kika019 11.08.05, 17:16 jak idziecie to piszcie- moj numer GG 6857080 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidkamarta Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? 11.08.05, 21:31 Ja też idę na WSJO -> kierunek filologia germańska z elementami dziennikarstwa i kultury medialnej... Ludzie piszcie jak tez idziecie na ten kierunek :) Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 13:05 szybko pozalujesz wybranego kierunku :D zobaczysz :P:D Odpowiedz Link Zgłoś
lidkamarta Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? 13.08.05, 14:37 moge spytać dlaczego pożałuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:10 wykladowcy maja olew, placisz ciezka kase i czasem zastanawiasz sie za co kolokwia nie za trudne egzamin tez ...kiepsko jest duzo ' rozowych panienek' plotkujacych na wykladzie o lakierach do paznokci . Odpowiedz Link Zgłoś
kika019 Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? 13.08.05, 19:21 Chodzi Ci o ten konkretny kierunek czy o calą szkolę?Moja korepetytorka z anglika chodzi do tej szkoly i mowi ze jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
anchesenamon Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? 13.08.05, 22:11 No właśnie - może ktoś tak powie coś więcej na temat WSJO, hm? Jedni mówią, że jest beznadziejna, inni, że ok. A ja się wybieram na filologię ang. z hispanistyką. W sumie to moja jedyna szansa, żeby studiować jeszcze w tym roku (jakby co to jestem po starej maturze). Więc jak to jest z tą szkołą? Na wszelki wypadek podam maila: anck-su-namun@o2.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkamarta Re: Kto na Wyższą Szkołę jezyków obcych? 14.08.05, 09:50 To tez jest moja ostatnia deska ratunku...kierunek moge zmienić ale jesli szkoła jest do kitu..no to mam duzy problem... Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 WSJO 14.08.05, 17:06 OJ LUDZIE! a wiec teraz jestem na drugim roku.poziom zajec dostosowany jest do poziomu grupy czyli jesli traficie na grupowego trutnia, to spokojnie bedziecie kupe materialu do tylu.i do tego sie trzeba przyzwyczaic-o ile kolokwia sa proste to koncowy egzamin z pnj jest dosyc trudny (z mojej 14-osobowej grupy zostaly 3 osoby,zobaczymy ja reszcie pozdzie wrzesniowa poprawka).tak wiec DUZO trzeba przerobic samemu.wykladowcy sa w porzadku(w porownaniu do opowiesci tych ktorzy wylecieli np z UAMu), ale kiedy widza ze danej grupie sie nie chce to tez sobie odpuszczaja-juz na samym poczatku widza kto ma szanse zdac koncowy egzamin a kto nie.minusem jest oczywiscie kasa:-(za kazdym razem mysle o tych 540zl to dostaje piany;-)co jeszcze?latwo sie tak dostac ale jeszcze latwiej wyleciec.nie ma sie nawet co ludzic ze platna szkola to wszystko z gorki-do kazdej filologi trzeba sie przylozyc.ja studiuje germanistyke ze skandynawistyka-ze szwedzkiego mam poprawke we wrzesniu:-(((mam nadzieje ze pomoglam:) Odpowiedz Link Zgłoś
lidkamarta Re: WSJO 14.08.05, 19:51 Dziekuję :) Jesteś pierwsza osobą,która cos konkretnie napisała o tej szkole :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: WSJO IP: *.icpnet.pl 15.08.05, 10:34 Konkrtenych wypowiedzi szukaj na tym forum - były już tematy o WSJO (---> wyszukiwarka), np.: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=633&w=21710813. Też na innych forach Gazety mozesz coś znaleźć, np. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=22848012 Poza tym dużo wypowiedzi jest na www.ang.pl/forum.php (również przejrzeć archiwum). Zyczę podjęcia dobrej decyzji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: WSJO IP: *.icpnet.pl 16.08.05, 14:27 Nie ma za co :) Aha, wrzuc jeszcze WSJO na googla, a czytania bedzies zmiec na pewno duzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: WSJO do asiczek21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:55 mam pytanie jeszcze jak wygladaja zajecia z fonetyki ? bardzo duzo nalezy cwiczyc ? atmosfera w grupie jaka jest? jak trafisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: WSJO do asiczek21 20.08.05, 02:20 heyo!fonetyka jest raz w tygodniu po 1,5h i moim zdaniem dla grupy 12 osobowej to ok bo tak czy siak powinno sie cwiczyc fonetyke 20 min samemu dziennie, tylko ze mozna trafic na wieksza grupe(nawet do 18 osob) i wtedy nie wyglada to juz tak ciekawie:(jakby co to sie nie przejmuj-poczatki zawsze sa ciezkie, ale po paru zajeciach to mija i tylko niektorzy "zdzewieja jezykowo";)pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: WSJO do asiczek21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 09:14 Czy ktos sie orientuje,czy wykłady sa od początku w języku obcym???? Z tego co wiem tak jest na UAMie... Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: WSJO do asiczek21 20.08.05, 12:02 wszystko zalezy od tego jaka filologie wybralas.na mojej gremanskiej i historia niemiec i wstep do jezykoznawstwa byly po polsku.ale juz w drugim semetrze wstep do literaturoznawstwa byl po niemiecku.na szczescie wszystko da sie z tego zrozmiec:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia do asiczek21: a grupy jakie sa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 13:16 jacy sa ludzie ? tacy ktorzy byli w Niemczech/Anglii, majacy certyfikaty czy zwykli ? jaka panuje atmosfera w grupie ? dla mnie to tez wazne Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 20.08.05, 14:07 a wiec ludzie sa rozni-przerozni;)sa byle operki,ci ktorzy wylecieli z uamu, kolegium czy lingwistyk po pierwszym roku, sa tez ludzie z tryby 4-letniego, ci ktorzy zdawali mature z niemieckiego i ci ktorzy zdawali ja z czegos innego:)sa tez osoby ktore robia magisterke z innego przedmiotu i zaczynaja kolejna filologie -pelen przekroj.oczywiscie przewazaja dziewczyny.co do atmosfery w grupie to bywa roznie,ogolnie jest ok, tak czy siak temperatura niekorzystnie wzrasta w okresie sesji i ludzie skacza sobie troche do gardel- to fakt.panuje jednak przeswiadczenie, ze kazdy pracuje na wlasny rachunek.wiec przed egzaminem trudno znalezc kogos kto bez fochow pozyczy ci notatki z wykladow:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:54 glownie dziewczyny? ti powiedzmy na grupe 16 osobowa ilu chlopakow przypada? Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 20.08.05, 17:05 heyo!w mojej grupie na poczatku bylo 3 chlopakow + 13 dziewczyn.potem zostal tylko 1:( na germie to normalne-w 2 grupach w ogole nie bylo chlopakow i tez jakos tam zyli;)na anglistyce proporcje chlopakow sa 1:3a wiec i tak przewazaja laski.a ty na co sie wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 17:48 na filologie germanska polaczona z filologia rosyjska ale biore pod uwage jeszcze inny kierunek studiow w innym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 21.08.05, 16:32 aha.z tego co wiem nikt kogo znam z mojej grupy z rosyjskim nie mial wiekszych problemow-na 4 i 5 pozdawali sesje.szwedzki wypadl duzo gorzej:(pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:36 jest latwo czy taka ambitna grupa ? polecalabys szwedzki ? gdzie po skonczeniu studiow moglabym wykorzystac ten jezyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 22.08.05, 12:17 hmmm..co do rosyjskiego to tez troche narzekaly ale my ze szwedzkiego bardziej;)ja planuje mieszkac i pracowac w szwecji dlatego tak walkuje ten jezyk;)pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lidkamarta Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 23.08.05, 18:16 Ja też mam pytanko..orientujesz sie może jak wyglądała sytuacja na filologii germańskiej z dziennikarstwem?? Czy to trudny kierunek,jak ludzie sobie tam radzili.no i ilu facdetów było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asiczek21 Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? 24.08.05, 13:12 hmmm...trudno powiedziec, ale na germie z informatyka nie widzialam ani jednego faceta!!nie wiem tez jak z poziomem na dziennikarstwie ale wiem jedno-na kazdej filologi jest malo facetow a ci ktorzy sa...ech;) zreszta zobaczycie same:)pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: do asiczek21: a grupy jakie sa ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 19:38 Ktos się w ogóle orientuje kiedy bedzie rozpoczęcie roku akademickiego?? Jak to wyglądało w zeszłym roku??? Odpowiedz Link Zgłoś