justynah82 18 lat temu Poradzcie mi prosze, jak doczyscic srebro i czy w ogole rysy, ktore powstaly na zegarku srebrnym, podczas noszenia sa w ogole do wyczyszczenia?? lub przynajmniej da sie je spłycić.Jelsi tak, to czym??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noie Re: srebro 18 lat temu domowym sposobem na srebro jest pasta do zebow tyle ci moge pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: srebro 18 lat temu Ja tez jestem zwolennikiem pasty do zebów:-) i chociaz można kupic u jubilera preparaty do czyszczenia-osad schodzi, ale nie daja takiego połysku.. Ktos kiedys doradzał jeszcze zwilżony popiół z pieca-nie testowałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: srebro IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu Rzeczywiście pasta do zębów jest dobrym sposobem, jednak większych rys nie da się wyczyścić żadnym preparatem. Odpowiedz Link Zgłoś
justynah82 Re: srebro 18 lat temu a myslicie ze jelsi oddam zegarek do jubilera to zrobi on z tmy porzadek?? moze on zna sposob aly splycic te rysy. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: srebro 18 lat temu Warto zapytać-na pewno jest mozliwośc zeszlifowania rysy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: srebro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Pasta szlifierska. U jubilera albo...w myjni samochodowej. Spłyca rysy na lakierze samochodowym. Miałam takie drobne ryski na lakierze koloru czarnego i bardzo było widać. Chłopcy w myjni pieknie to doczyścili. Poprosiłam o trochę tej pasty i zrobiłam z zarysowanego srebra nowe. P{olecam! Odpowiedz Link Zgłoś