Dodaj do ulubionych

Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych?

11.08.05, 17:16
jak idziecie to piszcie- moj numer GG 6857080
Obserwuj wątek
    • lidkamarta Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? 11.08.05, 21:31
      Ja też idę na WSJO -> kierunek filologia germańska z elementami dziennikarstwa
      i kultury medialnej... Ludzie piszcie jak tez idziecie na ten kierunek :)
      Pozdrawiam :)))
      • Gość: asia Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 13:05
        szybko pozalujesz wybranego kierunku

:D

zobaczysz :P:D
        • lidkamarta Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? 13.08.05, 14:37
          moge spytać dlaczego pożałuje??
          • Gość: asia Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:10
            wykladowcy maja olew, placisz ciezka kase i czasem zastanawiasz sie za co

kolokwia nie za trudne egzamin tez ...kiepsko jest
            duzo ' rozowych panienek' plotkujacych na wykladzie o lakierach do paznokci .
            • kika019 Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? 13.08.05, 19:21
              Chodzi Ci o ten konkretny kierunek czy o calą szkolę?Moja korepetytorka z
              anglika chodzi do tej szkoly i mowi ze jest dobra.
            • anchesenamon Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? 13.08.05, 22:11
              No właśnie - może ktoś tak powie coś więcej na temat WSJO, hm? Jedni mówią, że
              jest beznadziejna, inni, że ok. A ja się wybieram na filologię ang. z
              hispanistyką. W sumie to moja jedyna szansa, żeby studiować jeszcze w tym roku
              (jakby co to jestem po starej maturze). Więc jak to jest z tą szkołą? Na
              wszelki wypadek podam maila: anck-su-namun@o2.pl.
              • lidkamarta Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? 14.08.05, 09:50
                To tez jest moja ostatnia deska ratunku...kierunek moge zmienić ale jesli
                szkoła jest do kitu..no to mam duzy problem...
    • asiczek21 WSJO 14.08.05, 17:06
      OJ LUDZIE! a wiec teraz jestem na drugim roku.poziom zajec dostosowany jest do
      poziomu grupy czyli jesli traficie na grupowego trutnia, to spokojnie bedziecie
      kupe materialu do tylu.i do tego sie trzeba przyzwyczaic-o ile kolokwia sa
      proste to koncowy egzamin z pnj jest dosyc trudny (z mojej 14-osobowej grupy
      zostaly 3 osoby,zobaczymy ja reszcie pozdzie wrzesniowa poprawka).tak wiec DUZO
      trzeba przerobic samemu.wykladowcy sa w porzadku(w porownaniu do opowiesci tych
      ktorzy wylecieli np z UAMu), ale kiedy widza ze danej grupie sie nie chce to tez
      sobie odpuszczaja-juz na samym poczatku widza kto ma szanse zdac koncowy egzamin
      a kto nie.minusem jest oczywiscie kasa:-(za kazdym razem mysle o tych 540zl to
      dostaje piany;-)co jeszcze?latwo sie tak dostac ale jeszcze latwiej wyleciec.nie
      ma sie nawet co ludzic ze platna szkola to wszystko z gorki-do kazdej filologi
      trzeba sie przylozyc.ja studiuje germanistyke ze skandynawistyka-ze szwedzkiego
      mam poprawke we wrzesniu:-(((mam nadzieje ze pomoglam:)
      • lidkamarta Re: WSJO 14.08.05, 19:51
        Dziekuję :) Jesteś pierwsza osobą,która cos konkretnie napisała o tej szkole :)
        Pozdrawiam
        • Gość: hmm... Re: WSJO IP: *.icpnet.pl 15.08.05, 10:34
          Konkrtenych wypowiedzi szukaj na tym forum - były już tematy o WSJO (--->
          wyszukiwarka), np.:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=633&w=21710813. Też na innych forach
          Gazety mozesz coś znaleźć, np.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=22848012
          Poza tym dużo wypowiedzi jest na www.ang.pl/forum.php (również przejrzeć
          archiwum). Zyczę podjęcia dobrej decyzji :)
          • lidkamarta Re: WSJO 16.08.05, 13:32
            Super!!! dzięki:)
            • Gość: hmm... Re: WSJO IP: *.icpnet.pl 16.08.05, 14:27
              Nie ma za co :) Aha, wrzuc jeszcze WSJO na googla, a czytania bedzies zmiec na
              pewno duzo :)
      • Gość: gosia Re: WSJO do asiczek21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:55
        mam pytanie jeszcze jak wygladaja zajecia z fonetyki ? bardzo duzo nalezy
        cwiczyc ?

atmosfera w grupie jaka jest? jak trafisz ?
        • asiczek21 Re: WSJO do asiczek21 20.08.05, 02:20
          heyo!fonetyka jest raz w tygodniu po 1,5h i moim zdaniem dla grupy 12 osobowej
          to ok bo tak czy siak powinno sie cwiczyc fonetyke 20 min samemu dziennie,
          tylko ze mozna trafic na wieksza grupe(nawet do 18 osob) i wtedy nie wyglada to
          juz tak ciekawie:(jakby co to sie nie przejmuj-poczatki zawsze sa ciezkie, ale
          po paru zajeciach to mija i tylko niektorzy "zdzewieja jezykowo";)pozdrawiam!
          • Gość: ona Re: WSJO do asiczek21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 09:14
            Czy ktos sie orientuje,czy wykłady sa od początku w języku obcym???? Z tego co
            wiem tak jest na UAMie...
            • asiczek21 Re: WSJO do asiczek21 20.08.05, 12:02
              wszystko zalezy od tego jaka filologie wybralas.na mojej gremanskiej i historia
              niemiec i wstep do jezykoznawstwa byly po polsku.ale juz w drugim semetrze wstep
              do literaturoznawstwa byl po niemiecku.na szczescie wszystko da sie z tego
              zrozmiec:)
              • Gość: gosia do asiczek21: a grupy jakie sa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 13:16
                jacy sa ludzie ? tacy ktorzy byli w Niemczech/Anglii, majacy certyfikaty czy
                zwykli ?

jaka panuje atmosfera w grupie ?
                dla mnie to tez wazne
                • asiczek21 Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 20.08.05, 14:07
                  a wiec ludzie sa rozni-przerozni;)sa byle operki,ci ktorzy wylecieli z uamu,
                  kolegium czy lingwistyk po pierwszym roku, sa tez ludzie z tryby 4-letniego, ci
                  ktorzy zdawali mature z niemieckiego i ci ktorzy zdawali ja z czegos innego:)sa
                  tez osoby ktore robia magisterke z innego przedmiotu i zaczynaja kolejna
                  filologie -pelen przekroj.oczywiscie przewazaja dziewczyny.co do atmosfery w
                  grupie to bywa roznie,ogolnie jest ok, tak czy siak temperatura niekorzystnie
                  wzrasta w okresie sesji i ludzie skacza sobie troche do gardel- to fakt.panuje
                  jednak przeswiadczenie, ze kazdy pracuje na wlasny rachunek.wiec przed egzaminem
                  trudno znalezc kogos kto bez fochow pozyczy ci notatki z wykladow:(
                  • Gość: gosia Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:54
                    glownie dziewczyny?

ti powiedzmy na grupe 16 osobowa ilu chlopakow przypada?
                    • asiczek21 Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 20.08.05, 17:05
                      heyo!w mojej grupie na poczatku bylo 3 chlopakow + 13 dziewczyn.potem zostal
                      tylko 1:( na germie to normalne-w 2 grupach w ogole nie bylo chlopakow i tez
                      jakos tam zyli;)na anglistyce proporcje chlopakow sa 1:3a wiec i tak przewazaja
                      laski.a ty na co sie wybierasz?
                      • Gość: gosia Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 17:48
                        na filologie germanska polaczona z filologia rosyjska

ale biore pod uwage jeszcze inny kierunek studiow w innym miescie
                        • asiczek21 Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 21.08.05, 16:32
                          aha.z tego co wiem nikt kogo znam z mojej grupy z rosyjskim nie mial wiekszych
                          problemow-na 4 i 5 pozdawali sesje.szwedzki wypadl duzo gorzej:(pozdrawiam!
                          • Gość: gosia Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:36
                            jest latwo czy taka ambitna grupa ?

polecalabys szwedzki ? gdzie po skonczeniu studiow moglabym wykorzystac ten
                            jezyk ?
                            • asiczek21 Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 22.08.05, 12:17
                              hmmm..co do rosyjskiego to tez troche narzekaly ale my ze szwedzkiego
                              bardziej;)ja planuje mieszkac i pracowac w szwecji dlatego tak walkuje ten
                              jezyk;)pozdrawiam!
                              • lidkamarta Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 23.08.05, 18:16
                                Ja też mam pytanko..orientujesz sie może jak wyglądała sytuacja na filologii
                                germańskiej z dziennikarstwem?? Czy to trudny kierunek,jak ludzie sobie tam
                                radzili.no i ilu facdetów było ;)
                                • asiczek21 Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 24.08.05, 13:12
                                  hmmm...trudno powiedziec, ale na germie z informatyka nie widzialam ani jednego
                                  faceta!!nie wiem tez jak z poziomem na dziennikarstwie ale wiem jedno-na kazdej
                                  filologi jest malo facetow a ci ktorzy sa...ech;) zreszta zobaczycie
                                  same:)pozdrawiam!!
                                  • Gość: ona Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 19:38
                                    Ktos się w ogóle orientuje kiedy bedzie rozpoczęcie roku akademickiego?? Jak to
                                    wyglądało w zeszłym roku???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka