Gość: nemo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 17:52 Studiuje ktoś może ten kierunek? Co można po nim robić? Bo słyszałam, że daje niewiele uprawnień, ale nie wiem, czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niolek Re: etnolingwistyka IP: *.adsl.alicedsl.de 24.01.07, 22:19 Witaj.Na tym kierunku kladzie sie nacisk na nauke jezykow obcych- angielski/niemiecki, do tego wybiera sie jeszcze jeden jezyk np.pozaeuropejski. Moja kolezanka studiuje ten kierunek, po tych studiach mozesz pracowac np.jako tlumacz. Sa tez do wyboru ciekawe specjalizacje.Przyznaje, po etno nie masz konkretnego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryna Re: etnolingwistyka IP: *.aster.pl 27.01.07, 19:55 Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam! Nie dość, że nie masz konkretnego zawodu to jeszcze na każdej rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy patrza na ciebie jak na kompletnego głupka...Nikt nie wie, co to jest.. Szczególnie, jeśli o pracę starasz się poza Poznaniem. Wiem, przeżyłam na własnej skórze. Jestem absolwentką.. Odpowiedz Link Zgłoś