Dodaj do ulubionych

Ponawiam wątek Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastro

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:51
Jak jest w tej szkole???Czy nikt tam nie studiuje??Czy są egzaminy wstępne?
Czy szkoła zapewnia akademik?Proszę o informacje czy to jest problem ????
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Ponawiam wątek Wyższej Szkoły Hotelarstwa i G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 14:22
      Studiowałąm tam jeszcze 3 lata temu. Nie wiem jaka tam jest teraz, ale
      podejrzewam, że nie zmieniło się wiele. Na co powinnas zwrócić uwage:
      - dokładnie dowiadywać się,jakie są koszty oprócz czesnego.i to nie na słowo,
      ale koniecznie na pismie;
      - mundurek kosztował nowy 100 zł a stary 50. Niczym sie nie różnią;
      - wykładowcy - sympatyczni, warto samemu sie z nimi dogadywać, bo w każdej
      grupie zdarza sie grupka nowobogackich, którzy rażąco zaniżają poziom nauczania;
      - nie mam pojecia, czy teraz płaci się za praktyki wakacyjne i ile (to już
      byłaby paranoja);
      - rektor - dziwna osoba, ale jak ktos zachowuje się dojrzale, to on też
      traktuje lepiej;
      - "magią" tej szkoły są praktyki zagraniczne - są przedstawiane w samych
      superlatywach, ale rzeczywistość daleko odbiega od rzeczywistości;
      - potworny bałagan organizacyjny. W czasie studiów wielu rzeczy możesz
      dowiadywać się na ostatnią chwilę;
      - wykształcenie w Twoich rękach - na pomoc szkoły - typu dodatkowe kursy
      jezykowe, koła zainteresowań, AZS - nie masz co liczyć, dlatego szukaj tych
      dodatkowych zajęć na własną rękę;
      Powiem tylko tyle,z epo tej szkole pomimo niedogodnosci - nie miałam problemu
      ze znalezieniem pracy, dostałam się na dobry uniwerek, na krtórym sobie dobrze
      radziłam.
      • Gość: Aga Praktyki wakacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:59
        Juz ktorys raz czytam, ze praktyki wakacyjne nie sa takie, jak reklamuje
        szkola. Jak wiec wygladaja one w rzeczywistosci?
        Pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: Praktyki wakacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:16
          W czasie , gdy tam studiowałam, była dosyć głośna sprawa z praktykami - we
          Francji kilkoro studentów (i w Grecji też) zostało areztowanych za pracę na
          czarno. A w hotelach pracowali ponad siły nawet po 18 godzin na dobę, spali w
          piwnicach (jak zeznał wówczas jeden z kucharzy - "traktowano ich jak psy").
          A już szczytem jest wysyłanie studentów w nagrodę za dobre wyniki do takich
          miejsc, gdzie są traktowani jak śmiecie.
          • Gość: Aga Re: Praktyki wakacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:30
            No to ładnie...
            Pewnie jestem naiwna, ale ciagle sie łudze, ze moze w ciagu tych kilku lat cos
            sie jednak zmieniło. Prosze o dalsze komentarze (przede wszystkim na temat
            praktyk, ale nie tylko)
    • dunczyka Re: Ponawiam wątek Wyższej Szkoły Hotelarstwa i G 27.04.05, 16:07
      CHodziłam ale kurka ale chyba3-4 lata temu.
      Potem skończyłam 2,5 roku AWF mgr.

Dziwna szkoła, patrząc z perspektywy...
      Na praktyki jeżdziłam do Francji 3krotnie- wspominam rewelacyjnie,a moze
      poprostu tak trafiłam. Dzięki temu podkszoliłam sie i nauczyłam się języka
      dobrze, Fajna przygoda, ludzie.
      Nie wiem jednak czy drugi raz wybrałabym tą szkołę....

Ale teraz jestem już trochę w innym miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka