Gość: ewido IP: *.chello.pl 18 lat temu W jaki sposób wyprać kołdrę wypchaną tzw. watą. Nie chcę zanosić jej do czyszczenia, bo jest stara i nie opłaci mi się to, jednak jeżeli istnieje jakiś sposób na wypranie jej w domu to chętnie spróbuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewido Re: Pranie kołdry IP: *.chello.pl 18 lat temu Nikt nie prał takiej kołdry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas13 Re: Pranie kołdry IP: *.lupro.net 18 lat temu Prałam. Napuściłam wody do wanny, wsypałam proszek, włożyłam kołdrę. Poleżała sobie ze dwie godziny. Weszłam do wanny, wydeptałam kołdrę. Płukałam też przez deptanie.Zostawiłam na dłuższą chwilę, żeby woda okapała.Kiedy już woda z niej nie kapała, rozwiesiłam na balkonie przez całą szerokość wszystkich sznurów - żeby szybciej wyschła. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9646 Re: Pranie kołdry 18 lat temu Obejrzałam moje kołdry i jedna jest wypełniona taką niby watą.Jest cienka i już kilka razy prałam ją w pralce i nic złego się z nią nie dzieje po praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas13 Re: Pranie kołdry IP: *.lupro.net 18 lat temu Moja kołdra jest gruba i bałam się,że mogę uszkodzić pralkę. Deptanie w wannie przyniosło rezultat. Odpowiedz Link Zgłoś
kasietta Re: Pranie kołdry 18 lat temu To powinno Ci pomóc www.muratordom.pl/wnetrza/sypialnie/sposoby-prania-poscieli,7242_2365.htm Odpowiedz Link Zgłoś