Dodaj do ulubionych

Do Tomasza Jarmołkiewicza - only

06.11.14, 11:14
Tomaszu,
nie masz pojęcia jaki błąd popełniłeś!!!
Nie lubię Ciebie, to graniczy z nienawiścią!!!
Wkurzyłeś mnie, jak nikt od wielu miesięcy!!!
1. Pięknie śpiewasz
2. Grasz na gitarze (jak potrafisz grać na innych instrumentach nie przyznawaj się do tego)
3. Country też ma znaczenie.
Niestety bozia pozbawiła mnie tych talentów. Nawet gdybym cichuteńko włączył się do stu osobowego chóru byłoby to słychać!
Dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że grupa „nieanonimów” jest w naszym mieście większa i powolutku zaczną się ujawniać. Wbrew temu co sądzą i mówią o nas, mieszkających tu i teraz, w wielu z nas drzemie olbrzymi potencjał. Nas chcących i potrafiących brać się za bary z rzeczywistością tu w Chełmnie wcale nie jest mniej niż w innych miejscach na tej planecie. Nie zawsze wiemy o swoim istnieniu, nie zawsze chcemy się organizować (do organizacyjnego organizowania się w organizacjach mam organiczną awersję), ale jesteśmy. W dobie Internetu możemy się znaleźć, chociażby w sieci.
Mam nadzieję na spotkanie face to face (dobrze napisałem?), jak pozwolisz odezwę się po 20 listopada. Face to face z wykonawcą country, jaka okazja do wzmocnienia nienawiści!
Jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy i przesyłam gorące pozdrowienia.
Mariusz
PS Sprawdziłem jestem starszy, inicjatywa była po mojej stronie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.chelmno.mm.pl 06.11.14, 11:55
      ???????????? ja prdl te forum to żenada..
    • teachair Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only 07.11.14, 00:05
      Mariuszu,

z przyjemnością ogromną podsycę trawiący Twe trzewia płomień nienawiści :)

Proponuję jednak nie używać języka angielskiego. Jakaś biedna dusza weszła w ten wątek, skuszona zagranicznym zaproszeniem i jej samogłosek z wrażenia zbrakło. Zbyt wiele słów niezrozumiałych, zbyt głęboki przekaz emocjonalny. Co myśmy narobili...

Pozdrawiam!

TJ
      • Gość: subway Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.14, 00:12
        teachair , to jakiś brytyjski neologizm musi być ,coś w rodzaju albo :latającego nauczyciela,albo latającej nauki, albo wuj wie czego
        \

nie ma takiego słowa w języku angielskim, przynajmniej na moim poziomie znawstwa tegoż języka.

jeśli się mylę ,to poproszę o wyjaśnienie ..
        • teachair Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only 08.11.14, 01:15
          Zgadzam się z przedmówcą :) 'teachair' to po prostu alias mojego adresu mailowego, wymyślony z błahego powodu - 'teacher' był zajęty. "teachair' wymawia się jednako, zatem uznałem, że skoro od wielu lat funkcjonuję w świadomości uczniów, środowiska muzyki country i znajomych jako Teacher, jest do dobry pomysł...
          Poza tym lubię pić herbatę siedząc na krześle... (tea - herbata, chair - krzesło. W zasadzie to 'herbaciane krzesło') Myślałem jeszcze nad 'T-chair', ale to albo z T-shirtem, albo z T-Rexem się kojarzy...

Mam nadzieję, że wyjaśniłem wszelkie wątpliwości. W razie innych wątpliwości lingwistycznych chętnie odpowiem. Za darmo :D
          • dolna-pa Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only 08.11.14, 06:34
            Teachair, to po prostu krzesło, w którym siedząc pije się herbatę.:)
            • teachair Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only 08.11.14, 09:08
              Idąc tropem 'coffee table' - jak najbardziej. Zatem mamy już komplet wypoczynkowy :D
              • Gość: złośliwa Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.chelmno.mm.pl 08.11.14, 13:05
                Podstarzali chłopcy , wasze dyrdymały nikogo nie interesują, nie zaśmiecajcie tego forum albo zróbcie z niego kompletne śmietnisko. Jak coś do siebie czujecie to dajcie sobie po razie albo zapytajcie Biedronia , on wam powie jak to się robi.
                • Gość: ogiernicki Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: 5.172.252.* 08.11.14, 13:56
                  Złośliwa - tobie za to chłop by się przydał albo chociaż jakiś ogórek. Dwóch facetów wymienia kurtuazje (trudne słowo), a ty sączysz jad nienawiści. Co za babsko wredne.
                  • Gość: złośliwa Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.chelmno.mm.pl 08.11.14, 23:41
                    Ogiernicki to brzmi jak ogoniasty, zwis totalny, ciekawego nicka sobie wybrałeś. Ale prostaki takie jak ty już tak mają. Wyglądasz na ziomala z zabarwionym nosem, który umie cokolwiek napisać a słowa powszechnego użytku są dla ciebie trudne. Nie ma się co dziwić , widać że zasób słowny i wyobraźnię masz jeszcze wystarczającą by odróżnić w bramie na Grudziądzkiej bełta od chabrówki. Obrzydły menel.
                    • Gość: ogiernicki Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.chelmno.mm.pl 09.11.14, 08:55
                      Przepraszam, Panie Tomaszu i Panie Mariuszu za tę złośliwą kobietę. Biedny, mały człowieczek... No nic, idę do bramy. Koledzy przynieśli buzuny...
                      • Gość: do p.Felsmana Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.tvgawex.pl 09.11.14, 10:25
                        drogi chłopie jedziesz po bandzie !!! w przeciwieństwie do pana Jarmułkiewicza to Ty jesteś w tym mieście bardziej nie lubiany i to z merytorycznych powodów , umiesz przywłaszczać sobie zasługi do których ledwo paznokieć przyłożyłeś "chłopie " choćby sprawa rynku, inicjatywa Pis i pana Błszkiewicza Józefa służę dokumentacją !!!! prywatne rozmowy na forum zaśmiecają je !!!!ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Jarmułkiewicz to gość za którego duża ilość uczniów z jedynki dała by głowy ,a dziś niektórzy to osoby dorosłe i zdania nie zmienili , moim idolem nie jest ale poziom sporu z nim dość na wysokim poziomie proszę o trochę wysiłku panie F...... LUDZIE CZYTAJĄ !!!!!
                        • Gość: ONNEE Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.14, 12:35
                          NIE ZNAM PANA Felsmana ale przynajmniej człowiek mówi prawdę ludziom w oczy!
    • Gość: re Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.chelmno.mm.pl 10.11.14, 10:23
      i co dalej w tym pięknym i uroczym poście?
      • Gość: Tkk Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.182.202.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.11.14, 18:45
        Dalej nic. Posłodzili ze chłopy i tyle w temacie.
    • Gość: ojciec Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.free.aero2.net.pl 10.11.14, 18:46
      brakuje tylko hymnów pochwalnych i psalmów. A ja mam jednak dystans. Kiedyś Pan ... udzielił kilku korepetycji mojemu dziecku po czym powiedział, że ma dać sobie spokój z angielskim. Dziecko było uparte, znalazło innego korepetytora i co się okazało. Wbrew opinii Pana ... dziecko ukończyło studia i uzyskało tytuł magistra. Dzisiaj tłumaczy teksty, pracuje jako anglista i jest zobowiązane Panu ... , że był szczery - nie chciał brać pieniędzy na to, że nie potrafił uczyć.
      • teachair Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only 11.11.14, 23:31
        Oj... to poważne pomówienie. Nigdy jeszcze nie powiedziałem nikomu, żeby dał sobie spokój z angielskim. Często mówię, żeby dać sobie spokój z Facebookiem, kolegami, wypadami na miasto...
        Jakże łatwo jest rzucać takie oskarżenia kryjąc się za nickiem, ojcze. Ci, którzy mnie znają, raczej potwierdzą, ze w kwestii języka angielskiego jestem absolutnym fanem, jeśli nie fanatykiem. I prędzej sam dam sobie spokój z nauczaniem, niż każę komuś, żeby sobie dał spokój z nauką języka angielskiego. Bo nauczyć się może każdy. Musi tylko mieć odpowiednią motywację. I znalezienie tego właśnie, moi drodzy, jest najtrudniejszym zadaniem nauczyciela w dzisiejszych czasach... Kiedyś taką motywacją była matura, bo umożliwiała wstęp na studia. Albo egzaminy wstępne do szkoły średniej. Dzisiaj sprawdzian szóstoklasisty, egzamin gimnazjalny i matura to tylko kolejne klasówki, i to do tego z punktami zamiast ocen. I najważniejsze - żeby dziecko miało motywację, musi widzieć ją u rodziców. Zrezygnowany, zniechęcony rodzic nie sprawi, że młody człowiek zapragnie czegoś innego. On przyjmie to za pewnik, za standard... I wtedy, moi drodzy, nawet najlepszy nauczyciel może mieć trudności... Ale póki żyję - póty w sali nr 17 Szkoły Podstawowej nr 1 w Chełmnie brzmieć będzie muzyka po angielsku, wisieć będą artefakty z krajów anglojęzycznych, odbywać się będą lekcje języka angielskiego i KAŻDY otrzyma wsparcie - nie tylko zdolni. I każdy rodzic jest zawsze mile widziany, jeśli zechce porozmawiać o motywacji - zarówno dziecka, jak i swojej. Oczywiście, poza godzinami w których trwają lekcje :D
    • Gość: ds Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.centertel.pl 10.11.14, 20:28
      jak
    • Gość: ojciec Re: Do Tomasza Jarmołkiewicza - only IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.14, 15:23
      a jednak tak było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka