Gość: kryska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Muszę kupić nowy telewizor (płaski). Poradźcie, na co zwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luśka Re: nowy telewizor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu "Płaski" to nic nie znaczy! Sprecyzuj czy to ma być LCD, LED czy Plazma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryska Re: nowy telewizor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Chodzi mi o LCD 32 cale. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nowy telewizor 17 lat temu Tez mialam ten problem. Kupilam Sharp Aquos 32 cale. Jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: nowy telewizor 17 lat temu Ja też się dołączę do pytania,ponieważ w niedalekiej przyszłości planujemy zakupić córce do pokoju płaski telewizor i DVD,ale też nie wiem na co zwrócić uwagę.Nie wiem czym się różni plazma od LCD,czy czegoś tam jeszcze.Proszę o radę,co jest ważne przy wyborze takiego sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nowy telewizor 17 lat temu Plazma odchodzi juz do lamusa. LCD albo nowa technologia OLED. Dobrze jest wziac pod uwage wewnetrzny dekoder / tv naziemna cyfrowa /: we Wloszech od 30 kwietnia tylko takie tv moga byc sprzedawane, ale w Polsce byc moze sa i takie bez dekodera. Warto wiec sie poinformowac dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: nowy telewizor 17 lat temu linn_linn napisała: > Plazma odchodzi juz do lamusa. LCD albo nowa technologia OLED. Dobrze jest wzia > c > pod uwage wewnetrzny dekoder / tv naziemna cyfrowa /: we Wloszech od 30 kwietni > a > tylko takie tv moga byc sprzedawane, ale w Polsce byc moze sa i takie bez > dekodera. Warto wiec sie poinformowac dokladnie. No jesteś w temacie - plazma do lamusa!? A OLED, jeszcze w pieluchach, telewizor.eu/oled.html TV plazmowe dojrzały i na dzień dzisiejszy mało który LCD może stanąć w szranki z plazmą, jakość obrazu można porównywać jedynie przy sygnale HD wszystko poniżej zwyczajnie nie ma porównania, kolory, czerń, realizm, kąty widzenia, już kilka lat temu technologia plazmowa wyleczyła się z wad jakie posiadały te ekrany a LCD to owczy pęd klientów którym wydaje się że kupują wieczne TV a tymczasem panele LCD padają jak muchy, każdy chce kupić 32" ekran HD i ma nadzieję że będzie super jakość bo tyle pikseli - G... prawda trzeba wiedzieć jak to działa jeśli kupujesz 32- 37 a nawet 42 cale nie ma sensu inwestować w coś czego zwyczajnie nie widać, aby zobaczyć pojedyncze piksele na 32 calowym ekranie trzeba siedzieć nosem w ekranie. Technologia OLED jest w powijakach ale znawcy najczęściej mylą LED zastosowane do podświetlania paneli LCD za co płacą dwa razy więcej a dostają gorszą jakość! Ciekawe!!!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nowy telewizor 17 lat temu Takie informacje dostalam we wloskim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: nowy telewizor IP: *.chello.pl 17 lat temu Żeby "nie rozciągał" obrazu bo każdy w TV wygląda że jest mały i gruby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: nowy telewizor IP: *.chello.pl 17 lat temu artykuł o telewizorach tech.wp.pl/kat,1009789,title,Plazma-czy-LCD-Jaki-telewizor-kupic-na-swieta,wid,10592720,wiadomosc.html?ticaid=187e8&_ticrsn=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowik Re: nowy telewizor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu NA to co najwazniejsze: cena i marka. Mam Sharpa i taka tez firme polecam. Nie jest wadliwy. Kupowałem na moderni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: nowy telewizor IP: *.chello.pl 17 lat temu męskie forum o sprzęcie forum.gazeta.pl/forum/f,518,Audio_wideo.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: nowy telewizor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu czas odświeżania obrazu - jak najmniejszy tzn.ok 5 lub mniej (aby nie było cieni na ekranie)i kąt widzenia - min 160' a więcej to lepiej (z każdej strony dobrze wtedy widać a nie tylko z przodu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka Re: nowy telewizor IP: *.adsl.inetia.pl 17 lat temu musi mieć MPEG4 Odpowiedz Link Zgłoś