest Jan Paweł II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Biust zgrabny i powabny - głupota IP: *.botany.gu.se 18 lat temu Nie wiem czy wiesz, ale do karmienia dzieci az tak duzy biust nie jest potrezbny. Tak ze jego rzmiar i ksztalt jak najbardziej zostal stworzony do przyciagania uwagi mezczyzn. Raduj sie z zony twojej mlososci... niech jej piersi zawsze sprawiaja ci rozkosz (Prz. 5:18- 19) Nie koniecznie odrazu trzeba w to mieszac niemoralnosc. Wszystko zalezy w ktora strone sie patrzy. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Od takich specjalistek, staników na szerokich ramiączkach i "małego b" zachowaj nas Panie... Biust duży (E, F)? To ja przy wymiarach 76/97 mam 65G jak Gigant?:D Tu jest takie 70G jak Gigant: stanikomania.blox.pl/2008/02/Biust-siedemnasty-subtelna-przemiana.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ximim Biust zgrabny i powabny IP: 194.39.141.* 18 lat temu No jak to co to jest małe i duże B? Małe jest przy obwodzie 60 cm a duże przy obwiodzie 120 cm ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu czemu rano jak zaczynam przeglądać te linki to czasem się dołuje a to taka powinna być idealna kobieta a to biust 75B a co ja mam zrobić jak mam trochę więcej w pasie a biust 80D pewnie że bym chciała być idealna Kobiety nudno by bylo jak każda z nas była by cięta jak z żurnala Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Kobieta która powinna nosić 75B, ma pod biustem 80 cm, a w biuście 89. Ja wiem czy to taki ideał? Może dla wielbicieli wioślarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu modliszka24 napisała: > czemu rano jak zaczynam przeglądać te linki to czasem się > dołuje A Ty się durnymi artykułami pisanymi przez "specjalistki" nie przejmuj, tylko chodź do nas i zweryfikuj to swoje 80D. Na pewno masz dobrze dobrany stanik? Zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=75405778 Odpowiedz Link Zgłoś
joankb Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Ja z radością noszę 65F/60G, może być bez żadnych ramiączek, jeśli dobrze dobrany. A panie specjalistki z Triumpha mają dla mnie jedynie słuszne 75B :(( Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Początek części o stanikach nie był wcale taki zły. Bo nacisk na węższy obwód, zapinanie nowego stanika na najluźniejszą haftkę, pochylenie się ... T wszystko są dobre rady. Ale końcówka mnie zmroziła - bo co to jest za klasyfikacja małe do D duże od E. Tak jakby panie nie wiedziały, że wielkość biustu to kwestia kombinacji literki i cyferki. I dlaczego duże to tylko E i F. Przecież istnieją biusty G, H, I ... aż do M. Co gorsza nie bardzo zgadzam się z radami co do fasonów staników/ IMHO plunge szczególnie dobrze wygląda na dziewczynie bardziej biuściastej, bo wtedy w dekolcie pokazują się dwa "jabłuszka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: splash.x Re: Biust zgrabny i powabny IP: 130.226.230.* 18 lat temu Odnosze wrazenie, ze cala ta awantura o numery wynika z pomieszania roznych systemow numeracyjnych: tzw. europejskiego, francuskiego i angielskiego. A pewnie takze i amerykanskiego. A wszystko faktycznie sprowadza sie do relacji obwodu pod biustem do obwodu samego biustu. Ja wlasnie zakupilam bylam w Danii (gdzie mieszkam) biustonosz numer 80B, radziecka wioslarka nie jestem, bluzki i spodnie nosze numer 36 i jestem raczej chudawa. A poza tym chcialabym sie dowiedziec, co to znaczy "polozyc sie na stepie"? Nie mozna na zwyklej polskiej lace (sorry za brak polskiej czcionki)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricemice Do Splash.x IP: 86.43.92.* 18 lat temu Jesli nosisz rozmiar 36 ubrania a obwod stanika masz 80cm to jestem prawie pewna ze masz zle dobrany stanik. Prosze jak masz wolna chwile zmierz swoj obwod pod biustem - czy wynosi on 85-90cm? bo jesli tak to owszem mozliwe ze twoj stanik to 80B jesli masz ponizej 85 cm to powinas nosic mniejszy (obwod nie miseczke:)))) Jeli dalej bedziesz miec watpliwosci zajrzyj na linki ktore dziewczyny podaly w postach wyzej, ja trafilam na nie kilka miesiecy temu i nie zaluje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: splash.x Re: Do ricemice IP: 130.226.230.* 18 lat temu Swiezo (2 tygodnie temu) zmierzone - 89 cm POD biustem. Dotad noszone przez lata 75 okazalo sie za ciasne, musialam przejsc na 80. Nie wiem, z jakich powodow, moze od plywania zabka:) Przypominam takze, ze wymiary biustu (i obwod, i miseczka) moga ulegac niewielkiej zmianie w trakcie menopauzy, bez objawow tycia. I wtedy stary biustonosz zaczyna przekrawac czlowieka na pol,) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
maith Splash 18 lat temu A możesz zmierzyć się wg zasad: -pod biustem ciasno, bez powietrza -w biuście luźno, normalnie oddychając ? Odpowiedz Link Zgłoś
maith Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Nie to nie jest kwestia pomieszania systemów. W każdym z systemów to kombinacja literki i cyferki. Wejdź do sklepu i obejrzyj 70B, 80B, 90B i 100B. Jak już do Ciebie dotrze, że widzisz 4 całkiem różne rozmiary miseczek i że jakbyś nasypała cukru do 70B do pełna i przesypała go do 100B, to zamajaczyłoby Ci ledwie coś na dnie ;) Oczywiście wierzę, że osoba nosząca rozmiar 36 może nosić stanik europejskie 65B, co po brytyjsku oznacza 30B, a po francusku właśnie 80B. Wszystko ok. Ale jeśli Twój stanik nazywałby się 80B, bo miałby prawdziwe 80 cm obwodu pod biustem, to nie wierzę... I zapraszam na Lobby Małobiuściastych forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580 Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Nikt niczego nie myli, po prostu pewne rozmiary, nie wiedzieć dlaczego, są w polskiej rozmiarówce niedostępne. Przyzwyczaiłam się więc już do określania się 30G zamiast 65J. Niestety dla pań z 'profesjonalnych sklepów' czy G czy J to już niestety kosmos i nawet nie chcą pytać wg jakiej rozmiarówki sobie obliczyłam. A to 80B to możesz mieć jedynie we francuskim systemie, inaczej nie wierzę że masz dobrze dobrany stanik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Zmniejszam lub powiekszam kazdy biust......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu .....posiadam prase do nacisku 10 Ton, wibrator, dojarke elektryczna, kompresator olejowy, walek do ciasta, rekawice bokserskie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Zmniejszam lub powiekszam kazdy biust......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu .....posiadam prase do nacisku 10 Ton, wibrator, dojarke elektryczna, kompresator olejowy, walek do ciasta, rekawice bokserskie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Mustela 9M na biust zgrabny i powabny! IP: *.173.19.245.tesatnet.pl 18 lat temu Największe problemy z piersiami mogą być po porodzie. Skóra wtedy wiotczeje i traci elastyczność, na dodatek jeszcze czeka kobietę karmienie. Trzeba regularnie masować piersi, ale to nie wystarcza. Najlepiej smarować czymś, co je będzie napinało, odżywiało i zwiększało elastyczność piersi. Polecam świetny krem Mustela 9M, specjalny krem do pielęgnacji biustu [a jest też balsam dobry do pielęgnacji brodawek]. Krem bardzo dobrze działa, bo ma w sobie wyciąg z glonów i elastoregulator, na dodatek zmniejsza bolesność piersi i nabrzmiałość. Ja go używam teraz również przed miesiączką, bo zmniejsza nabrzmiałość i swędzenie piersi. A dodatkowo polecam ćwiczenia z hantlami i pompki, biust wciąż będzie jędrny na swoim miejscu, a grawitacja nic mu złego nie uczyni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Niestety, nie masz racji 18 lat temu Też stosowałam wszelakie kremy, ćwiczyłam mięśnie klatki piersiowej, ale okazało się, że to było funta kłaków niewarte bez odpowiednio dobranego stanika. Biust mi zjechał do pępka (nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale biust w miejscu trzymają nie mięśnie, tylko włókna, bodaj kolagenowe, które się pod wpływem ciężkiego biustu naciągają, tracą sprężystość i nawet najlepszy krem tutaj nic nie pomoże. Oczywiście, jeśli ktoś ma niewielki biuścik, to i zapewne lepiej dobrany stanik może nosić - więc i straty mniejsze. Co zaś do wypełnienia biustu po zakończeniu karmienia - normalnym jest, że wraca biustowi sprężystość i pełność, jeśli (powtórzę się) nosi się właściwie dobrane biustonosze. Co więcej - nawet biust "zmasakrowany" wieloma latami noszenia złych staników można dobrym stanikiem naprawić, i to bez chemii wcieranej w biust, która nie wiadomo, jakie skutki wywoła za ileś tam lat. Tkanka gruczołowa i tłuszczowa, z której zbudowane są nasze piersi (mięśnie trzymają się klatki piersiowej, nie sterczą w przód!) musi być zbierana do kupy i podtrzymywana przez jakąś prawidłowo dobraną konstrukcję. Ot, i cała filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Juz się ucieszyłam czytając artykuł, i o obwodzie i o prawidłowym wkładaniu stanika, ale niestety znów rozczarowanie i znów te same bzdury o "dużych" E i F... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Biust zgrabny i powabny 18 lat temu A propos - czy ktoś planuje wysłać maila do autorki artykułu z paroma uwagami? Ja po korespondencjach z producentami wypaliłam sie wewnętrznie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.bierun2 Biust zgrabny i powabny 18 lat temu Kobieto nie pozwalaj ssac swojej piersi bo jak zejdzie powietrze będziesz płaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Biust zgrabny i powabny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu taaaak do ssania są zdecydowanie lepsze rzeczy na tym świecie !!!! np. cukierki Odpowiedz Link Zgłoś