Dodaj do ulubionych

nie chce pić z butli

09.06.06, 21:17
Moja 7 mies córcia budzi mnie co 2 godz. w nocy i domaga się cycka. Myślałam,
że się nie najada i dlatego. Więc podawałam jej jakiś czas swoje mleko
(wcześniej ściągnięte w ciągu dnia) z butli z kaszką przed snem, ale nadal
było to samo więc pomyślałam, że podam jej bebiko no i porażka. Ona nie chce
pić nic prócz mojego mleka ani soków, ani bebiko NIC tylko moje. Co mam robić,
żeby ją przekonać.
Jestem już zmęczona i padam dosłownie padam i ciemno się w oczach
robi i jak przywalę w coś to z bulu trzeźwieję. Mam jeszcze starszą córcię i
cała moja złość się na niej odbija. Obie krzyczymy i nerwowe jesteśmy....Co
robić?proszę o rady
Obserwuj wątek
    • jakw Re: nie chce pić z butli 10.06.06, 12:39
      Wiesz, napakowanie dziecięcia bebikiem (choćby i z kaszką) nie gwarantuje
      spokojnego snu. Moja po obaleniu gęstej kaszki (łyżeczką) to tylko dłużej przed
      snem rozrabia, ale wcale dłużej nie śpi. Może zęby idą i dlatego się tak budzi?
    • 12h1 Re: nie chce pić z butli 21.06.06, 08:31
      Znam ten ból moja córka za 10 dni skończy 7 miesięcy i tez nie chce pic z butli.
      Budzi sie w nocy doslownie co 2 godziny. Mam większy problem bo musze isc do
      pracy a ona nie chce pic a teraz nawet jesc. Radze podawać herbatke z butelki
      jak w tej chwili są upaly to czasem uda jej się troche z tej butelki wypic
      czekam na cud az zacznie sama pic z butelki. Proszxe nie zmuszać bo to nie
      pomoze a wrecz zaszkodzi. Powodzenia.
    • bazylea1 Re: nie chce pić z butli 21.06.06, 08:54
      możesz sprobowac z innym mlekiem, moj nie chciał pic bebika a pije Nan ale to
      nie gwarantuje że przestanie się budzic :( moj nadal budzi sie w nocy raz na
      cycka a raz niewiadomo z jakiej przyczyny. przed snem daje mu tez kaszkę i nic
      to nie pomaga, a jak wcisnę w niego większą porcję to tym częściej budzi się w
      nocy, może go boli brzuszek :( chce juz całkiem odstawic nocnego cycka ale to
      też nie musi sprawic przespania całej nocy - starszy synek budził sie kilka
      razy w nocy jeszcze 3 miesiące po odstawieniu nocnego jedzenia (ale po podaniu
      smoczka zasypiał znow)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka